Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@22:03:31 GMT

بررسی مسائل کشور توسط مجامع علمی و دانشگاهی

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۵۷۶۱

بررسی مسائل کشور توسط مجامع علمی و دانشگاهی

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست هم‌اندیشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با استادان و صاحب‌نظران برجسته دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، صبح امروز دوشنبه ۲۶ فروردین‌ماه در ساختمان وزارت علوم برگزار شد. منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست با بیان اینکه در مجامع حقیقی و مجازی درباره فعالیت‌های علمی کشور بحث‌های زیادی مطرح می‌شود، اظهار کرد: در مباحث اجتماعی و سیاسی، مباحث بسیاری حول محور سیل و خسارت‌های وارده آن مطرح شده و این انتظار در کشور ما وجود دارد که دانشمندان و دانشگاهیان می‌توانند در این زمینه نقش آفرین باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: ما نشست‌های علمی مختلفی در طول سال برگزار می‌کنیم و نتایج حاصل از آن در بخش‌های مختلف، بررسی و جمع‌آوری می‌شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر لزوم بررسی مسائل کشور توسط مجامع علمی و دانشگاهی گفت: ما در توسعه باید علم و  کار جدیدی همچون کشف و ابداع انجام ‌دهیم. باید بررسی شود نگاه ما در عصر کنونی تا چه اندازه به مسائل کشور مربوط است و هر فردی بنا بر تخصص خود باید به حوزه حل مسئله توجه کند. این نشست‌ها حول هم‌اندیشی و هم فکری برای حضور پررنگ‌تر و احصای مسائل مختلف و ضرورت این مسائل کاربرد بسیاری دارد.

غلامی گفت: در حوزه‌های مختلف وزارت علوم با سایر دستگاه‌ها هم‌فکری دارد. طی سال‌های گذشته نظرسنجی‌هایی با اساتید صورت گرفته و نتایج آن به نهاد ریاست جمهوری، معاونان و سایر نهاد‌ها ارسال شده است. بحث دیگری از این نظرات می‌تواند در مباحث علمی مانند پایان نامه‌ها و تحقیقات دانشجویی محقق شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: حوزه آموزش عالی در تحولات آموزشی به خوبی عمل کرده است، اما کافی نیست. به همین منظور تمامی موارد مرتبط علم، تحقیق و فناوری می‌تواند در این نشست‌ها مورد بررسی قرار و در سطوح مختلف در برنامه‌ریزی کلان کشور مورد استفاده قرار گیرد.   نتایج هم‌اندیشی اساتید کتابچه می‌شود
وحید احمدی، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نیز در این نشست با بیان اینکه این نشست به دنبال نشست نخستی است که در سال‌۹۷ با حضور وزیر و نمایندگان دانشگاه‌ها برگزار شد، اظهار کرد: در این نشست بحث تعدد و گستردگی دانشگاه‌ها، مباحث اشتغال، بودحه دانشگاه‌ها، آیین‌نامه ارتقا، اخلاق پژوهشی، ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه، ماموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها و نقش انجمن‌های علمی مطرح شده بود.

وی ادامه داد: نظرات این جلسات دسته‌بندی شد و در جلسات بعدی وزارتخانه، محور‌ها دسته‌بندی و به قائم مقام وزیر ارائه و بنا شد این نشست‌ها در سال جدید نیز ادامه پیدا کند.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود: در ابتدای سال ۹۸ مقام معظم رهبری در پیام نوروزی خود، محور‌هایی را مشخص کردند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مسائل اقتصادی اشاره کرد.

وی گفت: در کنار تمامی مسائل بحث حضور فکری و اثر‌گذاری دانشگاه نیز مطرح می‌شود و آن اینکه دانشگاه‌ها باید حضور و مدیریت عالمانه در جامعه داشته باشند. قرار شد این موضوعات در دو محور اصلی تعامل دانشگاه با جامعه و نظام مدیریت آموزش عالی پیگیری شود.

احمدی افزود: در حال حاضر مرکز سیاست گذاری‌های علمی مکاتبات با دانشگاه‌ها را جهت معرفی نمایندگان انجام داده است. همچنین با نمایندگان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها جهت ارائه دیدگاه‌ها و نظریات حول محور نشست بحث‌هایی صورت گرفت. نظرات و دیدگاه‌های استادان دسته‌بندی و به صورت کتابچه تحت عنوان کتابچه هم‌اندیشی سال ۹۸ به تمامی حاضران ارائه خواهد شد.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا دانشگاه هم اندیشی اساتید وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۵۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه بهداشت عمومی ادوارد و سینتیای هند منعقد شد.

به گفته عباس استاد تقی زاده رئیس مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت، از آنجایی که موضوع تغییر اقلیم یک موضوع جهانی است و در راستای توسعه همکاری‌های بین المللی و بین المللی سازی دانشگااه، این تفاهم نامه امضا گردید. دکتر استاد تقی زاده اضافه کرد: این تفاهم نامه به منظور تبادل تسهیلات، دانشجویان و محققان، تدوین و اجرای تحقیقات مشترک، برگزاری برنامه‌های آموزشی مشترک، و توسعه شبکه‌های علمی در منطقه منعقد گردیده است.

وی افزود: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت یکی از مراکز تحقیقاتی زیرمجموعه پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران است که در سال ۱۴۰۲ با هدف مقابله با یکی از مهم‌ترین چالش‌های قرن حاضر – تأثیرات تغییرات اقلیمی بر سلامت انسان – تأسیس شده است. مأموریت اصلی این مرکز شناسایی، تحلیل و ارائه راهکار‌هایی برای مقابله با این تأثیرات است. با توجه به گستردگی و پیچیدگی موضوع، مرکز تلاش می‌کند تا با استفاده از داده‌های علمی و رویکرد‌های نوآورانه، به بهبود شرایط زیست‌محیطی و بهداشتی جوامع محلی، ملّی و جهانی کمک کند. این مرکز از متخصص‌ترین و خبره‌ترین اساتید و محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای انجام ماموریت‌های خود بهره می‌گیرد.

رئیس این مرکز تاکید کرد: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت بر این باور است که همکاری و مشارکت عمیق میان افراد، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و سیاست‌گذاران می‌توان به راه‌حل‌های نوآورانه و پایدار برای مقابله با تغییرات اقلیمی دست یافت.

تقی زاده گفت: موسسه بهداشت عمومی ادوارد - سینتیا موسسه علمی در هند است که در حوزه‌های دانش و تحقیقات علمی در حوزه‌های سلامت جهانی، تغییر اقلیم و دیگر زمینه‌های مشترک فعال بوده و به واسطه شبکه دانشگاهی خود در کشور هند و دیگر کشور‌های جهان می‌تواند همکار مناسبی برای مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت باشد.

لازم بذکر است که متن کامل تفاهم نامه همکاری در اینجا قابل مشاهده می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • بیش از ۸۰۰۰ عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • مبانی فلسفی انقلاب اسلامی ایران در آکادمی علوم روسیه بررسی شد
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک
  • راه‌اندازی رشته اینترنت اشیاء در قوچان