Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه صنف فخاران یزد گفت: از ابتدای امسال ورود و حضور اتباع بیگانه در زمینه خرید و فروش آجر در یزد چندین برابر شده و زنگ خطر در این زمینه به صدا درآمده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش یزدرسا، بازار تولید آجر این روزها حسابی کساد است؛ به‌طوری که تک‌تک تولیدکنندگان از گردونه تولید خارج شده و میزان فعالیت واحدها نیز به کمتر از 40 درصد ظرفیت، رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالیست که یزد با توجه به اقلیم گرم و خشک خود، تامین‌کننده آجر برای بسیاری از استان‌های کشور است.

صاحبان واحدهای صنعتی تولید آجر همچنین مجبورند به دلیل کاهش تقاضا و افزایش هزینه‌های تولید به‌ویژه افزایش هزینه حامل‌های انرژی، تولید خود را کمتر از قیمت تمام‌شده به بازار عرضه کنند تا تولیدات انبار نشود و بخشی از هزینه‌ها شود.

این روند چند سالی است که در اثر رکود صنعت ساختمان بر صنعت آجر کشور به ویژه استان یزد سایه گسترانده است، اما تولیدکنندگان عقیده دارند که روند رکود از سال گذشته تاکنون به مراتب افزایش و حتی می‌توان گفت که فروش آجر به یک سوم سال گذشته کاهش یافته است.

قطعا رونق بازار مسکن، بسیاری از مشاغل از جمله تولیدکنندگان مصالح ساختمانی را از رکود خارج خواهد کرد، اما بازار فعلی چندان رضایت‌بخش نیست چرا که بازار مسکن تکانی نخورده است  در ضمن اینکه این ها تنها مشکل صنعت تولید اجر نیست و صاحبان این صنایع با مشکلات پنهان دیگر دست و پنجه نرم می کنند.

مجتبی ذوالفقاری رئیس اتحادیه صنف فخاران یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص وضعیت کوره‌های آجرپزی یزد گفت: از سال 92 که واحدهای تولید آجرپزی گازدار شدند بیشتر از 30 درصد واحدها به دلیل مشکلات اقتصادی و هزینه‌های هنگفتی که باید برای لوله‌کشی گاز پرداخت می‌کردند از پس هزینه‌های تولید برنیامدند و تعطیل شدند.


***فعالیت 290 کوره آجرپزی سنتی و صنعتی در یزد

وی با بیان اینکه اکنون تقریبا 290 کوره آجرپزی سنتی و صنعتی در یزد فعال هستند، ادامه داد: تمام هزینه‌هایی که برای لوله‌کشی گاز واحدهای تولیدی آجرپزی نیاز بوده است خود واحدها پرداخت کردند که این هزینه‌ها فشار زیادی بر آن‌ها وارد کرد و مجبور شدند از سرمایه تولید خود به گازکشی اختصاص بدهند و تولید آنها کاهش یافت.

ذوالفقاری افزود: با وجود اینکه گازکشی کوره‌های آجرپزی موجب تعطیلی تعدادی از واحدهای تولیدی شد اما به این دلیل که سوخت مورد استفاده در کوره‌ها مانند قبل دیگر سهمیه‌ای نیست این موضوع موجب افزایش تولید آجر شد و این افزایش تولید از سال 92 تا 96 کاهش قیمت آجر را در پی داشت.
 

***فعالیت واحدهای تولیدی آجر با 50 درصد ظرفیت

 


رئیس اتحادیه صنف فخاران یزد تصریح کرد: اکنون کوره‌های آجرپزی در یزد با توجه به مشکلات اقتصادی، پایین آمدن توان مالی و نبود کارگر و بالا رفتن دستمزد کارگر با 50 درصد ظرفیت کار می‌کنند، و این موضوع موجب کاهش تولید در کوره‌ها و افزایش قیمت آجر می‌شود.


***خرید و فروش 90 درصد آجر یزد توسط اتباع بیگانه

ذوالفقاری بزرگترین مشکل اصناف به ویژه واحدهای تولیدی آجر در یزد را اتباع خارجی عنوان کرد و افزود: واحدهای تولیدی آجر به صورت مجتمع عمدتا در منطقه اکرم آباد یزد مستقر هستند و تنها یک مسیر به عنوان خیابان ورودی به این مجتمع وجود دارد که اتباع خارجی سرتاسر این خیابان نشسته و مسیر را بسته‌اند و به صورت دلالی خرید و فروش آجر در یزد را به دست گرفتند و اجازه اینکه مشتری به واحدهای تولید مراجعه و واحدها مستقیما تولیدات خود را به فروش برسانند، نمی‌دهند.


وی با بیان اینکه 90 درصد آجر تولیدی در یزد توسط اتباع بیگانه که عمدتا افاغنه هستند خرید و فروش می‌شود، ادامه داد: از ابتدای امسال ورود و حضور اتباع در زمینه خرید و فروش آجر چندین برابر شده و زنگ خطر در این زمینه به صدا درآمده است و از آنجا که اتحادیه قدرت چندانی برای جلوگیری از این جریان ندارد با فرمانداری و استانداری یزد مکاتباتی انجام شده و آنها نیز از این جریان اطلاع دارند اما تاکنون اقدامی از سوی آنها صورت نگرفته است.

ذوالفقاری افزود: عمده کوره دارانی نیز که توانایی مالی نداشتند اتباع را به عنوان شریک خود در آن واحد تولیدی قرار داده‌اند و تعدادی کوره‌های آجر نیز مستقیما در دست افاغنه هست که چنانچه به این شکل پیش برود کم کم این اتباع شرکای ایرانی خود را کنار زده و خود این واحدهای تولیدی را به دست می‌گیرند.
 

***زنجیره صنعت ساختمان در یزد به دست اتباع بیگانه افتاده است

وی با بیان اینکه متاسفانه در صنعت آجر ایران به دلیل سنتی بودن و سختی کار، نیروی کار اکثرا از اتباع بیگانه هستند، تصریح کرد: این روند در یزد موجب شده که از تولید آجر تا فروش و حتی مصرف آن به دست اتباع بیگانه باشد، در واقع در بخش مسکن و ساختمان سازی در یزد زنجیره‌ای از اتباع تشکیل شده است، از کارگر تا سنگ بر، کاشی کار، استاد بنا، معمار و ... اکثرا اتباع بیگانه هستند و در هر زمینه‌ای از جمله آجر، ماسه، سیمان و .. حضور دارند و نفوذ پیدا کردند و به نحوی با بخش ساختمان ارتباط برقرار می‌کنند که نتیجه خوبی را به دنبال ندارد.


***کمبود نیروی کار در کوره‌های آجرپزی

رئیس اتحادیه صنف فخاران یزد با اشاره به کمبود نیروی کار در کوره‌های آجرپزی عنوان کرد: از آنجا که اکثرا کارگران کوره‌ها اتباع بیگانه هستند و با افزایش نرخ ارز ارزش پول ملی بسیار کم شده است دستمزد پرداختی به کارگران موجب نارضایتی آنها شده و نیروی کار در کوره‌ها کم شده است و از طرفی کوره‌داران نیز توانایی مالی برای پرداخت دستمزد بیشتر به این کارگران را ندارند.

ذوالفقاری با بیان اینکه برای 300 واحدتولیدی فعال در مجموع هزار کارگر حضور دارد در حالی که حداقل به سه هزار نیروی کار برای این کوره‌ها نیاز است، ادامه داد: الان 50 درصد واحدهای آجرپزی یزد بدون کارگر هستند و این واحدها باید منتظر بمانند تا کارگرانی که درواحدهای دیگر مشغول هستند کارشان را در آن واحدها به پایان برسانند و سپس در این واحدها مشغول به کار شوند.

وی افزود: امسال مجبور شدیم نرخ بالاتری را برای کارگران در نظر بگیریم تا آنها را برای کار در واحدها جذب کنیم و به نسبت سال گذشته کارگر بیشتری در واحدها مشغول به کار هستند ولی از آنجا کار در دست اتباع افتاده است دستمزد خود را بالاتر برده‌اند بنابراین برای چند روزی دستگاه‌ها را خاموش کردیم تا نرخ مشخصی برای دستمزد آنها تعیین و سپس اقدام به شروع کار و تولید آجر کنیم.


***افزایش 20درصدی قیمت آجر در یزد

ذوالفقاری با بیان اینکه قیمت آجر نسبت به سال گذشته افزایش 10 تا 20 درصدی داشته است، گفت: افزایش هزینه‌های تولید، قطعات و لوازم دستگاه‌های صنعتی، دستگاه خشت زنی و ... موجب افزایش منطقی آجر است اما اینکه بخواهیم برای جذب نیروی کار افزایش چند برابری برای کارگر افغانی در نظر گیریم علاوه بر اینکه کوره‌ها اینقدر توانایی مالی ندارند، این موضوع افزایش غیرمنطقی آجر را به همراه دارد که فعلا با متوقف کردن دستگاه‌ها قصد داریم از این افزایش جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه تمام سعی ما این است که قیمت آجر بیش از این افزایش نیابد، تصریح کرد: بخش مسکن بخشی فراگیر است که خیلی از مشاغل دیگر نیز به آن مرتبط هستند و اگر این حوزه رونق داشته باشد مشاغل دیگر نیز رونق پیدا می‌کنند و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم چنانچه آجر به عنوان مصالح اولیه برای شروع ساختمان سازی با افزایش قیمت مواجه باشد بازار ساخت و ساز مسکن را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.
 

***رونق تولید صنعت آجر در گرو بروزرسانی تکنولوژی تولید

رئیس اتحادیه صنف فخاران یزد با اشاره به رونق تولید به عنوان شعار سال گفت: یکی از بزرگترین اقداماتی که برای رونق تولید در دستور کار داریم این است که دستگاه‌های جدید را وارد چرخه تولید آجر کنیم که هم تولید را بالا ببرد که آجر را با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسانیم و هم بتوان از کارگر بومی به جای کارگر اتباع بیگانه استفاده کرد چرا که رونق تولید وقتی حاصل می‌شود که در این چرخه برای نیروی ایرانی اشتغال ایجاد شود.

ذوالفقاری در خصوص موضوع انتقال کوره‌های آجرپزی از حاشیه شهر به مکانی دورتر از مناطق شهری خاطرنشان کرد:خوشبختانه با تغییر سوخت کوره‌های آجرپزی از مازوت به گاز طبیعی، میزان آلاینده‌های زیست محیطی این واحدها تا 80 درصد کاهش یافت و شکایات مردمی نیز در این زمینه وجود ندارد و عملاً موضوع انتقال کوره‌ها منتفی شد.

 


***سود پایین اجازه بهبود تکنولوژی به تولید آجر نمی دهد

سید محمد بهشتی، عضو هیات مدیره انجمن آجر ماشینی کشور در چندی پیش در جمع رسانه ها با اشاره به رکود حاکم بر بازار و تاثیر آن بر صنعت تولید آجر اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۵۵ واحد تولید آجر فشاری ماشینی در استان یزد (به عنوان یکی از کانون‌های تولید آجر در کشور) استقرار دارد که به دلیل معضل رکود، حدود ۶۰ واحد تعطیل و از این میزان تنها ۹۵ واحد آجر پزی مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: متاسفانه واحد‌های تولید آجر با ظرفیتی کمتر از ۴۰ درصد مشغول به فعالیت هستند و در چنین شرایطی شاهد واردات آجر هستیم که از حیث کیفی، آجر‌های وارداتی به هیچ عنوان قابل رقابت با تولید با کیفیت داخلی نیستند.

بهشتی در ادامه می‌گوید: حاشیه سود تولید آجر بسیار ناچیز و پایین است و به دلیل سود اندک، امکان بهبود تکنولوژی تولید آجر، در استان سخت و دشوار است و حصول این امر مستلزم حمایت هر چه بیشتر بانک‌ها و دستگاه‌های ذی ربط است.

مشکلات تولید اجر و صنف فخاران یزد نه مربوط به دیروز و امروز است و نه یک و دوتاست که بتوان در این نوشتار بیان کرد اما آنچه مسلم است وجود مشکلات ریشه داری است که می توان این صنعت مهم در عرصه ساخت و ساز را دست خوش وقایع ناخوشایندی کند که دود ان تنها در چشم تولیدکنندگان با اصالت و مردم برود.
رفع مشکلات کلان کوره داران و تولیدکنندگان آجر گویا از تدابیر استانی و منطقه ای فراتر رفته و راه برون رفت از بحران های بر هم تافته این صنف نیازمند تدبیر اساسی در سطح دستگاه های کشور و وزارت خانه های مزتبط است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۰۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشاک مستعمل در مشهد آزادانه به فروش می رسد

مهدی لسان طوسی گفت: طبق ماده ۶۲ قانون نظام صنفی، فروش و عرضه کالا‌های مستعمل یا تاناکورا ممنوع است و هر جا فروش آن دیده شود از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آن برخورد خواهد شد.

وی دلیل افزایش فروشندگان لباس‌های مستعمل در مشهد را کم شدن قدرت خرید مردم و افزایش تقاضا برای این نوع پوشاک عنوان و اضافه کرد: این موضوع به شدت در دست بررسی است، زیرا ادامه فعالیت آنها به ضرر بخش تولید و عرضه کنندگان قانونی پوشاک در مشهد است.

رییس اتحادیه صنف فروشندگان پوشاک مشهد در پاسخ به این سوال که به چه علت واحد‌های عرضه کننده پوشاک دست دوم از فروشگاه‌ها و مراکز تجاری معتبر در حال فعالیت هستند گفت: دلیلش آن است که صاحب واحد صنفی یا فروشگاه پیش از این پروانه کسب برای فروش پوشاک نو گرفته، اما بعد نسبت به عرضه پوشاک مستعمل در همان محل اقدام کرده است.

طبق اعلام مدیریت بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد، ۲۱۸ پرونده تعزیری در پی انجام ۲ هزار و ۱۵۴ مورد بازرسی از صنف پوشاک در این شهر در طول ماه فروردین تشکیل شده است که در این راستا چهار واحد صنفی در رسته پوشاک به دلیل داشتن تخلفاتی از جمله گرانفروشی و عدم درج قیمت در مشهد پلمب شدند.

رییس اتحادیه صنف فروشندگان پوشاک مشهد در این باره گفت: با توجه به این که زمستان گذشته سرمای زیادی در مشهد اتفاق نیفتاد و پوشاک زمستانی نیز فروش زیادی در این شهر نداشت از این رو صاحبان واحد‌های صنفی مجبور شدند اجناس خود را به قیمت خرید (بدون در نظر گرفتن سود قانونی) بفروشند.

لسان طوسی افزود: در فروردین ماه هم صاحبان صنوف پوشاک در مشهد خرید جدید لباس نداشتند و خرید‌های جدیدشان از اردیبهشت ماه آغاز می‌شود، لذا قیمت‌ها هم تغییری نداشته و مربوط به سال قبل بوده است و در مجموع نمی‌توان گفت این رسته صنفی در فروردین ماه گران فروشی کرده است.

وی اضافه کرد: قیمت تمام شده تولید پوشاک به دلیل هزینه‌های جانبی و سربار که هر ساله رو به افزایش است، زیاد شده و به طور قطع بر قیمت پوشاک اثرگذار بوده است، اما واحد‌های صنفی پوشاک مشهد در فروردین ماه گران فروشی نداشته و اجناس ماهیتاه دلیل بالا بودن قیمت تمام شده تولید، گران هستند با این حال نمی‌توان بروز تخلف گران فروشی از برخی صنوف را هم انکار کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در استان تهران/ احداث ۲ مگافارم پیگیری می‌شود
  • تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی است
  • جهش همزمان تولید و فروش شرکت نفت ایرانول در سال جدید
  • رونق تولید در بخش کشاورزی معطل صدور مجوز
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید
  • ممنوعیت فروش امتیاز واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پوشاک مستعمل در مشهد آزادانه به فروش می رسد