Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-23@10:40:34 GMT

مناطق سرد اقتصاد ایران

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۶۵۶۰

 این داده‌ها نشان می‌دهند که با اعمال تحریم‌های مرحله دوم در آبان گذشته، بیشتر عملکرد بخش‌هایی تحلیل رفته که تحت تاثیر تحریم بوده‌اند. فارغ از بخش نفت، بخش صنعت، خرده‌فروشی، فعالیت‌های مالی و بیمه که به تجارت خارجی وابستگی بالایی دارند، دچار رشدهای منفی قابل توجهی شده‌اند.

این یعنی اینکه اقتصاد ایران همچنان از ضربه‌پذیری بالایی در برابر تحریم‌ها رنج می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رشد نقطه‌ای محصول ناخالص داخلی به قیمت بازار در پاییز سال گذشته ۹/ ۱۱ درصد گزارش شده است. همچنین رشد ۹ ماهه اقتصاد ایران نشان از عقبگرد ۸/ ۳ درصدی دارد.

منفی‌ترین بخش

همان‌طور که برآورد می‌شد، منفی‌ترین بخش اقتصادی در پاییز ۹۷، گروه نفت بوده است. استخراج نفت و گاز طبیعی در فصل سوم پارسال با افت ۵/ ۳۳ درصدی نسبت به پاییز ۹۶ به ۲۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. این افت تولید، در سایر معادن بسیار کمتر است، البته سطح میزان محصول ناخالص داخلی در سایر معادن در حدود ۴/ ۲ هزار میلیارد تومان است که در برابر تولیدات نفتی پایین است. مرکز پژوهش‌ها پیش‌تر در ۲ سناریو برآورد کرده بود که رشد بخش نفت در کل سال ۹۷، بین اعداد منفی ۲۶ تا منفی ۱۵ درصد در نوسان باشد. در سناریوی نخست فرض بر این بود که تحریم‌ها باعث افت میانگین ۸۰۰ هزار بشکه‌ای صادرات نفت و میعانات گازی در نیمه دوم سال شوند و میانگین فروش نفت در سال ۹۷ را به ۹/ ۱ میلیون بشکه در روز برسانند. در سناریوی دوم و بدبینانه‌تر، فرض شده بود که تحریم باعث افت میانگین ۶/ ۱ میلیون بشکه در روز صادرات نفت در نیمه دوم سال شود و میانگین فروش نفت در سال گذشته به ۵/ ۱ میلیون بشکه برسد.

 اکنون آمار ۹ ماهه مرکز آمار نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی بخش نفت به میزان ۵/ ۱۰ درصد نسبت به ۹ ماهه سال ۹۶، کاهش یافته است. اگر میزان صادرات نفتی در زمستان گذشته، همچون پاییز بوده باشد، رشد بخش نفت در پایان سال ۹۷، به منفی ۹/ ۱۴ درصد می‌رسد که مقارن با سناریوی اول مرکز پژوهش‌های مجلس است. پس از بخش نفت، افت تولید در «تامین آب، برق وگاز طبیعی» شدیدترین بوده است. بر اساس گزارش مرکز آمار، میزان محصول ناخالص داخلی این بخش در پاییز ۹۷ نسبت به پاییز ۹۶، با افت ۶/ ۱۵ درصدی مواجه شده و به قیمت ثابت ۱۳۹۰، به ۷/ ۱۰ هزار میلیارد تومان نزول کرده است. رتبه سوم در افت تولید، به یکی از زیرمجموعه‌های بخش خدمات تعلق دارد؛ محصول ناخالص داخلی «فعالیت‌های مالی و بیمه» در پاییز ۹۷ افت ۲/ ۱۲ درصدی را نسبت به زمان مشابه سال قبلش تجربه کرد.

وضعیت در صنایع

تمامی زیربخش‌های صنعت، در پاییز گذشته رشد منفی را ثبت کردند. بیشترین رشد منفی به دلیل افت تولید نفت در بخش «معدن» بوده، و کمترین رشد منفی در بخش «ساختمان» گزارش شده است. در نتیجه گروه «ساختمان»، کمترین افت تولید را نسبت به دیگر بخش‌های صنعتی تجربه کرده است. داده‌های مرکز آمار نشان از این دارد که محصول ناخالص داخلی بخش ساختمان در پاییز گذشته به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰، معادل ۳/ ۴ هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با پاییز ۹۶، معادل ۴/ ۳ درصد افت را مخابره می‌کند. البته اگر میزان تولیدات بخش ساختمان در پاییز با تابستان مقایسه شود، میزان افت به ۲۳ درصد افزایش پیدا می‌کند. رشد قیمت واحد‌های مسکونی در سال ۹۷ موجب شد تا تقاضا برای خرید با کاهش محسوس مواجه شود. این مساله خود را در افت معاملات خرید و فروش املاک در سال گذشته نمایان کرد. در نتیجه انتظار رشد ساخت‌وساز در نیمه دوم سال ۹۷، موجود نبوده است.

با توجه به انتظارات منفی از عملکرد اقتصاد ایران در سال گذشته، انگیزه سرمایه‌گذاری خصوصی در بخش ساختمان کاهش یافت. علاوه بر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، پرداخت‌های عمرانی دولت نیز نقش عمده‌ای در بخش ساختمان، بازی می‌کند. اما با توجه به مشکلات تحریمی و کسری بودجه دولت، پرداخت‌های عمرانی از شانس بالایی برای پرداخت برخوردار نبوده‌اند. مرکز پژوهش‌ها در دو سناریو پیش‌بینی کرده بود که بخش ساختمان در حالت مطلوب رشد منفی ۱/ ۸ درصد را در سال ۹۷ ثبت کند و در سناریوی بدبینانه رشد منفی ۵/ ۱۱ درصدی را پشت‌سر گذارد. مطابق داده‌های مرکز آمار، عملکرد ۹ ماه بخش ساختمان نشان می‌دهد که از تولیدات این بخش نسبت به ۹ ماهه ۹۶، معادل ۴/ ۴ درصد کسر شده است. اگر میزان تولیدات زمستان مشابه پاییز بوده باشد، رشد بخش ساختمان در پایان سال گذشته به منفی ۱۰ درصد می‌رسد که حالت بینابین سناریوهای اول و دوم مرکز پژوهش‌های مجلس است. شاید بتوان در مورد بخش ساختمان، سطح بالای عدم اطمینان در اقتصاد ایران و رشد هزینه‌های تولید را عامل عقبگرد تولیدات این بخش به‌حساب آورد.

اما ارزش افزوده بخش «صنعت» در پاییز، معادل منفی ۹/ ۸ درصد ثبت شده است. میزان محصول ناخالص داخلی این بخش در پاییز ۹۷، معادل ۹/ ۲۰ هزار میلیارد تومان گزارش شده(به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰) است. صنعت بیش از هر چیز از تحریم‌های اعمال شده در این فصل آسیب دیده است. تجربه تحریم قبلی نشان داده که بیشترین تاثیر بر تولید صنعت، در سال اول تحریم رخ داده است. سرعت تاثیرگذاری تحریم بر صنایع نیز متفاوت است، مثلا صنعت خودروسازی به سرعت از این وضعیت تاثیر گرفته ولی تاثیر تحریم بر صنایع شیمیایی با تاخیر همراه بوده است. صنایع غذایی نیز بیشتر در سال دوم تحریم اثر پذیرفته‌اند. مرکز پژوهش‌های مجلس در بررسی‌ که پیش‌تر انجام داده بود، به این نتیجه رسید که بخش‌های صنعتی به خصوص «ساخت سایر تجهیزات حمل‌ونقل» و «ساخت وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیمه‌تریلر»، بیشترین آسیب‌پذیری از محدودیت واردات در شرایط تحریم را دارند. در همین ارتباط، وزارت صنعت روز یکشنبه هفته جاری اعلام کرد که تولید خودرو در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، با افت ۳۸ درصدی مواجه شده است که همراستا با پیش‌بینی مرکز پژوهش‌های مجلس است. مرکز پژوهش‌ها با شبیه‌سازی تحریم سال ۱۳۹۱، پیش‌بینی کرد که در سال ۹۷، ارزش‌افزوده بخش صنعت در سناریوی اول منفی ۲ درصد و در سناریوی دوم منفی ۵/ ۴ درصد باشد. بر اساس گزارش مرکز آمار، در ۹ ماه ابتدایی سال گذشته، بخش صنعت رشد منفی ۱/ ۱ درصدی را در قیاس با سال ۹۶ ثبت کرده است. اگر سطح تولیدات صنعتی در زمستان ۹۷ همچون پاییز باشد، رشد این بخش در پایان سال به منفی ۹/ ۶ درصد می‌رسد که از حالت بدبینانه‌ مرکز پژوهش‌ها نیز منفی‌تر خواهد بود.

تحلیل بخش خدمات

ارزش افزوده بخش خدمات در پاییز ۹۷ نسبت به پاییز ۹۶ معادل منفی ۵/ ۲ درصد اعلام شده است. زیرمجموعه‌های بخش خدمات شامل «عمده و خرده‌فروشی، فعالیت‌های خدماتی مربوط به تامین جا و غذا»، «حمل و نقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات»، «فعالیت‌های مالی و بیمه»، «مستغلات، کرایه و خدمات کسب‌و‌کار و دامپزشکی»، «اداره امور عمومی و خدمات شهری، آموزش، فعالیت‌های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی» و «سایر خدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی» می‌شود. در این بین، تنها گروه اداره عمومی و خدمات شهری و... رشد مثبت را نسبت به پاییز ۹۶ ثبت کرده که معادل با ۵/ ۶ درصد بوده است. این گروه که معرف خدمات عمومی ارائه شده از سوی دولت است، به نظر با وجود تحریم‌ها، دچار خلل نشده و همچنان با رشد ادامه یافته است. اما به دلیل افزایش شاخص قیمت‌ها، کاهش قدرت خرید دولت و مخارج دولت به قیمت‌های حقیقی انتظار می‌رود که از رشد خدمات عمومی در فصل پایانی سال گذشته کاسته شده باشد.

 مابقی بخش‌های خدمات، همگی با افت تولید نسبت به زمان مشابه سال ۹۶ مواجه شده‌اند که منفی‌ترین آنها گروه فعالیت‌های مالی و بیمه بوده است. گروه دیگری که با افت تولید محسوسی مواجه شده، عمده و خرده‌فروشی و فعالیت‌های خدماتی مربوط به تامین جا و غذا است. عملکرد تولید بخش خرده‌فروشی و عمده‌فروشی به عملکرد بخش‌های صنعت، معدن، کشاورزی و تجارت خارجی بستگی دارد. با توجه به اینکه تحریم‌ها بر تجارت خارجی اثر مستقیمی گذاشته است، منفی شدن رشد بخش خرده‌فروشی و عمده‌فروشی نیز می‌تواند ناشی از این تحولات باشد.

 

 

   

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تجارت رشد نفت صادرات نفت مشکلات زمستان اقتصاد ایران صنعت دولت کشاورزی رشد اقتصادی تحریم آمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۶۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه اول اردیبهشت

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم فخیمی؛‌ مدار زمین میزبان ایستگاه فضایی بین‌المللی و ایستگاه فضایی تیانگونگ چین است. این ایستگاه‌ها به نوعی آزمایشگاهی در مدار زمین و سکونتگاه موقت بشرند. 

این دو جرم دست‌ساخت بشر را گاهی می‌توان با چشم غیرمسلح (بدون نیاز به تلسکوپ و سایر ابزار رصدی) به مدت چند دقیقه در آسمان مشاهده کرد.

«ایستگاه فضایی بین‌المللی» ایستگاهی فضایی است که با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته شده و محل زندگی فضانوردان و میزبان یک آزمایشگاه علمی است. این ایستگاه فضایی در مدار زمین و در ارتفاع ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین در حرکت است؛ سرعت ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار معادل ۲۷٬۷۰۰ کیلومتر بر ساعت است که به این ترتیب روزی ۱۵ بار به دور سیاره زمین گردش می‌کند. ایستگاه فضایی بین‌المللی در مداری نزدیک به دایره و با اوج و حضیض (۴۲۵ و ۳۶۰ کیلومتر) و زاویه ۵۶ درجه از استوای زمین گردش می‌کند.

ایستگاه فضایی مدولار بزرگ چین یا ایستگاه فضایی تیانگونگ (CSS) نیز ایستگاهی فضایی است که در مدار نزدیک زمین بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد. ایستگاه فضایی چین تقریباً یک‌پنجم ایستگاه فضایی بین‌المللی است.

در ادامه مروری بر گذرهای پرنور این دو ایستگاه فضایی از آسمان شهرهای مختلف ایران خواهیم داشت. پس آلارم گوشی خود را تنظیم کنید و از تماشای این گذرها لذت ببرید.

    ***

اراک
 3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت غرب-شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 2.9 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

10 اردیبهشت ساعت 20:03 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:07 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.6 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


اصفهان
3 اردیبهشت ساعت 3:56 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت غرب-شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.6 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
10 اردیبهشت ساعت 20:02 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:07 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.8 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.

اردبیل
5 اردیبهشت ساعت 3:54 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت غرب-شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.5 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
7 اردیبهشت ساعت 19:57 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:02 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


ارومیه
5 اردیبهشت ساعت 3:54 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت غرب-شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.5 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
8 اردیبهشت ساعت 20:30 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


اهواز
3 اردیبهشت ساعت 3:56 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.3 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
10 اردیبهشت ساعت 20:02 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:07 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.3 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


ایلام
3 اردیبهشت ساعت 3:56 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی صورت فلکی قو با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.3 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
10 اردیبهشت ساعت 20:01 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:06 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


بابل
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی جنوب‌غرب وارد آسمان شده، در ساعت 3:57 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.9 رسیده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
9 اردیبهشت ساعت 19:28 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 19:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


بجنورد
4اردیبهشت ساعت 3:08 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی دب اکبر با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
7 اردیبهشت ساعت 20:01 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:04 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.3 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


بندرعباس
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ صورت فلکی دب اکبر در شمال‌‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 1.8 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال-شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بوشهر
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ شمال‌-شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 2.5 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
10 اردیبهشت ساعت 20:02 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:08 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.3 رسیده و ناپدید می‌شود.


بیرجند
4 اردیبهشت ساعت 3:08 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی صورت فلکی دب اصغر در نیمه شمالی آسمان با بیشترین درخشش با قدر منفی 3 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
9 اردیبهشت ساعت 19:30 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 19:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.3 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


تبریز
5 اردیبهشت ساعت 3:54 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت غرب-شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
7 اردیبهشت ساعت 19:57 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:02 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


تهران
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی جنوب‌غرب وارد آسمان شده، در ساعت 3:56 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.9 رسیده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
9 اردیبهشت ساعت 19:28 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 19:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


خرم‌آباد
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی شمال‌شرق با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 وارد آسمان شده و دقایقی بعد ناپدید می‌شود.
8 اردیبهشت ساعت 20:31 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:36 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


رشت
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نیمه جنوبی وارد آسمان شده، در ساعت 3:56 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.5 رسیده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
9 اردیبهشت ساعت 19:28 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 19:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


زاهدان
4 اردیبهشت ساعت 3:08 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی شمال با بیشترین درخشش با قدر منفی 2 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در نزدیکی شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
9 اردیبهشت ساعت 19:31 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 19:36 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.6 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


زنجان
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نیمه جنوبی با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.5 وارد آسمان شده و دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
9 اردیبهشت ساعت 19:28 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 19:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


ساری
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی جنوب‌غرب وارد آسمان شده وساعت 3:57 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.9 رسیده، دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
9 اردیبهشت ساعت 19:28 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 19:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


سمنان
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی غرب-جنوب‌غرب وارد آسمان شده وساعت 3:57 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده، دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
9 اردیبهشت ساعت 19:29 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 19:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.3 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


سنندج
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی صورت فلکی عقاب در نیمه جنوبی با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.5 وارد آسمان شده، دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
8 اردیبهشت ساعت 20:31 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:36 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.4 رسیده و چند ثانیه بعد ناپدید می‌شود.


شهرکرد
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.6 وارد آسمان شده و ساعت 4:01 در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
10 اردیبهشت ساعت 20:02 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:07 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2 رسیده و ناپدید می‌شود.


شیراز
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 وارد آسمان شده و ساعت 4:01 در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
10 اردیبهشت ساعت 20:03 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:07 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.3 رسیده و چند ثانیه بعد ناپدید می‌شود.


قم
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ غرب-جنوب‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.9 وارد آسمان شده و ساعت 4:01 در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
8 اردیبهشت ساعت 20:32 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:36 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.6 رسیده و چند ثانیه بعد ناپدید می‌شود.


قزوین
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ حوالی جنوب-جنوب‌غرب وارد آسمان شده وساعت 3:56 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده، دقایقی بعد در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
9 اردیبهشت ساعت 19:28 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 19:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


کرمان
3 اردیبهشت ساعت 3:56 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ غرب-جنوب‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 وارد آسمان شده و ساعت 4:01 درنزدیکی شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


کرمانشاه
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌بالای سردر  شرق-جنوب‌شرق با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.6 وارد آسمان شده و ساعت 4:01 در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
8 اردیبهشت ساعت 20:31 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:36 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.4 رسیده و چند ثانیه بعد ناپدید می‌شود.


گرگان
6 اردیبهشت ساعت 3:07 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ شمال با بیشترین درخشش با قدر منفی 2.8 وارد آسمان شده و ساعت 3:12 در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
7 اردیبهشت ساعت 19:59 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:04 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.3 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


مشهد
4 اردیبهشت ساعت 3:08 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نیمه غربی با بیشترین درخشش با قدر منفی 4 وارد آسمان شده و ساعت 3:14 در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

7 اردیبهشت ساعت 20 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ افق غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:04 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.8 رسیده و لحظاتی بعد ناپدید می‌شود.


همدان

3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌بالای سردر نیمه جنوبی با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.9 وارد آسمان شده و ساعت 4:01 در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
8 اردیبهشت ساعت 20:31 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:36 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.3 رسیده و چند ثانیه بعد ناپدید می‌شود.


یاسوج
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 3.1 وارد آسمان شده و ساعت 4:01 در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
10 اردیبهشت ساعت 20:02 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:07 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.3 رسیده و چند ثانیه بعد ناپدید می‌شود.


یزد
3 اردیبهشت ساعت 3:55 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ غرب-شمال‌غرب با بیشترین درخشش با قدر منفی 2.9 وارد آسمان شده و ساعت 4:01 در شمال‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.
10 اردیبهشت ساعت 20:02 ایستگاه فضایی تیانگونگ چین از‌ سمت غرب-شمال‌غرب وارد آسمان شده و ساعت 20:08 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.6 رسیده و چند ثانیه بعد ناپدید می‌شود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت پرسپولیس و استقلال را قسطی فروخت!
  • خریداران پرسپولیس و استقلال تا فردا باید 10 درصد پول را واریز کنند
  • راز‌های ناگفته از تورم منفی ۱۰ درصدی افغانستان
  • اقتصاد ایران تا اطلاع ثانوی، نفتی، رانتی و دستوری است
  • ناکامی رئیسی در مبارزه با فساد و عمل به وعده‌های انتخاباتی‌اش به روایت میرلوحی /اسم ۲ کارشناس اقتصادی دولت را نام ببرید؟
  • حاکمیت لانینا بر کشور از تابستان | وضعیت بارش‌ها در پاییز و زمستان چگونه خواهد بود؟
  • اختصاص امکانات در مناطق روستایی سبب ماندگاری و زمینه ساز پویایی اقتصاد کشور است
  • شخصیت‌های منفی، اما قهرمان قصه‌های غربی (فیلم)
  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه اول اردیبهشت
  • کاهش شدید فروش خودرو در اروپا