Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-23@06:49:51 GMT

صنایع معدنی سمنان نیازمند فناوری های نوین است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۷۴۹۴

صنایع معدنی سمنان نیازمند فناوری های نوین است

علی اکبر هاشمی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: فرسودگی ماشین آلات معدنی سبب کاهش بهره وری در معادن و رقابت پذیری فعالیت معدنی استان سمنان شده است.
وی با بیان اینکه فرسودگی تجهیزات و ماشین آلات معدنی یکی از مشکلات عدیده معدنداران سمنان است، تصریح کرد: این مساله قیمت تمام شده مواد معدنی را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هاشمی تاکید کرد: جایگاه اصلی صنایع معدنی در استان سمنان به درستی تبیین نشده است.
وی، نبود اکتشاف عمقی در بخش معدنی را معضل معادن استان برشمرد و گفت: تمام اکتشافات در مقیاس کوچک و با هزینه ها و سرمایه های اندک صورت می گیرد و این در حالی است که می توان کار اکتشافی چندین معدن را با هم انجام داد.
هاشمی، نقص قانون در بخش معدنی را یکی دیگر از مشکلات در رشد بهره برداری معادن استان دانست و افزود: شناسایی و اکتشاف معادن وظیفه حاکمیتی است و دولت باید ذخایر عمقی معادن را شناسایی کند.
وی با اشاره به اینکه معادن انفال و ثروت های عمومی محسوب می شوند، ادامه داد: میزان استخراج از معادن به دلیل انجام اکتشافات سطحی به میزان قابل توجهی کمتر از ذخایر اصلی است.
وی خاطرنشان کرد: لازمه اکتشاف در چند معدن سرمایه گذاری بخش خصوصی واقعی و باقدرت و وارد کردن فناوری اکتشاف عمقی با حمایت دولت است.
رئیس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یادآور شد: فعالیت های معدنی یکی از جایگزین های مناسب برای درآمدهای نفتی کشور است.
از 2 هزار و 10 پروانه بهره برداری بخش صنعت استان سمنان 580 واحد معدنی است؛ ذخیره قطعی معدنی استان سمنان 580 میلیون تن برآورد می شود، سالانه حدود 23 میلیون و 160 هزار تن از 40 نوع ماده معدنی از معادن این استان استخراج می‌شود.
9891/6103
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 سازمان صنعت معدن و تجارت استان سرمایه سرمایه گذاری بخش خصوصی فناوری قانون 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها از ۷ درصد ذخایر معدنی کشور بهره‌برداری می‌کنیم

موثقی نیا در مورد وعیت ذخایر معدنی گفت: کل ذخایر معدنی جهان، حدود ۲۴۰ میلیارد تن است. سهم ایران از این میزان حدود ۲۴ میلیارد تن اعلام شده که عدد بسیار بزرگی است. مهترین خط ذخایر معدنی جهان هیمالیا و آلپ است و کمتر از ۱۲ درصد به طول ۱۵ هزار کیلومتر در کشور ما قرار دارد. همچنین ذخایر سنگ آهن و مس دو ذخیره مهم در جهان هستند که در ایران ذخایر سنگ آهن ایران حدود ۱.۷ درصد کل ذخایر جهان است و در رتبه ۷ جهان قرار داریم. در ذخایر مس وضعیت بهتری داریم و بالغ بر ۶ درصد ذخایر جهان در ایران و در رتبه پنجم جهان قرار داریم.

او افزود: آنچه که وظایف ما را سخت‌تر می‌کند این است که ما باید می‌توانستیم این ذخایر را در صنایع پایین دست به محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر تبدیل می‌کردیم. در این زمینه رتبه‌های پایینی در دنیا داریم. در زنجیره اهن رتبه ۲۴ را در دنیا داریم. در زنجیره مرتبط با مس هم رتبه ۳۵ را داریم. موضوع جهش تولید در حوزه معدن و صنایع معدنی به معنای واقعی قابل اجراست.
این مقام مسئول افزود: سهم صنایع معدنی در تولید ناخالص داخلی کشور، کمتر از ۷ درصد است. در صورتی که با ذخایری که داریم حتما می‌توانیم در اقتصاد کشور سهم داشته باشیم و در ساماندهی اقتصاد کمک کنیم. در کل کشور از ۱۵ هزار کیلومتری گفته شد تنها حدود ۷ درصد آن اکتشاف شده است که نیازمند تلاش مضاعف هستیم. به عنوان مهمترین عامل در جهش تولید معادن در ابتدا باید شرکت‌های دانش بنیان را برای دستیابی به فناوری‌های جدید فعالتر از گذشته به کار بگیریم.

او گفت: به دلیل گستردگی کشور به طور کامل نمی‌توانیم این پهنه ذخایر معدنی را فعال کنیم. بدون کمک مردم و همراهی بخش خصوصی به اهداف کمی برنامه‌ها نخواهیم رسید. در برنامه هفتم رشد کمی که برای معدن دیده شده ۱۳ درصد است، رقمی که در طول برنامه‌های ۵ ساله به طور میانگین ۳.۵ تا ۴ درصد بوده است. این میزان رشد سخت، اما دور از دسترس نیست. مهمترین کار در مردمی سازی معادن، جذب سرمایه‌های مادی و دانشی مردم است. با هدف مردمی سازی صندوق ضمانت معدن کاری ایجاد شد که ریسک در معادن کوچک پوشش داده شود. سال گذشته ۴ هزار میلیارد تومان برای ۵۴ مورد معدن کاری ضمانت انجام شد. برنامه دارین این میزان به ۱۱ هزار میلیارد تومان در سال جدید افزایش پیدا کند. از کار‌های مهم برای مردمی سازی، مقررات زدایی است. قوانین و مقررات را باید تطبیق دهیم تا جهش رخ دهد.

موثقی نیا ادامه داد: در حوزه اکتشاف هم از ظرفیت‌های خصوصی استفاده و استقبال می‌کنیم و تلاش می‌کنیم تسهیلاتی در بخش مقررات ایجاد کنیم که شاهد باشیم شرکت‌های اکتشافی ما تا سال آینده چند برابر شده باشد.

او در خصوص پروژه خط انتقال آب خلیج فارس گفت: برای توسعه معادن، نیاز به تکمیل زیرساخت داریم. در حوزه مربوط به معدن زیرساخت آب و برق را مشغول هستیم و در حال حاضر چند خط انتقال آب از دریا را داریم که یکی از آنها انتقال از خلیج فارس است. خط اول آن احداث و مورد بهره برداری قرار گرفته است. خط دوم نیز امسال اجرایی خواهد شد که پیشبینی ۳ ساله برای این پروژه داریم. پروژه انتقال آب از دریای عمان هم داریم که تا پایان امسال به زاهدان می‌رسد.

موثقی نیا افزود: برای برق هم یک برنامه ۱۵ هزار مگاواتی داریم که شامل ۱۰ هزار مگاوات حرارتی و ۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی است. ۱۷۰۰ مگاوات از این برنامه احداث شده و تا پایان ۱۴۰۳ به ۳۵۰۰ مگاوات خواهد رسید و تا پایان دولت به ۱۰ هزار مگاوات خواهد رسید. با این موارد، ۲۰ تا ۲۵ درصد مصرف صنعت پوشش داده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • ۴۲۰ میلیارد ریال درآمد استان گیلان از محل حقوق دولتی معادن
  • زیست بوم فناوری و نوآوری صنایع معدنی چه کاری انجام می‌دهد؟
  • توسعه فناوری‌های حوزه صنایع معدنی با حمایت از پژوهشگران 
  • بازپس گیری معادن غیر فعال کرمان
  • مسائل معادن شن و ماسه دوکوهک فارس بررسی می‌شوند
  • تنها از ۷ درصد ذخایر معدنی کشور بهره‌برداری می‌کنیم
  • زنگ خطر افزایش سن معادن در ایران/ جزئیات همکاری معدنی با روسیه
  • هشدار معاون وزیر صمت به افزایش سن معادن در ایران
  • زنگ خطر افزایش سن معادن در ایران به صدا درآمد