Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@21:13:23 GMT

زوزه گرگ‌های‌ تنها در قاره سبز

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۲۰۱۵

زوزه گرگ‌های‌ تنها در قاره سبز

تهران- ایرنا- بر اساس آمارها بیش از 42 هزار تروریست از 120 کشور طی سال‌های 2011 تا 2016 میلادی به داعش پیوسته‌اند. بر اساس گزارش حدود دو سال پیش این نهادها، 20 درصد این افراد در نبردها کشته شده و حدود 30 تا 35 درصد به زادگاه خود بازگشته‌اند و حدود 50 درصد هنوز هم در سوریه و عراق حضور دارند.

بازی بومرنگ‌ در عین سادگی، دو اصل مهم و اثرگذار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصل اول می‌گوید بومرنگ اگر در باد شدید پرت شود، معلوم نیست به کدام سمت خواهد رفت و اصل دوم می‌گوید اگر بومرنگ درست پرت نشود، هنگام بازگشت به سمت فرد پرتاب‌کننده، او را غافلگیر خواهد کرد. برای کشورهای اروپایی، گروهک تروریستی داعش حکم بومرنگی را داشت که باید سوریه و عراق را در گام اول و ایران را در گام نهایی هدف قرار می‌داد. این کشورها در چارچوب سیاست‌های دولت اوباما، سرنگونی دولت بشار اسد را به‌عنوان هدف اولیه تبیین کردند اما نزدیک به هشت سال پس از بحران سوریه، مشخص شد که بومرنگ اروپاییان به‌درستی پرتاب نشده و با شکست داعش در عراق و سوریه، بازگشت عناصر اروپایی این گروهک تروریستی به زادگاه‌شان باعث غافلگیری کشورهای اروپایی شده است.

بر اساس آمارها بیش از 42 هزار تروریست از 120 کشور طی سال‌های 2011 تا 2016 میلادی به داعش پیوسته‌اند. نهادهای امنیتی اروپایی می‌گویند از این تعداد، بیش از پنج هزار نفر، جوانان اروپایی از کشورهای بلژیک، فرانسه، آلمان، انگلیس، اتریش، دانمارک، فنلاند، ایتالیا، هلند، اسپانیا و سوئد هستند. بر اساس گزارش حدود دو سال پیش این نهادها، 20 درصد این افراد در نبردها کشته شده و حدود 30 تا 35 درصد به زادگاه خود بازگشته‌اند و حدود 50 درصد هنوز هم در سوریه و عراق حضور دارند. تا چهار سال پیش که داعش یک به یک شهرهای سوریه را فتح و پرچم کشور سوریه را پایین می‌کشید، اروپا هیچ‌نگرانی‌ای از تحولات در غرب آسیا نداشت و با امیدواری نظاره‌گر اقدامات داعش و سایر گروهک‌های تروریستی در این کشور بود.

بعدها روزنامه «ورلد تریبون» آمریکا به نقل از منابع دیپلماتیک فاش کرد که «کشورهای اروپایی با نظارت ناتو، سلاح‌های ضدتانک، موشک، خمپاره، جلیقه ضدگلوله و تجهیزات ارتباطی را در اختیار تروریست‌های داعش قرار می‌دهند.» این تجهیزات «به بهانه ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه برای مردم سوریه» در اختیار داعش قرار می‌گرفت.

نهادهای امنیتی اروپا با وجود علم به دلیل سفر شهروندان اروپایی به ترکیه که با هدف پیوستن به گروهک‌های تروریستی صورت می‌گرفت، هیچ‌ممانعتی به وجود نیاوردند تا حکومت اسد زودتر ساقط شود. تشکیل ائتلاف علیه گروهک‌های تروریستی در سوریه، موازنه قوا را به‌نحوی تغییر داد و داعش یک به یک شهرهایی را که تصرف کرده بود، از دست داد. روند دومینووار شکست داعش در سوریه و عراق، در اروپا این نگرانی را به وجود آورد که اگر داعش شکست بخورد، سرنوشت شهروندان اروپایی که با روش‌های نوین جنگ آشنایی پیدا کرده‌اند، چه خواهد شد؟

شاید برای اروپا، مرگ این شهروندان بهترین اتفاق می‌بود اما زنان و کودکانی که در گروهک‌های تروریستی خشونت را دیده‌اند یا آموخته‌اند چه خواهند شد؟ این افراد اگر به کشورهایشان بازگردند، چه خواهند کرد و به چه میزان می‌توانند امنیت اروپا را مختل کنند؟ این پرسش‌ها باعث می‌شد اروپا علاقه‌ای به پیگیری سرنوشت شهروندان داعشی خود نداشته باشد اما در این بازی همه‌چیز به اروپا محدود نمی‌شد. اواخر بهمن سال‌گذشته دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در توئیتی از کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان خواست 800 شبه‌نظامی داعش را که به این سه کشور تعلق داشتند پس بگیرند و محاکمه کنند.

این درخواست بار دیگر نگرانی‌ها در اروپا را تشدید کرد که چه باید بکنند. آنها در بروکسل تشکیل جلسه دادند و با درخواست ترامپ مخالفت کردند. مقام‌های فرانسه و آلمان به‌صراحت اعلام کردند که با وجود درخواست دونالد ترامپ، این کشورها امکان بازگشت فوری اعضای داعش به خاک سرزمین‌های اروپایی را ندارند.

**بازگشت تروریست‌ها به دامان مادر
سال 2017 «گیلس دکرچو»، مسئول هماهنگی بخش مبارزه با تروریسم اتحادیه اروپا از بازگشت 1500 نفر از جنگجویان گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق، به کشورهای اروپایی خبر داد و این را گفت که «با توجه به بازگشت آنها به کشورهای اروپا و مشکلات ناشی از این امر، حفاظت از مرزهای اروپایی ضروری است و باید اقدامات و تدابیر لازم اتخاذ شود.» منظور او از حفاظت از مرزهای اروپایی خیلی واضح نبود اما اکنون که تروریست‌های اروپایی در عراق و سوریه در تنگنا قرار گرفته‌اند و با وجود مخالفت دولت‌های اروپایی، به دنبال بازگشت به زادگاه‌شان هستند، این مساله مشخص شده است. تروریست‌های اروپایی مستقر در عراق و سوریه حالا که هیچ‌امیدی به تشکیل دولت خلافت ندارند و کشورهایشان نیز آنها را قانونا نمی‌پذیرند، از راه‌های غیرقانونی و با قایق‌های مهاجران به اروپا بازمی‌گردند.

**هشدار بازگشت داعش به آلمان
چه اروپا بخواهد و چه نخواهد، شهروندانش به اروپا بازخواهند گشت. این را اروپا به‌خوبی می‌داند و بر همین اساس نهادهای امنیت ملی کشورها در حال بررسی این موضوع هستند. سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی اروپا علاوه‌بر تروریست‌ها، نگران فرزندان آنها هستند. این کودکان می‌توانند تفکرات افراطی را تا چند دهه بعد هم با خود به همراه داشته باشند و بحرانی امنیتی در اروپا شکل دهند. این موضوعی است که توماس هالدنوانگ، رئیس اداره امنیت داخلی آلمان به آن اشاره کرده است. او گفته باید از شکل گرفتن نسل تازه تروریست‌ها از فرزندان افراد جهادی پیشگیری کرد.

این مقام امنیتی آلمانی گفته شمار افرادی که در سال 2018 به‌عنوان تروریست‌های بالقوه ارزیابی می‌شوند تا 2240 نفر افزایش یافته است. او تاکید کرده بر این عده کسانی را باید افزود که پس از پایان «ماموریت جهادی» اکنون به آلمان برمی‌گردند. رئیس اداره امنیت داخلی آلمان هشدار داده که نباید شکست داعش را به معنای پایان یافتن خطر آن دانست. او تاکید کرده «باید برای هر ضربه‌ای از سوی آنها در کشورهای اروپایی و حتی در آلمان آماده باشیم.» به گفته او گروه‌های تروریستی در فضای مجازی شبکه‌های مجهزی تشکیل داده‌اند که از طریق آنها می‌توانند هواداران خود را باز هم به سوی قتل و ترور هدایت کنند.

**کودکان خطرناک‌تر از مادران
در سوریه مردان در جبهه‌های جنگ می‌جنگیدند و کودکان در مدارس داعش، به صورت ویژه اندیشه‌های افراط‌گرایانه را آموزش می‌دیدند. رئیس اداره امنیتی آلمان می‌گوید باید دربرابر فرزندان جهادگران برگشته به آلمان هشیارانه عمل کرد، زیرا شاید همین بچه‌ها در آینده در گروه‌های تروریستی فعال شوند. به گفته او بسیاری از این کودکان قهر و خشونت داعش را از نزدیک تجربه کرده‌اند و چه بسا پدران خود را قهرمان می‌بینند.

**اروپا نگران عملیات «گرگ‌های تنها»
«گرگ تنها» فردی است که به‌تنهایی و بدون اینکه با گروهی ارتباط سازمانی داشته یا از آن کمکی دریافت کند، در حمایت از آن گروه، جنبش یا عقیده دست به اعمال خشونت‌آمیز بزند. از آنجا که گرگ‌های تنها با گروه‌های تروریستی ارتباط مشخصی ندارند و به‌تنهایی دست به عملیات می‌زنند، شناسایی آنها برای نیروهای امنیتی دشوار است. این شیوه عملیاتی نیروهای تروریستی داعش، اروپا را تاکنون با بحران‌های امنیتی ویژه‌ای درگیر کرده است. گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مبارزه با تروریسم اروپا که در 17 فوریه 2017 منتشر شده، این نگرانی را نیز تشدید کرده است. این گزارش می‌گوید داعش قصد دارد از جنگجویانی که به زادگاه خود بازمی‌گردند، برای انجام اقدامات تروریستی در زادگاه خودشان استفاده کند.

اکنون کشورهای اروپایی که به‌ناچار باید تمامی شهروندان تروریست خود را به زادگاه‌شان بازگردانند، باید هر روز منتظر یک بحران امنیتی باشند. این بحران اما محدود به چند روز و چند هفته و چند سال نمی‌شود. آنها علاوه‌بر پدران، باید نگران فرزندانی که در عراق و سوریه آموزش دیده‌اند نیز باشند. این به معنای چند دهه افزایش هزینه‌های امنیتی در اروپا است. اگر این اعضای داعش در اروپا اقدام به آموزش‌های زیرزمینی و جذب نیرو نیز کنند، هر شب باید در یک گوشه اروپا صدای زوزه یک گرگ تنها را شنید؛ زوزه‌ای که شاید تبدیل به یک دومینوی ضدامنیتی در اروپا شود.

منبع: روزنامه فرهیختگان؛ 1398،01،26
گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي فرهيختگان چالش هاي جهاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۲۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمی‌توانیم سپاه را «تروریستی» اعلام کنیم

به گزارش همشهری آنلاین، «جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با روزنامه لوموند در این باره گفت: «ما بارها درباره افزودن سپاه پاسداران به فهرست سازمان‌های تروریستی صحبت کرده‌ایم و این کاری بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا انجام داد، با این وجود مقام قضایی اتحادیه اروپا باید تشخیص دهد که سپاه مرتکب اقدام تروریستی شده است و در حال حاضر چنین نیست.»

وی درباره تحریم‌های جدید علیه تهران نیز گفت: این اقدام ابتدا مستلزم وجود چیزهایی است که قابل تحریم باشد.

بورل همچنین تاکید کرد: در پی پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله‌ای که ایران با پهپاد و موشک انجام داده است، به نفع همه است که شاهد رویارویی منطقه‌ای نباشیم.

وی تاکید کرد: اتحادیه اروپا قدرت دیپلماتیک دارد و هدفش کاهش تنش در منطقه از طریق روابط خود با تل‌آویو و کشورهای عضو، به ویژه آلمان، و متحدان بین‌المللی آن مانند واشنگتن است.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی درپی پاسخ تنبیهی جمهوری اسلامی ایران خواستار تحریم کشورمان و قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست به اصطلاح «تروریسم» اتحادیه اروپا شد.

روابط عمومی کل سپاه بامداد روز یکشنبه در اطلاعیه‌ای از پاسخ نیروی هوا فضای سپاه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از مستشاران کشورمان در سوریه، از حمله و اصابت موفق ده‌ها فروند موشک و پهپاد به اهدافی درون سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

این حملات علاوه بر تخریب مواضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله پایگاه اطلاعاتی در منطقه «جبل الشیخ» و پایگاه هوایی «نواتیم»، هزینه‌های هنگفتی نیز برای رژیم صهیونیستی و سامانه‌های پدافند هوایی آن به همراه داشته است.

کد خبر 844955 منبع: ایسنا برچسب‌ها جوزف بورل - اتحادیه اروپا دفاع - سپاه پاسداران تروریسم در جهان خبر ویژه ایران و اتحادیه اروپا

دیگر خبرها

  • همکاری قضایی ایران، عراق و سوریه علیه تروریسم
  • امضای تفاهم‌نامه کمیته قضایی سه جانبه مقابله با تروریسم میان ایران، عراق و سوریه
  • امضای تفاهم‌نامه قضایی میان ایران، عراق و سوریه
  • بازداشت سخنگوی «حزب التحریر» در افغانستان
  • بازداشت سخنگوی «حزب التحریر» در افغانستان
  • افغانستان| فتنه گروه تروریستی داعش پایان یافته است
  • توماس توخل، متخصص جدید صعود به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • نگرانی اتحادیه اروپا از توسعه هوش مصنوعی و تاثیر آن بر کودکان
  • نمی‌توانیم سپاه را «تروریستی» اعلام کنیم