۲۶ فروردین ۱۳۹۸
مقاومت بازار نفت در برابر کاهش قیمت
قیمت نفت در روز شنبه اندکی کاهش یافت، این اتفاق در حالی است که قیمت نفت خام برنت در دوره گذشته به بیشترین مقدار خود در ۵ ماه گذشته رسیده بود. با این حال نگرانیهای موجود درباره وضعیت منابع جهانی، قیمت فعلی را پشتیبانی کرده و از کاهش آن جلوگیری کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی و به نقل از مقاله اختصاصی رویترز، هر بشکه نفت خام برنت در ساعت ۰۲:۳۳ به وقت گرینویچ در معاملات آتی به قیمت ۷۱.
بهای نفت WTI آمریکا در معاملات آتی معادل ۶۳/۶۳ دلار به ازا هر بشکه بوده که نسبت به معاملات قبلی ۲۶ سنت (۰.۴ درصد) کاهش داشته است.
ویرندا چاوهان، کارشناس نفت و امور انرژی از سنگاپور در اینباره گفت: انتظار میرود معاملات نفت در بازه محدودی در حدود ۷۰ دلار ادامه داشته باشد.
وی دلیل این امر را سیگنالهای متفاوت و متضاد منتشر شده مربوط به وضعیت منابع موجود از سوی ایالات متحده، اوپک و متحدانش اعلام کرد.
رئیس شرکت ملی نفت لیبی در روز جمعه اعلام کرد درگیریهای مجدد در خاک این کشور ممکن است باعث توقف کامل تولیدات نفت آن کشور شود.
اوپک و متحدانش در ماه ژوئن اجلاسی برای تعیین تکلیف درباره ادامه دادن به محدودیت تولیدات برگزار خواهند کرد. اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان از یکم ژانویه سال جاری به مدت ۶ ماه تولیدات خود را به ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش داده اند.
چاوهان گفت: شاخصهای پیشرو از میزان تولیدات آمریکا نشان دهنده افزایش میزان فعالیتها بوده و این موضوع میتواند منجر به افزایش چشمگیر تولید در نیمه دوم سال شود.
اما از سوی دیگر زمزههایی از سوی بسیاری از سران کشورهای عضو اوپک به گوش میرسد که بعد از تابستان، میزان تولید این کشورها افزایش نخواهد یافت.
رهبر بالفعل اوپک، عربستان صعودی در نظر دارد که به روند کاهش میزان تولید ادامه بدهد، اما منابع داخلی از گروه گفته اند که در صورت ادامه اختلالات در سایر نقاط دنیا، ماه جولای اوپک هم تولیدات خود را افزایش خواهد داد.
آنتوان سیلوانوف وزیر اقتصاد روسیه هم در روز شنبه طی مصاحبهای با TASS News اظهار کرد که روسیه و اوپک ممکن است برای رقابت با ایلات متحده بر سر سهم از بازار، میزان تولیدات خود را افزایش دهند؛ اما این امر ممکن است منجر به کاهش قیمت نفت تا ۴۰ دلار به ازای هر بشکه شود.
شرکتهای نفتی آمریکایی در طی هفته گذشته و برای دومین هفته متوالی تعداد سکوهای استخراج نفت خود را افزایش داده و مجموعا به ۸۳۳ سکو رسانده اند.
در ۴ ماه گذشته و پیش از این فعل و انفعالات، تعداد سکوهای استخراج نفت در آمریکا روند کاهشی را تجربه میکرده است، چرا که شرکتهای تولیدی و اکتشاف گران مستقل هزینههای حفاری را کاهش داده و تمرکز خود را به جای افزایش میزان تولید، بر افزایش درآمد قرار داده اند.
منبع: تابناک
جانباختگان اعتراضات چه افرادی هستند؟| مردم میخواهند بدانند چه اتفاقی افتاده است
عارف: ابهاماتی در کشتهها وجود دارد/ با شفافیت اطلاع رسانی شود
منبع این خبر، وبسایت www.tabnak.ir است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۳۴۴۱۰۵۲ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
کلیدواژه: بازار نفت قیمت نفت کاهش قیمت
خبر بعدی:
اوپک برای کاهش تولید نفت به جمعبندی رسید
منابع آگاه گفتند؛ اعضای اوپک به کاهش 1.6 میلیون بشکه در روز نفت به جمعبندی رسیدند، با این حساب 400 هزار بشکه به رقم فعلی اضافه خواهد شد.
به گزار فارس به نقل از رویترز، منابع آگاه از اوپک خبر دادند؛ اوپک و همپیمانانش از جمله روسیه امروز پنجشنبه به توافقی به کاهش بیشتر تولید نفت نزدیک شدند و با این تصمیم به دنبال تقویت قیمت نفت در بازارهای جهانی و جلوگیری از افزایش عرضه هستند.
کشورهای عضو اوپک امروز پنجشنبه در وین اتریش دیدار میکنند و دیداری را با کشورهای غیراوپک به رهبری روسیه فردا جمعه خواهند داشت.
اوپک پلاس که به کشورهای عضو اوپک و غیراوپک گفته میشود، از سال 2017 عرضه نفت در بازارهای جهانی را روزانه 1.2 میلیون بشکه کاهش دادند و این کشورها نگران هستند که افزایش تولید نفت در آمریکا و همچنین افزایش تولید کشورهای دیگری مانند برزیل و نروژ، افزایش عرضه را در بازارهای جهانی موجب شود.
دو منابع آگاه از اوپکپلاس اعلام کردند که این گروه درباره افزایش 400 هزار بشکه در روز دیگر مذاکره میکنند که در این حالت مجموع کاهش تولید نفت کشورهای اوپکپلاس به 1.6 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
عراق به عنوان دومین کشور بزرگ تولیدکننده اوپک اعلام کرد که عربستان هم از طرح کاهش 1.6 میلیون بشکهای نفت که معادل 1.6 درصد تقاضای جهانی است، حمایت میکند.
براساس این گزارش، طرح کاهش 1.2 میلیون بشکهای تولید نفت مهلت آن در ماه مارس به پایان میرسد و منابع اوپکی اعلام کردند که توافق جدید تا ژوئن یا پایان سال 2020 ادامه خواهد یافت.
عبدالعزیز بنسلمان وزیر انرژی عربستان تاکنون درباره سیاستهای کشورش توضیح نداده است.
الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه پیش از این گفته بود، همکاری خود را با وزیر انرژی عربستان ادامه خواهد داد.
عربستان سعودی برای تقویت بودجه خود نیاز به قیمت نفت بالا دارد.
همچنین منابع اوپک گفتهاند که ریاض به اعضای اوپک نظیر عراق و نیجریه برای پایبندی به سهم خود از کاهش تولید نفت فشار میآورد که این امر میتواند کاهش 400 هزار بشکهای در روز را تأمین کند.
کشورهای غیراوپک مانند روسیه نیز برای تمدید یا افزایش کاهش تولید موافقت کردند.
یک منبع آگاه نیز به رویترز گفته که مسکو با اوپکیها به توافق خواهد رسید.
یک مسئله برای روسیه این است که چگونه تولید روسیه که شامل میعانات گازی و نفت خام است را اندازهگیری کند، در حالی که تولیدکنندگان دیگر چنین وضعیتی را ندارند