Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-24@06:59:42 GMT

پرواز بلند مهاجرت خلبان‌ها ازایران

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۹۸۷۴

پرواز بلند مهاجرت خلبان‌ها ازایران

ساعت 24 - خلبان‌ها نیز به خیل نیروی انسانی ماهری پیوسته‌اند که ایران را ترک می‌کنند. شرکت‌های هواپیمایی می‌کوشند با تعهدات سنگین یا ممنوع‌الخروج کردن خلبان‌ها مانع مهاجرت آنها شوند. عامل اصلی این موج نارضایتی اقتصادی است.نارضایتی از شرایط کار، درآمد ناکافی، کاهش پروازها و عدم ایمنی، خلبان‌های ایرانی را به فکر مهاجرت انداخته‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سه ماه پایانی سال ۹۷، بیش از صد نفر درخواست مهاجرت داده‌اند.دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران از بیکاری دو هزار خلبان و کاهش ۱۳درصدی مسافرت‌های هوایی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ خبر می‌دهد. ازدیاد نیروی انسانی در کنار رشد منفی مسافرت‌های هوایی، باعث شده خلبان‌ها به دنبال جذب در شرکت‌های هواپیمایی خارجی به ویژه کشورهای همسایه و منطقه باشند.موج خروج این نیروی کار ماهر آن چنان قوی است که از آن به عنوان "بحران پیش روی صنعت هوایی ایران" یاد می‌شود.وضعیت نابسامان اقتصادی ایران و تفاوت چشمگیر حقوق پرداختی خطوط داخلی و خارجی، دلیل عمده این روند است.  کاپیتان غلامرضا محمدی، عضو هیات مدیره انجمن خلبانان ایران در مهر ۹۴ گفته بود: «کمک خلبان در یک کشور همسایه ماهانه ۱۰ تا ۱۲هزار دلار حقوق ثابت دارد در حالی که ایرلاین‌های ایرانی به خلبان، سه میلیون تومان حقوق می‌دهند.»اکثر خلبان‌های مهاجر، در ترکیه، هند، امارات، قطر و کشورهای منطقه کار می‌کنند. علاوه بر انگیزه‌های اقتصادی، مناسبات محیط کار و رفتار کارفرما نیز در تصمیم آنها نقش دارد.

"فرار جمعی"

محمدعلی حجتی، ممیز هواپیمایی کشوری در یادداشتی در روزنامه اعتماد می‌نویسد: «این مهاجرت‌ها که عموما با نارضایتی و گاهی بدون اطلاع قبلی بوده، حتی با وجود داشتن تعهد به شرکت ایرانی نیز صورت می‌گیرد. از آنجا که خلبانان ایرانی مکانی برای احقاق حقوق خود و بیان مشکلات و نارضایتی‌شان ندارند، پس از پیگیری‌های اداری معمول و حاصل نشدن نتیجه، یا به شرایط موجود خو می‌کنند یا رخت مهاجرت بر تن می‌کنند.» او این مهاجرت‌ها را به "فرار هماهنگ نشده جمعی" تشبیه کرده است.تقریبا همه این مهاجرت‌ها با درخواست فردی و ارتباط مستقیم آنها با شرکت‌های هواپیمایی خارجی صورت می‌گیرد و هیچ نهاد یا شرکت رسمی داخلی در این امر دخالت ندارد.شرکت‌های هواپیمایی برای جلوگیری از خروج خلبان‌ها، از آنها تعهدات سنگین و بلندمدت می‌گیرند. کارفرمایان گاه برخی از خلبان‌ها را ممنوع الخروج می‌کنند یا برای گواهینامه پرواز، تاییدیه نمی‌دهند تا آنها را به ادامه کار پای‌بند سازند. در مواردی حتی گواهینامه آن دسته از خلبان‌هایی که در شرکت‌های هواپیمایی خارجی پرواز کرده‌اند، به عنوان مجازات تعلیق شده است.

محرومیت از حق اعتراض

ممیز هواپیمایی کشوری در یادداشت خود می‌نویسد: «فرار ناشی از نارضایتی این خلبانان که در سال‌های دور با رفتن به یک شرکت هواپیمایی داخلی دیگر التیام می‌یافت، عموما از سر استیصال بوده و از آنجایی که همه جای آسمان ایران یک رنگ دارد، در سال‌های اخیر به یک شرکت هواپیمایی خارجی ختم شده و در نبود امکان بروز سایر نمادهای اعتراض جهانی، به کنشی برای بیان اعتراض و اعلام نارضایتی آنها تبدیل شده است.»

محمدعلی حجتی اشاره می‌کند که خلبان‌های ناراضی در ایران، سندیکا و حق اعتصاب و اعتراض ندارند و نارضایتی‌شان می‌تواند در عرصه‌های خطرآفرین بازتاب یابد: «کمترین هزینه‌ای که یک خلبان ناراضی می‌تواند تحمیل کند، هزینه‌های پنهانی است که با کوچکترین تصمیم او در هدایت هواپیما روی باند فرودگاه یا حتی در حین پرواز با افزایش مصرف سوخت، وقوع تأخیرات پروازی، افزایش استهلاک قطعات مصرفی هواپیما و مانند آنها رخ می‌دهد.»او بدترین واکنش قابل‌تصور نارضایتی آن دسته از خلبان‌هایی را که امکان مهاجرت ندارند، "رعایت نکردن اصول مدیریت منابع خدمه پروازی" و تهدید ایمنی پروازها دانسته و خواستار تغییر رویکرد شرکت‌های هواپیمایی نسبت به مهاجرت خلبان‌ها شده است.این کارشناس هواپیمایی کشوری توصیه کرده که برای حفظ منابع انسانی از جمله خلبانان، به جای استفاده از روش‌های قهری و تشکیل پرونده‌های متعدد قضائی و بحرانی جلوه ‌دادن مهاجرت آنها، از روش‌های نوین مدیریت منابع انسانی استفاده شود.پس از سقوط پرواز تهران - یاسوج در زمستان سال ۹۶، بحث نارضایتی خلبان‌ها بالا گرفت. آن زمان تعدادی از خلبان‌های شرکت هواپیمایی آسمان اعلام کردند که از آنها چک‌های چند صد میلیونی می‌گیرند تا از شرکت خارج نشوند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۹۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام نخستین گروه از زائران عمره به عربستان پس از ۹ سال

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، آئین بدرقه رسمی نخستین کاروان زائران عمره از تهران با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان سعودی در ایران امروز دوشنبه (۳ اردیبهشت) در فرودگاه امام خمینی (ره) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اعزام زائران عمره مفرده از سوم اردیبهشت

پس از ۹ سال توقف، با برگزاری مراسم بدرقه رسمی اعزام زائران عمره در قالب ۲ کاروان ۸۵ نفره از استان‌های کردستان و کرمانشاه از طریق فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) انجام و عاشقان چشم انتظار زیارت خانه خدا با پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران راهی مدینه منوره شدند.

بر اساس برنامه ریزی‌های به انجام رسیده توسط سازمان حج و زیارت و سازمان هواپیمایی، زائران عمره گذار کشورمان تا ۱۳ اردیبهشت ماه جاری از طریق ۱۱ فرودگاه کشور راهی سرزمین وحی خواهند شد.

قرار است زائران خانه خدا در قالب ۱۱ پرواز به ترتیب از فرودگاه‌های مشهد (۳ اردیبهشت)، زاهدان (۴ اردیبهشت)، اهواز (۵ اردیبهشت)، تبریز (۶ اردیبهشت)، یزد (۷ اردیبهشت)، کرمان (۸ اردیبهشت)، بندرعباس (۹ اردیبهشت)، ساری (۱۰ اردیبهشت)، اصفهان (۱۱ اردیبهشت)، شیراز (۱۲ اردیبهشت) و مشهد (۱۳ اردیبهشت) و فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) عازم عربستان سعودی شوند.

پس از ۹ سال چشم انتظاری؛ نخستین گروه از زائران عمره راهی عربستان شدند

در عملیات عمره امسال پنج هزار و ۷۲۰ زائر خانه خدا عازم سرزمین وحی می‌شوند که ۲ هزار و ۸۶۰ زائر از فرودگاه‌های تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ۲ هزار و ۸۶۰ زائر از طریق فرودگاه حضرت امام خمینی (ره) برای انجام مناسک عمره مفرده عازم خانه خدا می‌شوند.

تمامی پروازها توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود و آخرین پرواز برگشت زائران نیز در تاریخ ۲۳ اردیبهشت به انجام خواهد خواهد بود.

الزام حضور زوار ۴ ساعت پیش از پرواز در فرودگاه

به منظور میزبانی مناسب فرودگاه از زائران عمره خانه خدا توصیه می‌شود با توجه به اینکه فرآیند تحویل بار همچون عملیات حج تمتع نیست، زائران چهار ساعت قبل از پرواز برای انجام این فرآیند در فرودگاه حضور داشته باشند.

همچمنین از زائران درخواست می‌شود با حداقل نفرات مشایعین به فرودگاه مراجعه و تا حد امکان برای جلوگیری از ازدحام، مراسم خداحافظی را در منزل یا مساجد به جا بیاورند و از آوردن داروهای ممنوعه و ... که پیش از این در قالب دستورالعمل به کاروان‌ها ابلاغ شده است، پرهیز کنند.

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نیز پیش تر گفت که در عملیات انتقال زائران عمره، روزانه اعزام حدود ۵۰۰ زائر به سرزمین وحی انجام خواهد شد.

«شمس‌الدین فرزادی‌پور» افزود: عملیات اعزام زائران عمره مفرده با انجام روزانه ۲ پرواز به مقصد فرودگاه مدینه از امروز دوشنبه آغاز می‌شود.

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: عملیات اعزام زائران با انجام ۴۴ پرواز رفت‌وبرگشت از ۱۱ فرودگاه کشور انجام خواهد شد.

وی ادامه‌ داد: در عملیات عمره با انجام ۴۴ پرواز رفت‌وبرگشت، بیش از پنج‌هزار زائر به سرزمین وحی اعزام می‌شوند و عملیات عمره در ۲۳ اردیبهشت ماه جاری پایان خواهد یافت.

مدیر عامل هما، گفت: عملیات حج تمتع نیز از ۲۴ اردیبهشت‌ ماه آغاز خواهد شد و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همچون سال‌های گذشته با همه توان در خدمت زائران سرزمین وحی خواهد بود.

کد خبر: 1227977 برچسب‌ها حج عمره

دیگر خبرها

  • خاطره پرواز منوچهر محققی در عملیات مروارید
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • برقراری پروازهای عسلویه اراک عسلویه از اول ازدیبهشت
  • حذف واسطه‌های فروش بلیت هواپیما؟
  • واسطه‌های فروش بلیت هواپیما در شرکت هواپیمایی ایران حذف شده‌اند
  • مشتری جت های شخصی در ایران چه کسانی هستند؟ | ۲۵۰ هواپیمای شخصی در ایران
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است؟
  • آغاز اعزام ایرانی‌ها به عمره پس از ۹ سال
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است ؟
  • اعزام نخستین گروه از زائران عمره به عربستان پس از ۹ سال