Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم‌مقام پیشین وزیر نیرو با بیان این‌که باید سیلاب‌های اخیر را به "تغییر اقلیم" مرتبط کنیم، گفت: ما پیش‌تر سیلاب‌های شدید در کشور داشتیم، اما امسال می‌بینیم که مدت زمان پایداری سیلاب‌ها، شدت و پهنه‌ آن‌ها بیشتر از گذشته است. ما تقریبا در ۷۰ سال اخیر چنین پدیده‌ای را ثبت نکردیم.

به گزارش ایسنا، مهندس دائمی در میزگرد امروز که به همت گروه منابع آب دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، با اشاره به اینکه بخش عمده بارش‌ها از مدیترانه می‌آید و از شرق کشور خارج می‌شود، اظهار کرد: دو رشته‌کوه البرز و زاگرس باعث می‌شوند فلات مرکزی با بارش کمتری مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما باید سیلاب‌های اخیر را به تغییر اقلیم مرتبط کنیم، چنان‌که بر اثر تغییر اقلیم سال گذشته در اروپا خشکسالی‌های شدید و آتش‌سوزی‌های گسترده داشتیم.

وی ادامه داد: ما سیلاب‌های شدید در کشور زیاد داشتیم، اما امسال می‌بینیم که مدت زمان پایداری این سیلاب‌ها و در عین حال شدت و پهنه آن‌ها زیاد بوده است. ما تقریباً در ۷۰ سال اخیر چنین پدیده‌ای را ثبت نکردیم. در حوزه خلیج‌فارس در بازه زمانی اول مهر ۹۶ تا ۲۴ فروردین ۹۷، ۱۵۳ میلی‌متر بارش داشتیم، ولی در بازه زمانی مهر ۹۷ تا ۲۴ فروردین امسال، ۵۰۲ میلی‌متر بارش داشتیم. در مدت مشابه سال آبی ۹۷-۹۶ نیز میزان ۱۰۹.۹ میلی‌متر بارش داشتیم، اما از اول مهر ۹۷ تا ۲۴ فروردین امسال نزدیک به ۳۰۰ میلی‌متر بارش را شاهد بودیم.

وی با انتقاد از اینکه هنوز برخی در تغییر اقلیم شک دارند، گفت: در برخی منابع دیده می‌شود که هنوز در بحث تغییر اقلیم شک وجود دارد. هنوز هم دوستانی می‌گویند از خشکسالی خارج شده‌ایم و وارد ترسالی شده‌ایم. نمی‌شود که وسط سال از خشکسالی وارد ترسالی شویم. ترسالی و خشکسالی دوره‌های خاصی دارند. به چه استنادی می‌گویید وارد ترسالی شده‌ایم؟

دائمی با اشاره به برخی گفته‌ها در خصوص اینکه بارش‌های اخیر حاصل بارورسازی ابرها بوده است، اظهار کرد: اگر بارورسازی ابرها می‌توانست چنین بارشی ایجاد کند، کالیفرنیا چهار سال دچار خشکسالی نبود.

وی با اشاره به نقش دانشگاه و مراکز علمی در پاسخ علمی به ابهام‌ها، گفت: دانشگاه‌ها باید مواردی چون تغییر اقلیم و اثرات آن بر منابع آبی، تعریف سیلاب بر اساس شدت، مدت و محل وقوع، پیش‌بینی ترسالی و خشکسالی، مسئله پیش‌بینی سیل و مدل‌های پیش‌بینی محدوده سیلاب، ضرورت استفاده از سیستم‌های پیش‌آگاهی و مدیریت هوشمند سیلاب، نقش عوامل انسان‌ساز در بروز و تشدید سیلاب، آمادگی و مدیریت بحران، نقش مردم در مدیریت بحران، بررسی نقش سدها در کاهش مخاطرات سیلاب، تهیه و به‌هنگام‌سازی دستورالعمل‌های لازم برای مدیریت سیلاب، مهندسی مجدد سازه‌های هیدرولیکی، ارزیابی مجدد هیدرولیکی و ساماندهی رودخانه‌های مهم کشور را بررسی و تجزیه و تحلیل علمی کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیل سیلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۰۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، اولین نشست تخصصی نمایشگاه «بر فراز دشت» با موضوع «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» با حضور مسیحا ربیعی، پژوهشگر و عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران و کیوریتور نمایشگاه، شهریار زرشناس پژوهشگر و عضو هیات‌علمی دانشگاه سوره، سمیه رمضان ماهی پژوهشگر و عضو هیات علمی دانشگاه سوره و امیر دستمردی هنرمند تجسمی و مدرس دانشگاه و دبیر جلسه، روز شنبه ۸ اردیبهشت‌ از ساعت ۱۴ در کتابخانه موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می‌شود.

در نمایشگاه «بر فراز دشت»، ۷۲ اثر از ۱۸ هنرمند ایرانی و ۶ هنرمند خارجی از مجموعه گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش‌درآمده است. این نمایشگاه با رویکردهای طبیعت‌گرایانه، بخش بزرگی از تاریخ هنرهای بصری جهان را به خود اختصاص داده و تا ۱۶ اردیبهشت همه‌روزه به جز دوشنبه‌ها و تعطیلات رسمی برای بازدید عموم علاقه‌مندان برقرار است.

حضور در این نشست برای همه علاقه‌مندان آزاد است.

کد خبر 6086711

دیگر خبرها

  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر
  • اتمام پروژه رینگ شرق تبریز تا پایان سال
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» برگزار می‌شود
  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 
  • خشکسالی در کمین این استان‌ها