Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@06:06:50 GMT

انتخاب یک کارگزاری بورس، ویژگی‌ها و خدمات

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۴۶۴۹

انتخاب یک کارگزاری بورس، ویژگی‌ها و خدمات

برای کسانی که قصد ورود به بورس را دارند یا در حال حاضر جزو فعالان بازار سرمایه هستند، همواره یکی از دغدغه‌ها انتخاب یک کارگزاری برای معاملات بورسی، است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کارگزاری آگاه، برای علاقه‌مندان به بازار سرمایه، سؤالاتی درباره انتخاب کارگزاری بورس پیش می‌آید، از قبیل:

۱. چگونه یک کارگزاری بورس خوب انتخاب کنیم؟

۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خدمات کارگزاری‌های بورس چیست؟

۳. کارگزاری‌های بورس با هم چه تفاوت‌هایی دارند؟

اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوالات هستید، پیشنهاد می‌کنیم این متن را تا انتها مطالعه کنید.

کارگزاری‌های بورس باهم چه تفاوت‌هایی دارند؟

در حال حاضر و بر اساس اعلام سازمان بورس اوراق بهادار در مهرماه ۹۶ تعداد ۱۰۵ کارگزاری بورس در ایران فعال است.

معیارهای رتبه‌بندی کارگزاری‌های بورس بر اساس دستورالعمل رتبه‌بندی شامل دو گروه معیارهای عادی و معیارهای تشویقی است.

از جمله معیارهای عادی می‌توان مواردی نظیر دفاتر اداری کارگزاری، تعداد مشتریان، معاملات کارگزاری، پرسنل دارای گواهی‌نامه و … نام برد.

همچنین معیارهایی نظیر سبد گردانی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، جذب مشتریان خارجی و … جزو معیارهای تشویقی محسوب می‌شود.

بنابراین تفاوت عمده کارگزاری‌ها در رتبه آن‌ها و سطح خدماتی که ارائه می‌دهند است.

رتبه بندی کارگزاری‌ها در حال حاضر بر اساس گروه‌های زیر است:

- رتبه الف کسب حداقل ۸۰% از امتیازات عادی حداقل ۶۵% از کل امتیازات در نظر گرفته شده در دستورالعمل تقسیم بندی کارگزاری بورس اوراق بهادار

- رتبه ب کسب حداقل ۶۵% از امتیازات عادی حداقل ۵۵% از کل امتیازات در نظر گرفته شده در دستورالعمل تقسیم بندی کارگزاری بورس اوراق بهادار

- رتبه ج کسب حداقل ۵۰% از امتیازات عادی حداقل ۴۰% از کل امتیازات در نظر گرفته شده در دستورالعمل تقسیم بندی کارگزاری بورس اوراق بهادار

- رتبه د کسب حداقل ۳۵% از امتیازات عادی حداقل ۳۰% از کل امتیازات در نظر گرفته شده در دستورالعمل تقسیم بندی کارگزاری بورس اوراق بهادار

- رتبه ه کارگزارانی که امتیاز طبقات بالاتر را کسب نکرده باشند.

همچنین انتخاب کارگزاری از سوی فیاس (فدراسیون بورس‌های اروپا-آسیایی) می‌تواند یکی از معیارهای مهم در انتخاب کارگزار بورس باشد. تنها برخی از کارگزاری‌های کشور با انتخاب سازمان بورس، به این نهاد معرفی می‌شوند.

خدمات کارگزاری‌های بورس چیست؟

کارگزاری بورس نهادی مالی است که تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت می‌کند. کارگزاری‌ها می‌توانند در حوزه‌های زیر فعالیت کنند:

۱- معاملات اوراق بهادار

۲- معاملات آتی کالا

۳- معاملات بورس کالا

۴- معاملات بورس انرژی

کارگزاری‌ها مستقل از اینکه در چه حوزه‌های فعالیت می‌کنند شامل ۲ بخش اصلی هستند:

- خدمات کارگزار، کارگزاری، معامله‌گری و بازار گردانی

- خدمات مالی و مشاوره‌ای

اما اگر بخواهیم ساده‌تر ولی با جزئیات بیشتر بگوییم، خدمات کارگزاری‌ها به شرح زیر است:

- خدمات دریافت کد بورسی یا کد سهامداری برای معاملات اوراق بهادار و احراز هویت سامانه سجام

- انجام معاملات اوراق بهادار (معاملات آنلاین سهام، معاملات اینترنتی، معاملات حضوری)

- ارائه آموزش بورس در حوزه خرید و فروش سهام و سایر اوراق بهادار و بخش‌های مختلف بازار سرمایه

- ارائه خدمات مشاوره سبد و تحلیل صنایع و بازار سرمایه

- اعطای اعتبار معاملاتی برای خرید و فروش سهام اوراق بهادار (خرید بدون پول نقد)

- خدمات سبد گردانی اختصاصی (مدیریت دارایی) و صندوق‌های سرمایه‌گذاری

- ارائه خدمات دریافت کد معاملاتی، انجام معاملات و مشاوره در حوزه‌های آتی کالا، بورس کالا و بورس انرژی

در کنار مواردی که گفته شد خدماتی مانند تخفیف کارمزد، معاملات بورسی، وجود باشگاه مشتریان، برگزاری مسابقات بورسی و اهدای جوایز می‌تواند جزو خدمات تکمیلی یک کارگزاری بورس باشد که موجب می‌شود تا سرمایه‌گذاران بورس آن کارگزاری را انتخاب کنند.

همه کارگزاری‌ها شاید امکان ارائه کلیه این خدمات را نداشته باشند، اما هستند کارگزارانی که همه این خدمات را ارائه می‌دهند. باید دقت کنیم که در کنار کمیت خدمات، کیفیت آن‌ها نیز مهم است. برخی کارگزاری‌ها امکان دریافت کد بورسی به‌صورت غیرحضوری را فراهم کرده‌اند تا کسانی که می‌خواهند در بورس معامله کنند، نیاز به مراجعه حضوری نداشته باشند،. یا با ایجاد دوره‌های بدون اقدام به تشکیل مدرسه بورس کرده‌اند تا سرمایه‌گذاران بتوانند آموزش از صفر تا صد بورس را گام به گام پشت سر گذارند.

چگونه یک کارگزاری خوب انتخاب کنیم؟

با توجه به نکاتی که درباره تفاوت کارگزاری‌های بورسی و خدمات آن‌ها بیان شد، اکنون معیارهای انتخاب یک کارگزار خوب می‌دانیم:

- دارا بودن رتبه الف از سازمان بورس و اوراق بهادار

- مورد تأیید و انتخاب فیاس

- دارا بودن مجوزهای لازم در حوزه‌های مختلف نظیر معاملات اوراق بهادار، تحلیل و مشاوره، سبد گردانی و...

- امکان دریافت کد بورسی به صورت غیرحضوری و حضوری

- امکان ارائه خدمات ثبت نام سجام به صورت رایگان

- امکان انجام معاملات آنلاین سهل و امن

- پاسخگویی و پشتیبانی حرفه‌ای

- دارا بودن گزینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری از جمله معاملات سهام، خدمات سبد گردانی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و...

- ارائه مشاوره‌های بورسی و تحلیل در بازار سرمایه

- ارائه خدمات جانبی مانند تخفیف کارمزد، اعطای اعتبار معاملاتی و...

پیشینه موفق و پایائی ارائه خدمات، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های یک کارگزاری خوب است؛ یعنی اینکه قبل از انتخاب کارگزاری بورس، روند حرکت و رشد آن را بررسی کنیم و مطمئن شویم که در شرایط یکسان ارائه خدمات امکان‌پذیر است و مقطعی نبوده است.

انتهای رپرتاژ خبری

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرمايه گذاري کارگزاری بورس معاملات بورسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۴۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز ایرادت شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و تصویب کردند.

همچنین نمایندگان موادی از این طرح که شامل ماده ۶ و بند (الف) و بند (ر) و (ز) و ماده ۲ (الف) مواد ۴۶ تا ۵۱ فصل اول از باب سوم این قانون را الحاق و فصل اول از باب سوم این قانون شامل مواد ۴۶ تا ۸۰ به مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص غیر تجاری و مالیات درآمد را اصلاح کردند.

بندهای (الف)، (ب)، (پ) و (ت) ماده ۳ و بندهای (خ) و (ت) ماده ۳ تبصره (۴) و ماده ۵ اصلاح شدند.

همچنین نمایندگان مجلس ماده ۸ و تبصره‌های آن را اصلاح کردند. این ماده مشتمل بر ۱۵ تبصره بوده که در آن تکالیفی برای صدور حساب‌های الکترونیکی توسط سازمان امور مالیاتی پیش بینی کرده است.

طبق اصلاحات ماده ۸، متن زیر به عنوان ماده ۱۶ مکرر به قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاق می‌شود.

ماده ۱۶ مکرر- حداکثر ۲۰ ماه پس از لازم الاجراء شدن این ماده به منظور تکمیل پایگاه اطلاعاتی موضوع ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم و استقرار بستر اجرای آن اقدامات زیر صورت می‌گیرد.

الف- در خصوص نقل و انتقال اوراق بهادار و تقسیم سود:

۱- شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه بهابازار، ناشران اوراق بهادار، کارگزاران و سایر نهادهای مالی موضوع قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران حسب مورد مطابق اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار مکلفند همزمان با تقسیم سود و فروش اوراق بهادار کالای مورد معامله در بهابازار، بورس‌ها و بازارهای خارج از بها بازار بورس، صورتحساب‌های الکترونیکی مربوط را صادر کنند. ناشران اوراق بهادار ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار مکلفند توزیع و پرداخت سود و سایر منافع مربوط به این اوراق صرفاً به صورت سامانه‌ای و از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و یا با تائید آن انجام دهند. سازمان بورس و اوراق بهادار موظف است بر حسن اجرای تکالیف فوق نظارت کند.

ماده ۱۰ نیز اصلاح شد که به موجب آن، ۵ تبصره به عنوان تبصره‌های ۳ تا ۷ به قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان به شرح زیر الحاق می‌شود.

تبصره ۳- حساب‌های مشمولان تبصره ماده ۲ این قانون از حکم این ماده مستثنی هستند.

تبصره ۴- موضوع ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲ خرداد ۱۴۰۰ که حجم معاملات سالانه آن‌ها از مبلغ تعیین شده مطابق ماده مذکور کمتر باشد، می‌توانند از معافیت موضوع ۱۴ مکرر این قانون استفاده کنند و در غیر این صورت مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان بوده و مشمول حکم این ماده می‌شوند.

تبصره ۵- سازمان موظف است هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی را به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی موضوع فصل دوم باب چهارم قانون مالیات‌های مستقیم بپذیرد. مودیان می‌توانند مشروط به اعلام هزینه‌های فاقد صورتحساب الکترونیکی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی از طریق کارپوشه تجاری نسبت به ثبت اعتراض به مالیات متعلق اقدام نماید. سازمان می‌تواند هزینه‌های اعلام شده توسط مودی از طریق کارپوشه تجاری را مورد رسیدگی قرار دهد.

تبصره ۶- هزینه‌های مودیانی نظیر عرضه کنندگان کالاهای مستعمل که به دلیل ماهیت کسب و کار آن‌ها، عمده خرید آن‌ها از اشخاصی است که امکان صدور صورتحساب الکترونیکی ندارند مشروط به اعلام مودی از طریق کارپوشه تجاری قابل پذیرش می‌باشد و سازمان می‌تواند هزینه‌های آن را مورد رسیدگی مالیاتی قرار دهد. فهرست مودیان مالیاتی مذکور حداکثر تا پایان دی ماه هر سال برای سال بعد توسط وزارت اقتصاد تعیین و اعلام خواهد شد.

تبصره ۷- هزینه‌هایی که مطابق ماده ۵ این قانون امکان صدور صورتحساب الکترونیکی ندارند از قبیل زیان تسعیر ارز و واردات کالا و خدمات صرفاً با اعلام مودی از طریق کارپوشه تجاری قابل پذیرش هستند. همچنین اشخاص تجاری مکلفند آن بخش از درآمدهای خود از قبیل صادرات و سود، تسعیر ارز را که امکان صدور صورتحساب الکترونیکی مطابق ماده ۵ این قانون ندارند در سامانه مودیان ثبت نمایند. عدم ثبت درآمدهای مذکور مشمول حکم ماده ۹ این قانون می‌شود.

کد خبر 6086318 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • 10 نکته مهم برای انتخاب بهترین کلینیک دندانپزشکی
  • تکلیف مجلس به سازمان امور مالیاتی برای قبول هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی
  • تکالیف سازمان امور مالیاتی در باره صورتحساب الکترونیکی
  • سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • مرکز مبادله ایران فاقد وجاهت قانونی است؟
  • رشد ۲۷ هزار واحدی شاخص در معاملات امروز
  • آیا مرکز مبادله ارز و طلای ایران، فاقد وجاهت قانونی است؟