Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساختمان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران در خیابان ۱۶ آذر واقع است که هر کدام از طبقات این ساختمان به یکی از مراکز وابسته به این نهاد اختصاص دارد. یکی از این مراکز، مرکز مشاوره امین است که در دو طبقه به ارائه مشاوره و برگزاری کارگاه‌های مشاوره ازدواج و مشاوره‌های تحصیلی ویژه دانشجویان و خانواده‌ها می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در مراسم برگزاری جشن ازدواج دانشجویی ۳۰۰ زوج دانشجوی دانشگاه تهران طی اسفندماه ۹۷، رئیس نهاد رهبری در دانشگاه تهران از راه‌اندازی و آغاز به کار مرکز پیوند مهر، به منظور همسان گزینی زوج‌های دانشجو در این نهاد خبر داد. بر اساس اعلام این مرکز زیرنظر مرکز مشاوره امین فعالیت خواهد کرد. ما نیز به سراغ رئیس این مرکز رفتیم تا از کم و کیف فعالیت مرکز پیوند مهر اطلاعاتی را دریافت کنیم. مشروح این گفت‌وگو در ادامه از نظر می‌گذرد:

حجت‌الاسلام والمسلمین منصور مرادی، رئیس مرکز مشاوره امین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران در گفت‌وگو با  ایکنا با بیان اینکه این مرکز قدمتی بیش از ۱۲ سال دارد، اظهار کرد: موضوعاتی مثل ازدواج و خانواده همچون موضوعات مورد بررسی قبل و بعد از ازدواج و تربیت فرزند در برنامه‌های ما وجود دارد.
وی درباره اینکه آیا مرکز مشاوره امین ارتباطی با مرکز مشاوره دانشگاه تهران که برترین مرکز مشاوره دانشجویی هم شناخته شد دارد یا خیر، ادامه داد: مرکز مشاوره دانشگاه تهران یک مرکز قوی است که ذیل دانشگاه تهران فعالیت دارد. علت تاسیس مرکز مشاوره امین نهاد رهبری لحاظ کردن رویکرد دینی است. معمولا افرادی که به مرکز مراجعه دارند بیشتر افراد مذهبی هستند که دغدغه‌های خاصی دارند. با توجه به آن دغدغه‌ها و ملاحظات مورد نظرشان این مرکز تاسیس شد. یکی از الزامات مشاورین ما در این مرکز این است که افرادی مذهبی، مقید و البته متخصص در امر روانشناسی و مشاوره هستند.
پرتکرارترین دلایل حضور مراجعان در مرکز مشاوره امین
مرادی همچنین در پاسخ به این پرسش که بیشترین پرسش‌های دانشجویان مراجعه کننده به مرکز حول چه موضوعاتی است؟ گفت: آمار‌هایی که وجود دارد نشان می‌دهد پرسش‌ها در حوزه‌های مختلف بوده و این‌ها دسته‌بندی شده است. حقوق همسر، حقوق فرزند و نحوه دین‌دار کردن اعضای خانواده و فرزندان بیشترین پرسش‌ها را در میان مراجعه کنندگان به خود اختصاص داده است. مثلا خانواده‌ای مراجعه کرده و بیان کردند آقا پسری ۲۷ ساله و دختر خانمی ۱۹ ساله دارند. این خانواده گفتند ما مشکل مالی نداریم، اما دغدغه دینی برای فرزندان‌مان باعث شده به اینجا بیاییم. فرزندان ما تارک نماز شده‌اند و از ما راهکار می‌خواستند. این مسئله معمولا کمتر در مراکز مشاوره عمومی محل بحث است. اما مرکز مشاوره امین به این مسئله اهمیت می‌دهد. شکل کار مرکز مشاوره امین با مراکز مشاوره دانشجویی معمولی متفاوت است.   دانشجویانی که دچار عذاب وجدان می‌شوند
رئیس مرکز مشاوره امین نهاد رهبری دانشگاه تهران افزود: دین داری فرزندان بیشترین موضوع در مراجعات است. در کنار این‌ها دانشجویانی به اینجا می‌آیند که احساس می‌کنند درگیر گناه شده‌اند. معتقدیم فضای دانشگاه از این جهت کم‌کاری کرده و بعضا دختران با چادر وارد می‌شوند و پسران با چهره معمولی، اما بعد از مدتی که از حضور آن‌ها در دانشگاه می‌گذرد، تغییر می‌کنند. بخشی از مراجعین ما از میان همین دانشجویان هستند که شاید دچار عذاب وجدان شده‌اند، نه از وضعیت فعلی راضی‌اند، نه می‌توانند مثل قبل باشند. پارادوکس‌هایی برای آن‌ها ایجاد شده و از ما می‌خواهند به آن‌ها راهکار بدهیم.
مرادی گفت: دانشجویان ساکن در خوابگاه‌ها هم مسائلی دارند. در فضا‌های خوابگاهی اتفاقاتی می‌افتد و دانشجویان دچار تضاد‌هایی می‌شوند که تا به حال آن موقعیت‌ها را تجربه نکرده‌اند. افرادی که دغدغه دینی دارند از میان این دانشجویان به مرکز مراجعه می‌کنند و عمدتا مسائل مربوط به ازدواج را دارند و می‌خواهند علاقه مندی‌های شکل گرفته در دانشگاه را مدیریت کنند و از ما می‌خواهند کمک‌شان کنیم. ما هم بررسی می‌کنیم که اگر نیاز باشد پیگیر مسئله شویم تا به ازدواج منجر شود.
مراجعه روزانه ۲۰ تا ۲۵ نفر به طور میانگین
وی ادامه داد: در کنار مراجعات حضوری و یا تلفنی، مشاوره‌های گروهی و فردی در مرکز وجود دارد. در مرکز مشاوره امین نهاد رهبری دانشگاه تهران در مجموع ۴ مشاور؛ دو خانم و دو آقا کار ارائه مشاوره را انجام می‌دهند. مراجعات به مرکز برای مشاوره به طور میانگین در طول یکسال، چیزی حدود ۲۰ تا ۲۵ نفر در روز است.
رئیس مرکز مشاوره امین دانشگاه تهران با بیان اینکه علاوه بر مشاوره‌های تخصصی، کارگاه‌هایی هم تشکیل می‌شود، گفت: در این مشاوره‌های گروهی هم چیزی در حدود ۲۰ تا ۳۰ نفر در حوزه بازآموزی و مهارت آموزی فردی و اجتماعی را کسب می‌کنند. بیشترین موضوعات این کارگاه‌ها حول محور مهارت‌های زندگی است. اساتید خوبی از دانشگاه تهران در این کارگاه‌ها همکاری دارند.
وی ادامه داد: فضای نهاد رهبری یک فضای غالبا دینی است و عموما مراجعان اعم از دانشجویان و بعضا خانواده‌ها، بیشتر دغدغه‌های دینی و مذهبی دارند. اینجا بیشتر افرادی مراجعه می‌کنند که دغدغه‌های خاص دینی دارند. در غیر این‌صورت مشاوره دانشگاه تهران مرکز مشاوره مجهزتری و با مشاوران بیشتری است و به آنجا رجوع می‌کنند. تمامی پرسنل مرکز ما ۷ نفر است.
فیلتری در پذیرش دانشجویان نداریم، خودشان کمتر می‌آیند
مرادی در پاسخ به این پرسش که آیا فیلتری در پذیرش افراد و دانشجویان دارید، گفت: ما فیلتری نگذاشته‌ایم، خودشان کمتر می‌آیند. وقتی تابلوی نهاد رهبری را می‌بینند، حس می‌کنند نباید به اینجا بیایند. اما ما نقش پدر را داریم و پذیرای همه هستیم، اما اینکه دانشجو به اینجا مراجعه کند، کمتر پیش می‌آید. دانشجویان با این فضا مانوس نیستند.
حجت‌الاسلام مرادی درباره میزان رضایت‌مندی مراجعین از مشاوره‌ها بیان کرد: به حول و قوه الهی مشاوره ما مشاوره خاص دینی است و رضایت بالاست. البته اینجا به دلیل آنکه قسمتی از ساختمان نهاد رهبری در دانشگاه تهران است، کمتر شناخته می‌شود و کسی که وارد ساختمان نهاد می‌شود ممکن است الزاما مراجعه‌اش به مرکز مشاوره نباشد. از این‌رو مدیریت ما روی مراجعه کننده‌ها بیشتر است و وقت بیشتری برای آن‌ها لحاظ می‌شود.
دختران بیش از پسران دغدغه مسائل دینی دارند
وی درباره اینکه مراجعه دختران به مرکز بیشتر است یا پسران دانشجو، گفت: دختران بیشتر مراجعه می‌کنند. اعتکاف دانشگاه تهران را در نظر بگیرید، همیشه ۴ برابر ظرفیت پسران ثبت‌نام دختران وجود دارد. به جرئت می‌توان گفت دغدغه دختران در مسائل دینی و مذهبی بیش از پسران است. البته علاوه بر دانشجویان خانواده‌ها هم می‌توانند در این مرکز حضور یابند. اما اصل برنامه ما برای دانشجویان است. اگر چه امکان حضور برای تمامی مراجعه کننده‌ها وجود دارد.
وی افزود: مرکز پیوند مهر، کار تخصصی ازدواج را بر عهده دارد (که به تازگی تاسیس شده، افراد ثبت‌نام می‌کنند) و در بررسی‌ها و مشاوره‌ها معلوم شود مناسب هم هستند یا خیر. پس از برگزاری جلسات مشاوره، نظرات کارشناس ما در حوزه ازدواج و خانواده هم گرفته می‌شود که آیا به طور مثال این دو خانم و آقا می‌توانند زوج خوبی باشند یا خیر. در مشاوره‌ها و نظرات تلاش بر شفاف‌گویی است و سعی می‌شود پیش از آنکه افراد دچار آسیب شوند، از مسائل آگاهی پیدا کنند.
تلاش برای اختصاص ساختمانی مجزا به مرکز پیوند مهر
وی ادامه داد: در مراسم جشن ازدواج دانشجویی دانشگاه تهران که اسفندماه ۹۷ برگزار شد، تنها اعلان عمومی و رسمی تاسیس این مرکز بود، اگر نه این مرکز به مدت یکسال است به صورت چراغ خاموش فعالیت می‌کند. روزی نیست که تلفن مرکز به صدا در نیاید. از روز برگزاری جشن ازدواج دانشجویی هم حجم تماس‌ها بیشتر شده است. مقرر شد؛ خط ویژه‌ای به این مرکز اختصاص داده شود و تنها از آن خط برای پاسخ به مراجعان مرکز پیوند مهر استفاده شود.
مرادی افزود: همچنین این پیشنهاد را به دانشگاه داده‌ایم که یک فضا و دفتر مجزایی به این مرکز اختصاص داده شود. حتی در تلاش هستیم بتوانیم نظر دانشگاه را برای اختصاص یک ساختمان مجزا به این مرکز جلب کنیم. مطمئن هستیم این حرکت پیشرفته‌تر و وسیع‌تر خواهد بود. دانشگاه تهران نزدیک به ۲۰ هزار دانشجو دارد که جمع کثیری از آن‌ها در خوابگاه‌های چمران، فاطمیه و کوی حضور دارند و نوعا این دانشجویان مجرد هستند. از طرفی دانشگاه وظیفه خود را تنها ارائه آموزش‌های مرتبط با رشته‌های تحصیلی دانشجویان می‌داند و احساس نیازی در مسئله ازدواج وجود ندارد. همین مسئله باعث شد در مدیریت جدید نهاد رهبری تاسیس چنین مرکزی پیگیری شود و امیدواریم به زودی ساختمانی به این مرکز اختصاص پیدا کند. در اغلب مشاوره‌ها مشخص می‌شود مشکلات بسیاری از مراجعین ما با ازدواج حل می‌شود. دانشجویان درگیر آسیب‌هایی هستند که اگر ازدواج خوبی برای آن‌ها رقم بخورد مشکلات آن‌ها رفع می‌شود. در یک نگاه ازدواج خیلی از آسیب‌ها را از بین می‌برد. در مرکز مشاوره امین تا آنجایی که دخالت محسوب نشود، به دانشجویان در امر ازدواج کمک می‌کنیم.
مرکز پیوند مهر، پذیرای اساتید مجرد هم هست
وی با بیان اینکه ازدواج یک مسئله چند بعدی است، یادآور شد: در دانشگاه ما اساتید مجرد هم کم نداریم. قبل‌تر یکی از شرط‌های پذیرش افراد به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه، «تأهل» بود. این شرط چند سالی است به خصوص برای خانم‌ها برداشته شده و البته سخت‌گیری‌ها در مورد آقایان وجود دارد. به همین دلیل آمار اساتید خانمی که مجرد هستند بیش از اساتید مرد مجرد است. از میان مراجعین به مرکز شاهد حضور اساتید مجردی هستیم که علاقه‌مند به ازدواج هستند. درباره این موضوع هم فکر‌هایی شده و یک برنامه‌ای با همکاری بسیج اساتید دانشگاه پیش‌رو داریم و آن هم برگزاری یک همایشی با رعایت ظرافت‌های خاص خود ویژه این اساتید است. در مرکز مشاوره امین همچنین دفتر هم‌اندیشی اساتید وجود دارد و دوره‌هایی برای اساتید علاقه‌مند به شرکت در این دوره‌ها برگزار می‌شود.
چرا ازدواج اولویت اول جوانان نیست؟
رئیس مرکز مشاوره امین درباره این پرسش که ازدواج برای دانشجوی امروز ما کمرنگ شده، چه چیزی جای آن را گرفته است، گفت: این نه تنها در دانشگاه، در سطح جامعه اوضاع به گونه‌ای شده که ازدواج اولویت اول نیست. سبک زندگی جدید باعث بروز این اتفاق شده و این یک آسیب است. همین امروز اگر به دانشجویی بگوییم مشکل مسکن و اشتغال تو را حل می‌کنیم، آیا تمایل به ازدواج داری؟ می‌گوید نه! بعد که می‌پرسیم چرا؟ می‌گوید می‌خواهم تا دکتری درس بخوانم. بعد هم اپلای کنم و بروم. شاید هم این یک موج جهانی باشد. اما در کشور‌های اسلامی هم رسوخ پیدا کرده و کم‌کم قبح تجرد شکسته شده است و احساس ناراحتی افراد مجرد بعضا کمتر است. این مسئله مانند وقتی است که دیر به مدرسه می‌آمدیم و پشت در می‌ماندیم و اگر عده زیادی همراه ما پشت در می‌ماندند برای ما مسئله‌ای نبود، اما اگر ما تنها فرد پشت در مانده می‌بودیم، حس بدی پیدا می‌کردیم و استرس داشتیم. چنین اتفاقی در شرایط امروز رخ داده، و نتیجه آن افزایش هم خانگی‌های آقایان و خانم‌ها با هم جنسان خودشان و برعکس آن است.
حجت‌الاسلام مرادی بیان کرد: نخستین‌بار که رهبری در بیانات خود موضوع ازدواج سفید را مطرح کردند، نشان از این مسئله بود که اخباری پیرامون این موضوع به ایشان رسیده است. این نوع هم خانگی‌ها با ریخته شدن قبح طلاق بیشتر هم شده است. همین حالا مراجعاتی داریم که می‌گویند مسیر مشاوره را به سمتی ببرید که ما طلاق بگیریم. اصلا برای همین اینجا آمده‌ایم که زودتر این روند طی شود.
وی گفت: سبک زندگی عبارتی است که بار مثبت بیشتری دارد، اما امروز انحرافاتی را شاهدیم که یکی از ضروریاتی که امر مقدس ازدواج، تشکیل خانواده و داشتن سبک زندگی سالم را ایجاب می‌کرد، زیر سوال رفته و ارضای غریزه در چارچوبی غیر از ازدواج انجام می‌شود. اگر نیاز‌های غریزی انسان با حالت سرکشی که دارد بخواهد خارج از این چارچوب پاسخ داده شود، نخستین آسیب آن به ازدواج خواهد بود.   سبک زندگی رهزن
به گفته حجت‌الاسلام مرادی، امروز جوانان ازدواج را بعضا یک امر با تشریفات، هزینه، تعهد و مسئولیت بالا می‌دانند و به همین دلیل اکثریت آنها، از هر چه مسئولیت و قبول زحمت و هزینه باشد فراری هستند و برای رفع نیاز‌های غریزی خود به دنبال ساده‌ترین شکل ممکن می‌گردند. این نوع سبک زندگی رهزن است و امروز زنگ آسیب‌های آن به صدا درآمده و باید برای آن چاره‌اندیشی کنیم. ادامه این نوع سبک زندگی‌ها در جامعه بسیار خطرناک است، چرا که میزان ازدواج‌ها را کم می‌کند، انگیزه‌ها را از بین می‌برد و حتی کانون‌های خانواده‌ای هم که تشکیل شده را متزلزل می‌کند. جامعه سالم جامعه‌ای است که فردی نباشد و خانواده‌ها در آن گسسته نشود.
همسان گزینی ازدواج در مرکز مشاوره امین با جامعه مخاطب محدود
وی درباره این گزاره که مشابه مرکز پیوند مهر مراکزی با همین هدف ذیل نهاد‌ها و سازمان‌های دیگر تاسیس و راه‌اندازی شدند و به آن هدف اصلی دست نیافتند، برای مقابله با مسائل ذکر شده باید زیرساخت‌ها فراهم باشد و نیازسنجی‌ها صورت گرفته باشد، گفت: ما تمام سایت‌های مشابه و الگو‌های مختلف در این امر را رصد کرده‌ایم. اکثر این‌ها به طور وسیع کار می‌کنند. سایت‌های همسریابی جامعه مخاطب وسیعی دارند، اما جامعه مخاطب ما خاص و مشخص است. ما شرایطی داریم و در مشاوره‌ها آن دو نفری که به تایید کارشناسان مناسب هم هستند به یکدیگر معرفی می‌شوند. مرکز پیوند مهر قصد دارد کار را موردی پیش ببرد. مراجعین ما زیاد نیستند و برای همان تعداد کم هم جلسات متعدد مشاوره همراه با حضور خانواده‌ها برگزار می‌کنیم. مرکز مشاوره و مشاوران هم دخیل در این قضیه هستند و مراجعان مرکز پیوند مهر چه بدانند و چه ندانند از یک مشاوره امین هم عبور می‌کنند.
به گفته رئیس مرکز مشاوره امین نهاد رهبری دانشگاه تهران، ازدواج‌های دانشجویی بنا بر آمار ثبت احوال با دوام‌ترین و با کیفیت‌ترین ازدواج‌ها در کشور است. این وجه تمایز ازدواج دانشجویی با دیگر ازدواج‌ها است.
وی درباره اینکه شیوه کار مرکز پیوند مهر چگونه است، افزود: اصل کار همسریابی است، اما این عبارت آن‌قدر دستخوش سواستفاده‌های همین سایت‌ها و مراکز همسریابی قرار گرفته، که کمتر آن را استعمال می‌کنیم و به جای آن از عبارت‌هایی همچون همسان‌گزینی و یا همسفر تا بهشت استفاده می‌شود. شیوه کار مرکز به این شکل است که دانشجویان مجرد آقا و خانم می‌توانند به پایگاه اینترنتی مرکز مشاوره امین مراجعه کنند و در سامانه ثبت‌نامی مرکز پیوند مهر فرم مشخصات خود را تکمیل کنند.
مرادی گفت: کارشناسان ما در خوابگاه‌ها نیز حضور دارند و فرایند دریافت و تکمیل فرم مشخصات دانشجویانی که با میل خود می‌خواهند از خدمات این مرکز بهره‌مند شوند را انجام می‌دهند و ذخیره‌سازی اطلاعات این دانشجویان صورت می‌گیرد. همچنین در میان استادان مجردی که علاقه‌مند هستند از طریق این مرکز همسر مناسب خود را پیدا کنند، مشخصات آن‌ها دریافت می‌شود و در بانک اطلاعات مرکز پیوند مهر ذخیره خواهد شد.
طرح پرسش‌های کلی در تکمیل فرم‌های ثبت‌نام
وی درباره اطلاعاتی که در زمان تکمیل مشخصات از افراد دریافت و ثبت می‌شود، افزود: در این فرم‌ها به جزئیات کمتر پرداخته شده و چند پرسش کلی وجود دارد که در اغلب موارد برای آقایان و خانم‌ها مهم است. پاسخ این پرسش‌ها در کنار مشخصات شناسنامه‌ای افراد در بانک مرکز ثبت می‌شود. بعد از ارزیابی‌ها در دو مرحله این فرم‌ها دسته‌بندی شده و وارد فاز همسان گزینی افراد و معرفی آن‌ها از سوی کارشناسان به یکدیگر می‌شویم. بعد از آن هم مرحله آشنایی افراد و بهره‌مندی از مشاوره کارشناسان مرکز است.
مشخصات ۱۰۰۰ نفر تاکنون در بانک مرکز ثبت شده
حجت‌الاسلام مرادی درباره آمار ثبت‌نام دانشجویان و تعداد فرم‌های ثبت شده در بانک مرکز گفت: فرم‌های ثبت‌شده در بانک مرکز پیوند مهر تا کنون زیر هزار مورد است. اما امسال و با اعلام رسمی راه‌اندازی این مرکز، قطعا این آمار بیشتر خواهد شد. در جلسات رسمی و در دانشکده‌های مختلف اطلاع‌رسانی فعالیت این مرکز در حال انجام است. البته سایت مرکز فعلا به دلیل مشکلات فنی راه‌اندازی رسمی نشده است و در حال حاضر فرم‌ها به صورت حضوری تکمیل و دریافت می‌شود. اگر چه پیش‌تر گفتم فعالیت مرکز به صورت چراغ خاموش از چندی قبل شروع شده و حتی در بعضی موارد که مثلا در بحث مهریه سخت گیری‌هایی شده بود ما ورود کردیم تا دو آقا و خانمی که مناسب هم بودند به دلیل مهریه ازدواج‌شان به مشکل نخورد. خاطرم است در این مورد خانواده دختر بر روی ۴۵۰ سکه تاکید داشتند و ما با رایزنی این تعداد را به ۱۱۴ سکه تقلیل دادیم. البته این مربوط به سال گذشته است که سکه همچون حالا این قدر گران نشده بود!
وی افزود: جنس کار ما متفاوت است و هر چه جلوتر می‌رویم مسئله مشاوره دینی از این جنس بیشتر حس می‌شود چرا که دانشجویانی که نسبت به دین‌داری آسان مشکل آگاهی ندارند و به همین دلیل خلاف جهت دین حرکت می‌کنند، کم نیستند. خود ارضایی در سطح زیاد و حتی در خوابگاه‌های دانشجویی وجود دارد. کشیده شدن به سمت تماشای فیلم‌های مستهجن زیاد است. دانشگاه اینترنت پرسرعت در اختیار دانشجویان گذاشته و متاسفانه ساماندهی خوبی هم نسبت به این فضا صورت نمی‌گیرد و به آسیب‌های این فضا کمتر توجه می‌شود. این‌ها مسائلی است که برخی مراجعان مطرح کرده‌اند.
مرادی گفت: جوان امروز آن‌قدری که در فضای مجازی زندگی می‌کند در فضای حقیقی زندگی نمی‌کند. در آینده نزدیک به فضای مجازی باید بگوییم حقیقی، چرا که فضای حقیقی پشت فضای مجازی قرار می‌گیرد.
راه‌اندازی دفاتر مراکز مشاوره امین در خوابگاه‌های دانشجویی
رئیس مرکز مشاوره امین نهاد رهبری در دانشگاه تهران از برنامه این مرکز ویژه دانشجویان ساکن در خوابگاه گفت و یادآور شد: قرار است در خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه تهران دفتر مرکز مشاوره امین راه‌اندازی شود، اگر چه هنوز به نتیجه قطعی در این مورد نرسیده‌ایم. کمی زمان‌بر است. اگر مشکل حضور مشاوران در خوابگاه‌ها و اینکه فضایی به عنوان اتاق مشاوره به مرکز مشاوره امین تعلق بگیرد، رفع شود این دفاتر راه‌اندازی می‌شوند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در مرکز پیوند مهر ارتباط با مشاوره بعد از ازدواج قطع می‌شود یا خیر؟ گفت: قطعا دو نفری که ازدواج می‌کنند به طور کامل مهارت‌های همسرداری را بلد نیستند. همین حالا تعدادی از مراجعین به مرکز زوج‌هایی هستند که برای زوج درمانی می‌آیند. اگر چه بیشتر کارگاه‌های مرکز حول موضوع مهارت‌های قبل ازدواج است، اما در کنار این در قالب برگزاری کارگاه، خدماتی به زوجین در زمینه همسرداری و تربیت فرزند ارائه می‌شود.   گفت‌وگو از مریم روزبهانی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا دانشگاه دانشگاه تهران نهاد رهبری مرادی حجت الاسلام مرادی همسریابی همسان گزینی ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۱۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری تور ماه عسل وصال شیرین

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ روح‌الله مقدم با اشاره به همکاری اداره کل ورزش و جوانان استان قم و شبکه فعالین ازدواج افزود: تور ماه عسل زوج‌های جوان که پس از سال ۱۴۰۰ ازدواج کرده اند در مشهد مقدس برگزار می‌شود.


وی هدف از اجرای این طرح را ایجاد فرصت سفر زیارتی ارزان و کیفی برای زوج‌های جوان، تقویت و تحکیم بنیان خانواده‌های نوپا با برنامه‌های توانمندساز و پشتیبانی مشاوره‌ای و ترویج فرزندآوری به موقع دانست.


معاون امورجوانان اداره کل‌ورزش و جوانان استان قم افزود: زوج‌های با مهریه ۱۴ سکه و یا زوج‌هایی که زمان ازدواج، زوج کمتر از ۲۵ سال و زوجه کمتر از ۲۳ سال سن داشته، برای شرکت در ماه عسل وصال شیرین در اولویت قرار دارند.

 

وی از واجدین شرایط خواست؛ تا سوم اردیبهشت ماه برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به محل معاونت امور جوانان استان قم به آدرس انتهای بلوار امام موسی صدر، فرهنگسرای جوان مراجعه و یا با شماره‌های ۳۶۵۶۴۵۶۴-۳۶۵۶۴۵۹۷ تماس حاصل نمایند.

دیگر خبرها

  • زندگی دوباره ۴ بیمار با اهدای عضو در مشهد
  • حمایت دانشگاه تهران از فارغ التحصیلان و دانشجویان جویای کار
  • نمایشگاه کار دانشگاه تهران برگزار می‌شود
  • تنوع فرصت‌های شغلی برای جوانان شرط مهم حضور سازمان‌ها در نمایشگاه بازار کار
  • راه‌اندازی سامانه رصد افت تحصیلی و مسائل روانشناختی دانشجویان
  • ایجاد اولین دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات/ راه‌اندازی سامانه رصد افت تحصیلی و مسائل روانشناختی دانشجویان
  • ایجاد اولین دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات
  • آغاز طرح غربالگری سلامت روان دانشجویان دانشکده پزشکی در مشهد
  • برگزاری تور ماه عسل وصال شیرین
  • روند پیشبرد فعالیت‌ها در مرکز مشاوره درمان ناباروری رو به جلو باشد