Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیریه عچرش، سرپرست هیئت داوران سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بانوان در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، با اشاره به تفاوت‌های ایجاد شده در این دوره از مسابقات نسبت به دو دوره گذشته، اظهار کرد: بر اساس تغییرات آیین‌نامه‌ای پایش و غربالگری شرکت‌کنندگان از طریق فضای مجازی صورت گرفت. به این ترتیب که شرکت‌کنندگان با ارسال فایل صوتی قرائت و ارائه محفوظات خود در رشته حفظ مورد داوری قرار گرفتند و پس از آن در صورت پذیرش به ایران آمده و مرحله نیمه نهایی و فینال را برگزار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رقابت بسیار در رشته حفظ کل قرآن کریم بالا بود

وی با اشاره به اینکه این شیوه باعث شد شرکت‌کنندگان آسان‌تر در مسابقات حضور پیدا کنند و از سختی‌ها و هزینه‌های رفت‌وآمد و احتمال همچنین عدم پذیرش در مرحله نهایی مسابقات جلوگیری شد، افزود: در نهایت 21 شرکت‌کننده خانم در دو بخش بزرگسالان و دانش‌آموزان در مسابقات حضور پیدا کردند که شش نفر به فینال راه یافتند. رقابت بسیار در رشته حفظ کل قرآن کریم بالا بود. مسابقات رشته قرائت را در آیین‌نامه خود دارد اما به دلیل آنکه در مرحله مقدماتی هیچ یک از شرکت‌کنندگان حدنصاب امتیاز را به دست نیاوردند، بنابراین مسابقات در رشته قرائت برگزار نشد.

سطح قرائت بانوان ایرانی از دیگر کشورهای مسلمان بالاتر است

عچرش با تأکید بر اینکه سطح قرائت بانوان ایرانی از دیگر کشورهای مسلمان بالاتر است، گفت: به دلیل برگزاری مسابقات مختلف از سوی نهادهای دولتی آموزش و پرورش، اوقاف و برگزاری دوره‌های آموزشی، قرائت در سطوح پایین تا تخصصی، قرائت بانوان ما از سطح بالاتری برخوردار است. کشورهای دیگر بیشتر در زمینه حفظ کار می‌کنند. در حال حاضر تلاش‌هایی مبنی بر ارتقاء قرائت بانوان در کشورهای عراق و لبنان دیده می‌شود اما تمرکز بیشتر آنها به دلیل سیستم موجود در کشورشان بر حفظ قرآن است. چرا که قرائت نیاز به استادان مختلف در بخش‌های مختلف صوت و لحن، تجوید، وقف و ابتدا دارد و به نظرم امکانات متناسب با یادگیری قرائت در این کشورها برای بانوان وجود ندارد. حفظ قرآن کریم تلاشی فردی است و لزوماً نیاز به استاد ندارد. بنابراین در این عرصه موفق‌تر عمل می‌کنند.

سرپرست هیئت داوران سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بانوان اضافه کرد: در صحبتی که با داوران خارجی این دوره از مسابقات داشتیم، آنها اذعان داشتند که دوره‌های آموزشی و کلاس‌های قرآن به شیوه ایران در کشورشان نیست اما مؤسسات قرآنی دارند. شاید بتوان گفت فرهنگ قرائت بانوان در این کشورها نهادینه نشده است اما در رشته حفظ رقیب بانوان ایرانی هستند.

وی تصریح کرد: به دلیل تمرکز بیشتر این کشورها برای رشته حفظ امتیاز نفر اول و دوم بسیار به هم نزدیک بود اما به گفته داوران، شرکت‌کنندگان ایرانی در بخش وقف و ابتدا بهتر عمل کردند.

داوران نسبت به اعتراضات شرکت‌کنندگان پیگیر هستند

عچرش با اشاره به حضور خود در سه دوره مسابقات بین‌المللی قرآن بانوان به عنوان ناظر، داور و سرپرست هیئت داوران گفت: هر چه که بر تجربه برگزاری این مسابقات افزوده شود، نقدها و انتقادهای سال‌های گذشته پاسخ داده می‌شود. همواره نظر شرکت‌کنندگان برای مسئولین اجرایی مسابقات مهم است و سعی می‌شود که نقایص آن برطرف شده و بر این اساس سال به سال عملکرد مسابقات بهتر شود. برگزاری مسابقات در این دوره نسبت به سال‌های گذشته منسجم‌تر بود. هر شرکت‌کننده پس از اینکه مسابقه‌اش تمام شد و کارنامه‌اش را دریافت کرد، می‌تواند از طریق سیستم اعتراض نسبت به رتبه و نمره‌اش اعتراض کند. سپس فرم اعتراض به رئیس هیئت داوران می‌رسد و به منظور بررسی این اعتراض فایل صوتی آن شرکت‌کننده گوش داده می‌شود و پس از بررسی نتیجه اعلام می‌شود. اگر باز هم آن شرکت‌کننده اعتراض داشت این روند تکرار می‌شود. داوران نسبت به اعتراضات شرکت‌کنندگان پیگیر هستند و مسیر اعتراض برای همه باز است.

وی با اشاره به اینکه به منظور هماهنگی میان داوران ایرانی و خارجی که از سوی کمیته فنی مشخص می‌شوند، یک جلسه قبل از آغاز مسابقات برگزار خواهد شد، گفت: در کنار هر داور خارجی یک داور ایرانی حضور دارد. یعنی هر رشته را دو نفر داوری می‌کنند.

پیشنهاد اضافه شدن دو رشته تفسیر و مفاهیم قرآن کریم

عچرش بیان کرد: به منظور افزودن رشته‌های دیگر در مسابقات قرآن بانوان، پیشنهاد اضافه شدن دو رشته تفسیر و مفاهیم قرآن کریم ارائه شده است. برای رشته‌ای مثل تواشیح باید بررسی‌ها مبنی بر حضور گروه‌های تواشیح بانوان در دیگر کشورها صورت گیرد چرا که برگزاری این مسابقات در ایران مستلزم داشتن رقیب است.

سرپرست هیئت داوران سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بانوان عنوان کرد: مسابقات مهم نیست بلکه جمع قرآنی کشورهای مسلمان ونشان دادن اهمیت جمهوری اسلامی به قرآن کریم مهم است. دیدار شرکت‌کنندگان و داوران با مقام معظم رهبری بسیار برای آنها خوشایند بود چرا که پیش از دیدار ابراز اشتیاق داشتند و بعد از آن هم خوشحال بودند که ایشان را دیده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان فعالیت های قرآنی مسابقات بین المللی قرآن مسابقات قرآن بانوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۰۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بوابة الاهرام، طرح جدید اداره امور مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) با عنوان «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید، اتمام حفظ و یادآوری حفظیات قرآنی به ۶ زبان عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، مالایی و هوسایی است و پس از یادگیری کامل، گواهینامه و اجازه قرائت با سند متصل از سوی معلمان دارای مجوز در علم قرائت به قرآن‌آموزان اعطا می‌شود. این خدمت با هدف اینکه مرجع نخست در آموزش قرآن کریم باشد، راه‌اندازی شده است.

مقرأة الحرمین با هدف سهولت در آموزش کتاب خدا و یادگیری ترتیل قرآن برای کسانی که تمایل دارند در هر زمان و مکانی با استفاده از فناوری جدید و اجرای بهترین روش در آموزش قرآن کلام وحی را فرا بگیرند، اجرا می‌شود و به حجاج و عمره‌گزاران نیز فرصت آموزش قرائت صحیح قرآن کریم را می‌دهد و به آنان گواهینامه و اجازه قرائت اعطا می‌کند.

این طرح دارای برنامه‌های متعدد آموزشی از جمله تصحیح قرائت، حفظ، یادآوری محفوظات، یادگیری تجوید، اصول قرائات، جلسات تلاوت قرآن، پیگیری آموزشی و جلسات پخش زنده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام در این طرح، از طریق تارنمای اینترنتی مقرأة الحرمین به نشانی maqraa.gph.gov.sa یا از طریق نرم افزار‌های (اپلیکیشن)‌های طراحی شده اقدام کنند.

 

دیگر خبرها

  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • رقابت قرآنی دانش آموزان شمال فارس در سرچهان
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • ۸ درصد شرکت‌کنندگان کنکور از خراسان رضوی هستند
  • برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • حمیدرضا نصیری و محمدرضا زاهدی نمایندگان ایران در مسابقات قرآن مالزی
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • برگزاری مرحله مقدماتی پانزدهمین و بیست و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم، نهج‌البلاغه و اذان ویژه مجموعه منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران
  • رتبه اول خراسان رضوی در تعداد حافظ و قاری بین‌المللی
  • اعزام ۲ نماینده از ایران به مسابقات قرآن مالزی