Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-25@20:03:23 GMT

محرکی برای اقتصاد ایران

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۷۳۴۲

محرکی برای اقتصاد ایران

«نماینده»/محمدحسین فرهنگی*: یکی از بحران‌هایی که در کشور وجود دارد کاهش نسبت کارآفرینی به اشتغال است. این نسبت حدود ۲ سال است که روی ۳ درصد مانده است.به عبارت دیگر از هر ۱۰۰ شاغل، ۳ نفر کارآفرین و ۹۷ نفر کارگر به شمار می‌روند. تحلیلی که از این آمار به‌دست می‌آید، حاکی از تمرکز بخش عمده اشتغال در واحدهای بزرگ صنعتی و خدماتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع علاوه‌بر اینکه توان پایین اقتصاد کشور را نشان می‌دهد، بزرگ بودن دولت را نیز تا حدی نمایان می‌کند. برای اشتغالزایی باید واحدهای کوچک و متوسط رونق بگیرند و سرمایه‌گذاری در طرح‌های کوچک و متوسط توجیه اقتصادی داشته باشد. اشتغالزایی در کشور یک بحث است و اشتغالزایی صنعتی بحث دیگری است که باید به هر دو موضوع پرداخته شود. باید در نظر داشته باشیم که موضوع رفع بیکاری تنها به اشتغالزایی مربوط نمی‌شود؛ نیاز اصلی کشور این است که اشتغالزایی به سمت اشتغال صنعتی و تولیدی حرکت کند. بسیاری از مشاغل امروز از بین رفته‌اند اما مشاغل صنعتی هنوز پابرجا هستند. واحدهای صنعتی با افزایش دانش فنی و به‌روز کردن شیوه تولید و محصول نهایی نه‌تنها از بین نخواهند رفت بلکه می‌توانند طرح‌های توسعه‌ای تعریف کنند. با این حال، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که عمده واحدهای صنعتی فقط به راهکارهای بقا می‌اندیشند. باید برای توسعه اشتغال و رفع مشکلات، گره‌های کوچک باز شوند. هر چند طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ بر ایجاد اشتغال موثر است اما باید توجه داشت که پروژه‌های کوچک می‌تواند زمینه اشتغال گسترده را فراهم کند و طرح‌های بزرگ به تنهایی نمی‌تواند اهداف توسعه را محقق کند.
اگر دولت نتواند قدرت رقابت و تولید بنگاه‌های کوچک را افزایش ندهد علاوه‌بر این، نقدینگی سرگردان رشد می‌کند، آمار اشتغال نیز هر ماه کاهش می‌یابد. بر این اساس، باید در نظر داشت که رشد و رونق بنگاه‌های کوچک و متوسط موضوعی است که اکنون بیش از هر زمان دیگری می‌تواند محرک مناسبی برای اقتصاد ایران باشد.

* نماینده مجلس و عضو کمیسیون صنایع 

منبع: نماینده

کلیدواژه: بنگاه اقتصادی رونق تولید نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۷۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان مرکزی گفت: تولیدکنندگان و صنعتگران، سرداران جنگ اقتصادی هستند و با به حرکت درآوردن چرخ‌های تولید با تأمین احتیاج کشور به انواع کالاها، در میدان مبارزه با جنگ اقتصادی دشمن مجاهدت می‌کنند.

درودگر در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی که در اطاق بازرگانی شهر صنعتی کاوه برگزار شد افزود: بعضی مشکلات صنایع این شهرستان در حوزه مالیاتی، تأمین اجتماعی و تأمین انرژی، در حوزه اختیارات مسئولان شهرستانی بود که دستورات لازم برای برطرف شدن آنها صادر شد و بعضی مشکلات نیز باید در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مطرح شده و مورد بررسی قرار گیرد که مقرر شد تمهیدات لازم در سطح استان برای برطرف شدن آنها اتخاذ شود.
او با اشاره به اینکه قسمتی از مشکلات حوزه تولید این شهرستان باید در سطح کلان مطرح و با اصلاح قوانین و مقررات برطرف شود، گفت: در این خصوص نیز مکاتباتی به منظور اصلاح و بازنگری در بعضی قوانین و مقررات و تسهیل در آنها صورت خواهد گرفت که بعد از طی تشریفات اداری و گردش کار پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.
فرماندار ساوه نیز گفت: با توجه به ظرفیت‌های متعدد و متنوع صنعتی در بزرگترین شهر صنعتی کشور، موجب کاهش نرخ بیکاری در استان‌های همجوار شده است.
الیاسی افزود: تشکیل جلسات اقتصاد مقاومتی و کمیته حمایت قضائی از صنایع دادگستری شهرستان ساوه با حمایت دستگاه قضایی استان فرصت طرح پرونده‌های واحد‌های تولیدی که در روند تولید آنها موانعی ایجاد شده را مهیا کرده و این نشست‌ها کمک شایانی به مانع زدایی در تولید خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • نقش مهم تعاونی ها در جهش تولید
  • ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغالزایی در سال ۱۴۰۳/ سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی کردستان به شبکه سراسری گاز متصل شدند
  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • احداث چند شهرک صنعتی در باوی
  • پوشاک، اشتغال زا‌ترین صنعت در کشور