Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته گذشته ترامپ در اقدامی بی سابقه و غیر قانونی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروه های تروریستی قرار داد که این نخستین مرتبه بود که نیروی نظامی یک کشور در لیست گروه های تروریستی قرار می‌گیرد.

البته این نکته شایان ذکر است که این اقدام آمریکا از سوی بسیاری از کشورها محکوم شده است؛ در این گفت و گو به جنبه های مختلف سیاسی- اقتصادی این اقدام و تهداف ترامپ در رابطه با این موضوع می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدرضا میرطاهر کارشناس مسائل آمریکا و اروپا در گفت و گو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اهداف ترامپ از تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: دونالد ترامپ در روز دوشنبه هفته گذشته مورخ ۷ آوریل در اقدامی که از قبل پیش بینی شده بود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در بیانیه‌ای به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کرد و به این ترتیب نه تنها سپاه را تحت تحریم‌های شدید قرار خواهد داد بلکه این مسئله تبعات اجرایی خارجی نیز در بر خواهد داشت. 

وی در همین رابطه بیان کرد: در مورد اینکه دلیل اقدام ترامپ از تروریستی خواندن سپاه چه بوده است چند نکته قابل ذکر است؛ نخست اینکه شاید بتوان این دلیل را عنوان کرد که از زمانی که قانون کاتسا در مرداد ۱۳۹۶ تصویب شده بود، انتظار می‌رفت که در چارچوب این قانون که مسئله برخورد تحریم‌ها با ایران مطرح شده بود، سپاه پاسداران هم مورد تحریم‌های کاملی قرار بگیرد و طیبعتا هم اقدام اخیر ترامپ در راستا با همین موضوع بوده است.

میرطاهر در ادامه اظهار کرد: به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها در این تصور هستند که با قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی وزارت امور خارجه ایالات متحده باعث خواهد شد فشار‌های اقتصادی علیه ایران به صورت بی‌سابقه‌ای تشدید شود؛ زیرا به هرحال آن‌ها ادعا می‌کنند سپاه دارای سازمان‌های تجاری و ارتباطات مالی متفاوتی با بخش‌های مختلف از اروپا دارد و طبیعتا قرار دادن نام سپاه در لیست سازما‌ن‌های تروریستی باعث خواهد شد بسیاری از طرف‌های خارجی و یا حتی موسسات داخلی در ایران از ادامه تعامل با سپاه پاسداران خودداری کنند و در نهایت این موضوع باعث تشدید فشار‌ها علیه ایران خواهد شد.

کارشناس مسائل آمریکا و اروپا در رابطه با دلایل دیگر اهداف ترامپ از تحریم سپاه توضیح داد: دلیل دیگری که می‌توان ذکر کرد و بسیاری از تحلیل گران آمریکایی هم بر آن تأکید داشته‌اند، این است که اعلام تحریم سپاه یک روز پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی بود و دقیقا در راستای خواسته نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی انجام گرفت تا وی بتواند از آن به عنوان یک برگ برنده در انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی استفاده کند تا بار دیگر به منصب نخست وزیری منصوب شود.

وی در ادامه بیان کرد: به علاوه تمام دلایل ذکر شده نباید فراموش کنیم که اکنون در آمریکا تیمی در رأس امور و قدرت هستند که متأسفانه تندروترین افرادی هستند که سابقه خصومت دشمنی با جمهوری اسلامی ایران را از سال‌ها قبل در پرونده خود دارند،  به ویژه جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ هم نه تنها سابقه بسیار بدی در زمینه خصومت با ایران دارد بلکه همکاری‌های عملی با گروه‌هایی مانند گروهک منافقین برای ضدیت با ایران پرداخته و خواهان براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

میرطاهر درباره تأثیر اقدامات آمریکا بر امنیت خاورمیانه اظهار کرد: گفته می‌شود که مقامات پنتاگون و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) با تصمیم ترامپ مخالف بودند و دلیلش هم این است که چنین اقدامی از سوی رئیس جمهور آمریکا که با اقدام متقابل ایران هم مواجه شده است و ایران ایالات متحده را حامی تروریست دانسته و مخصوصا فرماندهی مرکز آمریکا را به مثابه یک گروه تروریستی تلقی کرده باعث خواهد شد که احتمال برخورد نظامی بین ایران و آمریکا و به خطر افتادن نظامیان آمریکایی در منطقه غرب آسیا به شدت افزایش پیدا کند. طبیعتا این ملاحظات وجود داشته است، اما متأسفانه به نظر می‌رسد که ترامپ تنها در تصمیم گیری درباره ایران منافع و خواسته‌های رژیم صهیونیستی را در نظر می‌گیرد به هرحال صهیونیست‌ها بار‌ها اعلام کرده‌اند که خواهان اعمال فشار حداکثر در همه موارد علیه ایران و مخصوصا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند و طبیعتا اقدام ترامپ باعث خواهد شد که ثبات و امنیت منطقه به صورت جدی در مخاطره قرار گیرد.

 

انتهای پیام/

 

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۰۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین: امیدواریم آمریکا خودبرتربینی را کنار بگذارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین در سخنانی درباره تنش‌ها در خاورمیانه گفت: پکن امیدوار است که ایالات متحده «خود برتر بینی را کنار بگذارد» و به درخواست‌های جامعه جهانی توجه کند.

روز گذشته نیز وزیر خارجه چین در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای اندونزیایی خود در جاکارتا خواستار توقف جنگ و برقراری آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شده بود. وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در این نشست خواستار اجرای قطعنامه آتش بس شورای امنیت سازمان ملل شد و از آمریکا به دلیل پیشنهاد غیرالزام آور بودن این قطعنامه انتقاد کرد. وزیر خارجه چین دراین‌باره گفت: «از نظر ایالات متحده به نظر می‌رسد قوانین بین‌المللی ابزاری است که می‌تواند هر زمان مفید باشد و در صورت عدم تمایل به استفاده از آن کنار گذاشته شود.»

رتنو مارسودی، وزیر امور خارجه اندونزی نیز گفت که امیدوار است چین از نفوذ خود برای جلوگیری از تشدید تنش استفاده کند.

ماه گذشته نیز هیأتی چینی به ریاست «وانگ کجیان»، مدیرکل بخش غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه چین با «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی حماس و هیأتی از رهبران این جنبش در دوحه دیدار کرده بود.

اسماعیل هنیه در این دیدار بر ضرورت توقف فوری جنگ و جنایات دشمن صهیونیستی، خروج نیروهای اشغالگر از غزه، بازگشت آوارگان به خانه‌های خود، تأمین نیازهای ضروری در مراکز اسکان آوارگان، بازسازی غزه و تحقق اهداف و خواسته‌های سیاسی ملت فلسطین از جمله تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف، حق بازگشت و تعیین سرنوشت تاکید کرد.

وی همچنین روابط مستحکم ملت‌های فلسطین و چین را مایه افتخار دانست و از نقش چین در حمایت از فلسطین در شورای امنیت و سازمان ملل و دیوان دادگستری بین‌المللی و ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه قدردانی کرد.

از سوی دیگر، سفیر چین در دوحه نیز که در این دیدار حاضر بود، بر ضرورت توقف جنگ و کشتار فلسطینیان و تأمین نیازهای انسانی آنان تاکید کرد و گفت حماس بخشی از بافت و ساختار ملی فلسطین است و چین بر روابط با آن مصمم است.

کد خبر 6082228

دیگر خبرها

  • انگلیس درخواست نتانیاهو برای «تروریستی» خواندن سپاه را رد کرد
  • کامرون به نتانیاهو: سپاه را به عنوان نهاد تروریستی شناسایی نمی‌کنیم
  • جمهوری اسلامی ایران در عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی را شکست
  • حمایت قاطع نمازگزاران در مشهدالرضا از وعده صادق
  • راهپیمایی نمازگزاران کرجی در حمایت از عملیات وعده صادق
  • چین: امیدواریم آمریکا خودبرتربینی را کنار بگذارد
  • محدودیت‌های آمریکا برای حضور مقامات ایرانی در نیویورک
  • آمریکا سیاست دوگانه خود در قبال تروریسم را کنار بگذارد
  • اعتراف ترامپ درباره هزینه‌های آمریکا برای جنگ در خاورمیانه (فیلم)
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال می‌کند