۲۶ فروردین ۱۳۹۸
فضای مجازی در اشتغال و رونق تولید ملی تاثیرگذار است
تهران-ایرنا- رییس جمهوری با تاکید براینکه فضای مجازی می تواند در بخش تولید و اشتغال تحرک ایجاد کرده و در رونق تولیدملی تاثیرگذاری مثبتی داشته باشد، گفت: باید در راستای تدوین برنامه های موثر برای رفع موانع و مشکلات ازمسیر توسعه کسب وکار و تولید توسط شرکت های دانش بنیان، تلاش کنیم.
به گزارش عصر دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه شورای عالی فضای مجازی با تبریک آغاز سال جدید و اعیاد شعبانیه، نامگذاری سال 1398 به عنوان سال «رونق تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب را مورد اشاره قرار داد و گفت: دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی باید بررسی های لازم برای تدوین برنامه های موثر در راستای رفع موانع و مشکلات از مسیر توسعه کسب و کار و تولید توسط شرکت های دانش بنیان را انجام داده و برای طرح در جلسه شورای عالی آماده کند.
وی با اشاره به درگیر شدن بسیاری از استان های کشور با مشکلات ناشی از سیل و تقدیر از تلاش های مردم و همه دستگاههای ذیربط در کمک رسانی به سیل زدگان، ادامه داد: کمک رسانی به مناطق سیل زده باید تا رفع کامل مشکلات مردم ادامه پیدا کند و در این راستا به مسئولان اجرایی استان هایی که در معرض سیل قرار دارند دستور آماده باش کامل داده شده است.
روحانی انتشار برخی مطالب غیرواقعی و شایعات در فضای مجازی در این گونه حوادث را موجب نگرانی مردم دانست و خاطرنشان کرد: برهم زدن امنیت روانی مردم اقدامی بر خلاف امنیت جامعه بوده و باید سیاست گذاری لازم برای پیشگیری از انتشار اخبار جعلی و شایعات در شورای عالی فضای مجازی انجام شود تا در صورت نیاز به قانون گذاری از سوی دولت لایحه آن تدوین و تقدیم مجلس شود.
در جلسه شورای عالی فضای مجازی مقرر شد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دفتر تبلیغات اسلامی سند تحول فضای مجازی در موضوعات مربوط به حوزههای فعالیت خود را تدوین و به شورای عالی فضای مجازی تقدیم کنند.
بر این اساس مواجهه فعال با فضای مجازی با لحاظ اصول و ارزشهای سبک زندگی اسلامی-ایرانی، نگاه فرصت محور به فضای مجازی، کاهش تصدی گری دولت با لحاظ ظرفیت های غیر حکومتی مبتنی بر نظام چند ذی ربطی، اتخاذ رویکرد توسعه فراملی و ایجاد عمق استراتژیک منطقه ای، بین المللی و کشورهای همسو، تلاش در جهت اصلاح ساختارها و مدیریت منابع مالی و انسانی موجود به جای خلق ساختار و هزینه های جدید، شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیست بوم پیاده سازی تمامی برنامه های اسناد تحولی و ایجاد و توسعه سکوهای مورد نیاز در حوزه های تحولی با تاکید بر ظرفیت بخش خصوصی از الزاماتی است که دستگاههای مذکور باید در تدوین این سند تحولی مد نظر قرار دهند.
همچنین در این جلسه، «فیروزآبادی» دبیر شورای عالی فضای مجازی گزارشی از وضعیت فرهنگی کشور بویژه در حوزه رسانه ها و نظام آموزشی مطرح کرد که نشان دهنده فعالیت چشمگیر بخش خصوصی در حوزه آموزش مجازی و تولید محتوا در فضای مجازی کشور است.
بر اساس این گزارش تحولات فضای مجازی در حوزه آموزش موجب پویایی علمی کشور شده و گسترش آن نیازمند به کارگیری بیشتر بخش خصوصی در نظام آموزش کشور است.
بر مبنای گزارش وی؛ در حوزه رسانه نیز، پایین بودن مسئولیت پذیری و وجود کاربران فاقد هویت مشخص در فضای مجازی موجب نابسامانی، شیوع اخبار نادرست و تشویش اذهان عمومی شده و عدم انسجام و هماهنگی رسانه های اجتماعی و فقدان مراکز اعتبار سنجی خبری، شیوع شایعات و اخبار جعلی را به دنبال داشته است.
سیام**1058**1535
منبع: ایرنا
فیلم| دفاع روحانی از قطع اینترنت جهانی و راهاندازی شبکه ملی اطلاعات!
سهم ائمه جمعه، شورای نگهبان، بسیج، تبلیغات اسلامی و حوزههای علمیه از بودجه ۹۹ چقدر است؟+جدول
منبع این خبر، وبسایت www.irna.ir است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۳۴۴۲۸۸۹ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
کلیدواژه: سیاسی رییس جمهوری فضای مجازی
خبر بعدی:
ممنوعیت انتشار این تصاویر در فضای مجازی!
کودکان همچون بزرگسالان دارای حریم خصوصی هستند که این مهم باید بهویژه در انتشار تصاویرشان در فضای مجازی رعایت شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ آنچه که بعد از انتشار این عکسها برایشان اتفاق میافتد نتیجه عملکرد خودشان است و در این میان کسی را نمیتوان سرزنش کرد.
اوضاع اما برای کودکان فرق میکند. عکس کودکان بدون آگاهی و رضایت و درک درست از شرایط آنها در فضای مجازی منتشر میشود. عکسها برای همیشه در گوشه و کنار دنیای بزرگ صفر و یک باقی میماند، اما کودک همیشه کودک نمیماند. امکان دارد با گذشت زمان و ورود به دنیای نوجوانی و بعد جوانی، از این وضعیت احساس نارضایتی کند و این نارضایتی در قسمتهای مختلف زندگیاش تاثیرگذار باشد. بنابراین قبل از به اشتراک گذاشتن عکس کودکان به این موارد دقت کنید.
عکس دستهجمعی با کودکان دیگر
حتی اگر صفحهتان خیلی خصوصی هم باشد باز هم اجازه انتشار عکس دیگران بدون رضایتشان را ندارید. خیلی از والدین موقع انتشار عکسهای دسته جمعی کودکانشان حقوق بقیه کودکان را نادیده میگیرند. احتمال دارد والدین دیگر از انتشار عکسهای کودکانشان در فضای مجازی راضی نباشند، بنابراین قبل از انتشار هر عکسی باید از بچهها و والدینشان اجازه بگیرید.
عکس کودکان کار
هفته گذشته که عکس خیرین به همراه کودک زبالهگرد منتشر شد، فعالان و خبرنگاران حوزه کودک نسبت به انتشار چنین عکسهایی هشدار دادند. اما این اولین بار نبود که چنین اتفاقی افتاد. گاهی بعد از انجام یک کار خیر و کمک به نیازمندان، به خاطر تشویق دیگران به نوعدوستی عکسهایی از این اتفاق در فضای مجازی منتشر میشود. نکتهای که باید در انتشار این عکسها به آن دقت شود این است که کرامت و شأن انسانها زیر پا گذاشته نشود. بهتر است عکسهایی منتشر شود که در آن صورت افراد نیازمند مشخص نباشد. خیلی از کودکان کار و نیازمند از عواقب انتشار چنین عکسهایی در فضای مجازی آگاه نیستند. دست به دست شدن این عکسها میتواند آینده آنها را خراب کند و تا ابد آنها را به عنوان یک کودک کار در اذهان عمومی جا بیندازد.
عکس مدلینگ
با گسترده شدن مخاطبان اینستاگرام، تب لایک هم بین مردم بالا گرفته. این وسط گاهی کودکان قربانی میشوند. بعضی از پدر و مادرها با آرایشهای مختلف و پوشاندن لباسهای مجلسی بر تن کودکان خود از آنها در حالتهای مختلف عکس میگیرند و این عکسها را در اینستاگرام منتشر میکنند. از یکطرف کودکان باید ساعتها باید جلوی دوربین قرار بگیرند و گریمها و لباسهای سنگینی را تحمل کنند که همه اینها باعث اذیت شدن آنها میشود. از طرف دیگر، خیلی وقتها کودک هم درگیر این بازی شده و از تعداد لایکها و کامنتها هیجانزده میشود و ارزش وجودی خودش را در گرو این ماجرا میبیند و آرزوهای بزرگسالیاش را هم بر طبق همین ماجرا میچیند.
عکسهای شیرینکاری
قصد خیلی از پدر و مادرها خیر است. بچه کار بامزهای انجام داده، ادایی درآورده یا خرابکاری شیرینی به بار آورده و پدر و مادر میخواهند با انتشار این عکس هم نزدیکانشان را شاد کنند و هم بانمک بودن بچه خودشان را نشان دهند. خیلی وقتها حتی به گذاشتن عکس بسنده نمیکنند و فیلمهای کودکان هم منتشر میشود، اما اینکه کودکان چندسال بعد نسبت به این عکسها و فیلمها چه حسی خواهند داشت مشخص نیست. ممکن است افراد کمتر آشنا تا سالها بعد با یادآوری این عکسها حس خجالت، شرمندگی و ناتوانی را در کودک زنده کنند.
از طرف دیگر امکان دارد این شیرین کاری کودک شما آنقدر بامزه باشد که عکس در شبکههای اجتماعی دست به دست شود و کودکتان مشهور شود. اتفاقی که شاید در نگاه اول جذاب و خوشایند باشد، اما باعث میشود کودکان فشار روحی زیادی را تحمل کنند. چون شهرت برای بسیاری از بزرگسالان هم فشار روانی زیاد و غیرقابل تحمل را به بار میآورد. چه برسد به کودکانی که ناخواسته این اتفاق برایشان افتاده است.
عکس برهنه و نیمهبرهنه
انتشار عکسهای نیمهبرهنه از کودکان در فضای مجازی نهتنها از دید عموم کار ناخوشایندی است، بلکه از دید قانون هم جرم تلقی میشود. رئیس هیاتمدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان در گفتوگو با ایرنا گفته: «این تصاویر از این جهت که اشاعه فحشا به حساب میآید و از این جهت که در واقع بسیار ناخوشایند است و احساسات عموم را جریحهدار کرده جرم عمومی تلقی میشود. این اقدام آتلیه، تصویرگران و والدین که کودکان را در معرض چنین خطر و آسیبهایی قرار داده و نقض حقوق کودک مرتکب شدهاند، قابل تعقیب و پیگیری است.»
عکس دارای مشخصات مکانی
احتمالش بسیار زیاد است که تمام دنبالکنندههایتان را در فضای حقیقی نشناسید. بسیاری از خلافکارها در پوشش افراد موجه در فضای مجازی فعالیت میکنند. اینکه فرزند شما به کدام مدرسه و مهدکودک میرود، آدرس خانهتان کجاست و روزها در کدام پارک بازی میکند را در کپشنهایتان ننویسید. علاوه بر این عکسهاییرا که در آنها موقعیت مکانی کودک مشخص است منتشر نکنید. خیلی از آزارها و دزدیها در همین فضاها اتفاق میافتد. اگر هم تمایل زیادی به انتشار چنین عکسهایی دارید از قابلیت کلوزفرند اینستاگرام استفاده کنید تا فقط افراد مشخص و محدودی بتوانند این عکسها را ببینند.