۲۷ فروردین ۱۳۹۸
تفاوت رفتار قیمت مسکن با بازار اجاره/ شفافیت بازار با سامانه املاک
رئیس دانشکده عمران و معماری واحد علوم تحقیقات با اشاره به اینکه نرخ اجاره بهادر تابستان امسال همانند قیمت مسکن جهشی نخواهد بود، گفت: رشد قیمت مسکن به معنی رشد بسیار بالای اجاره بها نیست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید مهدی روانشادنیا در پاسخ به این سوال که گفته میشود، چون قیمت مسکن در یک سال گذشته جهشی رشد کرده، پس اجاره بها نیز در فصل نقل و انتقالات امسال جهشی افزایش مییابد، گفت: اگر رفتار بازار اجاره بهای مسکن در ۳۰ سال گذشته بررسی شود، متوجه میشویم که اجاره بها بر خلاف خرید و فروش که هر ۴ سال یک بار دچار رونق و افزایش قیمت میشود، سالانه از یک رشد مناسبی برخوردار میشود.
این کارشناس مسکن ادامه داد: اجاره بها هر سال با یک افزایش قیمت مواجه میشود و این طور نیست که مثل قیمت مسکن بخواهد ۴ سال یا ۵ سال بدون رشد باقی بماند.
روانشادنیا با اشاره به اینکه در بازار اجاره همواره رشد خزنده قیمتها را شاهد هستیم، ادامه داد: شاید قیمت مسکن در یک سال گذشته جهش یافت، اما این به آن معنا نیست که باید منتظر جهش نرخ اجاره بها در فصل نقل و انتقالات باشیم.
وی با بیان اینکه البته نرخ اجاره بها تابع قیمت مسکن و ارزش پول نیز هست و اگر التهابات ارزی نداشته باشیم، بازار اجاره نیز کمتر دستخوش تحولات میشود، اظهارداشت: رشد نرخ اجاره بها امسال هم مانند سال گذشته خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که در این مدت کوتاه چه راهکاری برای کنترل نرخ اجاره بها میتوان انجام داد.گفت: دولت باید در قالب قانون سامانه ملی املاک و مستغلات را راهاندازی کند تا به شفافسازی بازار مسکن و اجاره کمک کند.
روانشادنیا ادامه داد: به هر حال شفاف نبودن بازار مسکن و اجاره موجب قیمت سازی میشود، پس دولت میتواند با این سامانه به خوبی به آرام شدن و شفاف شدن بازار اجاره کمک کند.
منبع: خبرگزاری فارسمنبع: خبرگزاری دانشجو
وزیر کشور: افزایش قیمت کالاها بخاطر بنزین طبیعی است!+فیلم
عکس| مهناز افشار با تیپ متفاوت در کنار ابی و آرش
جانباختگان اعتراضات چه افرادی هستند؟| مردم میخواهند بدانند چه اتفاقی افتاده است
منبع این خبر، وبسایت snn.ir است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۳۴۴۴۹۳۱ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.
کلیدواژه: افزایش قیمت مسکن اجاره منزل بازار مسکن
خبر بعدی:
ثبات قیمت مرغ در بازار ادامه دارد/ نرخ هر کیلو مرغ گرم ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان
برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات نرخ مرغ نسبت به ابتدای هفته در بازار خبر داد و گفت: هماکنون متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۴۰۰ تا ۸ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.
او افزود: با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا پیشبینی میشود که قیمت مرغ تا ۱۰ روز آینده نوسان چندانی در بازار نداشته باشد.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی از افت قیمت جوجه یک روزه در بازار خبر داد و گفت: هماکنون قیمت هر قطعه جوجه یک روزه به ۲ هزار و ۴۰۰ تومان در بازار تقلیل یافته است و همواره پیشبینی میشود که طی هفته آینده به نرخ مصوب دولتی خود برسد.
چهارآیین کاهش استقبال مرغداران در جوجه ریزی واحدهای مرغداری را عامل اصلی افت قیمت جوجه در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به کاهش جوجه ریزی عرضه مرغ در ماه آتی دچار کمبود خواهد شد که این امر بر افزایش قیمت بی تأثیر نیست.
این مقام مسئول درباره آخرین تحولات بازار نهادههای دامی گفت: هماکنون در بحث کنجاله سویا مشکلی وجود ندارد و همواره این نهاده با نرخ مصوب در بازار عرضه میشود.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا را ۲ هزار و ۳۵۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: هماکنون هر کیلو ذرت در بندر امام یک هزار و ۴۵۰ تومان است که در بازار آزاد با نرخهای یک هزار و ۷۰۰ تا یک هزار و ۷۵۰ تومان به دست مرغدار میرسد.
چهارآیین ادامه داد: در حال حاضر مرغداران در فروش هر کیلو مرغ بدون احتساب گرانی بنزین و تأثیر آن بر افزایش کرایههای حمل و نقل یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ تومان متضرر هستند.
خبری از صادرات رسمی مرغ نیستعضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اینکه صادرات رسمی مرغ کماکان تعطیل است، افزود: با توجه به اخذ تعرفه و عوارض بالای صادراتی امکان ورود به بازارهای هدف وجود ندارد و تا زمانی که مسئولان امر تدابیری برای کاهش عوارض صادراتی نیندیشند نمیتوان در بازارهای صادراتی رد پایی باز کرد.
به گفته او: با وجود راههای متعدد زمینی با کشورهای ترکیه، افغانستان و عراق و نبود کنترل کافی بر تمامی مرزها قاچاق مرغ در حال انجام است.
چهارآیین اتخاذ تصمیمات خلقالساعه مسئولان دولتی مبنی بر ممنوعیتها و افزایش تعرفهها را یکی دیگر از عوامل قاچاق مرغ برشمرد و گفت: با وجود آن که با ظرفیت خالی واحدهای مرغداری در تولید روبرو هستیم و میتوانیم در صورت به کارگیری ظرفیتها صادرات قابل توجهی به بازارهای هدف داشته باشیم، اما اتخاذ برخی تصمیمات خلقالساعه مانع تحقق این امر شده است.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود اینکه نیازی به ورود دولت در بازار رقابتی همچون مرغ نیست، اما مسئولان با ورود به این امر فشار بر حلقه تولید کننده وارد میکنند به عنوان مثال در مواقعی که قیمت جوجه یک روزه و سایر نهادهها در بازار افزایش مییابد مسئولان ازدیاد تقاضا را عامل اصلی گرانی مطرح میکنند در حالیکه با نوسان جزئی مرغ این مکانیزم را نمیپذیرند که این امر با واکنش شدید مرغداران روبرو میشود.
او در پایان تصریح کرد: با توجه به فروش مرغ کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار انتظار میرود که پشتیبانی امور دام حمایت جدی از تولیدکنندگان داشته باشد تا در ماههای آتی با چالش کمبود عرضه و نوسان قیمت در بازار روبرو نشویم.
انتهای پیام/