Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-24@14:46:02 GMT

دیپلماسی توئیتری جوابگوی گستاخی فرانسه نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۴۹۹۷

دیپلماسی توئیتری جوابگوی گستاخی فرانسه نیست

در روزهای اخیر، مقامات فرانسوی بارها مواضع گستاخانه‌ای نسبت به ایران اتخاذ کرده‌اند، اما متاسفانه مقامات ارشد دولت با امتناع از اقدام عملی و قاطع، به رد و بدل کردن پیام‌های توئیتری اکتفا کرده‌اند!

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «جرارد آرو» سفیر فرانسه در واشنگتن که گفته بود ایران پس از پایان محدودیت‌های برجام هم امکان غنی‌سازی نخواهد داشت، توئیت‌های خود در این مورد را پاک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرو که کمتر از یک هفته دیگر بازنشسته می‌شود، در روزهای گذشته درباره آینده برجام در توئیتر نوشته بود: اینکه گفته شود ایران بعد از انقضای برجام مجاز به غنی‌سازی اورانیوم خواهد بود اشتباه است. [ایران] باید به موجب «پیمان منع اشاعه» و پروتکل الحاقی و تحت نظارت‌های شدید ثابت کند که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز هستند. همان‌گونه که سال ۲۰۰۲ گفتیم که طبق پیمان منع اشاعه، غنی‌سازی اورانیوم بدون داشتن یک برنامه غیرنظامی باورپذیر در زمینه هسته‌ای غیرقانونی است، قادر خواهیم بود در سال ۲۰۲۵ هم در صورت لزوم واکنش نشان دهیم. آن موقع تحریم‌هایی اعمال شدند. تحریم‌ها می‌توانند مجدداً اعمال شوند. بعد از برجام، هیچ بند «زوال‌پذیری» وجود ندارد.

این اقدام سفیر فرانسه در واشنگتن با واکنش توئیتری عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه مواجه شد و پس از آن نیز سفیر فرانسه در تهران به وزارت خارجه احضار شد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز در واکنش به ادعاهای سفیر فرانسه در آمریکا، در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: «یک تذکر به سه شریک اروپایی ما در برجام؛ هیچ ممنوعیتی برای غنی‌سازی اورانیوم ذیل برجام، اِن‌پی‌تی یا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل وجود ندارد. نه اکنون، نه در سال ۲۰۲۵ و نه پس از آن».

وی در واکنش به اظهارات سفیر فرانسه در آمریکا تاکید کرد: برای شرکای اروپایی (ما) مفید است سندی را که خود امضا کرده و به دفاع از آن متعهد شدند، یک بار دیگر واقعاً مطالعه کنند.

وقاحت فرانسه در روزهای گذشته ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه در اظهارنظری گستاخانه گفته بود: «ما در اروپا، قبل از آمریکا و از سال ۲۰۱۰، سپاه پاسداران ایران را به دلیل اعمال تروریستی و حمایت‌هایشان از برنامه موشک‌های بالستیک ایران تحریم کرده‌ایم».

متهم کردن سپاه به تروریسم در حالی است که رژیم فرانسه بالغ بر ۳۰ سال است که سران گروهک تروریستی منافقین را پناه داده و این گروه جنایتکار هر سال چند نوبت در فرانسه نشست و میتینگ برگزار می‌کنند. پاریس با این حال، میزبان کمیته FATF برای مبارزه با تامین مالی تروریسم و جرائم سازمان‌یافته نیز هست!

همچنین در روزهای گذشته، کاخ الیزه فرانسه با انتشار بیانیه‌ای مداخله‌جویانه اعلام کرد، امانوئل مکرون در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ایران، خواستار آزادی نسرین ستوده [از عناصر همکار با محافل ضد انقلاب خارجی] شده است. فرانسه پیش از این به نسرین ستوده تابعیت داده و ماکرون، وی را عضوی کمیته مشورتی «گروه ۷» کرده بود.

در شهریور ۹۷، تعدادی از اعضای گروهک‌های تروریستی به سفارت ایران در فرانسه تعرض کردند. نکته قابل تأمل اینجاست که پلیس فرانسه علی‌رغم اطلاع قبلی، برای جلوگیری از این تعرض در محل حاضر نشد!

در تابستان ۹۷ نیز فرانسه در اقدامی گستاخانه یکی از دیپلمات‌های ایرانی را از این کشور اخراج کرد.


همچنین بخشنامه رسمی وزارت خارجه فرانسه مبنی بر ممنوعیت سفر دیپلمات‌ها و حتی کارگزاران رسمی به ایران و عدم صدور کارت شناسایی (اقامت) برای همسران و دختران دیپلمات‌های جدید ایرانی تا مادامی که کشف حجاب! نکنند را نیز باید به فهرست اقدامات ضدایرانی فرانسه در حوزه دیپلماتیک اضافه کرد.


از ۲۹ مهر تا ۳ آبان ۹۷ نمایشگاه بین‌المللی مواد غذایی پاریس موسوم به SIAL برگزار شد. نکته قابل تأمل اینجاست که فرانسه، پاویون ایران در نمایشگاه مذکور را بست و در ادامه این رفتار خصمانه، حضور بازرگانان و شرکت‌کنندگان ایرانی برای بازدید از این نمایشگاه را نیز ممنوع اعلام کرد.


علاوه بر این در مهرماه ۹۷ فرماندار شمال فرانسه در اقدامی خصمانه فرمان تعطیلی مرکز شیعی الزهرا واقع در «گراند سنت» شهر «دانکرک» را صادر کرد. ۱۰ مهرماه ۹۷ نیز پلیس فرانسه با ۲۰۰ کماندو به دفتر مرکز اسلامی «الزهرا» حمله کرد و ضمن تخریب و توقیف بخش مهمی از امکانات این دفتر، یازده تن از اعضای این مرکز از جمله یحیی قواسمی (مدیر مرکز اسلامی الزهرا) را بازداشت کرد.


فرانسه همچنین در سال گذشته در اقدامی خصمانه اموال وزارت اطلاعات و دو ایرانی در فرانسه را بلوکه کرد.


جنجال فرانسه علیه برنامه موشکی کشورمان و کشاندن آن به شورای امنیت سازمان ملل نیز از جمله اقدامات ضدایرانی پاریس در ماه‌های گذشته بود.


نمره مردودی در برجام در طول مذاکرات هسته‌ای دولت روحانی با ۱+۵، کارشکنی فرانسه به حدی زیاد شد که در کنار آمریکا لقب «پلیس بد مذاکرات» را گرفت.


پس از امضا و اجرای برجام نیز فرانسه کوچکترین اقدامی در جهت اجرای تعهدات خود انجام نداد.


در مهرماه ۹۷ «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در مصاحبه با فرانس ۲۴ گفت: «احاطه کردن ایران با یک سیاست الزام‌آور، همان چیزی است که من همواره بر آن تاکید دارم. برای من راهبرد با ایران بر چهار مبنا است؛ حفظ توافق هسته‌ای، توان مدیریت فعالیت هسته‌ای ایران پس از سال ۲۰۲۵ (پایان برجام)، کنترل فعالیت موشک‌های بالستیکی ایران و توان مقابله با نفوذ ایران در منطقه. من هیچ‌گاه در برابر ایران ساده‌لوح و زودباور نبودم اختلاف نظر ما با آمریکا بر سر شیوه رفتاری ماست»!


فرانسه که میزبانی از منافقین و عناصر ضدانقلاب را در کارنامه خود دارد و به تعهدات خود در برجام عمل نکرده است، به ایران بدهکار است ولی به دلیل انفعال عجیب دستگاه دیپلماسی، در جایگاه طلبکار نشسته و هر روز بر گستاخی خود علیه ایران می افزاید.


توئیتربازی! در حالی که تنها پاسخ عملی و قاطع به گستاخی آمریکا و اروپا، عمل به ۲۹ شرط اجرای برجام بوده و هست، مقامات ارشد دولت و به خصوص وزارت خارجه در اقدامی منفعلانه و تحقیرآمیز به پیام توئیتری و نامه‌نگاری و برگزاری جلسات نمایشی بسنده کرده‌اند!

منبع: روزنامه کیهان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سفیر فرانسه غنی سازی اورانیوم برجام ظریف کشورهای اروپایی دیپلماسی توئیتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۴۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که کشورش با ایران در موضوع برجام هیچ مذاکره مستقیمی ندارد.   به گزارش ایسنا، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام (توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.   مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.   ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.   مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.   در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.   کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.   وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.   کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.   پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • آیا دستمزد پائین کارگران می‌تواند، جوابگوی مسکن، پوشاک و خوراک آنها باشد؟
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود