Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@12:37:37 GMT

منابع مالی نامزدها و احزاب شفاف میشود

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۶۷۰۸

منابع مالی نامزدها و احزاب شفاف میشود

نمایندگان ملت، قانون انتخابات مجلس را به نحوی اصلاح کردند که منابع مالی نامزدهای انتخابات شفاف و سقف هزینه تبلیغات آن‌ها محدود شود.

آرش خلیل‌خانه/

نمایندگان ملت، قانون انتخابات مجلس را به نحوی اصلاح کردند که منابع مالی نامزدهای انتخابات شفاف و سقف هزینه تبلیغات آن‌ها محدود شود. بر این اساس در انتخابات مجلس، مردم دیگر شاهد تبلیغات میلیاردی و هزینه‌های نجومی با منابع نامعلوم و مبهم نخواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منابع تبلیغات نامزدها محدود و شفاف شد

به گزارش قدس،   نمایندگان ملت در اصلاح ماده ۴۵ قانون انتخابات مجلس محل تأمین منابع مالی نامزدها را در چهار بخش مشخص و محدود کردند.

بنا بر این مصوبه که درخصوص نظارت بر منابع مالی و نحوه تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی و هزینه‌کرد آن‌ها بود، مقرر شد امکانات و منابع قانونی تأمین مالی تبلیغات و فعالیت‌های انتخاباتی نامزدهای انتخابات، اعم از نقدی و غیرنقدی محدود به دارایی شخصی نامزد، کمک‌های مستقیم احزاب و جبهه‌ها و کمک‌های اشخاص حقیقی ایرانی و منابع و امکانات عمومی که مطابق این قانون و سایر قوانین مرتبط، استفاده از آن برای انجام فعالیت‌ها و تبلیغات انتخاباتی مجاز است، از قبیل سالن‌های اجتماعات، جایگاه‌های نصب تبلیغات و صدا و سیما شود.

بر اساس این مصوبه، مؤسسات و نهادهای خیریه و اوقاف، اشخاص دارای تابعیت غیر ایرانی و افرادی که به یکی از جرایم اقتصادی محکوم شده‌اند از هرگونه کمک به فعالیت‌های انتخاباتی با هر عنوانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم ممنوع می‌باشند.

در این ماده همچنین تصریح شده است که دریافت و پرداخت کمک مالی نقدی یا غیرنقدی برای تأمین منابع مالی فعالیت‌های انتخاباتی باید شفاف و از طریق اسناد بانکی یا به صورت الکترونیکی و از طریق شماره حساب انجام شود.

تعیین سقف برای هزینه کرد نامزدها

بر اساس مصوبه دیروز نمایندگان، همچنین برای میزان هزینه کرد مجاز نامزدها در هر استان و حوزه انتخابیه از این پس سقف تعیین خواهد شد.

حداکثر هزینه هر نامزد انتخاباتی در هر دوره انتخابات با پیشنهاد کمیسیون بررسی تبلیغات استان به تصویب هیئت اجرایی استان و تأیید هیئت مرکزی نظارت می‌رسد.

هزینه‌هایی که با موافقت نامزدها توسط اشخاص حقیقی و یا احزاب و جبهه‌ها صورت می‌گیرد، در سقف هزینه نامزدها محاسبه می‌شود، اما مخارج احزاب و جبهه‌ها در خارج از زمان شروع فرایند انتخابات مشمول این محدودیت نیست.

سایر هزینه‌ها و تعهدات به جز موارد موضوع این ماده، از جمله ارائه کمک‌های نقدی و خدمات غیرنقدی به افراد، توسط نامزد یا از طرف وی ممنوع است و جرم محسوب می‌شود.

منابع مالی احزاب هم شفاف می‌شود

علاوه بر نامزدها و فعالیت‌های مالی آن‌ها در انتخابات مجلس، احزاب و جبهه‌ها و داوطلبان شرکت در انتخابات نیز موظفند تمامی مصارف و مخارج مرتبط با فعالیت‌های انتخاباتی و هزینه‌های تبلیغاتی خود و منابع تأمین مالی این هزینه‌ها و میزان کمک‌های مالی نقدی و غیرنقدی دریافتی را به نحو شفاف از حیث میزان و ارزش، در سامانه مالی انتخابات ثبت کنند، به گونه‌ای که از طریق کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و هیئت‌های اجرایی و نظارت حسب مورد، قابل دسترس، حسابرسی و رسیدگی باشد.

تعیین ترکیب کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات

نمایندگان مردم همچنین در اصلاح ماده ۴۰ قانون انتخابات مجلس، ترکیب کمیسیون مرکزی و کمیسیون‌های استانی بررسی تبلیغات انتخابات مجلس را تعیین کردند. بر این اساس، به منظور ساماندهی و مدیریت تبلیغات انتخاباتی و ایجاد فضای رقابتی مناسب انتخابات و بهره مندی یکسان نامزدها از امکانات دولتی و عمومی، کمیسیون بررسی تبلیغات مرکزی همزمان با دستور شروع انتخابات زیر نظر هیئت اجرایی مرکزی انتخابات با حضور وزیر کشور یا نماینده تام الاختیار او به عنوان رئیس، وزیر ارشاد، دادستان کل کشور، رئیس سازمان صدا و سیما، دبیر ستاد انتخابات کشور و یکی از اعضای شورای نظارت بر صدا و سیما تشکیل می‌شود.

کمیسیون بررسی تبلیغات استان نیز شامل استاندار یا نماینده او، دادستان شهرستان مرکز استان یا نماینده او، مدیرکل صدا و سیما، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیر کل ارشاد استان تشکیل می‌شود.

ترکیب هیئت اجرایی مرکزی انتخابات تعیین شد

نمایندگان در جلسه دیروز ترکیب تشکیل هیئت اجرایی انتخابات مجلس را نیز مشخص کردند. بر اساس مصوبه دیروز آن‌ها در ماده ۱۵ قانون انتخابات مجلس، وزیر کشور موظف است حداقل ۶ ماه پیش از پایان دوره مجلس و پیش از صدور دستور شروع انتخابات، ترتیبات تشکیل هیئت اجرایی مرکزی را با حضور وزیر کشور (رئیس هیئت)، دادستان کل کشور، وزیر اطلاعات، رئیس سازمان ثبت احوال کشور و هفت نفر از شخصیت‌های دینی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حقوقی در سطح ملی به عنوان معتمدان مردمی تشکیل دهد.

شرایط ناظران شورای نگهبان

نمایندگان مجلس در نشست علنی دیروز خانه ملت، در اصلاح ماده ۱۹ قانون انتخابات مجلس، شرایط معتمدان هیئت‌های اجرایی، اعضای هیئت‌های نظارت و ناظران شورای نگهبان را تعیین کردند که عبارتند از: ایمان و التزام عملی به اسلام و قانون اساسی، حسن شهرت، سواد خواندن و نوشتن، عدم وابستگی به گروه‌های غیرقانونی، عدم سابقه محکومیت کیفری مؤثر و محرومیت از حقوق اجتماعی و عدم سابقه محکومیت به تخلفات و جرایم انتخاباتی.

شرایط نامزدهای انتخابات مجلس

در جلسه دیروز مجلس، شرایط عمومی و اختصاصی نامزدهای انتخابات پارلمان نیز با تغییراتی در ماده ۲۸ این قانون اصلاح و تصویب شد.

بر این مبنا شرایط عمومی نامزدها شامل: اعتقاد به اسلام، التزام عملی به اسلام، ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه، تابعیت کشور ایران، سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت شنوایی و گویایی، داشتن کارت پایان خدمت یا کارت معافیت دائمی، عدم محجوریت، عدم محکومیت قطعی به جرایم اقتصادی و جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و جرایم علیه عفت عمومی و ارتداد و خیانت در امانت، عدم محکومیت کیفری مؤثر و محرومیت از حقوق اجتماعی، عدم وابستگی به گروه‌های غیر قانونی، عدم مؤثر بودن در تحکیم رژیم گذشته و وابسته نبودن به آن و عدم اعتیاد و استعمال موادمخدر و روانگردان است.

در تبصره یک این ماده آمده است که منظور از التزام عملی  به اسلام در این بند، عمل به احکام اسلام در حد عمل به انجام واجبات و عدم اصرار بر محرمات است. با پیشنهاد علی مطهری عبارت «عدم احراز التزام عملی به اسلام به وسیله تجاهر به فسق ثابت می‌شود» به این تبصره اضافه شد.

سابقه نمایندگی دیگر معادل مقطع تحصیلی نیست

به گزارش قدس، داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا دارای ارزش استخدامی معادل کارشناسی ارشد یا معادل آن و داشتن حداقل پنج سال سابقه کار دولتی، خصوصی و عمومی، حداقل سن ۳۰ سال تمام و حداکثر ۷۵ سال تمام و عدم محرومیت داوطلب از شرکت در انتخابات حسب مورد به جهت تصدی مقام یا شغل نیز شرایط اختصاصی داوطلبان تعیین شد.

گفتنی است در جلسه دیروز مجلس به پیشنهاد محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان، تبصره مرتبط با احتساب هر دوره نمایندگی به عنوان یک مقطع تحصیلی با موافقت نمایندگان حذف شد.

مجلس همچنین در مصوبه‌ای درج آگهی یا مطلب علیه نامزدهای انتخاباتی یا اعلام خلاف واقع انصراف آنان توسط رسانه‌ها را ممنوع کرد. تخلف از این مصوبه جزای نقدی بیش از ۲۰ میلیون تا ۸۰ میلیون ریال و شلاق از ۳۱ تا ۷۴ ضربه و تا ۹۹ ضربه را در پی خواهد داشت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: خانه احزاب مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۶۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود

مرتضی ولی پوری گفت: در خصوص دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی براساس تاکیدات مقام معظم رهبری، تاکنون حدود ۲۸ جلسه ستاد انتخاباتی استان برگزار شده است. همچنین قریب به ۱۷ هزار نفر عوامل اجرا، نظارت، نماینده، فرماندار و همکاران نیروی انتظامی دخیل در انتخابات و ‌مجری انتخابات این دوره هستند.

وی افزود: بر اساس چهار مولفه‌ای که مقام معظم رهبری پیرامون مشارکت امنیت، سلامت و رقابت انتخابات در سال گذشته مؤکدا مطرح کردند، دستورات ایشان را نصب العین قرار داده و موضوعات مربوط به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی را در شهرستان کرج رصد کرده‌ایم.

وی افزود: اهمیت انتخابات بر کسی پوشیده نیست، انتخابات نماد مردم‌سالاری دینی و مظهر اراده مردم و یک رویداد سیاسی اجتماعی در سطح کشور است. علاوه بر مشارکت همگانی، همه اصحاب رسانه به عنوان عوامل اجرایی این رویداد بزرگ مسئولیت دارند که در راستای تشویق و تقویت حضور حداکثری مردم در انتخابات مشارکت کنند.

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای برگزاری این دوره از انتخابات مجلس تاکید کرد: اقدامات خوبی در سطح استان انجام شده و جلسات متعدد و مختلفی با گروه‌های سیاسی، احزاب و جریانات، سمن‌ها، اقشار مختلف، با حضور اصحاب رسانه برگزار شده و جلسات دیگری هم برگزار خواهد شد.

ولی پوری در ادامه با بیان اینکه در این مرحله هم از آمادگی کامل برخوردار هستیم، گفت: در این راستا عوامل اجرایی آموزش‌های لازم را کسب کرده و همچنان آموزش‌های لازم را خواهند دید. فرمانداران و بخشداران استان هم جلسه لازم و هیأت اجرایی را تشکیل داده و برای برگزاری انتخابات آماده هستند، همچنین عوامل اجرایی سر صندوق‌های رأی هم آماده برگزاری انتخابات با شور و نشاط هستند.

وی بیان کرد: مرحله دوم صرفا در حوزه انتخابی کرج، فردیس اشتهارد برگزار خواهد شد و رقابت برای انتخابات یک نفر خواهد بود. تعداد حوزه‌ها در شهرستان کرج، فردیس و اشتهارد و نیز بخش پلنگ آباد، مشکین دشت و آسارا تا کنون بر اساس آنچه که هیأت‌های اجرایی و نظارت بنا بر تشخیص تعیین کرده‌اند تعداد ۸۷۶ شعبه اخذ رأی در مرحله دوم انتخابات تصویب و تعیین شده است که ۶۶۹ شعبه متعلق به کرج و ۱۵۹ فردیس و هشت شعبه اشتهارد است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار البرز افزود: کد دو رقمی به دو نامزد انتخاباتی این دوره اختصاص داده شده و روز ۱۱ اردیبهشت اسامی نامزدهای انتخاباتی در قالب آگهی توسط فرماندار محترم منتشر خواهد شد. مدت مجاز تبلیغات به مدت هفت روز از ۱۳ اردیبهشت تا ۲۰ اردیبهشت است و نامزدهای انتخاباتی تبلیغات خود را آغاز خواهند کرد.

وی ادامه داد: نقطه حائز اهمیت توجه به مفاد ماده ۷۴ قانون انتخابات است که دو نامزد انتخاباتی می‌توانند از فضاهای اداری مثل سالن‌ها و فضاهایی که امکان برگزاری جلسه داشته باشند، استفاده کنند و امکانات با هماهنگی قبلی برای تبلیغات آنها فراهم‌ خواهد شد.

وی درباره اینکه رای گیری به چه صورت انجام خواهد شد، گفت: ضمن اینکه برای رأی گیری به صورت الکترونیکی به ویژه در کرج این آمادگی وجود داشت، اما این تشخیص با وزارت کشور بود و دستوری مبنی بر اخذ رأی به این شیوه اعلام نشد. لذا به صورت نیمه الکترونیکی انتخابات و رأی گیری برگزار خواهد شد.

ولی پوری گفت: افرادی که قبلاً در حوزه انتخابیه کرج رأی داده‌اند می‌توانند مجددا در این دوره از انتخابات شرکت کنند. افرادی که هیچ رأیی نداده‌اند در سراسر کشور می‌توانند رأی دهند. مدارکی که برای اخذ رأی نیاز است کارت ملی یا شناسنامه یا کارت پایان خدمت یا گذرنامه است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار البرز بیان کرد: در این راستا با توجه به مشارکت و تلاش اصحاب رسانه از تعدادی از مدیران مسئول تجلیل و از خبرنگاران هم در دو مرحله به پاس زحمات آنها تحلیل خواهد شد. امیدواریم همانطور که انصافا در مرحله اول انتخابات زحمت کشیدند، در این مرحله هم از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.

ولی پوری در ادامه گفت: امیدواریم که هریک از عوامل دخیل در این انتخابات به نحو احسن نقش خود را ایفا کرده و مردم پرشورتر از قبل به پای صندوق رأی بیایند. همانطور که در جلسات متعدد مطرح شده انتخابات متعلق به گروه و دستگاه خاصی نیست، مؤید این ادعا هم ترکیب و تشکیل هیأت‌های اجرایی و نظارت است. همانطور که از رأی مردم در مرحله اول صیانت شد، در مرحله دوم هم از آراء مردمی صیانت خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس در مشهد کلید خورد
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد
  • ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات فعال می‌شوند
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • الکترونیکی بودن دور دوم انتخابات مجلس در آبادان
  • دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در بیرجند از سیزدهم اردیبهشت آغاز می‌شود
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس 13 اردیبهشت شروع می‌شود/ پیش‌بینی هزار و 20 شعبه اخذ رای
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟