Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@01:24:28 GMT

شبکه بهداشت به‌تنهایی قادر به کاهش سالک در دامغان نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۵۲۵۵

شبکه بهداشت به‌تنهایی قادر به کاهش سالک در دامغان نیست

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دامغان از آغاز اولین مرحله طرح مبارزه با مخزن سالک در این شهرستان به همت شبکه بهداشت و درمان دامغان خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر پورمحمدی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دامغان در حاشیه جلسه هماهنگی کنترل لیشمانیوز جلدی روستایی در شهرستان دامغان با اعلام این خبر اظهار کرد: بیماری سالک تاکنون در بیش از ۱۷ استان و بالغ بر ۸۸ شهرستان کشور مشاهده شده و متأسفانه در شهرستان دامغان نیز این بیماری به صورت بومی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ماده ۵۵ قانون شهرداری و دهیاری‌ها که طبق آن مبارزه با جوندگان از اهم وظایف شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تعیین شده است، گفت: شبکه بهداشت و درمان با پیگیری‌های مستمر خود در سال‌های گذشته و همچنین با برنامه‌ریزی در سال جاری، همه توان خود را برای تأمین تجهیزات، دارو و روش‌های پیشگیری و کنترل بیماری سالک و از جمله مبارزه با مخزن و ناقل سالک در مناطق روستایی دامغان به کار گرفته است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دامغان یکی از این اقدامات را طرح مبارزه با جوندگان دانست و افزود: این طرح تا شعاع حداقل ۵۰۰ متری حاشیه شهر و اطراف روستاهای هدف در شهرستان دامغان از اواخر فروردین‌ماه و به مدت ۱۴ روز با نظارت مستقیم کارشناسان واحد بیماری‌ها، مهندسان بهداشت محیط و نیروهای محیطی این شبکه، شروع شده است.

دکتر پورمحمدی با اشاره به راه‌های مختلف کنترل جوندگان تصریح کرد: در برخی کشورها برای از بین بردن لانه جوندگان از روش‌هایی همچون شخم زدن، آبگیری و استفاده از دود اگزوز برای کشتن موش‌ها استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه شبکه بهداشت و درمان دامغان، برنامه‌ریزی‌هایی باهدف مبارزه با ناقل بیماری پشه خاکی نیز انجام داده اظهار کرد: طرح مبارزه با ناقل بیماری پشه خاکی نیز به‌زودی در سطح شهرستان عملیاتی می‌شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دامغان با اشاره به عدم همکاری مناسب نهادها و دستگاه‌های مرتبط در شهرستان ادامه داد: کاهش تعداد موارد بیماری سالک در شهرستان دامغان به تنهایی توسط شبکه بهداشت و درمان امکانپذیر نیست لذا سایر ادارات و نهادهای مرتبط به خصوص شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست نیز باید برای مقابله با سالک و ریشه‌کنی آن در شهرستان با شبکه بهداشت و درمان شهرستان همگام شوند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سالك منطقه سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۵۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار در ایران

حسین فرشیدی از برنامه وزارت بهداشت برای شناسایی و درمان موارد ابتلا به هپاتیت سی برای حذف این بیماری در کشور خبر داد و اظهار کرد: هپاتیت C نوعی بیماری ویروسی است که علت اصلی بیماری مزمن کبدی بوده و می‌تواند به سیروز، سرطان کبد و مرگ منجر شود.

تشخیص هپاتیت سی با پیگیری مراکز بهداشتی

وی افزود: تصمیم گرفتیم در سال جاری افراد مبتلا به هپاتیت سی را شناسایی کنیم و در همین راستا در مرحله اول مراقبان سلامت به امر پیگیری و شناسایی افراد پرخطر و پزشکان عمومی در مراکز بهداشتی به تشخیص این بیماری خواهند پرداخت.

فرشیدی ادامه داد: پس از انجام تست‌های تشخیصی در صورت ابتلای افراد به هپاتیت C، بیمار به بخش‌های درمانی ارجاع داده می‌شود. درمان بیماران هپاتیت سی به این روش نیز برای بیماران هزینه‌ای ندارد و رایگان شده است.

تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آمار ابتلا به هپاتیت سی در کشور گفت: تخمین زده می‌شود که حدود ۲۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به هپاتیت سی در کشور داشته باشیم.

درمان همه مبتلایان تا دو سال آینده

فرشیدی با بیان اینکه با استفاده از داروها، درمان این بیماری قطعی خواهد بود؛ ادامه داد: هدفگذاری کرده‌ایم که ظرف دو سال آینده همه افراد مبتلا را درمان کنیم و داروی درمان این بیماری نیز به میزان موردنیاز تأمین شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره راه‌های انتقال ویروس هپاتیت سی بیان کرد: تزریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده و رابطه جنسی از شایع‌ترین راه‌های انتقال این ویروس هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در شهرستان فیروزه
  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • پیاده روی به مناسبت هفته سلامت در پیشوا
  • پلمب مطب یک دندانپزشک قلابی در بروجرد
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • بی تحرکی، سلامت نوجوانان تیران را تهدید می‌کند
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار در ایران
  • درمان رایگان بیماران هپاتیت C؟
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد + جزئیات
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد