Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از واحد علوم و تحقیقات، نشست خبری جشنواره بین‌المللی پروژه‌های دانش‌آموزی «سینا» با حضور سودابه سلیمانی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی واحد علوم و تحقیقات، دبیران جشنواره سینا و جمعی از اصحاب رسانه در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

سلیمانی در این نشست با اشاره به اهمیت ارتباط مستمر دانش‌آموزان با دانشگاه‌ها گفت: برگزاری جشنواره دانش‌آموزی سینا در واحد علوم و تحقیقات که بزرگترین واحد دانشگاه آزاد اسلامی است، ‌می‌تواند در امر ارتباط دانش‌آموزان با دانشگاه نقش موثری ایفاء کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این رابطه به صورت مطلوبی برقرار شود، بدون شک آینده علمی و فرهنگی دانشگاه‌ها و کشور تضمین خواهد شد.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته نظیر ژاپن، ارتباط تنگاتنگی بین دانش‌آموزان و دانشگاه‌ها برقرار شده است. حضور دانش‌آموزان در محیط‌های دانشگاهی منجر به آشنایی آنان با ظرفیت‌ها و رشته‌های دانشگاهی می‌شود. واحد علوم و تحقیقات که دارای تنوع بالای رشته‌های تحصیلی است، در این امر نیز می‌تواند راهنمای دانش‌آموزان باشد.

سلیمانی با اشاره به بکر بودن ایده‌های علمی و پژوهشی دانش‌آموزان گفت: ارائه این ایده‌‎ها برای نمایش و داوری در این دست از جشنواره‌ها، حتی اگر به عنوان ایده برگزیده هم انتخاب نشوند، باعث ایجاد و افزایش اعتماد به نفس در دانش‌آموزان خواهد شد.

وی تصریح کرد: از دیگر نکات مثبت برگزاری جشنواره دانش‌آموزی سینا در محیط دانشگاهی می‌توان به ارتباط دانش‌آموز و استاد اشاره کرد، چراکه برخی از داوران این دوره از جشنواره از استادان واحد علوم و تحقیقات هستند. علاوه بر آن افزایش انگیزه برای ادامه تحصیل آن‌هم در شرایطی که اشتیاق به تحصیل کاهش پیدا کرده است از دیگر ثمرات برگزاری این جشنواره در محیط دانشگاهی است.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی واحد علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: شناسایی دانش‌آموزان نخبه و هدایت آنان به سمت مسیر مناسب و مطلوب از دیگر نکات مثبت برگزاری جشنواره سینا در محیط دانشگاهی است.

الناز فطیر خورانی دبیر اجرایی جشنواره سینا نیز در این نشست گفت: این دوره از جشنواره سینا در 5 محور با 130 گرایش، با حضور 5100 دانش‌آموز در قالب هزار و 300 تیم از 19 استان کشور 29 لغایت 31 فروردین ماه جاری در واحد علوم و تحقیقات برگزار می‌شود.

وی افزود: 220 تیم در بخش غرفه‌های نمایشگاهی، 410 تیم در بخش سمینارهای پژوهشی، 500 تیم در بخش مسابقات علمی، 50 تیم در بخش محتوای دیجیتال و 120 تیم در بخش سخنرانی علمی حضور دارند که در نهایت 100 تیم به عنوان تیم‌های برگزیده در روز پایانی معرفی و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

صدرا احمدی مدیر پروژه سینا نیز در این نشست گفت: پروژه سینا به معنای سامانه یکپارچه نوین است و این سامانه باعث برقراری ارتباط مستقیم بدنه وزارت آموزش و پرورش با جامعه مخاطبین که شامل دانش‌آموز، والدین، جامعه فرهنگیان، مدیران و معلمان و آموزش و پرورش که تقریبا جامعه 30 میلیون نفری هستند می‌شود.

وی افزود: هدف این سامانه، توسعه، گردآوری و سامان‌دهی بازار ارائه خدمات به والدین و فرهنگیان است. شرکت‌های مختلف در این برنامه به ارائه خدمات می پردازند. آموزش و پرورش در قالب این طرح، فضای کار را برای افرادی که فعالیت می‌کنند فراهم کرده و روی آن نظارت می کند. استفاده از این برنامه باعث می‌شود که شرکت‌ها در سطح کشور به ارائه خدمات بپردازند و بحث عدالت آموزشی مورد توجه قرار گرفته و همه دانش‌آموزان به یک شکل از خدمات بهره می گیرند.

احمدی خاطرنشان کرد: افراد با استفاده از موبایل می‌توانند دسترسی به خدمات داشته باشند. این سامانه هیچ بار مالی برای آموزش و پرورش نداشته و تمام هزینه ها را بخش خصوصی پرداخت کرده است و مدت یکسال از راه اندازی این سامانه می گذرد.

وی افزود: یکی از محورهای این طرح برگزاری رخدادهای علمی و پژوهشی است که با استفاده از ظرفیت های موجود و مشارکت دانش آموزان و مخاطبان در بعد علمی و سرگرمی می توان کسب کرد. بعد از این جشنواره جشنواره های دیگری با هدف استعدادیابی دانش آموزان و هدایت تحصیلی در قالب برگزاری این رخدادها برگزار خواهد شد.

علاقمندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر اپلیکیشن سینا روبیک را از طریق پرتال وزارت آموزش و پرورش به آدرس http://www.medu.ir دانلود و نصب کنند.

انتهای پیام/

31 / 31 واحد علوم و تحقیقات جشنواره سینا دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: واحد علوم و تحقیقات جشنواره سینا دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۶۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه موضوع کوانتوم یکی از اولویت‌های ماست، گفت: سند هوش مصنوعی به زودی در این شورا تصویب می‌شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه در دیدار با دانشگاهیان استان زنجان با تبریک اقتدار علمی و تمدنانه «وعده صادق» که به دست رزمندگان اسلام تحقق پیدا کرد، اظهار کرد: معمولا بعد نظامی این عملیات مورد توجه قرار می‌گیرد، در حالی که بعد علمی این عملیات نیز باید مورد توجه باشد چراکه این عملیات ناشی از اقدامات علمی دانشمندان و محققان در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه استان زنجان حکمت بنیان، فضیلت محور و معنویت پایه است، بیان کرد: اگر علما و حکمای بزرگی مثل شیخ اشراق در این استان پرورش پیدا کرده‌اند، اگر شور و شعور حسینی نماد معنویت این استان است، اگر ظرفیت عظیم میراث فرهنگی در این استان شکل گرفته و غواصان دریادل جهادگر مخلص در این استان تربیت شده‌اند، زاییده همین حکمت و فضیلت و معنویت استان زنجان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر کارکردها و موفقیت‌های این شورا ادامه داد: بنده تا قبل از اینکه دبیر شورای عالی شوم هیچگاه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نبودم بنابراین اگر از عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی دفاع می‌کنم، نمی‌توان اینگونه تفسیر کرد که به خاطر حضورم در شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است، شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوعات مختلف اقدامات مؤثری داشته است.

وی با اشاره به سالروز تأسیس ستاد انقلاب فرهنگی، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدامات متعددی در حوزه علم و فناوری در کشور انجام داده است و درصد بالایی از زیرساخت‌های آموزش عالی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده است، تأسیس دانشگاه تربیت مدرس، تدوین آیین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها، ایجاد دانشگاه علامه طباطبایی به‌عنوان مرکز علوم انسانی در کشور، تنظیم جذب ساز و کار جذب هیئت علمی، تشکیل مرکز هیئت عالی جذب، آیین‌نامه فعالیت تشکل‌های اساتید و دانشجویان، هیئت امنای دانشگاه‌ها تنها بخشی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علمی و دانشگاهی است.

استاد خسروپناه تأکید کرد: هم اکنون 100 هزار عضو هیئت علمی در کشور داریم در حالی که اوایل انقلاب 5 تا 6 هزار عضو هیئت علمی داشتیم، توسعه آموزش عالی و توسعه منابع انسانی باعث شده که در شاخص‌های علمی جز سرآمدان باشیم و این دستاوردها مرهون شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سند هوافضا در تحول و رشد اقدامات موشکی و ماهواره‌ای کشور بسیار مؤثر بوده است، سند فناوری نانو، سند زیست فناوری، سند علوم شناختی، سند توسعه فناوری نرم، سند گیاهان دارویی، سند سلول های بنیادین، صندوق توسعه علم و فناوری، جایزه علمی مصطفی(ع) جزء مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این اسناد شورا را نخبگان کشور نوشتند و شورا حکمرانی اسناد را برعهده داشته است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر سند صنایع دستی در حال تدوین است و 1400 ذی‌نفع در نوشتن آن نقش دارند، سند موسیقی که بعد 40 سال با مشارکت اساتید و شخصیت‌های موسیقی تدوین و ابلاغ شد. در حال به روزرسانی نقشه جامع علمی هستیم و فرهنگستان های علوم و علوم پزشکی در حال انجام آن هستند.

خسروپناه افزود: یکی از مهمترین موضوعات در حوزه علم و فناوری بحث تقویت دانش‌بنیان‌هاست، آیین‌نامه ارتقاء ناظر به توسعه علمی، دیپلماسی علمی تا تولید علم بین‌المللی را در دستور کار داریم. باید ارتباطات علمی بین المللی داشته باشیم و آنها را توسعه دهیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: تدوین سند هوش مصنوعی تمام شده در آینده نزدیک مصوب می‌کنیم، موضوع کوانتوم یکی از اولویت‌های ماست چراکه یک پارادایم علمی جدید است، دانشگاه آزاد درباره کامپیوتر کوانتومی و دانشگاه شهید بهشتی در زمینه سلول اتمی کوانتومی کار می‌کنند. در یکسال بیش از 200 دانش‌بنیان را از نزدیک دیدیم و در جریان مشکلاتشان قرار گرفتین و برایشان میز تشکیل دادیم.

وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک قرارگاه علم و فناوری است، گفت: در حوزه فرهنگ نیز کارهای زیادی انجام شده البته تا قبل از این 70 درصد مصوبات علم و فناوری بوده و 20 درصد فرهنگی و 10 درصد مشترک بوده است، الان 50 درصد علمی و 50 درصد فرهنگی است. مصوبات شورا هم مصوباتی روی کاغذ نیست وزرا درباره مصوبات گزارش می‌دهند.

استاد خسروپناه با بیان اینکه اتاق وضعیت علم و فرهنگ تشکیل داده‌ایم، ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان با مشکلات زیاد روبه‌رو بود اما هم اکنون رونق پیدا کرده و وزارت آموزش و پرورش برای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که تعطیل بود، نقشه راه نوشته که به زودی مصوب می‌شود. قانون جهش دانش بنیان یکی از اولویت‌هاست، معتقدیم حلقه میانی دانشگاه و صنعت، دانش‌بنیان‌هاست. همچنین باید در هم تنیدگی علوم مورد توجه باشد، امروز دیگر رشته پزشکی فقط علوم پایه و بیمارستان نیست بلکه پیوند وثیقی با رشته‌های دیگر پیدا کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید نسبت به مسئله تربیت دانشجویان دغدغه داشته باشیم، بسیاری از کارهای فرهنگی اراده میخواهد نه بودجه، مخالف بودجه نیستم اما الزاما با بودجه مشکل حل نمی‌شود. موضوع دیگر آمایش رشته‌ها یعنی حذف و جذب رشته مطرح است، باید رشته‌ها تغییر کنند برخی هم باید حذف شوند و برخی اضافه شود، ریاضیاتی که با کوانتوم ارتباط دارد کاربرد دارد.

وی با اشاره به موضوع عفاف و حجاب بیان کرد: در حجاب و عفاف به سیاست جدیدی نیاز نداریم، صداوسیما کارهای خوب انجام داده است، دستگاه‌ها در حال تدوین برنامه هستند اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که جریان پست مدرن و نهلیسیتی از قرن 19 شروع شده است. زیست جهان پست مدرن، مانند سیل و سونامی دنیا را گرفته است، کتاب‌های زیادی نوشته است، اخیرا کتابی از نویسنده آلمانی به نام «چگونه غرب خدا را واقعا از دست داد؟» ترجمه شده است که نویسنده می‌گوید که غرب اول خانواده را از دست داد و بعدا خدا را از دست داد، کتابهایی که غربی‌ها درباره خانواده نوشته‌اند از ما بیشتر است، آنها هم دغدغه دارند، نباید فکر کنیم نیروی انتظامی میتواند موضوع حجاب را حل کند البته آنها مسئولیتی دارند اما مسئله اصلی در جایگاه تبیینی و شناختی است. حجاب در ایران قدمت دیرینه دارد.

وی گفت: در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را بر داریم، این قانون در حال اصلاح است چراکه علم نباید امنیتی شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای اینکه در شورا حکمرانی علم و فناوری درست باشد هیئت اندیشه‌ورز استان‌ها را به راه انداختیم در تدوین آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی، اصول حاکم بر آن و به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور از نظر اساتید استفاده می کنیم، بنابراین اساتید در هیئت های اندیشه ورز نظرات خود درباره مسائل ارائه دهند. وزارت علوم بهداشت فرهنگستان علوم به جد درگیر موضوعات شورا شده اند، دانشگاه‌ها ارتباط خوبی با شورا دارد و این دقیقا حکمرانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • ۳۹ سالگی دانشگاه آزاد در زعفرانی‌ترین شهر جهان
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند
  • عضو هیئت‌علمی واحد علوم و تحقیقات، نشان ملی قانون را دریافت کرد
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی تا سطح ۴۰ مگاوات تولید برق در «عین‌الکش»/ بیمارستان سینا را از ما گرفتند!
  • رتبه پانزدهم علمی جهان نتیجه رشد علمی کشور است
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تحقیقات مسئله‌محور در مسیر موفقیت/ امیدها به رشد درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد آباده افزایش یافت
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی