Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد فلسفه سیاست در واکنش به سخنان اخیر حجاریان که مشارکت در انتخابات را مشروط به حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات کرده است، می‌گوید " حجاریان برای بقای تئوری اصلاح‌طلبی می‌کوشد بر موج اعتراضات اجتماعی سوار شود." ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۹ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

حجت‌الاسلام عبدالمجید اشکوری استاد و کارشناس فلسفه سیاست در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با تحلیل تئوری جدید سعید حجاریان تحت عنوان "مشارکت مشروط" که در آن به  تشریح راهبرد اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات آتی مجلس پرداخته‌شده، اظهار داشت: در جریان اصلاح‌طلبان طیف گسترده‌ای از تفکرات وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از طیف‌های این جریان شامل از افرادی تشکیل‌شده که  پیرو تفکرات لیبرالیستی بوده و پایبندی درستی به مبانی انقلاب اسلامی ندارند.

"مشارکت مشروط" تئوری انتخاباتی حجاریان برای اصلاح طلبان

 

وی افزود: آقای حجاریان به عنوان رهبر این جریان برای پیاده‌سازی مبانی لیبرالیسم در کشور، از گذشته بحث دموکراسی مشروط را مطرح می‌کرد و در تشریح آن بیان می‌داشت که جامعه ایران در شرایط کنونی قادر نیست که به دموکراسی تمام‌عیار  دست پیدا کند  و لذا باید به سمت دموکراسی مشروطه برویم. 

این کارشناس فلسفه سیاست یادآور شد: حجاریان یکی از ملزومات دستیابی به دموکراسی مشروطه را حضور مشروط در انتخابات اعلام کرده و معتقد است برای تحقق اصلاحات  ساختاری در نهادهای حاکمیتی، باید اصول دموکراسی مشروطه در کشور به دقت پیاده شود.

** روی کارآمدن ترامپ و افکار فاشیستی‌؛ چالش جدید اصلاح‌طلبان

اشکوری تصریح کرد: جریان اصلاحات در حال حاضر با چالش‌های زیادی روبرو است که یکی از مهمترین این چالش‌ها تحولات ساختاری در آمریکا است. به قول مارکسیست‌ها که معتقدند نهایت لیبرالیسم، فاشیسم است، امروز شاهد هستیم که شخصی چون ترامپ با اعتقادات فاشیستی در راس هیئت حاکمه آمریکا قرار دارد.

وی  با بیان اینکه ساختار سیاسی اجتماعی آمریکا که پرچمدار تئوری لیبرال دموکراسی است، امروز به ورطه فقدان تئوریک رسیده  و دیگر تفاوتی نمی‌‌کند فردی دموکرات هدایت آن را بر عهده داشته باشد یا فردی  جمهوری‌‌خواه، گفت: نظام‌های دیگری در دنیا که بر پایه لیبرال دموکراسی بنا شده‌اند، امروز در بحث مسائل اقتصادی و اجتماعی با چالش‌های جدی مواجه شده‌اند.

این استاد علوم سیاسی تاکید کرد: امروز شاهد هستیم آمریکا و اروپا که مهد تفکر «لیبرال دموکراسی» در دنیا محسوب می‌شوند، به دلیل تزاحم منافع از دیکتاتورترین رژیم‌های منطقه حمایت می‌کنند و عربستان را با تمامی جنایت‌هایی که در روز روشن انجام می‌دهند، در لیست گروه‌های تروریستی خود قرار نمی‌دهند. 

وی گفت: آقای  حجاریان در تلاش است تا به جای اینکه بگوید لیبرال دموکراسی دچار بحران هویتی شده، ترامپ را مشکل آمریکا به عنوان رهبر لیبرال دموکراسی معرفی کند. 

اشکوری افزود: نکته دیگر این است که جریان اصلاحات برای اداره کشور تئوری‌هایی را با الگوبرداری از تئوری لیبرالیسم تعریف می‌کند که این تئوری‌ها  از سوی دولت یازدهم و دوازدهم به مرحله اجرا درآمد  و در عمل شاهد هستیم  که در بعد فرهنگی اجرای این تئوری‌ها موجب تزلزل نهاد خانواده شده و عواقب آن در ناهنجاری‌های اجتماعی کنونی جامعه متجلی شده است. از سوی دیگر سیاست تنش‌زدایی در قبال آمریکا که از ابتدای دولت تحت حمایت اصلاح‌طلبان، اصلی‌ترین راهبرد معرفی شد، از اساس با شکست مواجه شده و همه این عوامل موجب شده تا دید مردم نسبت به کارایی تئوری کشورداری اصلاح‌طلبان که مبتنی بر تئوری لیبرالیسم است، به کلی منفی شود.

** خروجی دولت برآمده از جریان اصلاحات «اشرافی‌گری» بود

این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد:‌ خروجی  زمامداری دولت کنونی که  بر آمده از جریان اصلاح‌‌طلبی  بوده، چیزی جز اشرافی‌گری و عدم روحیه جهادی در بدنه دولت نبوده است.

آقای  حجاریان در تلاش است تا به جای اینکه بگوید لیبرال دموکراسی دچار بحران هویتی شده، ترامپ را مشکل آمریکا به عنوان رهبر لیبرال دموکراسی معرفی کند...

 

وی در بخش دیگری از اظهارات گفت: آقای حجاریان برای بقای تئوری اصلاح‌طلبی در سپهر سیاسی کشور، می‌کوشد تا با اعمال  رفتارهای رادیکال و سوار شدن بر موج اعتراضات اجتماعی، افکار عمومی را از ایرادات اساسی تئوری لیبرال دموکراسی گمراه کند. 

شکوری تأکید کرد:‌ اینکه امروز شاهد هستیم مدیریت جهادی و کار برای رضای خدا در عرصه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان به نتایج مطلوبی منجر می‌شود و اینکه تفکر حاکم در سپاه پاسداران می‌تواند موجب برقراری امنیت پایدار در کشور و حتی منطقه شود، موجب ایجاد چالش جدی در  تئوری‌های لیبرال دموکراسی در کشور شده است.

وی درعین‌حال با تحلیل خط‌مشی گروه‌های دیگر اصلاح‌طلب در سال‌های اخیر تصریح کرد: گروه دیگری از اصلاح‌طلبان برخلاف آقای حجاریان و همفکرانش، تجربه رفتارهای رئیس دولت اصلاحات را سرلوحه کار خود قرار داده و بر همین اساس در تلاش‌اند تا با رفتارهای  تعریف‌شده در چارچوب نظام، از بیان سخنان لیبرالیستی تند اجتناب کنند.

استاد و کارشناس فلسفه سیاست ادامه داد:‌ احزاب اصلاح‌طلب چون کارگزاران که امروز نهادهای اجرایی کشور را در اختیاردارند، با کارآمد جلوه دادن عملکرد خود در این شش سال، سعی در متقاعد کردن مردم برای اخذ رأی مجدد از آنها را دارند. برعکس طیف تندروی اصلاح‌طلبان که از سویی با نهادهای نظارتی چون شورای نگهبان درگیر است و از سویی دیگر سرمایه اجتماعی خود را از دست داده است.

انتهای پیام/

R1455/P/S1,1412/CT1 واژه های کاربردی مرتبط احزاب اصلاح طلب

منبع: تسنیم

کلیدواژه: احزاب اصلاح طلب احزاب اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۳۹۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا استفاده از شبکه مجازی، سطح دانش تئوری دانشجویان را کاهش می‌دهد؟

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، شبکه‌ مجازی به یکی از تأثیرگذارترین ابزارها در زندگی افراد تبدیل‌شده است که بر جنبه‌های مختلف زندگی تأثیر می‌گذارد. در رشته‌های علوم پزشکی با توجه به پیشرفت‌های فراوان، استفاده از شبکه‌ مجازی در حال افزایش است؛ اما شبکه‌ مجازی می‌تواند سبب اتلاف­ وقت دانشجویان و کاهش ساعت مطالعه شود که بر دانش و مهارت عملی دانشجویان تأثیر منفی دارد.

در رابطه با این موضوع، پژوهشگرانی در دانشگاه علوم پزشکی (تهران، مشهد، گناباد، تربت جام) مطالعه‌ای انجام داده‌اند تا تأثیر استفاده از شبکه‌ مجازی بر دانش و مهارت عملی دانشجویان اتاق عمل را ارزیابی کنند.

این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و بر روی ۶۰ نفر از دانشجویان ترم ۶ و ۸ اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی ایران سال ۱۳۹۹ به روش سرشماری انجام شده است. دانشجویان در پایان ترم تحصیلی به‌منظور بررسی دانش تئوری به آزمون جامعی که شامل ۴۰ سوال بود و به‌منظور بررسی میزان استفاده از شبکه‌ی مجازی، به پرسش‌نامه­‌ پژوهشگرساخته پاسخ دادند. همچنین، مهارت عملی دانشجویان توسط نمره کارآموزی آنان سنجیده شد. در نهایت، از آزمون کولموگروف اسمیرنف و ضریب همبستگی پیرسون برای سنجش نرمال بودن داده‌ها استفاده‌شده و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS انجام شد.

از یافته‌ها نتیجه‌گیری شد که میان دانش تئوری و مهارت عملی ارتباط معناداری وجود دارد و دانشجویان با دانش تئوری بالاتر، مهارت عملی بهتری در بیمارستان‌ها داشته‌اند

 بر اساس یافته‌های این پژوهش، بین میزان استفاده از شبکه مجازی و دانش تئوری رابطه معنی‌دار منفی وجود دارد. بدین‌صورت‌که با افزایش استفاده از شبکه مجازی، سطح دانش تئوری دانشجویان کاهش می‌یابد. از سوی دیگر، بین دانش تئوری و مهارت عملی ارتباط معنادار مثبتی وجود دارد. ازطرفی بین میزان استفاده از شبکه­‌ مجازی و مهارت عملی دانشجویان رابطهی معنی‌داری مشاهده نشد.

نتایج این پژوهش، تفسیری بر ویژگی‌های شبکه مجازی است؛ به این معنی که در کنار داشتن اثرات مثبت آموزشی، می‌تواند سبب تضعیف دانش تئوری دانشجویان شود که این امر ضرورت فرهنگ‌سازی مناسب و آموزش استفاده بهینه از شبکه مجازی را نشان می‌دهد.

از نتایج دیگر این پژوهش، می‌توان به ارتباط دانش تئوری و عملی دانشجویان اشاره کرد؛ چراکه از یافته‌ها نتیجه‌گیری شد که میان دانش تئوری و مهارت عملی ارتباط معناداری وجود دارد و دانشجویان با دانش تئوری بالاتر، مهارت عملی بهتری در بیمارستان‌ها داشته‌اند.

از محدودیت‌های این پژوهش می‌توان به کم بودن جامعه آماری اشاره کرد. همچنین این پژوهش بر روی دانشجویان دوره کارشناسی رشته اتاق عمل انجام گرفت؛ بنابراین، قابلیت تعمیم‌دهی به همه مقاطع تحصیلی را ندارد.

در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، استفاده از شبکه‌ مجازی سبب تضعیف دانش تئوری دانشجویان می‌شود. بدین‌صورت­‌که، با افزایش نمره‌ پرسش‌­نامه­ پژوهشگرساخته (میزان استفاده از شبکه‌ مجازی)، نمره­‌ آزمون جامع کاهش‌ می‌یابد. از نتایج دیگر پژوهش می‌توان به ارتباط معنادار مثبت میان دانش تئوری و مهارت عملی اشاره کرد که با افزایش نمره‌ آزمون جامع، نمره‌­ به‌دست‌آمده در کارآموزی نیز افزایش می‌یابد.

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی باعنوان «ارزیابی اثر استفاده از شبکه‌ی مجازی بر دانش و مهارت عملی دانشجویان اتاق عمل» تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقدیر از ۱۸۰ فعال عرصه مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۲
  • همایش فرهنگسازان حضور در قم برگزار شد
  • هر جایی که مردم حاضر شدند نگرانی‌ها برطرف شد
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • آیا استفاده از شبکه مجازی، سطح دانش تئوری دانشجویان را کاهش می‌دهد؟
  • انتقاد یک اصلاح‌طلب از مواضع صهیونیستی رادیکال‌ها
  • ببینید | قدردانی بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس از برنامه‌های نوروزی، قرآنی و انتخاباتی صداوسیما
  • علیرضابیگی: گوشت کیلویی ۷۰۰ هزار تومان قابل انکار است؟ /دولت اشکالات را نمی پذیرد چون توانایی اصلاح ندارد
  • رأی اعتراضی مردم این استان به اصولگرایان است یا اصلاح طلبان؟