Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در آئین پایانی سومین هفته هنر انقلاب اسلامی با حضور فرهنگوران و هنرمندان استان فارس، عصر دوشنبه آئین رونمایی از ۷ عنوان کتاب تازه تولید حوزه هنری فارس در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار شد.

بر این اساس، در این نشست تازه‌ترین اثر استاد عبدالعلی دست غیب با عنوان «کتاب شعر» که مجموعه‌ای از مقالات انتقادی با موضوع چیستی شعر و نگاه فنی این چهره ماندگار نقد ادبی به تعریف شعر است رونمایی گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مجموعه شعرهای عاشقانه عفیف ایوب پرندآور با عنوان «بیش از تمام اهل زمین دوست دارمت» از دیگر آثار تازه نشر حوزه هنری فارس است که رونمایی شد؛ این مجموعه به کوشش پریچهر کوهنورد گردآوری شده و حاوی نقدهایی از چند چهره برجسته ادبیات انقلاب اسلامی بر آثار پرندآور است.

دیگر کتاب شعر این نشست «سهم ارادت» نام دارد که شامل تازه‌ترین شعرهای آئینی پروانه نجاتی شاعر نام آشناست؛ اثر ارزشمندی از مجید خادم، صدیقه قانع و زهرا قادرپور باعنوان «شناخت نامه داستان نویسان فارس» است که جلد اول یک مجموعه چند جلدی است.

این درحالیست که همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی، ۳ اثر از دکتر فاطمه تسلیم جهرمی با عنوان «کالبد شکافی طنز در شعر متعهد»، کتابی از دکتر آرزو حقیقی با نام «دفاع مقدس در آئینه رمان نوجوان امروز» و اثری از هاشم کرونی با عنوان «فراتر از خط کشی‌ها» سه اثر تحلیلی پژوهشی است که در این روز رونمایی شد.

در ادامه این مراسم که با حضور رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس برگزار شد، از ۹ نفر از چهره‌های برتر هنر انقلاب اسلامی فارس تجلیل شد که دکتر غلامرضا کافی در بخش پژوهش ادب و هنر، محمد محمودی نورآبادی در بخش ادبیات پایداری، ایوب پرندآور در بخش ادبیات-شعر، سیدحسن حسینی ارسنجانی در بخش ادبیات-داستان و هادی فردوسی در حیطه ادبیات کودک و نوجوان تجلیل شدند.

همچنین سهیلا نیک سرشت در بخش هنرهای تصویری، علیرضا اسدپور در بخش هنرهای نمایشی، عمران جمالی در بخش موسیقی و سرود و سعید صادقی در بخش هنرهای تجسمی دیگر چهره‌های مورد تجلیل بودند.

فاطمه تسلیم جهرمی نویسنده کتاب کالبدشکافی طنز در شعر متعهد انقلاب اسلامی در این مراسم گفت: کتاب ۴ فصل دارد و بر اساس محتوا و مضامین طنز و شناخت طنزنویس انقلاب می‌پردازد.

وی در ادامه افزود: مؤلفه پرده پوشی و ابهام از ویژگی‌های طنز پس از انقلاب است.

سپس آرزو حقیقی درباره کتاب خود با عنوان دفاع مقدس در آئینه رمان نوجوان عنوان کرد: ادبیات همیشه در خدمت انسان سازی و پویاسازی جامعه بوده است.

مسئول کانون پرورش فکری شهرستان نی ریز ادامه داد: ضروری است نویسندگان تجربیات نسل انقلاب و دفاع مقدس را به نسل جدید انتقال دهند؛ در این پژوهش به آسیب شناسی با هدف تولید کتاب ایرانی برای نوجوان ایرانی پرداختم.

در ادامه مجید خادم، نویسنده و پژوهشگر شناختنامه داستان نویسان فارس (جلد اول) پیرامون این اثر تحقیقی تصریح کرد: این کتاب آغاز پروژه‌ای بزرگ و ۱۰ ساله است که منتهی به ۶ جلد کتاب خواهد شد.

وی اضافه کرد: دست کم ۲۰ نفر در تهیه جلد اول کتاب کمک کردند. جلد دوم مولدین ۱۳۱۰ تا ۱۳۲۹ است که امیدوارم تا پایان سال ۹۹ آماده انتشار شود.

خادم تصریح کرد: در رابطه با داستان نویسان استان فارس مشکلی که وجود دارد کمبود منابع مورد نیاز است.

پریچهر کوه نورد که مجموعه شعرهای عاشقانه ایوب پرندآور را گرد آورده است در باره کتاب یاد شده گفت: این کتاب شعرهای عاشقانه یک شاعر آئینی را ارائه می‌کند.

این شاعر و منتقد ادبی از وجود ۷۵ غزل عاشقانه در این کتاب خبر داد که ۵ کارشناس و منتقد آن‌را به نقد نشسته‌اند.

سپس پروانه نجاتی با مجموعه شعر سهم ارادت به بیان مطالبی پرداخت و در خصوص این اثر ادبی گفت: این کتاب مجموعه شعرهای آئینی است اما تفاوت آن با ۱۶ کتاب دیگرم تقاضا جامعه مداحان کشور بود.

وی در ادامه یک غزل عاشقانه در رسای امام زمان (عج) قرائت کرد.

عبدالعلی دست غیب منتقد ادبی با مجموعه مقالات انتقادی با عنوان کتاب شعر دیگر نویسنده‌ای بود که در این مراسم به معرفی تازه‌ترین اثر مکتوب خود پرداخت.

وی درباره ادبیات و شعر عنوان کرد: در طول تاریخ ایرانی‌ها در رشته علم و فلسفه کاری انجام نداد تنها در رشته ادبیات و شعر آثار بوجود آوردیم که شاید کم نظیر باشد. ادبیات فارسی چه نثر و چه نظم وضعیت خاصی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، در سومین هفته هنر انقلاب اسلامی بیش از ۲۷۰ عنوان برنامه دراستان فارس برگزار شد.

کد خبر 4591402

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز هفته هنر انقلاب اسلامی حوزه هنری فارس رونمایی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۲۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

 نوه امام خمینی با تأکید بر اینکه وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند، گفت: امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های امام، رهبر معظم انقلاب هستند. وی در ادامه سخنانش افزود: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی صبح امروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.
نوه امام خمینی (س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند؛ لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی (س)، یادآور شد: تا کنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.
اشراقی با اشاره به آیه ۷۱ سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی (س) ۲۵ دی ماه ۶۷ در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی (ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند». (صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۲۳)

نوه امام خمینی (س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب (ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست.

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

منبع: انتخاب

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری فارس
  • سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • سر فصل انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید
  • رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ کتاب جدید در فروردین ۱۴۰۳
  • نقد و بررسی کتاب به من نگو فرمانده برگزار شد
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی-هنری در کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر