Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد - ایرنا - معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: بارندگی های مساعد بهاری، پس از چند سال خشکسالی و کم آبی، پای پرندگان مهاجر را به تالاب آق قشلاق در منطقه گیفان بجنورد باز کرد.

حبیب لشگری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وضعیت آبی تالاب آق قشلاق در بارندگی های اخیر بهبود یافته و اکنون میزبان پرندگانی چون مرغابی سرسبز، حواصیل خاکستری و ارغوانی و دیگر گونه های پرندگان کنار آبزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اداره کل محیط زیست استان پیگیر آن است تا تالاب آق قشلاق را به عنوان تالاب بین المللی به ثبت برساند.
لشگری افزود: متاسفانه برخی کشاورزان منطقه با زیاده خواهی در سالیان اخیر، به مرور اقدام به تصرف زمین های اطراف این تالاب کرده اند که باید نظارت ها در این خصوص بیشتر شود.
وی اظهار داشت: یکی از مزایای اصلی ثبت بین المللی تالاب آق قشلاق، افزایش نظارت بر آن و جلوگیری از تصرف زمین های اطراف این تالاب است.
وی سوزاندان نیزارهای اطراف رودخانه اترک را از دیگر مشکلات و آسیب های متوجه تالاب آق قشلاق خواند و افزود: حذف این نیزارها توسط کشاورزان آسیب به اکوسیستم و زیست گونه های مختلف جانوری و پرندگان است.
لشگری با اشاره به اینکه بارندگی های اخیر سبب افزایش میزان پوشش گیاهی در مراتع و عرصه های طبیعی می شود، گفت: در سال هایی که بارندگی ها بیشتر می شود، شاهد رشد خوب پوشش گیاهی در مراتع هستیم، اما به دنبال آن تابستانها مشکل آتش سوزی ها بیشتر می شود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: خشکیدن علوفه در مراتع، زمینه ساز بروز آتش سوزی ها است و باید تدابیر لازم برای جلوگیری از حوادثی از این دست و مقابله با آن اجرا شود.
تالاب آق قشلاق واقع در منطقه آق تپه و روستای قشلاق حصار گرمخان قرار دارد و مسئولان محیط زیست خراسان شمالی پیگیرند تا آنرا به عنوان تالاب بین المللی «رامسرسایت» به ثبت برسانند.
7185/5132

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۸۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغ‌های زنبورخوار قربانی زیاده خواهی برخی از زنبورداران سودجو شدند + تصاویر

حسن ابراهیمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان اظهار کرد: در پی گزارشات رسیده از مردم و دوستداران حیات وحش شهرستان مبنی برتلف شدن پرندگان از نوع زنبورخوار در جنگل این شهرستان، ۲ نفر زنبوردار غیر بومی متخلف که با ترفند‌های خاص به منطور جلوگیری از خسارت به کندو‌های خود با آغشته کردن سم به زنبور عسل و با خوراندن طعمه‌های آغشته به سم مبادرت به از بین بردن این پرنده‌ها کرده بودند، دستگیر شدند.

او گفت: زنبورداران متخلف اقدام به از بین بردن تعداد ۴۰ قطعه پرنده از نوع زنبورخوار در منطقه ممنوعه کوه سیاه در جنگل بناب و دهنه حسین کشته شهرستان ارسنجان کرده بودند.

ابراهیمی افزود: ماموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست جهت رصد، گشت، پایش و بررسی دقیق موضوع ضمن شناسایی و دستگیری متخلفان در منطقه مراتب تخلف نامبردگان را صورتجلسه کردند و آثار تخلف و تلفات پرندگان وحشی نیز مستندسازی شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ارسنجان ادامه داد: پرونده این تخلف به منظور اقدامات و برخورد قانونی به دادگاه ارسال شد و متخلفان به دلیل کسب درآمد و منفعت شخصی اقدام به کشتار بی رحمانه این گونه حیات وحش کرده بودند، اما نقش با ارزش و بی بدیل اینگونه از پرندگان برکسی پوشیده نیست.

 ابراهیمی تاکید کرد: ماموران این اداره با هدف حفظ حیات وحش و انجام رسالت سازمانی خود در صورت وجود چنین تخلفاتی در حوزه شهرستان بدون اغماض برخورد خواهند کرد.

او اضافه کرد: چنین تخلفاتی به طور قطع از چشم ماموران این اداره پوشیده نخواهد ماند. همچنین از کسانی که شاهد بروز این تخلفات و اقدامات غیرانسانی در منطقه هستند تقاضا می‌شود در اسرع وقت موضوع را به اداره محیط زیست اطلاع دهند.

ابراهیمی با اشاره به راهکار‌های پیشگیرانه برای در امان ماندن کندو‌های عسل از هجوم زنبورخواران، گفت: پیشنهاد می‌شود زنبورداران با ایجاد سر و صدا در اطراف کندو‌ها و برپایی مترسک و یا ایجاد امواج و صدای پرندگان شکاری این پرندگان را دور کنند و از وارد آمدن خسارت و زیان به طبیعت بپرهیزند.

دیگر خبرها

  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • مرغ‌های زنبورخوار قربانی زیاده خواهی برخی از زنبورداران سودجو شدند + تصاویر