Web Analytics Made Easy - Statcounter

«لبخند بر لب شعر» عنوان تازه‌ترین اثر اسماعیل امینی است که با نگاهی به شعر طنز فارسی نوشته شده است. ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۳ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «لبخند بر لب شعر» تازه‌ترین اثر اسماعیل امینی، شاعر و استاد دانشگاه، است که به تازگی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده و برای اولین‌بار در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران توزیع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثر گزیده‌ای از شعر طنز برای نوجوانان است که امینی آن را از میان هزار سال شعر فارسی انتخاب و ارائه کرده است.

نویسنده ابتدا تلاش دارد تا در فصلی با عنوان «شعر طنز با شناسیم» به معرفی این گونه ادبی به نوجوانان بپردازد. همچنین امینی تلاش دارد تا نگاهی هم به پیشنیه این گونه ادبی داشته باشد و هم انواع را از جمله هجو، هزل، همان‌گونی، فکاهی و ... را به مخاطب معرفی کند. امینی همچنین در ادامه به طرح چند پرسش مطرح درباره شعر طنز و پاسخ به این سؤالات پرداخته است؛ از جمله آنکه آیا طنز راهی است برای فرار از دست سانسور؟، آیا شعری که تلخ و غم‌انگیز حرف می‌زند، طنز نیست و ... .

بخش دیگر کتاب به ارائه نمونه‌های طنز در شعر فارسی اختصاص دارد. امینی در این بخش نمونه‌هایی از رودکی تا شاعران معاصر یاد می‌کند. خواجوی کرمانی، مولانا، رودکی، سعدی، محمد فرغانی، عطار، فردوسی، باباطاهر، شهید بلخی، فروغ فرخزاد، وحشی بافقی، عمران صلاحی، ایرج میرزا، سیدحسن حسینی، پروین اعتصامی و ... از جمله شاعرانی هستند که در این کتاب از آنها یاد شده است.

سروده‌های ذیل نمونه‌هایی از اشعاری است که این کتاب از آنها با عنوان شعر طنز یاد کرده است:

سنایی
نماز و خدمت سلطان

شد نمازت بشود باک نداری به جُوی
چست می‏‌باش که تا خدمت سلطان نشود

راه مخلوقان را گیری و نندیشی هیچ
دیو بر تخت سلیمان چو سلیمان نشود

***

سعدی
دعوای سگان

تا سگان را وجوه پیدا نیست
مشفق و مهربان یکدگرند

لقمه‌‏ای در میانشان انداز
تا تهی‌گاه یکدگر بدرند

 

**

کمال‌الدین اسماعیل اصفهانی

قحطی هنرمند

به عهدهای گذشته امید من آن بود
که شعر خوانم بر آنکه سیم بستانم

به قحط‏سالی افتادم از هنرمندان
که گر بیان کنم آن را، به شرح نتوانم

اگر بیابم آن را که شعر دریابد
بدو دهم صلتی تا سخن بر او خوانم

***

یوسف‏علی میرشکاک
در منقبت پاترول

ای قبله‏‌گاه اهل سیاست
ای تخت باشکوه ریاست

رخشنده رخش رستم دستان
مرکوب مال و جاه‌‏پرستان

ای حاصل هزار زد و بند
ای نور چشم همسر و فرزند

ای دین من فدای رکابت
جانم فدای رنگ و لعابت

ای پای من به روی کلاجت
ای دست من به دندۀ عاجت

ای مسند همیشگی من
محصول چندپیشگی من

ای حاصل وکالت بنده
جانم فدای آن دک و دنده

ای صندلیت صندل سردرد
خرم کسی که توی تو جا کرد...

شعر طنز، زبانی تاثیرگذار در جوامع مختلف استتوصیه اسماعیل امینی به شاعران جوان

 

انتهای پیام/

R1013197/P/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط نمایشگاه کتاب ادبیات طنز کتاب و ادبیات

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب ادبیات طنز کتاب و ادبیات نمایشگاه کتاب ادبیات طنز کتاب و ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۹۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید

به گزارش قدس آنلاین در نخستین‌ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۴ هزار و ۶۰۹ عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف منتشر شده است که این عدد در فروردین‌ماه سال گذشته حدود ۳ هزار و ۸۹۵ عنوان بود که نشان‌دهنده بیش از ۱۵ درصد رشد در انتشار کتاب در مدت مشابه است.

نگاهی به آمار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نشان می‌دهد که در میان کتاب‌های منتشر شده، ۳ هزار و ۴۷۰ عنوان تالیفی و هزار و ۲۰۲ عنوان ترجمه شده هستند، همچنین بیشترین سهم در اختیار حوزه ادبیات با ۸۵۹ عنوان کتاب و پس از آن حوزه‌های کودک و نوجوان با ۸۳۹ عنوان و کمک درسی با ۶۸۵ عنوان است. بر این اساس، کمترین آمار انتشار کتاب به حوزه زبان با ۴۵ کتاب و علوم طبیعی و ریاضیات با ۷۲ عنوان کتاب است.

همانند ماه‌های گذشته، استان تهران بیشترین آمار انتشار کتاب را با ۳ هزار و ۲۸۲ عنوان از آن خود کرده و سهم سایر استان‌ها هزار و ۳۲۷ عنوان بوده است؛ همچنین نگاهی به آمار کتاب‌های چاپ اول نشان می‌دهد که ۲ هزار و ۸۲۵ عنوان کتاب چاپ نخست و هزار و ۷۸۴ عنوان کتاب تجدید چاپی هستند.

براساس این آمار، شمارگان کل کتاب در فروردین‌ماه ۱۴۰۳، ۵ میلیون و ۹۸۴ هزار نسخه و میانگین شمارگان نیز هزار و ۲۹۸ نسخه بوده است؛ همچنین میانگین قیمت کتاب در این ماه یک‌میلیون و ۷۵۴ هزار ریال بوده است.

طبق این آمار، در حوزه ادبیات، از میان ۸۵۹ عنوان کتاب حدود ۵۷۸ عنوان کتاب تالیفی و ۲۸۱ عنوان ترجمه شده هستند که از میان آن‌ها ۵۴۸ عنوان چاپ نخست و آثار تجدید چاپی ۳۱۱ عنوان بوده است. در حوزه کودک و نوجوان از میان ۸۳۹ عنوان اثر منتشر شده نیز ۳۸۷ عنوان چاپ نخست و ۴۵۲ عنوان تجدید چاپ هستند.

دیگر خبرها

  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید
  • رسالت کانون تقویت ادبیات داستانی است
  • رونمایی از کتاب "نگاهی به عملکرد شرکت‌های دولتی"