Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@12:32:00 GMT

فرود دوباره پرندگان مهاجر در تالاب حله بوشهر + تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۷۲۸۱

فرود دوباره پرندگان مهاجر در تالاب حله بوشهر + تصاویر

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: تالاب حله در سال جاری، با افزایش میزان بارندگی و همچنین آورد فراوان از بالادست در چندین مرحله، آبگیری شده و جان تازه‌ای به این منطقه بخشیده است.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، فرهاد قلی نژاد اظهار کرد: پس از بارندگی‌های نوروز ۹۸ طراوت و شادابی به تالاب برگردانده شده و امسال پذیرای پرندگان مهاجر زیادی نسبت به سال گذشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عنوان کرد: با توجه به عکس‌های هوایی که از تالاب داشته‌ایم، همه ساله در فروردین ماه حجم آب تالاب کاهش پیدا کرده و در فصل تابستان نیز می‌توان گفت بیشتر مناطق تالاب بی آب و خشک می‌شود ولی امسال با بارندگی‌های اواخر سال و روزهای ابتدای سال جدید میزان آب ورودی به تالاب نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه میزان آب ورودی تالاب در سال گذشته ۳۰ درصد بوده است، تاکید کرد: در حال حاضر تقریباً ۷۰ درصد از حجم تالاب آبگیری شده و وضعیت تالاب حله در سال جاری مطلوب می‌باشد.

غلامرضا فقیه، معاون نظارت و پایش طبیعی اداره کل محیط زیست استان بوشهر گفت: در سال ۹۷ اقدامات مؤثری از قبیل لایروبی به منظور احیای تالاب حله انجام شده است. همچنین مکاتبات به منظور رهاسازی حقابه تالاب حله، انجام آموزش‌های جوامع محلی، فعالیت صندوق اعتبارات خرد و سبز روستایی در مناطق حاشیه تالاب و… از دیگر برنامه‌های انجام شده است.

وی تاکید کرد: در سال جاری بحث لایروبی مسیر ورودی تالاب حله و ساماندهی دوشاخه بند بصری به منظور تعادل تأمین آب موردنیاز تالاب در دستور کار قرار دارد.

محمود مقیمی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوشهر نیز درباره برخی مشکلات و تهدیدات تالاب حله گفت: از جمله عواملی که بر روی تالاب تأثیرگذار بوده است می‌توان به خشکسالی‌های متمادی در سال‌های اخیر، ساخت سد شهید رییسعلی دلواری بر روی رودخانه شاپور که از شاخه‌های اصلی تأمین آب تالاب حله، افزایش سطح باغات کشاورزی در بالادست تالاب و استفاده بی رویه از منابع تأمین آب تالاب و روش‌های نامناسب آبیاری و کشاورزی نام برد.

رئیس اداره محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر درباره تالاب حله گفت: این منطقه در سال ۱۳۵۵ و طبق مصوبه شماره ۷۴ مورخ ۶ مرداد ۱۳۵۵ شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده ارتقا یافت و تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست بوشهر قرار گرفت.

مهدی جمادی خاطرنشان کرد: منطقه حفاظت شده حله با وسعتی معادل ۴۴۷۸۳ هکتار، مرکب از دو بخش آبی و خشکی است. زیستگاه‌های تالابی در محدوده منطقه حفاظت شده حله در زمین‌های پست ساحلی پس از ناحیه جزر و مدی و نوار ساحلی قرار گرفته است.

وی بیان کرد: منطقه حفاظت شده حله جزئی از بخش کم ارتفاع استان بوشهر در طبقه ارتفاعی ۸-۲ متر قرار دارد و در حقیقت جلگه آبرفتی رودخانه بوده که از ارتفاعات زاگرس سرچشمه می‌گیرد و عمق تالاب حداکثر ۲ متر و حداقل ۵۰ سانتی متر است.

رئیس اداره محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست بوشهر تصریح کرد: وسعت تالاب ۲۰ هزار هکتار بوده که با توجه به کاهش چشمگیر بارندگی در سال‌های اخیر عمق و حجم وسعت تالاب دارای تغییرات شدید بوده است و وسعت آن با توجه به خشکسالی‌های اخیر به کمتر از ۱۰ هزار هکتار کاهش یافته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بارندگي بوشهر تالاب حله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۷۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ، رئیس اداره مدیریت زیست محیطی آب، خاک و پسماند، اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه از امروز تا ۹ اردیبهشت «هفته زمین پاک» نام گذاری شده است گفت: «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» شعار هفته زمین پاک است. 
سمانه قربانی با اشاره به اینکه استفاده از پلاستیک برای محیط زیست مضرات جبران ناپذیری دارد، گفت: طبق مطالعات انجام شده پلاستیک ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال طول می‌کشد تا در خاک تجزیه شود. 
وی با بیان اینکه پلاستیک بازیافت نمی‌شود، افزود: با ترویج فرهنگ استفاده نکردن از پلاستیک و جایگزینی ساک دستی‌های پارچه‌ای می‌توان محیط زیست پاکی داشت. 
رئیس اداره مدیریت زیست محیطی آب، خاک و پسماند، اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه ممنوعیت توزیع پلاستیک رایگان در برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای گیلان اجرایی می‌شود، افزود: توزیع ساک دستی‌های پارچه‌ای یکی از ویژه برنامه‌های است که در هفته زمین پاک در استان اجرایی می‌شود.
وی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست باید از دوران کودکی و نوجوانی در جامعه نهادینه شود، گفت: در همین زمینه محیط زیست گیلان، مبانی حفاظت از محیط زیست را در سطح برخی از مدارس استان اجرایی کرده است.

دیگر خبرها

  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • مرغ‌های زنبورخوار قربانی زیاده خواهی برخی از زنبورداران سودجو شدند + تصاویر
  • مرغ‌های زنبورخوار قربانی زیاده خواهی برخی از زنبورداران سودجو + تصاویر
  • ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در گیلان
  • چهارمحال‌وبختیاری رتبه اول کشور در عملکرد محیط طبیعی و تالاب‌ها را کسب کرد
  • جذابیت تالاب میقان پس از بارندگی‌های بهاری
  • تحویل ۲ بره میش وحشی به اداره محیط زیست تایباد