Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-19@19:48:22 GMT

اقتصاد دانش بنیان موجب تقویت اقتصاد کشور خواهد شد

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۳۰۳۸

اقتصاد دانش بنیان موجب تقویت اقتصاد کشور خواهد شد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اجلاس سراسری کارگروه های تخصصی برنامه ریزی و گسترش وزارت علوم با حضور مسئولان حوزه آموزش عالی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

حجت الاسلام عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گردهمایی اعضای کارگروه های تخصصی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که اگر بخواهیم از آموزش عالی کشور برای رسیدن به نقطه هدف یاری بگیریم، باید به مسائل اقتصادی توجه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در طول این چهل سال مهم ترین رشد کشور در حوزه علم و فناوری بوده است؛ اگر عقب افتادگی هایی است در حوزهای دیگری از جمله مسائل اقتصادی قرار دارد.

عاملی ادامه داد: باید بررسی کنیم که مهم ترین چالش آموزش عالی کشور چیست و بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم؛ از نظر اسناد و شرایط واقعی جامعه، مهم ترین چالش کشور ضعف اقتصادی است که اگر این موضوع اصلاح شود، در بسیاری از حوزه ها مشکلات موجود حل خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که رونق عدالت اجتماعی و رسیدگی به نیازمندان جامعه از ضروریت های جامعه اسلامی است اظهار کرد: بزرگترین چالش کشور در حوزه علم و فناوری، عدم تناسب فناوری با مسائل اقتصادی است. امروز در کشور تناسب شغل با فارغ التحصیلی ۷ تا ۷۰ درصد است.

عاملی تصریح کرد: امروز میرایی رشته های دانشگاهی و فناوری های نوین، به عنوان یک جریان بزرگ در دنیا در حال شکل‌گیری است؛ بسیاری از شغل های بزرگ در دنیا به دلیل ظهور فناوری های نوین از میان رفته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مسئله ارتباط دانشگاه با صنعت اذعان داشت: متاسفانه دانشگاه و صنعت کشور از فناوری های نوین عقب افتاده اند و لذا ضرورت دارد این عقب افتادگی را جبران کنیم. در واقع ما نیازمند یک تحول کیفی در آموزش عالی کشور هستیم.

عاملی درباره تولید علم ایران گفت: سهم کشور ایران تولید علم، ۲/۶ درصد است که نشان دهنده این است که می‌توانیم جهت گیری های کیفی به آموزش عالی کشور دهیم؛ این موضوع نیازمند پشتوانه فکری دانشجویان و دانشگاه ها مراکز آموزش عالی است.

وی ضمن اشاره به مولفه های تحول علم و فناوری کشور بیان کرد: مولفه های تحول علم و فناوری کشور شامل توسعه رشته های فناوری متناسب با نیازهای کشور، اثر بخشی مقالات در راستای حل مشکلات جامعه، تولید محصولات فناورانه از نتایج تحقیقات و عقد قرار داد با صنایع، انتشار تولید علمی و مقالات با کیفیت، بسط عدالت آموزشی و توسعه منطقه ای، افزایش ثبت اختراعات و ایجاد کسب و کارها و ثروت دانش بنیان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: مقام معظم رهبری تاکید دارند که مرجعیت علمی ایران باید به گونه ای باشد که از تمامی دنیا برای کسب علم به ما رجوع کنند؛ سلطه علمی کشور ما در جهان پراکنده شده که به معنی توسعه علمی ایران است؛ امروز نظام آموزشی کشورهای اروپایی از آسان گیری فاصله گرفته اند زیرا متوجه شده اند که این فرایند نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.

وی با طرح این سوال که چرا باید جهت گیری های علمی کشور در جهت حل مشکلات اقتصادی باشد گفت: ما باید در حوزه سیاست گذاری بدانیم که چه علومی برای تقویت قدرت اقتصادی نقش کلیدی را ایفا می کنند؛ نزدیک به ۱۰ سال است که شعار سال در ارتباط با مسائل اقتصادی است که این موضوع مهر تاییدی بر اهمیت حوزه اقتصاد است.

عاملی در پایان تاکید کرد: اقتصاد دانش بنیان است که می تواند اقتصاد کشور را تقویت کند و برای تحول در این حوزه راهی جز تخصصی گرایی نخواهیم داشت.

انتهای پیام/

108 / 31

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۳۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک فناوری پردیس به شهری در تراز جهانی تبدیل شود

به گزارش تابناک، معاون اول رئیس جمهور همچنین در سیزدهمین نشست هیات امنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت شرکت کرد و در این جلسه رئیس پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس و اعضای هیأت امنا به تشریح مشکلات، درخواست ها و مسائل خود پرداختند.
دکتر مخبر در این نشست با تاکید براینکه پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود و در مجامع بین المللی حضور فعالانه داشته باشد، گفت: بخش علمی و فناوری مزیت کشور است و باید در سطح کشور چنین پارک های علم و فناوری توسعه و گسترش یابد و همچنین با وجود دیپلماسی و سیاست خارجی فعال دولت سیزدهم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان های مهم اقتصادی و تجاری بین المللی، باید شرکت های دانش بنیان از این مزیت حداکثر استفاده را ببرند.


وی تاکید کرد: بزرگترین مزیت کشور و جمهوری اسلامی، وجود نیروی جوان و نخبه است که خداوند به این کشور عطا کرده و مسئولین دولتی و حکومتی باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشند.


دکتر مخبر با اشاره به عملیات افتخارآمیز و مقتدرانه اخیر سپاه پاسداران و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ، تاکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.


دکتر مخبر اظهار داشت: پارک‌های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم و بهترین مدل برای اداره و حل مسائل کشور هستند که باید بستر فعال شدن بخش خصوصی با تکیه بر این شرکت ها و جوانان تحصیل کرده فراهم شود.وی تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری باید به همه ارکان دولت برای بهره‌گیری از چنین فرصتی در راستای حل مشکلات وزارتخانه‌ها کمک کند.


دکتر مخبر افزود: آینده اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه مزیت کشور و جمهوری اسلامی ایران در همین بخش است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید پس از شناسایی بسترهای دانش بنیان وزارتخانه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان ماموریت دهد تا به حل مشکلات آنان کمک کنند.


معاون اول رئیس جمهور همچنین با تاکید براینکه با حضور و بازدید از نمایشگاه ها و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و تلاش های جوانان نخبه، خلاق، مدیر و مدبر به وضوح مشاهده می کنیم که تمام مشکلات و مسایل کشور توسط این جوانان حل شدنی است، تصریح کرد: در زمان بروز هر گونه مشکل و مسأله با مراجعه به نیروی های نخبه، جوان، با انگیزه، دیندار و وطن پرست توانستیم در حداقل زمان ممکن، با بهترین کیفیت و کمترین هزینه بسیاری از مشکلات کشور را حل و فصل کنیم. 


دکتر مخبر با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای جدی و اصلی دولت سیزدهم فعال کردن شرکت های دانش بنیان است، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور برای فعال کردن بیش از پیش حرکت و فعالیت شرکت های دانش بنیان همواره تاکید کرده اند و دستورات لازم را در این زمینه داده اند که با توجه به حرکت صنعت و اقتصاد در دنیای امروز به سمت فناوری های دانش بنیان، هوش مصنوعی و فناوری های پیشرفته و با توجه به مزیت کشور در داشتن نیروهای جوان و نخبه، نباید از دنیا عقب بمانیم.
وی تاکید کرد: وزارتخانه‌ ها موظف هستند حمایت و حرکت دانش بنیانی در کشور را دنبال کنند که در همین راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مسایل و خواست های این شرکت های دانش بنیان را در دولت مرتب دنبال می‌کند.
دکتر مخبر با اشاره به برخی مشکلات فعالیت های شرکت های دانش بنیان خاطرنشان کرد: دستگاه‌ ها باید به محصولات و دستاوردهای این شرکت ها اطمینان کنند و همچنین مسائل مالی و ارزی، گرفتن سهم بازار داخلی و خارجی و صادرات محصولات آنان در دولت پیگیری می شود.
معاون اول رئیس جمهور به نامگذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: جهش تولید بدون تکیه به نیروهای نخبه، خلاق و شرکت‌های دانش بنیان میسر نیست و در بازدید از تمام بخش های پارک فناوری پردیس محصولات و تولیدات بخش های مختلف این مجموعه افتخارآمیز است تا جاییکه در برخی محصولات تنها در دو کشور جهان تولید می شود. با این حال مردم از چنین افتخارآفرینی توسط جوانان نخبه و تحصیلکرده ایرانی کمتر مطلع هستند و در کشور به چنین دارایی و ظرفیت عظیم کمتر توجه می شود.
گفتنی است در حین این بازدید سه ساعته که با همراهی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت پذیرفت، دو مجموعه فناورانه جدید نیز افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت‌آپ‌ها
  • کرمانشاه صاحب شهرک فناوری می‌شود
  • محصولات فناورانه دانشگاه آزاد یادگار امام افزایش می‌یابد
  • پارک علم و فناوری سلامت سمنان افتتاح شد
  • چگونه بصیرت امام خمینی (ره) موجب تقویت بنیان ارتش شد؟
  • قانون جهش دانش‌بنیان مهم‌ترین سرفصل کاری معاونت علمی در ۱۴۰۳
  • پارک فناوری پردیس به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • ساماندهی منابع و تسهیلات با هدف تقویت زیست بوم علم و فناوری
  • افزودن ۹ واحد صنعتی به جمع شرکت‌های دانش بنیان‌های کشور
  • استاندار زنجان: فرهنگ مالیاتی هنوز در جامعه جا نیفتاده است