Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- مديرکل آبخيزداري و حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور اعلام کرد: 750 ميليون مترمکعب سيل با سازه هاي آبخيزداري در استان گلستان مديريت شد.

به گزارش دوشنبه تارنماي وزارت جهاد کشاورزي، هوشنگ جزيي گفت: در حوضه هاي آبخيز گلستان که با اعتبارات تخصيص يافته عمليات آبخيزداري انجام شده است، سيل خسارت وارد نکرد و در مناطقي که نتوانستيم آبخيزداري انجام دهيم، سازه هايي مانند جاده و راه آهن موجب شد سيل مسير خود را ادامه ندهد و در دشت هايي مانند آق قلا متوقف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وي، 96 حوضه آبخيز در استان گلستان استعداد سيل دارد که اگر با روش آبخيزداري مديريت نشود سيل مي تواند در همه محدوده گلستان رخ دهد.
** جلوگيري از سيل، يکي از کارکردهاي آبخيزداري است
جزيي، آبخيزداري را يکي از راه هاي موثر در مديريت سيلاب عنوان و تصريح کرد: آبخيزداري يک اقدام نقطه اي مانند ساخت سد کرخه در خروجي يک رودخانه بزرگ نيست، بلکه در اين روش اقدامات از بالاترين نقطه يک حوضه آبخيز آغاز مي شود و تا پايين ترين نقطه حوضه آبخيز ادامه مي يابد.
وي ادامه داد: در کنار عمليات آبخيزداري اقدامات ديگري همچون احياي پوشش مرتعي، مديريت حفاظتي و نگهداري از اين عرصه ها مانند قرق کردن و مديريت چرا صورت مي گيرد و از اين رو آبخيزداري گستره وسيعي از مجموعه اقدامات است.
اين مسوول گفت: با روش آبخيزداري مي توان مديريت و بهره برداري از سيل را در همه نقاط جغرافيايي حوضه هاي آبخيز انجام داد و علاوه بر کاهش خسارت، به افزايش آب در سفره هاي زير زميني از طريق نفوذ در خاک کمک کرد.
** خاک در ايران، مهمتر از آب است
مديرکل آبخيزداري و حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري کشور يادآوري کرد «توجه کشور به موضوع آب است و مسوولان کشور از عناويني مانند حکمراني آب يا مديريت جامع منابع آبي استفاده مي کنند اما اين يک اشتباه استراتژيک است، زيرا موضوع مهمتر از آب در ايران، خاک است».
جزيي گفت: خاک مکاني است که آب مي تواند در آن ذخيره شود، بنابراين اگر حتي در کشور بارش ها زياد باشد و وارد دوره تر سالي شويم اما خاک نداشته باشيم، شاهد خسارات ناشي از بارش ها و از دست دادن آب خواهيم بود.
وي تصريح کرد: توصيه حفاظت از خاک بايد جدي گرفته شود و اين حفاظت را مي توان با عمليات آبخيزداري پيگيري کرد.
** تهديد رانش بيخ گوش 78 روستا در استان هاي سيلزده
اين مسوول به موضوع رانش و لغزش زمين بر اثر جاري شدن سيل اشاره کرد و گفت: به علت بارش هاي شديد و رانش، خاک به روستاها و سدها منتقل مي شود و گل و لاي ايجاد مي کند و حوضه هايي که امکان رانش دارد فعال تر مي شود.
جزيي افزود: سيلاب هاي اخير، ما را با تهديد رانش و لغزش شديد زمين مواجه مي کند و با بررسي هايي که ما انجام داديم 23 روستا در استان گلستان، 6 روستا در خراسان شمالي و 49 نقطه در لرستان در معرض تهديد رانش و لغزش زميني هستند.
وي آبخيزداري را يکي از راهکارها براي کنترل لغزش زمين دانست و تصريح کرد: ما در حال حاضر با يکي از دانشگاه هاي آلمان در زمينه لغزش زمين و رفتار سطحي و کنترل آن همکاري داريم و ضروري است اعتبار ويژه در زمينه زمين لغزش به آبخيزداري براي جلوگيري از سيلاب اختصاص يابد.
به گزارش ايرنا، بارندگي هاي شديد و سيل از بيست و هشتم اسفندماه گذشته آغاز شد و همه استان هاي کشور را درگير کرد.
استان هاي گلستان، مازندران، ايلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال بختياري و کهگيلويه و بويراحمد در شرايط اضطراري قرار گرفتند.
جاده هاي ميان شهري در اين نواحي بسته و بسياري از خانه ها در شهرها و روستاها ويران شد.
اجراي عمليات آبخيزداري و آبخوانداري کاهش خسارت ناشي از سيل را ممکن مي سازد اما بهره برداري هاي نادرست از منابع طبيعي و غفلت در مديريت مي تواند علاوه بر تخليه آبخوان ها و فرونشست دشت ها، به بي توازني در عرصه هاي طبيعي، اکولوژيک و هيدرولوژيک و کاهش امنيت غذايي، حيات اقتصادي و اجتماعي مردم منجر شود.
براي امسال با هدف استحصال آب و توسعه پوشش گياهي، 150 ميليون يورو از محل صندوق توسعه ملي به پروژه هاي آبخيزداري و آبخوانداري اختصاص يافته است.
در سال 97 نيز از محل تخصيص 200 ميليون دلار از صندوق توسعه ملي، در 6 هزار و 84 نقطه از کشور طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري اجرا شد.
اقتصام*9186*1961*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۰۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلاجقه در پاسخ به قدس آنلاین / پسروی آب خزر در محدوده طبیعی و عادی است

علی سلاجقه امروز در حاشیه جلسه هیئت‌وزیران بابیان اینکه دریای خزر نوسانات متعدد دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بهره‌برداری ۵ کشور از این دریا، این احتمال دارد که در فصول و سال‌های مختلف عقب‌نشینی یا بالاآمدگی داشته باشد؛ الآن در بازه زمانی عقب‌نشینی هستیم.

وی در خصوص میزان عقب‌نشینی آب دریای خزر و اینکه در محدوده طبیعی است یا نه به خبرنگار قدس آنلاین گفت: در میانگین نوسانات، وضعیت فعلی طبیعی است و سال‌هایی داشته‌ایم که این عقب‌نشینی بیشتر بوده است.

وی افزود: قرار گرفتن در دوره عقب‌نشینی دریا مدیریت هماهنگ 5 کشور ساحلی را می‌طلبد  و ما باید در قالب کنوانسیون تهران وظایف خود را اجرا کنند و دولت سیزدهم پس از ۶ سال این کنوانسیون را احیا کرد.

سلاجقه تأکید کرد: در ژنو، توافقات خیلی خوبی شد؛ کاپ ششم هم در تهران برگزار می‌شود و کشورها اگر آب‌بند یا سدی ایجاد کرده‌اند، باید تکالیف و تدابیر قانونی در خصوص آن اندیشیده و اجرا شود.

وی همچنین با اشاره  به بارندگی‌ها و سیلاب‌های اخیر در استان‌های جنوبی، گفت: این روزها مردم سیستان و بلوچستان با سیلاب و خسارت‌هایش دست‌به‌گریبان هستند اما دو ماه دیگر مردم این خطه باید له‌له آب بزنند و این نشان می‌دهد  اصل کار زیربنایی برای این استان و کل کشور  موضوع آبخیزداری به شکل علمی و صحیح است.

وی افزود: آبخیزداری به‌عنوان یک حرکت زیربنایی برای کشور ما باید مبنا قرار گیرد و اگر عملیات آبخیزداری به نحو مطلوب انجام شود، نه از بین برند اعتبارات بسیاری مشکلات در آینده حل می‌شود.

وی گفت: آبخیزداری یک علم است و تمام دستگاه‌ها باید در پایداری حوزه آبخیز همکاری کنند و اگر این امر محقق شود با حداقل هزینه مشکلات استان‌های جنوبی حل خواهد شد.

وی در خصوص جمع‌آوری کیسه‌های نایلونی، گفت: طبق اساس‌نامه دولت، کیسه‌های زیر25 میکرون باید از چرخه تولید و توزیع و مصرف در بازه زمانی 5 ساله باید حذف شوند و خطوط تولید آن‌ها به کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر تغییر کنند.

وی افزود: با استفاده از ظرفیت‌های علمی و فناوری داخلی شیوه‌نامه تولید کیسه‌های جایگزین زیست‌تخریب‌پذیر تدوین شد که  قدری زمان برد و منجر شد که ما دو سال را از دست بدهیم و الآن باید کشور یک جهش داشته باشد تا 40 درصد عقب‌ماندگی در حذف کیسه‌های پلاستیکی جبران شود.

منبع: قدس آنلاین آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • سلاجقه در پاسخ به قدس آنلاین / پسروی آب خزر در محدوده طبیعی و عادی است
  • سیل جلوی قطار را گرفت؛ انتقال مسافران با اتوبوس
  • سیل مسیر قطار تهران - گرگان را بست
  • سیل جلوی قطار تهران - گرگان را گرفت | انتقال مسافران در راه مانده با اتوبوس
  • تزریق ۲۰۷ میلیون مترمکعب آب به سفره زیر زمینی
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری