Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@18:54:27 GMT

تمرکز در جلسه امتحان

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۵۵۹۶

تمرکز در جلسه امتحان

خبرگزاري آريا -
افزايش تمرکز در جلسه آزمون
براي موفقيت در تحصيل، داشتن اطلاعات علمي کافي نيست.استفاده از مهارت هايي که بتواند ميزان بهره وري ما از اين اطلاعات را افزايش دهد نيز امري بسيار مهم است. يکي از مهم‌ترين فاکتورهاي لازم براي موفقيت در امتحات، تمرکز و دقت در سر جلسه امتحان است. دقت به معني توجه غيرارادي از طريق حواس پنجگانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تمرکز در جلسه آزمون
يکي از مشکلات و گلايه‌هاي رايج والدين، عدم‌تمرکز دانش‌آموز سر جلسه امتحان است. بخش عمده‌اي از کم‌شدن نمرات بچه‌ها به‌علت بي‌دقتي و کاهش تمرکز است. البته بايد بدانيد که براي تقويت تمرکز در کودک بايد به‌طور اصولي و در يک دوره طولاني‌مدت کار شود
تا به‌تدريج بهبود مورد انتظار رخ دهد. والديني که دوست دارند فرزندشان کمتر با اين مشکل روبه‌رو شود، بايد راهکارهاي تمرکزي را از دوران نوزادي فرزند خود آغاز کنند تا در دوران مدرسه و بزرگسالي کمتر به مشکل بر‌بخورند.
بي دقتي در جلسه آزمون
بي دقتي در جلسه آزمون، به سه دليل رخ مي دهد:
- عجله کردن: ممکن است با توجه به زمان کم آزمون حجم سوالاتات از نظر فرد زياد بيايد. بنابراين دانش آموز براي رسيدن به همه سوالات و کم نياوردن زمان، سريع جواب سوالات را داده و امتحانش را به پايان برساند همين مورد سبب سريع گذر کردن فرد از سوال شده و ممکن از مفهوم سوال را اشتباه متوجه شده و يا سوال را کامل نخواند. براي حذف اين مورد در امتحان ها با استفاده از «تکنيک هاي مديريت زمان» وقت خود را تنظيم کنيد.
- ساده انگاشتن آزمون:
تحقيق ها نشان مي دهد بيشترين بي دقتي ها در جلسه ي آزمون مربوط به سوال هاي ساده است.اين موضوع اشاره به کاهش ناآگاهانه توجه دارد. در جلسه‌ي آزمون، زماني که ما با يک نسبت (سوال) ساده مواجه مي شويم؛ احساس خوشايند موفقيت و رضايت دروني سبب مي شود تا تصور کنيم پاسخ دادن به اين سوال، بسيار ساده است. اين فرآيند پيچيده ي ذهني حتي گاهي سبب مي شود تا ما سوال بعدي را بخوانيم. در اصل، ضمير ناخودآگاه ما با خود مي گويد: «اين سوال که ساده است؛ سوال بعدي را هم مي توانم جواب دهم» بنابراين ميزان توجه ما کاهش مي يابد.
- درگيري‌هاي ذهني:
سرگرداني چشم بين خط ها و برگشت هاي غيرارادي چشم به عقب. به طور حتم در هنگام مطالعه يا آزمون، براي شما اتفاق افتاده است که خط ها را گم کرده ايد و حتي گاهي چشم هاي شما چند کلمه عقب تر را نگاه کرده است. اين اتفاق زماني مي‌افتد که ذهن شما درگير مشغله‌ها اتفاقاتي که برايتان پيش آمده و يا نگران آينده‌ي آن هستيد باشد.
راهکارهاي افزايش تمرکز در جلسه امتحان
دلايل عدم تمرکز در جلسه امتحان
- افزايش هوشياري:
هنگام رويارويي با سوال هاي ساده، هوشيار باشيد؛ عمده ترين دليل بي دقتي، کاهش غيرارادي توجه در هنگام حل سوال هاي ساده است.موثرترين راه حل مقابله با اين مورد، افزايش هوشياري در هنگام روبه رو شدن با سوال هاي ساده است.بسيار ساده است؛ کافي است هر وقت که سوال ساده ديديد، حالت جسماني تان تغيير کند؛ گويي موضوع بسيار مهم و خطرناکي را ديده ايد چرا که در اين لحظه ها، احتمال بي دقتي بسيار زياد وجود دارد و شما در خطر آن قرار داريد.
- خواندن کامل همه جزئيات:
يکي ديگر از دليل هاي بي دقتي در مطالعه و آزمون، توجه نکردن به جزئيات و هماهنگ نبودن سرعت چشم با ذهن است.براي رفع اين مشکل بايد از روش خط بر استفاده کنيد؛ در اين روش مداد يا انگشت اشاره ي خود را زير خط هايي که مطالعه مي کنيد، حرکت داده و هماهنگ با آن، چشم هاي خود را حرکت دهيد. در امتحان ها سعي کنيد زير کلمه هاي مهم مانند (نيست، ندارد و...) در صورت سوال خط بکشيد.
- ‌آزمون خانگي:
پيش از حضور در جلسه امتحان (‌چند روز يا شب قبل از آزمون)، به‌خصوص در دروسي که دانش‌آموز احساس ضعف مي‌کند، امتحاني شبيه‌سازي‌شده برگزار کنيد. سؤالاتي را روي يک برگه (‌ترجيحا تايپ‌شده) بنويسيد و از او در شرايطي مشابه امتحان اصلي (‌صندلي، پوشش مدرسه، وسايل لازم براي امتحان و...)، آزمون بگيريد. کودک نبايد در هنگام اين امتحان از جاي خود بلند شود يا حرف بزند. همچنين بايد در مدت‌زمان تعيين‌شده براي آزمون نيز برگه خود را تحويل دهد.
- شرابط روز امتحان:
در دوره امتحانات به لباس‌پوشيدن فرزندتان دقت کنيد. لباس‌هاي نامناسب (‌بيش از حد گشاد يا تنگ)، کفش، جوراب و... هر کدام به‌تنهايي مي‌تواند باعث کاهش تمرکز فرزندتان شود. پوشيدن لباس‌هاي ناراحت، کفش‌هاي تنگ يا جوراب‌هايي که کش سفتي دارند، بخشي از ذهن کودک را در طول امتحان درگير مي‌کند و همين امر باعث افزايش بي‌دقتي در دانش‌آموز مي‌شود. پيش از شروع امتحانات، لباس‌هاي مناسب را انتخاب و آماده کنيد زيرا روز امتحان زمان مناسبي براي تست‌کردن لباس نيست!
- اضطراب امتحان:
کودکاني که در طول سال تحصيلي تحت فشار دائمي والدين کمال‌گرا براي دريافت نمره 20 بوده‌اند، بيش از ديگر بچه‌ها سر جلسه امتحان دچار استرس مي‌شوند. اين بچه‌ها سر جلسه امتحان مدام در فکر برآورده‌کردن انتظارات والدين خود هستند و در مواجهه با نخستين سؤالي که پاسخ آن را نمي‌دانند دچار اضطراب مي‌شوند
به‌گونه‌اي که تمرکز کافي براي پاسخ‌دادن به ديگر سؤالات را نيز نخواهند داشت. همچنين والديني که به کودک مدام نسبت به فرا‌رسيدن زمان امتحان هشدار دهند، از گرفتن نمره کم بترسانند يا حتي براي نمره20 پاداش‌هاي سنگين بگذارند، به‌طور ناخواسته او را به سمت اضطراب امتحان و کاهش تمرکز در جلسه امتحان سوق مي‌دهند.
- تغذيه مناسب:
بخشي از مشکلات عدم‌تمرکز دانش‌آموزان در جلسه امتحان به احساس گرسنگي يا تشنگي بر‌مي‌گردد که مانعي براي خوب‌امتحان‌دادن است. هر پدر و مادري بهتر از ديگران با شرايط فرزند خود آشناست. برخي از بچه‌ها در هنگام امتحان دچار اضطراب شده و گرسنه يا تشنه مي‌شوند. بهتر است براي اين بچه‌ها، چند خوراکي کوچک که بدون ايجاد سر‌و‌صداي اضافي قابل خوردن باشد بگذاريد
و پيش از شروع امتحانات، اين مسئله را با کادر مدرسه در‌ميان بگذاريد تا مشکلي نيز از اين لحاظ پيش نيايد. خوراکي‌هاي مناسب براي اين دانش‌آموزان، آب ميوه طبيعي، خرما، آبنبات، کشمش، مويز و... است. البته دقت کنيد که ميزان خوراکي‌ها نبايد زياد باشد (‌چند عدد کافي است) زيرا در اين صورت، ممکن است دانش‌آموز بخش عمده وقت خود را صرف خوردن کند!
گردآوري: بخش روانشناسي بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۵۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنکور هنر ۱۴۰۳ + تاریخ، زمان برگزاری و تعداد سوالات

کنکور هنر ۱۰۳ در دو نوبت برگزار می‌شود.

به گزارش ایمنا، کنکور هنر یکی از آزمون‌های آزمایشی سازمان سنجش هست.

ثبت نام کنکور هنر ۱۴۰۳

زمان ثبت نام کنکور اردیبهشت هنر ۱۴۰۳ با تاریخ نام نویسی کنکور دیگر رشته‌ها یکسان و در فصل پاییز و آذر ماه بود.

تاریخ کنکور هنر

نوبت اول کنکور هنر ۱۴۰۳ در ۶ اردیبهشت‌ماه و نوبت دوم این آزمون در ۷و ۸ تیرماه برگزار می‌شود.

زمان کنکور اردیبهشت هنر ۱۴۰۳

آزمون سراسر داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح پنجشنبه ششم اردیبهشت، گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی عصر پنجشنبه ششم اردیبهشت و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه، هفتم اردیبهشت برگزار می‌شود.

آزمون سراسری ۱۴۰۳

فرایند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس ساعت ۸ و بعدازظهر ساعت ۱۴:۳۰ آغاز می‌شود و درب حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس ساعت ۷:۳۰ و ۱۴ بسته می‌شود.

رشته‌های کنکور هنر

کنکور هنر شامل رشته‌های مختلفی ازجمله سینما، موسیقی (نوازندگی موسیقی جهانی، نوازندگی موسیقی ایرانی، آهنگسازی) طراحی صنعتی، نقاشی، ارتباط تصویری (گرافیک)، عکاسی، تئاتر (بازیگری-کارگردانی، ادبیات نمایشی، طراحی صحنه، نمایش عروسکی)، مجسمه سازی و … است.

زمان پاسخ گویی به سوالات کنکور هنر ۱۴۰۳

داوطلبانی که در کنکور آزمایشی هنر شرکت می‌کنند، باید به ۱۰۰ سوال در بازه زمانی ۱۱۵ دقیقه پاسخ دهند. فقط یک دفترچه در اختیار داوطلبان این گروه آزمایشی قرار می‌گیرد که شامل ۵۰ پرسش درک عمومی هنر، ۳۰ سوال درک عمومی ریاضی و فیزیک و ۲۰ سوال خلاقیت تصویری و تجسمی می‌شود.

جزئیات سوالات دفترچه کنکور هنر
۵۰ سوال از درس درک عمومی هنر (سوالات ۱ تا ۵۰)
۳۰ سوال از درس درک عمومی ریاضی فیزیک (سوالات ۵۱ تا ۸۰)
۲۰ سوال از درس خلاقیت تصویری (سوالات ۸۱ تا ۱۰۰)

آزمون عملی کنکور هنر

برخی رشته‌های کنکور هنر دارای آزمون عملی نیز هستند، درواقع نتیجه کنکور و پذیرش داوطلب در دانشگاه موردنظر را تراز کنکور تئوری، سوابق تحصیلی و نمره آزمون عملی تعیین می‌کند.

داوطلب باید پس از شرکت در کنکور تئوری نسبت به ثبت نام برای آزمون عملی اقدام کنند، هر شخص می‌تواند در دو آزمون عملی ثبت نام کند و با توجه به رشته انتخابی یک پروژه عملی را به پایان برسانند.

در روز امتحان فرد باید همراه با مدارک و وسایل لازم در جلسه حضور پیدا کرده و پروژه عملی خواسته شده را به پایان برساند، برای مثال ممکن است از داوطلبان گرافیک این طور خواسته شود که یک پارک را در صد سال آینده طراحی کنند.

کد خبر 747798

دیگر خبرها

  • از فروش موبایل‌واره تا دستگیری ۳نفر به دلیل عکس گرفتن از سوال‌ها کنکور
  • جاسازی عجیب ابزار تقلب در بدن داوطلبان
  • سیل مانع حضور داوطلبان کنکور در جلسه امتحان شد
  • کنکور هنر ۱۴۰۳ + تاریخ، زمان برگزاری و تعداد سوالات
  • برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند
  • خبر عجیب رییس سازمان سنجش: کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
  • رییس سازمان سنجش آموزش کشور: برخی ابزار‌های جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند/ داوطلبان کانال‌های تقلب را ترک کنند
  • ستاد پشتیبانی آزمون برای امتحان نهایی در استان سمنان تشکیل شود
  • مقاومت ژاوی در تمرین: جواب هیچکس را نداد
  • تشکیل کمیته اقتصادی با تمرکز بر درآمدزایی غیرشهریه‌ای استان تهران