Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-23@10:35:52 GMT

طرح کشت انتظاری حبوبات در اردبیل اجرا می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۳۹۴۸۰

طرح کشت انتظاری حبوبات در اردبیل اجرا می‌شود

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل از اجرای طرح کشت انتظاری حبوبات در بیش از ۲ هزار و ۴۰ هکتار از اراضی شهرستان اردبیل خبر داد. ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۶ استانها اردیبل نظرات - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی حسین احدی عالی بعد از ظهر امروز در دیدار با رئیس جهاد کشاورزی نمین از  کشت انتظاری حبوبات در بیش از 2 هزار و 40 هکتار از اراضی شهرستان اردبیل در سال زراعی امسال خبر داد و اظهار داشت: پیش بینی می‌شود حدود  یک هزار و 800  تن محصول حبوبات با این شیوه جدید کشت برداشت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کشت انتظاری حبوبات در راستای سیاست های تغییر الگوی کشت محصولات کشاورزی درمنطقه در سطح 2 هزار و42 هکتار از اراضی این شهرستان اجرا شد که از این میزان سطح کشت، حدود1 هزار و 285 هکتار به کشت انتظاری عدس و 757 هکتار به کشت انتظاری نخود اختصاص یافته است.

تهران| 13 هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت محصولات گلخانه‌‌ای استتهران| 14 هکتار از اراضی کشاورزی بهارستان به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت290 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل به زیر کشت گندم رفت

احدی عمده ارقام نخود کشت شده در منطقه را ارقام آزکان ، آکسو، عادل و منصور و عمده ارقام عدس کشت شده را ارقام محلی و رقم اصلاح شده بیله سوار عنوان نمود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل بیان کرد: در کشت انتظاری به دلیل فراهم بودن بارش‌های زمستانه و استفاده حداکثری از بارندگی‌ها که مزیت بزرگی برای کشت پاییزه و انتظاری محسوب می شود و افزایش طول دوره رشد رویشی، عملکرد محصول به میزان قابل توجهی افزایش یافته و موجب درآمدزایی بیشتر کشاورز می‌شود.

وی با اشاره به مرسوم بودن کشت بهاره و سنتی حبوبات در شهرستان اردبیل افزود: به دلیل کوتاه بودن طول دوره رشد در کشت بهاره و با توجه به اینکه در اکثر سالها پس از کشت بهاره دیم بارندگی های موثر به ندرت اتفاق می‌افتد به طوری که بروز تنش خشکی و گرما در اواخر دوره رشد رویشی و در مرحله گلدهی و غلاف دهی ،باعث کاهش قابل توجه عملکرد حبوبات از جمله عدس و نخود در کشت بهاره و سنتی می‌شود.

احدی عالی بیان کرد : در کشت انتظاری اطلاع از شرایط آب و هوایی بسیار حائز اهمیت است و دما بایستی به حدی پایین باشد که جوانه زنی بذر تا بهار و سپری شدن سرمای زمستان و یخبندان به تاخیر افتد.

انتهای پیام/ن

R41374/P/S6,49/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۹۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است

روح الله حسنی رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: حدود ۱۰۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول به کار هستند که سالانه ۳۰۶ هزار و ۵۸۹ تن محصول تولید می کنند.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر پنج درصد از اراضی کشاورزی کشور معادل ۸۳۹ هزار هکتار در استان زنجان است که این میزان شامل ۴۴۵ هزار هکتار اراضی زراعی و ۸۳ هزار و ۴۲۸ هکتار اراضی باغی است.

حسنی با بیان اینکه بیش از ۳۳۸ هزار هکتار از زمین های زراعی استان دیم و بیش از ۱۰۶ هزار هکتار آبی است، تصریح کرد: یک هزار و ۳۲۵ هکتار از سطح زیرکشت باغات استان نیز دیم ۸۲ هزار و ۱۰۳ هکتار آبی است.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان را ۲۶.۷ درصد بیان کرد و یادآور شد: این میزان در میانگین کشوری ۱۲.۵۷ درصد است.

وی کشاورزی را به عنوان محور پیشران اصلی توسعه اغلب شهرستانهای استان خواند و ادامه داد: ۳۷ درصد جمعیت استان زنجان ساکن مناطق روستایی هستند که این میزان نیز نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

حسنی گفت: همچنین استان دارای یک میلیون و ۵۹۰ هزا رو ۵۹۲ راس دام سبک و سنگین، ۷۹۱ واحد آبزی پروری، ۳۲۰ واحد طیور صنعتی، ۱۸۹ واحد صنایع تبدیلی است.

وی منابع آبی مورد استفاده در استان را شامل یک رشته رودخانه دائمی، حدود ۱۰ هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، هشت هزار و ۷۳۴ رشته چشمه و ۸۱۷ دهنه قنات بیان کرد.

حسنی با اشاره به شعار سال " جهش تولید با مشارکت مردم"، تاکید کرد: بهره برداران بخش کشاورزی استان رکوردهای بسیار خوبی را طی سالهای اخیر در میزان تولید گندم، توسعه سیستم های نوین آبیاری و بذور گواهی شده ثبت کردند و با توانمندی و ظرفیت های موجود به رکوردهای بهتر و چشم اندازهای تعیین شده در این بخش دست خواهند یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار از اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است
  • آزادسازی ۱۲۵ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ/ ۷ استخر تخریب شد
  • بازگشت ۲ هکتار از اراضی کشاورزی بویین زهرا به چرخه تولید
  • ۲۴۸ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی اردبیل شناسایی شد
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌ کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • ۵۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی‌کشاورزی مهاباد به کشت غلات اختصاص یافت
  • برداشت گلرنگ از ۳۲۰ هکتار اراضی در کرمان