Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه با بیان اینکه در حادثه سیل شیراز مردم شایعات را بیشتر باور می‌کردند، گفت: بسنده کردن مردم به شبکه‌های مجازی بیانگر این است که جامعه با مشکلاتی مواجه است، به طوریکه منابع رسمی کمتر مورد اعتنا قرار می‌گیرد.

کرامت الله راسخ در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه سیل شیراز نشان داد که هنوز در جامعه ما تکه‌ای از انسجام اجتماعی باقی مانده است، گفت: در واقع  این سیل نشان داد که افراد و گروه هایی هستند که هنوز می‌توانیم روی همبستگی اجتماعی و حتی همبستگی ملی آنها حساب کنیم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به اینکه کسانی که کمک می کردند وابستگی قومی، نژادی، زبانی، دینی و مذهبی را در نظر نداشتند بنابر این آنها با هدف کمک به میدان آمده بودند.

راسخ خاطر نشان کرد: به وفور در سیل شیراز نشان داده شد که کمک ها و همدردی هایی که مردم شیراز داشتند در کاهش آلام حادثه دیدگان موثر بوده است.

به گفته وی همراهی مردم با سیل زدگان به نوعی واقعیت همبستگی اجتماعی را بار دیگر زنده کرد.

این استاد دانشگاه بیان‌کرد: بی‌شک حوادث ناگهانی مانند سیل و زلزله پیامدهای ناگوار روانی به همراه دارد و این در حالیست کسانی هم که در معرض آن هستند تحت تاثیر روانی و اجتماعی چنین حادثه‌ای قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه تأثیر و پیامدهای ناگوار سیل برای کودکان بسیار زیاد است، ادامه داد: اگر کودکی در سیل بوده که حتی عروسک خود را از دست داده باشد، این خاطره و ترس از دست دادن با او تا جوانی و حتی بزرگسالی اش همراه است، حتی این خاطره تلخ برای افراد بزرگسال هم ادامه دارد که باعث می‌شود با شنیدن اسم سیل دوباره دچار تشویش شوند.

وی ادامه داد: در جریان سیل اخیر مردم اخبارهای خود را از مبادی رسمی دنبال نمی‌کردند بلکه شایعه‌ها و واقعیت هایی را که در فضای مجازی منتشر می شد، بیشتر باور می‌کردند.

راسخ گفت: اطلاع رسانی‌ها و هشدارهای زیادی که بعد از وقوع سیل شیراز داده می‌شد، نشان داد که سیستم رسمی در اطلاع‌رسانی ضعیف عمل کرده است.

وی با اشاره به اینکه شیراز در روز 7 فروردین به جز بخش هایی که درگیر سیل بود، به حالت عادی برگشت، افزود: اما این موضوع به واسطه  هشدارهای زیاد و حتی بدون ضرورت باعث شد که مردم زیادی از شیراز بروند. با این حال از طرفی به دلیل این که حافظه تاریخی و جمعی مردم قوی نیست شاید این موضوع می‌تواند به بازگشت به شیراز کمک کند.

این استاد دانشگاه افزود: جدا از خاطره تلخی که از این حادثه در محل دروازه قرآن باقی مانده است، وقوع سیل در این منطقه نشان داد که محلی که درگیر سیل شده بود از قدیم محل رودخانه بوده است و این ذهنیت در بین مردم وجود دارد که جنبه اکوسیستمی منطقه‌ای که سازندگان آن اصلاً توجهی به آن نکرده اند.

راسخ ادامه داد: جنبه دیگر سیل در کل کشور مشکل بنیادی کشورهای در حال توسعه است که برنامه‌ریزی خوبی ندارند و همراه با چنین رخدادی به صورت عکس العملی عمل می‌کنند و اجازه می دهند واقعه ای رخ دهد و بعد واکنش نشان می دهند که این واکنش در زمان رخداد وقایع به مراتب هزینه بیشتری دارد.

استاد جامعه شناسی دانشگاه در ادامه بیان کرد: در هر صورت وقوع هر پدیده‌ای می‌تواند پیامدهای گوناگون روانی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و حتی شاید فرهنگی هم داشته باشد که ضروری است در برنامه ریزی‌ها به این پیامدها توجه و برای کاهش اثرات منفی آنها برنامه ریزی شود؛ چرا که این تاثیرات در کوتاه مدت و بلند مدت آسیب‌هایی را با خود به همراه دارند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 اقتصادی و سیاسی زلزله سیل قرآن کشورهای در حال توسعه 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۸۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار شهدای فلسطین پس از ۲۰۰ روز جنگ

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در غزه در دویستمین روز حمله نظامی ارتش اشغالگر اعلام کرد: ارتش رژیم صهیونیستی در این مدت سه هزار و ۲۵ کشتار و جنایت در نوار غزه انجام داده است.
دفتر اطلاع رسانی دولت در غزه افزود: در ۲۰۰ روز گذشته از حملات ارتش اسرائیل به نوارغزه، ۴۱ هزار و ۱۸۳ فلسطینی شهید و یا مفقود شدند که ۱۴ هزار و ۷۷۸ نفر از شهدا کودک هستند.
بنا به اعلام دفتر اطلاع رسانی دولت غزه، دست کم ۳۰ کودک در نوار محاصره شده غزه بر اثر قحطی و گرسنگی شهید شدند.
در این مدت ۴۸۵ نفر از کادر پزشکی و درمانی، ۱۴۰ خبرنگار و ۶۷ نیروی دفاع مدنی در نوار غزه به شهادت رسیدند.

دیگر خبرها

  • نحوه مشارکت مردم اسلامشهر در بازسازی عتبات عالیات اطلاع رسانی شود
  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند
  • حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند
  • سدی که در سریلانکا ساخته‌ایم معمولی نیست
  • هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه
  • ضرغامی: هر دولتی بتواند مردم را بیشتر شاد کند موفق‌تر است / آمار‌ها نشان دهنده افزایش گردشگری است + فیلم
  • ورود ناگهانی خودروی در حال سوختن به محوطه یک رستوران در رشت
  • آخرین آمار شهدای فلسطین پس از ۲۰۰ روز جنگ