Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز – ایرنا- رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: گلخانه ها یکی از بهره ورترین روش های تولید محصولات کشاورزی هستند و سیاست ما تشویق سرمایه گذاران به اتخاذ روش کشت گلخانه ای است.

به گزارش ایرنا شاهرخ رمضان نژاد، سه شنبه در همایش نقش سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در توسعه کشت گلخانه‌ای در شیراز اضافه کرد: سود آورترین فعالیت در بخش سرمایه گذاری کشاورزی بخش گلخانه است و محصولات گلخانه ای شامل سیاست های کنترلی تنظیم بازار نخواهد بود و از این رو نیز شاهد افزایش درآمد صاحبان گلخانه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی عنوان کرد: دریافت مجوز ایجاد گلخانه در کشور علاوه بر این که زمان بر است مشکلات مختلفی نیز دارد اما یکی از برنامه هایی که این سازمان به عنوان متولی صدور مجوز ایجاد گلخانه در کشور دارد این است که روند صدور مجوز تسهیل و مجوز در زمان کمتری صادر شود.
رمضان نژاد گفت: استان فارس در حوزه کشاورزی در کشور پیشگام است و امید است با توسعه گلخانه در این استان شاهد پیشگام بودن استان فارس در زمینه توسعه گلخانه ها در کشور باشیم.
وی همچنین به بهره وری در کشاورزی اشاره و اعلام کرد: مهمترین ابزاری که می تواند باعث رونق تولید در بحث کشاورزی شود بهره وری است و اگر این عنصر در کشاورزی دنبال نشود، آینده ای برای این بخش متصور نیست.
رمضان نژاد بیان کرد: محدودیت های اقلیمی در کشور باعث شده نتوانیم به سمت طرح های توسعه محور باشیم از این رو بهره وری می تواند عاملی برای ایجاد رونق تولید در کشاورزی شود.
وی افزود: بهره وری عاملی بود که باعث شد در سال هایی که کشور توان رقابت و تولید مناسب محصولات کشاورزی را نداشت از این گذر تاریخی عبور کند و با تکیه بر بهره وری نیاز داخلی این محصولات را برطرف کنیم.
رمضان نژاد با اشاره به برنامه ششم توسعه و توسعه کشاورزی گفت: یکی از معیار هایی که در برنامه ششم توسعه به آن توجه شده است افزایش 3 درصدی بهره وری در حوزه تولیدات محصولات کشاورزی است.
او بیان کرد: یکی از برنامه هایی که این سازمان داشته این است که با توجه به کاهش سطح زیرکشت محصولات کشاورزی شاهد افزایش میزان برداشت این محصولات در هر واحد از سطح زیر کشت است البته در این مسیر افزایش بهره وری و کاهش مصرف آب نیز در نظر گرفته شده است.
** منابع آبی استان باید مدیریت شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: ایجاد و توسعه کشت گلخانه ای از اهداف مهم وزارت جهاد کشاورزی است و استان فارس نیز با توجه به این که در شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک قرار دارد باید منابع آب استان در جهت امنیت غذایی مردم و جامعه مدیریت شود.
محمدمهدی قاسمی اضافه کرد: توسعه کشت گلخانه ای در محیط کنترل شده امکان کنترل عوامل طبیعی مانند آفات، بیماری‌ها و نوسانات اقلیمی را فراهم کرده و امکان افزایش بهره وری مهمترین پارامتر تولید آب را ایجاد می کند. اگرچه در سنوات اخیر نسبت گذشته توسعه خوبی در کشت گلخانه ای ایجاد شده است اما این توسعه متناسب با سیاست های سازمان نیست.
وی بیان کرد: افزایش 10 برابری بهره وری آب کنترل آفات و بیماری ها و کاهش تبخیر و تعرق و مدیریت تولید از مزایای کشت گلخانه‌ای است.
رئیس سازمان جهاد کشاروزی استان فارس افزود: برنامه بلندمدت توسعه هفت هزار هکتاری کشت گلخانه در فارس از جمله اهدافی است که سازمان جهاد کشاورزی استان به دنبال آن است و امسال 600 هکتار توسعه کشت گلخانه در دستور کار قرار گرفته است.
قاسمی اضافه کرد: به منظور توسعه گلخانه در قالب زنجیره تولید مدل روستای گلخانه در دستور کار قرار گرفته است این مدل در سه شهرستان‌ کوار، مرودشت و پاسارگاد در دست اقدام است.

** یک هزار مجوز ایجاد گلخانه در فارس صادر شده است
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی فارس در این همایش گفت: بیش از پنج هزار مجوز طی سال گذشته در استان فارس صادر شده است که از این میزان مجوز نزدیک به هزار پروانه صادر شده در حوزه گلخانه است البته طولانی شدن روند دریافت مجوز های عاملی برای این شده تا روند ساخت گلخانه در استان فارس همسو با میزان درخواست ایجاد گلخانه نباشد.
حسین رئیسی اضافه کرد: این سازمان بیش از شش هزار عضو حقیقی و نزدیک به 700 نیروی حقیقی دارد که باید این افراد در سیمای کشاورزی استان فارس نقش پررنگ تری داشته باشند.
وی با بیان این که دریافت مجوز باید تنها طی 7 روز انجام شود ، عنوان کرد: بیشترین مشکلی که در این حوزه وجود دارد تعرفه های بخش دولتی است که امید است این مشکل نیز برطرف شود تا شاهد اینگونه مشکلات در استان فارس نباشیم.
ع.پ / 1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي كشت گلخانه اي بهره وري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۲۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر زند شامگاه چهارشنبه در همایش سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، پیاده سازی، راهکارها و چالش‌ها توضیحاتی از روند تدوین این سند ملی مطرح کرد و گفت: امنیت غذایی موضوعی فرابخشی است که نیازمند همکاری همه دستگاه‌های اجرایی دخیل این امر در کشور است.

وی در ادامه تصریح کرد: مشکلات پیش روی تأمین امنیت غذایی کشور باید بررسی شود که در این مسیر موضوعاتی همچون نداشتن تئوریسین و نپرداختن به تئوری‌ها، تدوین شاخص‌های امنیت غذایی کشور بر پایه شاخص‌های بین المللی، برقراری ارتباط بین همه اندیشکده ها و پژوهشکده‌های فعال در زمینه امنیت غذایی و ارائه مدل سالم سازی مواد غذایی قابلیت بررسی و اقدام را دارد.

بابک مؤمنی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تقدیر از همراهی و دغدغه مندی سازمان مدیریت و برنامه ریزی در محور قرار دادن سیاست‌ها و برنامه‌های بخش کشاورزی در استان و همچنین بیان نقش اساسی دانشگاه در تربیت نیروهای انسانی نخبه برای بخش کشاورزی، اظهار داشت: در استان مازندران توسعه همه زیربخش ها عملاً مرتبط با توسعه بخش کشاورزی است و جایگاه نخست کشاورزی مازندران از لحاظ ارزش افزوده محصولات کشاورزی تولیدی بیانگر جایگاه ویژه این بخش در اقتصاد استان و کشور است.

تهیه ۵ برنامه جهش تولید

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شعار امسال مقام معظم رهبری که بر روی جهش تولید تأکید دارد و مشارکت مردم را به عنوان یک قید بسیار مهم برای این جهش معرفی کرده است، به عنوان مسیر و چراغ راه راه این سازمان تعریف شده و ۵ برنامه با موضوعات جهش تولید گوشت قرمز، شناسنامه دار کردن واحدهای تولیدی، تولید محصول سالم با محوریت برنج، توسعه کشت محصولات کم آب بر و گلخانه‌ای و تقویت اقتصاد دریاپایه به عنوان اهداف اصلی سازمان جهاد کشاورزی در سال جاری تعیین شده است.

فرج الله فتح الله پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران، نقش بخش کشاورزی استان در اقتصاد کشور را قابل توجه دانست و افزود: در جلسات کارگروه برنامه ریزی و توسعه استان چهار موضوع زراعت و باغبانی، صنایع تبدیلی و غذایی، حمل و نقل و لجستیک، آب و انرژی برای توسعه اقتصاد کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته و با نگاه برنامه ریزی مسأله محور، مسائل و مشکلاتی از جمله پایین بودن کیفیت و سلامت غذایی و استاندارد تولید محصولات کشاورزی، عدم ثبات بازار محصولات کشاورزی، پایین بودن توان بازاریابی و رقابت واحدهای کوچک صنایع تبدیلی و غذایی، ناترازی آب و انرژی و ضعف در لجستیک و حمل و نقل را به عنوان مسائل اصلی حول محور رشد اقتصادی مطرح کرد.

کد خبر 6088170

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • شهرک‌های صنعتی فیروزآباد روی ریل توسعه
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی
  • بخش خصوصی ‌۱۲۲ هکتار گلخانه در استان البرز احداث کرد