Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@12:51:56 GMT

سفر ظریف به سوریه با هدف تحکیم صلح و ثبات منطقه

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۶۳۳۹

سفر ظریف به سوریه با هدف تحکیم صلح و ثبات منطقه

تهران-ایرنا- کارشناسان مسائل خاورمیانه معتقدند با توجه به روابط استراتژیک ایران و سوریه، توسعه روابط، مستلزم رایزنی مستمر است و سفر وزیر امور خارجه کشورمان به دمشق با هدف تعمیق و تحکیم صلح و ثبات منطقه صورت می گیرد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا،«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان، صبح امروز (سه شنبه) در رأس یک هیئت سیاسی وارد دمشق، پایتخت سوریه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سفر در شرایطی انجام می‌گیرد که دولت آمریکا پس از تصمیم به معرفی سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی، تحرکات جدیدی را علیه ایران آغاز کرده است. بر همین اساس، به نظر می‌رسد سفر ظریف چیزی بیش از یک بازدید مرسوم دیپلماتیک و در راستای تلاش برای خنثی سازی اقدامات واشنگتن انجام می‌گیرد.
بر اساس برنامه اعلام شده، ظریف در جریان بازدید از سوریه، ضمن دیدار با بشار اسد رئیس‌جمهور، با عماد خمیس نخست‌وزیر و ولید المعلم وزیر خارجه این کشور نیز دیدار خواهد کرد.
سفیر سوریه در تهران هشتم اسفند ماه سال گذشته (1397) در تماسی تلفنی با ظریف دعوت بشار اسد رئیس جمهور سوریه از وزیر خارجه ایران برای سفر به دمشق را به وی ابلاغ کرده بود.
ظریف در تشریح اهداف سفرش به دمشق در جمع خبرنگاران گفت: «برای هماهنگی درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین اجرای توافقات صورت‌گرفته میان رؤسای جمهور دو کشور به سوریه سفر کرده‌ام و با همین اهداف نیز سفری به ترکیه خواهیم داشت.
با توجه به اهمیت سفر وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه، پژوهشگر ایرنا با «بیژن زنگنه» کارشناس مسائل خاورمیانه به گفت و گو پرداخت.

**سفر ظریف به سوریه و تقویت دستگاه دپیلماسی ایران در این کشور
زنگنه در ابتدای این گفت و گو بیان داشت: روابط بین ایران و سوریه در منطقه مهم و استراتژیک محسوب می شود و در ابعاد مختلف اعم از سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی وجود دارد و توسعه روابط در همه زمینه ها مستلزم رایزنی مستمر است.
وی افزود: سوریه بعد از موفقیت هایی که در زمینه جنگ با تروریست ها حاصل کرد دوران سختی را از نظر بحرانی در تاریخ خود گذرانده است و کشور ما با تاکید بر وحدت مردم سوریه، مساعدت هایی با دولت دمشق داشته است.
زنگنه خاطر نشان کرد: اکنون در دوران بعد از جنگ در این کشور، مسلما سوریه فراغت بیشتری دارد که جهت توسعه روابط خود با کشورهای منطقه از جمله ایران و نیز تحکیم صلح و ثبات منطقه ای اقدامات عمل بیشتری را انجام دهد.
وی گفت: دور جدید سفر‌های دیپلماتیک منطقه‌ای ظریف در شرایطی انجام می‌گیرد که دولت آمریکا به تازگی و هم‌راستا با اقدام خصمانه خود در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران، تحرکات خود را جهت اِعمال فشار هرچه بیشتر بر ایران و ایجاد و تقویت یک جبهه ضد ایرانی در منطقه تشدید کرده است و سفر ظریف در راستای خنثی نمودن اقدامات خصمانه امریکا علیه ایران و سوریه در منطقه شکل گرفت.

** تعیین سیاست خارجی ایران
این کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین اظهار داشت: این یک موضوع انحرافی است که عده ای مغرضانه این موضوعات را در افکار عمومی مطرح می کنند که سپاه قدس مواضع ایران در سوریه را مشخص می کند.
وی اظهار داشت: در بحث ارتباط و روابط با سوریه به طور مجموع ارگان های امنیتی، سیاسی واقتصادی مواضع ایران در سوریه را مشخص می کنند و ممکن است در طول دوره ای که با حمله تروریست و اشغال مناطق زیادی از این کشور مواجه بودیم سپاه قدس حضور بیشتری داشت و در مواقعی با توجه به اوضاع منطقه وزن بیشتری نسبت به بقیه نهاد ها داشت.
زنگنه افزود: اما اکنون با توجه به وضعیت آرام سوریه، قطعا سیاست خارجی توسط دستگاه وزارت امور خارجه صورت می گیرد و نباید در این موضوع دوگانگی پیش بیاید زیراکه منافع ملی کشورمان در امور سوریه به خطر می افتد.
زنگنه همچنین با اشاره به سفر ظریف به کشورهای سوریه و ترکیه، گفت: این سفرها نشان می دهد که در اغلب موارد سیاست ترکیه در قبال سوریه، به ایران نزدیک است گرچه ترکیه سیاست خاص خود را دنبال می کند اما سیاست کلی جمهوری اسلامی در قبال سوریه تاکید بر حاکمیت دولت سوریه و وحدت و یکپارچگی مردم این کشور می باشد.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر، از آنجا که همکاری ایران، روسیه و ترکیه در موضوع سوریه در قالب روند آستانه توانسته است موفقیت‌های قابل توجهی را برای این سه کشور در زمینه کاستن از درگیری‌ها در سوریه و همچنین تأمین منافع خود آن‌ها به همراه بیاورد، یکی از محور‌های اصلی رایزنی‌های ظریف در دمشق و آنکارا احتمالاً چگونگی سرعت بخشیدن به روند سیاسی برای حفظ دستاور‌های موجود، آن هم در شرایطی است که آمریکا به حضور و فعالیت خود در سوریه ادامه می‌دهد.

** روابط سوریه و ایران در دوره پسابحران
این کارشناس مسائل خاورمیانه بیان داشت: با توجه به سیاست خصمانه آمریکا در منطقه و ایجاد تنش و بی ثباتی به هر اندازه که کشورهای منطقه بتوانند همکاری در جهت ثبات و بر قراری امنیت گام بردارند سیاست های آمریکا در منطقه شکست خواهد خورد.
وی افزود: آمریکا سیاست های خصمانه علیه ایران و سوریه اعمال می کند و ائتلاف کشورها در منطقه از طریق رایزنی های دیپلماتیک می تواند به شکست سیاست های آمریکا در منطقه منجر شود.
زنگنه در پایان بیان داشت: سوریه به عنوان مهمترین عرصه حضور و بازیگری منطقه‌ای ایران طی چند سال اخیر، در رویکرد مقابله با فشار‌های آمریکا برای ایران اهمیتی سیاسی و ژئوپلیتیک داشته و ترکیه نیز به عنوان یک شریک اقتصادی مهم و یاری‌گر ایران در دور زدن تحریم‌های آمریکا بیشتر از جنبه اقتصادی برای ایران دارای اهمیت است.
پژوهش **ر.ت **1552

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سفر ظريف به سوريه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۶۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاور وزیر کشور: معلوم نبود اگر حسن روحانی یا ظریف بودند چه بلایی سرمان می آمد!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید مجتبی ابطحی دبیرکل کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی و مشاور وزیر کشور در امور فلسطین در بخشی از صحبت های خود در نشست تحلیل و بررسی عملیات «وعده صادق» که روز گذشته در سالن جلسات دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با تاکید بر این‌که «در عملیات وعده صادق ۱۰ کشور در میدان نبرد مقابل ایران بودند»، گفت: دشمن یک ویژگی داشت که در اینجا برای ما مهم بود و ما فاقد آن بودیم؛ آنها در ۶ ماهه نبرد طوفان الاقصی در درگیری با یمنی ها، لبنانی ها و عراقی ها نسبت به سیستم پهپادی و موشکی آشنایی پیدا کرده بودند و تمام ضعف‌ها و قدرت‌های آن‌ها را کشف کرده بودند در حالی که ما تا کنون در هیچ نبردی با رادارهای آن‌ها و همچنین سیستم‌های گنبد آهنی و فلاخن مواجه نشده بودیم و این‌ها موجب شده بود که مادر طرح و عملیات مقداری دچار مشکل باشیم.

وی افزود: آمریکایی‌ها منطقه درگیری را منطقه بندی کردند و غرب رود اردن و داخل رژیم به به یک منطقه و منطقه شرق رود اردن و عراق را به یک منطقه تقسیم کردند که داخل رژیم صهیونسیتی را بر عهده رژیم صهیونسیتی گذاشتند و سایر مناطق را خودشان قبول کردند. تمام تصورات این بود که این جنگ حداقل یک ماه تا ۳ ماه طول می‌کشد اما تقریباً یک روز بیشتر طول نکشید.

ابطحی اظهار کرد: یکی از شگفتی‌ها این بود که احدی از مسئولان، فرماندهان، اعضای هیأت دولت و کسانی که در شورای امنیت ملی هستند، هیچ کدام نگفتند که نزنید بلکه همه می‌گفتند بزنیم و خودمان هم بزنیم؛ این درحالیست که اگر ظریف وزیر خارجه و حسن روحانی رئیس جمهور بود معلوم نبود که چه بر سر ما می‌آمد.با توجه به این‌که به دنبال گسترش جنگ نبودیم، می‌خواستیم که سریع به نتیجه برسیم و زمان نبرد کوتاه باشد و همچنین بازدارندگی جدی ایجاد کنیم و این‌که همه ابزار در اختیار خودمان باشد، گزینه‌های پاسخ نیابتی کنار رفت.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896302

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق معادله جدیدی ایجاد کرد/ برای ثبات منطقه هیچ راه‌حلی جز توقف تجاوز به غزه وجود ندارد
  • کنعانی: اگر اعضای گروه هفت دنبال ثبات هستند، با تجاوز‌ها مقابله کنند
  • اگر اعضای گروه هفت دنبال ثبات هستند، با تجاوزها مقابله کنند
  • آمریکا سیاست دوگانه خود در قبال تروریسم را کنار بگذارد
  • مشاور وزیر کشور: معلوم نبود اگر حسن روحانی یا ظریف بودند چه بلایی سرمان می آمد!
  • ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشور‌های منطقه در تعامل بود
  • ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه در تعامل بود
  • امیرعبداللهیان: ریشه بحران در منطقه به جنگ غزه بر می‌گردد
  • امیرعبداللهیان خطاب به همتای ژاپنی: پاسخ به اسرائیل صرفاً عملیاتی حداقلی بود
  • تقابل نظامی اسرائیل و ایران؛ پیامدها و راه‌حل‌ها/ هفت پیامد تقابل نظامی اسرائیل-ایران و پنج پیشنهاد برای ثبات و امنیت خاورمیانه