Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-03-29@02:19:43 GMT

احتمال افزایش وقوع سیل در سال‌های آینده

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۵۲۸۰

احتمال افزایش وقوع سیل در سال‌های آینده

خبرگزاری ایسنا: شاید بسیاری از افراد تصور کنند که با وجود بارش‌های فراوان فروردین ماه امسال در سراسر کشور، ایران وارد یک دوره ترسالی شده و خشکسالی برای همیشه به پایان رسیده است، اما کارشناسان و اساتید دانشگاه اعتقادی به این امر ندارند و معتقدند خشکسالی در کشور به پایان نرسیده است.

اساتید و متخصصان دانشگاهی نه تنها معتقد هستند که با یک دوره کوتاه بارش باران در کشور، ترسالی به وقوع نمی‌پیوندد و کشور همواره در معرض بروز خشکسالی‌های مکرر قرار دارد بلکه بر این امر نیز معتقدند که افزایش پدیده‌های حدی مانند سیل در آینده نیز محتمل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمال افزایش پدیده‌های حدی مانند سیل در آینده

آزیتا امیری، دکترای اقلیم شناسی با بیان اینکه کشور ایران به دلیل قرار گرفتن در منطقه گرم و خشک کره زمین، همواره در معرض بروز خشکسالی‌های مکرر قرار دارد، اظهار کرد: در سال‌های اخیر، کشور‌های واقع در خاورمیانه، به عنوان یکی از پیامد‌های گرمایش جهانی، گرم‌تر و خشک‌تر شده‌اند، فراوانی و شدت خشکسالی‌ها و پدیده‌های حدی مانند سیل بیشتر شده و در سال‌های آینده نیز بیشتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه افزایش بارندگی‌ها در یک مقطع زمانی یک یا چند ماهه یا حتی یک ساله نمی‌تواند بیانگر آغاز یک دوره ترسالی بلند مدت باشد، تصریح کرد: کم‌بارشی یا پربارشی در یک منطقه برآیند عملکرد و تعامل چندین پدیده دور پیوند بزرگ مقیاس محسوب می‌شود که دوره زمانی فعالیت آن‌ها از یک ماه تا حتی چند سال است، بنابراین بارش‌های اخیر در کشور نمی‌تواند به طور قطع پایان دوره خشکسالی و آغاز ترسالی را نوید دهد.

کارشناس هواشناسی مازندران با اشاره به اینکه در کشور ایران، ترسالی به طور ذاتی یک فرصت است که منجر به تجدید حیات گیاهی و جانوری، رونق کشاورزی و دامداری، پرشدن آب سفره‌های زیرزمینی و پر آب شدن رودخانه‌ها می‌شود، خاطرنشان کرد: افزایش شدید و مقطعی بارندگی پس از یک دوره طولانی خشکسالی منجر به خسارات سنگین خواهد شد چرا که خشکسالی منجر به کوچک شدن سفره‌های زیرزمینی، نشست زمین، کاهش نفوذپذیری خاک و از بین رفتن تدریجی پوشش گیاهی شده و امکان نفوذ و ذخیره این بارش‌ها را کاهش می‌دهد و به صورت رواناب و سیلاب در سطح زمین جاری خواهند شد.

خشکسالی و بحران بزرگ پیش‌رو

امیری گفت: در صورتی که خشکسالی به خاطر کم آب شدن یا خشک شدن موقتی برخی رودخانه‌ها، تجاوز به حریم آن، ساخت و ساز‌های غیرمجاز، اجرا نشدن به موقع لایروبی و تمیز کردن مسیر رودخانه‌ها باشد، آنگاه بروز یک دوره کوتاه ترسالی مانند آنچه در نوروز سال جاری مشاهده شد منجر به بحران بزرگی می‌شود.

وی ادامه داد: از راه‌های بهره گیری مناسب از بارش‌ها و تبدیل آن به فرصت، می‌توان از سدسازی در مناطق مستعد، گسترش فرهنگ آبخیزداری، آبخوان‌داری و توسعه آب‌بندان‌ها، حفظ مراتع، جنگل و منابع طبیعی و عدم تجاوز به حریم رودخانه‌های فصلی و در یک کلام حفظ محیط زیست نام برد.

منبع: فردا

کلیدواژه: خشکسالی سیل ترسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۵۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام هشدار برای مسافران این استان ها در ۴ روز آینده | نفوذ سامانه بارشی جدید از سمت دیگر کشور

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار هواشناسی سطح زردرنگ از نفوذ سامانه بارشی جدید از سمت شمال‌ غرب، تداوم فعالیت سامانه‌ای در نیمه‌شرقی و در نواحی مستعد ناپایداری‌های همرفتی طی روزهای سه‌شنبه (۷ فروردین) تا جمعه (۱۰ فروردین) خبر داد.

به گزارش همشهری آنلاین بر اساس این هشدار، طی روز سه‌شنبه (۷ فروردین) در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، دامنه و ارتفاعات گیلان، سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان، طی روز چهارشنبه (۸ فروردین) در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، جنوب آذربایجان غربی، کرمانشاه، زنجان، کردستان، قزوین، شمال همدان، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال سمنان، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات استانهای تهران و البرز، طی روز پنجشنبه (۹ فروردین) در استانهای لرستان، مرکزی، اصفهان، یزد، ارتفاعات مازندران، جنوب خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، شمال فارس، شمال غرب کرمان و طی جمعه (۱۰ فروردین) در استانهای شرق اصفهان، یزد، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شمال هرمزگان بارش باران، در ارتفاعات و نواحی سردسیر برف، در نقاط گرمسیر با رعد و برق، وزش باد شدید، برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد تگرگ و در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها همراه با مه پیش‌بینی می‌شود.

از همین رو، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، احتمال جاری شدن روان آب، مه، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال و محصولات کشاورزی وجود دارد.

در همین راستا سازمان هواشناسی کشور نسبت به احتیاط در سفرهای برون شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه کرده است.

این سازمان همچنین از افزایش گرادیان فشاری طی روزهای ۷ تا ۱۰ فروردین‌ماه در استان‌های مختلف خبر داده و آورده است: وزش باد شدید و در نواحی مستعد، خیزش گردوخاک طی روز سه‌شنبه (۷ فروردین) در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، همدان، قزوین، البرز، مرکزی، قم، تهران، سمنان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان، در روز چهارشنبه (۸ فروردین) در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، البرز، تهران، سمنان، شمال اصفهان، خراسان رضوی و خراسان شمالی، در روز پنجشنبه (۹ فروردین) در استانهای بوشهر، کرمانشاه، ایلام و شمال اصفهان و طی روز جمعه (۱۰ فروردین) در شرق سمنان، کرمان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان پیش‌بینی می‌شود.

از این رو احتمال اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهر، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، باغی و زراعی، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به ماشین‌آلات کشاورزی، نهال و محصولات کشاورزی وجود دارد. در این راستا سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

کد خبر 840864 برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران

دیگر خبرها

  • آمریکا : به روسیه در رابطه با احتمال وقوع حمله تروریستی هشدار داده بودیم
  • آمریکا: به روسیه در رابطه با احتمال وقوع حمله تروریستی هشدار داده بودیم
  • احتمال بارش باران و وزش باد در همدان
  • احتمال وقوع گرد و خاک موقت در برخی مناطق خوزستان
  • فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات کشور | از تردد در مسیرهای مستعد وقوع بهمن اجتناب شود
  • بارش‌های رگباری در استان چهارمحال و بختیاری
  • فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات کشور/ از تردد در مسیرهای مستعد وقوع بهمن اجتناب شود
  • افزایش احتمال وقوع تصادف در معابر خلوت تهران
  • بارش باران و وزش باد تا اواخر وقت امروز
  • اعلام هشدار برای مسافران این استان ها در ۴ روز آینده | نفوذ سامانه بارشی جدید از سمت دیگر کشور