Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، صمد درویشی، مدیرکل شیلات گیلان از انعقاد تفاهم‌نامه بین بنیاد علوی، استانداری‌های شمالی کشور و سازمان شیلات برای حمایت از پرورش ماهی خبر داد و گفت: شیلات گیلان امسال برای تکثیر طبیعی ماهیان در نواحی شرقی و غربی استان ۵ رشته رودخانه را انتخاب کرده است که با مشارکت صیادان و تعاونی‌های صید پره عملیاتی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به بازسازی ذخایر دریای خزر، از رهاسازی ۱۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی خبر داد و افزود: بازسازی ذخایر دریای خزر یکی از محوری‌ترین فعالیت‌های شیلات است و به علت اینکه رودخانه‌های گیلان به دلایل مختلف توان تکثیر ماهیان استخوانی را ندارند، ۱۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی در دستور کار شیلات استان قرار دارد.

مدیرکل شیلات گیلان، با بیان اینکه صید ماهیان مولد استخوانی امسال  در ۶ رودخانه نواحی شرقی و غربی استان گیلان انجام می‌شود، گفت: اصلی‌ترین رودخانه در حوزه جنوبی دریای خزر، سفیدرود است که تا به امروز حدود ۳۰ هزار قطعه ماهی مولد از بستر آن جهت تکثیر صید شده است.

صمد درویشی، گیلان را از استان‌های پیش‌رو در صنعت آبزی‌پروری کشور دانست و افزود: در حال حاضر از ۱۱۶ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری موجود در کشور ۴۷ مورد آن در گیلان واقع شده بنابراین این استان از حیث تولید این نوع از ماهیان جایگاه بسیار خوبی به نسبت سایر استان‌ها دارد.

وی از تکثیر حدود ۷۲ میلیون قطعه ماهیان گرم‌آبی و مقام نخست استان در این حوزه خبر داد و گفت: گسترش آبزی‌پروری به صورت خرد و تلفیقی در مقیاس خانگی و استفاده از اراضی ساحلی برای پرورش ماهیان خاویاری از سیاست‌های شیلات گیلان محسوب می‌شوند.

مدیرکل شیلات گیلان، پرورش ماهی در محیط‌های محصور و برون‌سپاری انجام فعالیت‌های حوزه آبزی‌پروری و پرورش ماهیان خاویاری به بخش خصوصی را مورد تأکید قرار داد و افزود: در حال حاضر از ۶ محور فعالیتی شیلات گیلان اکثر حوزه‌ها با حضور و مشارکت فعال بخش خصوصی در حال انجام است.

صمد درویشی، از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین بنیاد علوی، استانداری استان‌های شمالی و سازمان شیلات برای حمایت از طرح‌های پرورش ماهی خبر داد و گفت: در همین راستا تاکنون شیلات گیلان ۲۵ طرح پرورش ماهی و آبزی‌پروری را به بنیاد علوی جهت پرداخت تسهیلات مورد نیاز معرفی کرده است.

وی، با بیان اینکه بنیاد علوی ۱۰ طرح پرورش ماهی را در این استان جهت پرداخت تسهیلات مورد پذیرش قرار داده است، افزود: ظرفیت تولید این ۱۰ طرح پذیرفته شده که در حوزه پرورش ماهیان استخوانی و ماهیان خاویاری فعالیت می‌کند حدود ۲۰۰ تن برآورد می‌شود.

مدیرکل شیلات گیلان، با تأکید بر اینکه گیلان از حیث صنعت پرورش ماهی در قفس در بین استان‌های شمالی کشور پیش‌رو است، گفت: شیلات استان گیلان تاکنون برای طرح‌های زیادی موافقت اصولی صادر کرده است و تعداد زیادی از این طرح‌ها نیز هم‌اکنون در مرحله بررسی قرار دارند.

صمد درویشی، میزان صید ماهیان استخوانی از بستر دریای خزر توسط صیادان گیلانی را برشمرد و عنوان کرد: طبق آخرین گزارشات امسال مجموعاً ۲ هزار و ۴۴۲ تن انواع ماهیان استخوانی توسط صیادان گیلانی از دریای خزر صید و جهت فروش به بازار‌های استان عرضه کنند.

وی، ارزش این حجم از ماهیان استخوانی صید شده را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: ۶۰ درصد از مجموع صید امسال ماهیان استخوانی دریای خزر در حوزه گیلان به ماهی سفید، ۳۸ درصد به کفال ماهیان و حدود ۲ درصد به سایر گونه‌های ماهی اختصاص داشت.

 

انتهای پیام/م.ع

ذخایر دریای خزر تکثیر و بازسازی می شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بنادر و دریانوردی اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۱۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب سد سفیدرود ۱۵ اردیبهشت ماه رهاسازی می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید خرمی در تشریح جزئیات این خبر اظهار کرد: آب سد سفیدرود از ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ از طریق کانال‌های راست و چپ سنگر برای آبیاری شالیزارهای گیلان رهاسازی می‌شود.

وی با بیان اینکه تأمین آب کشاورزی یکی از دغدغه‌های کشاورزان در فصل زراعی است، گفت: شرکت آب منطقه‌ای گیلان هر سال با توجه به میزان ذخیره آب سد سفیدرود، برنامه زمان بندی شده‌ای را برای رهاسازی آب کشاورزی اعلام می‌کند که شالیکاران باید بر اساس این برنامه و تقویم زراعی پیشنهادی از سوی جهاد کشاورزی استان مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت محصول خود را اجرا کنند.

مدیرعامل شرکت منطقه‌ای گیلان با بیان اینکه این استان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد، گفت: ۱۷۲ هزار هکتار معادل ۷۲ درصد از شالیزارهای استان آبخور سد سفیدرود هستند و بقیه زمین‌های کشاورزی هم با استفاده از منابع آب محلی مانند چاه‌ها، رودخانه‌ها و آب بندان‌ها آبیاری می‌کنند.

کد خبر 6083747

دیگر خبرها

  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است
  • آغاز تولید تخم اصلاح شده ماهی قزل‌آلا در اصفهان
  • صید ماهی مرکب در صیدگاه‌های استان بوشهر ممنوع است
  • آغاز تولید امسال تخم چشم زده ماهی قزل‌آلا در اصفهان
  • ساخت و بازسازی ۴۲۰۰ قطعه تخصصی در نیروگاه بندرعباس
  • ساخت و بازسازی 42۰۰ قطعه تخصصی در نیروگاه بندرعباس
  • فیلم/ تیمار و رهاسازی پرنده نادر غواص گلو سیاه در دریای خزر
  • مولدسازی وقف در گلستان؛ نخستین مرکز تکثیر و پرورش دام سبک نژاد «رومن» در مرکز استان افتتاح شد
  • توسعه دام سبک صنعتی رومن در گلستان
  • آب سد سفیدرود ۱۵ اردیبهشت ماه رهاسازی می شود