Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه گفت: جمع آوری کمک های مردمی برای سیل زدگان کشور با محوریت مساجد و بسیج قطعا اعتماد مردمی را به دنبال دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهرداد سالاری در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد در خصوص طرح «جهاد همبستگی ملی» برای کمک به سیل زدگان کشور که از سوی رییس سازمان بسیج مستضعفین اعلام شد و محور قرار گرفتن مساجد در این طرح اظهار داشت: اینکه مردم بخواهند کمک هایشان را یک جا جمع کنند و مسجدمحور باشند و ائمه جماعات نیز زحمت آن را بکشند بسیار کار خوب و پسندیده ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر لزوم حضور دولت برای جبران بخش اعظمی از خسارات وارده به سیل زدگان افزود: کمک های مردمی با توجه به حجم خسارات وارده تنها گوشه ای از کار را می تواند انجام دهد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه تصریح کرد: حجم خسارات استان کرمانشاه در سیل اخیر - که جزو کم آسیب ترین استانها بود- یک هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان بوده است، اما خسارات استان‌های دیگر از جمله لرستان حدود ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تا الان برآورد شده است.

چنانچه مساجد محور جمع‌آوری کمک‌های مردمی باشند اعتماد مردم جلب می شود

وی تاکید کرد: در واقع بعید است این خسارات سنگین تنها با کمک های مردمی جبران شود، لذا دولت در حال تدوین برنامه ای برای این کار است، اما در هر صورت ساماندهی کمک های مردمی توسط مساجد کار بسیار خوبی است و به جای اینکه اشخاص این کار را انجام دهند و آن عدم اعتماد به اشخاص باشد، چنانچه مساجد وارد میدان شوند، مردم به مساجد اعتماد دارند و توسط مساجد این کار انجام شود بسیار کار خوبی است.

سالاری افزود: اکنون دستگاه تخصصی که منازل سیل زدگان را می سازند، طبق قانون بحران بنیاد مسکن است و اگر مساجد این کمک ها را جمع کنند، طبیعتا می توانند خودشان هم در اجرا کمک کنند و گوشه ای از کار را بگیرند، کما اینکه قبلا این کارها انجام شده و خیلی هم خوب بوده است و من به این موضوع و نقش اثرگذار مساجد در این زمینه اعتقاد دارم.

ساخت مساکن سیل زدگان باید از کانال دستگاه تخصصی صورت گیرد

وی خاطرنشان کرد: تمام کمک های مذکور از سوی مساجد خوب است، اما کار ساخت مسکن سیل زدگان باید از کانال دستگاه تخصصی صورت بگیرد.

این مسئول افزود: بسیار بهتر است که دستگاه تخصصی در زمینه ساخت اقدام کند چرا که بنیاد مسکن مسئول خواهد بود و اگر هر جای دیگر هم زحمت آن را بکشند، مسئولیت قانونی از جمله پروانه ساختمانی، تعیین زمین، تائیدیه و... با بنیاد مسکن است و باید به ناچار بنیاد مسکن زحمت آن را بکشد و قانونگذار بنیاد مسکن را به عنوان دستگاه تخصصی معرفی کرده است.

بسیج از خود مردم است و مردم به آن اعتماد دارند

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه اشاره ای نیز به نقش اثرگذار بسیج در کمک رسانی در جریان اتفاقاتی چون سیل اخیر افزود:  بسیج در جمع آوری کمک ها می تواند بسیار موثر عمل کند چرا که بسیج از خود مردم است و مردم به آن اعتماد دارند.

وی بیان داشت: بسیجیان قطعا گوشه ای از کار را می گیرند و کار را انجام دهند به خصوص در ساخت و سازها می توانند کمک کنند.

سالاری بار دیگر به نقش مساجد اشاره کرد و یادآور شد: مساجد با اعتبار دولتی ساخته نمی شوند و از قدیم الایام مردمی بوده و توسط هیئت امنا با جمع آوری کمک‌های مردمی ساخته شده است و چون با کمک مردم ساخته شده، مردم اهمیت و اعتقاد خاصی به نقش مساجد دارند.

معاون عمرانی استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: این که مساجد کمک‌ها را جمع‌آوری کند و با هماهنگی بنیاد مسکن که هر مسجد کار نظارت و کمک به ساخت منازل را داشته باشند، کار بسیار خوب و پسندیده ای است.

کمک کسبه برای تامین کالاهای اساسی کار خوبی است

وی در خصوص تامین کالاهای اساسی توسط کسبه در قالب طرح «جهاد همبستگی ملی» نیز گفت: در حال حاضر دولت امکانات محدودی برای خرید کالاهای اساسی دارد و برای مثال می تواند رقم محدودی برای کسانی که کالاهای اساسی اشان از بین رفته تعیین و پرداخت ند اما قطعا کسانی که وسایلشان از بین رفته به رقم های بیشتری نیاز دارند و قطعا وسایل مورد نیاز یک زندگی با این رقم تامین نمی شود و کمک کسبه در این زمینه بسیار موثر خواهد بود و می تواند رقم دولت و کمک های مردمی در کنار هم قرار گیرد.

سالاری در خصوص ساخت یک مدرسه توسط هر بانک نیز افزود: بانک ها معمولا به این شکل می‌توانند کمک کنند که برنامه ریزی برای کمک به ساخت مدارس، ورزشگاه و... را انجام می دهند و در مناطق زلزله زده نیز این کار را کردند و قطعا در مناطق سیل زده نیز این کار را انجام می دهند اما منابعشان محدود است و نمی توان آنها را اجبار کرد.

وی تصریح کرد: تعداد بانک های کشور نسبت به انجام این کار بسیار کم است و قطعا دولت باید در این زمینه اعتباراتی را که قرار می دهند، در بحث زیرساخت‌ها هزینه شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: به نظر من هر بخش و دستگاهی که علاقمند به کمک باشد جای تقدیر و تشکر دارد و بانک ها هم معمولا کمک می کنند همانطور که در بحث زلزله این موضوع را ثابت کردند اما نمی توانند ساخت مدارس مناطق سیل زده را به صورت کامل پوشش دهند و نمی توان آنها را ملزم و موظف و اجبار به این کار کرد اما اگر خودشان بخواهند این کار را انجام دهند بسیار کار پسندیده ای است.

معاون عمرانی استاندار کرمانشاه تاکید کرد: طرح مذکور، طرح بسیار خوبی است و بانک هاهر چند نمی تواند پوشش دهنده باشد اما می توانند موردی کمک کند.

وی در پایان گفت: تمام این حرکت های مردمی و جهادی حرکت های بسیار خوبی است و مردم نشان هم دادند که در خیلی از جاها می توانند موثر باشند و در بخش امداد و اسکان اضطراری خوب کمک کردند و می توانند در بحث بازسازی هم بسیار خوب کمک کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل اخیر سیستان و بلوچستان آزمایش اعتماد مردم به مسؤولان بود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، رضا شریفی در نشست شورای اداری شهرستان‌های نیکشهر و قصرقند با اشاره به اینکه امور شهرستان‌های قصرقند و نیک شهر را همیشه با افتخار پیگیری کرده‌ام، اظهار کرد: فرمانداران این شهرستان‌ها ارتباط خوبی با مردم گرفته‌اند همچنین تیم اجرایی هر شهرستانی به نسبت ارتباطی که با مردم می‌گیرد درصد موفقیت آن تضمین می‌شود.

وی گفت: مقام معظم رهبری سال‌هاست که شعار سال را به مباحث اقتصادی به ویژه با مشارکت مردم اختصاص می‌دهند و امسال دغدغه مقام معظم رهبری و در واقع دغدغه حکمرانی کشور با پشتوانه مردمی است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: ماشین آلات دستگاه‌ها برای مدیریت بحران سیل و مسائلی از این دست کافی نیست بنابراین استفاده از ظرفیت مردمی و بخش خصوصی یک مزیت به شمار می‌رود که در سیل اخیر مشاهده کردیم مردم در شرایط بحرانی کنارمان بودند.

وی ادامه داد: ایران اسلامی با توکل به خداوند، برکت خون شهیدان و پشتوانه مردمی با افتخار و اقتدار به استکبار سیلی زد و هیمنه آن‌ها را در هم شکست بنابراین باید بگوییم مردم قدرت اصلی نظام و انقلاب هستند دشمن نیز از پشتیبانی مردم از نظام آگاه شده به همین دلیل به دنبال مهندسی معکوس رفته به‌طوری که اکنون اسرائیلی‌ها در عملیات روانی که در فضای مجازی به راه انداخته‌اند بارها تکرار کرده که به ایران حمله کرده یا قرار است حمله کنند.

وی بیان کرد: اگر در سیستان و بلوچستان گروهکی به اسم دفاع از قوم بلوچ یا اهل سنت، یا هر اسم دیگری حرکتی می‌زند پشت پرده این جریان‌ها سرویس‌های جاسوسی است که انسجام مردم را هدف قرار داده‌اند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان از سال ۱۴۰۲ به عنوان سال پر برکتی در حوزه‌های مختلف برای استان یاد کرد و افزود: علی رغم عقب ماندگی‌هایی که در استان داریم و امکانات متناسب با نیاز مردم خصوصاً در شهرستان‌های نیک‌شهر، قصرقند و فنوج نیست اما براساس نظرسنجی‌های مردمی سال گذشته شاخص‌های سرمایه سازی استان در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، زیرساختی، پروژه‌های آب، راه، معدن، مرز، گاز و راه آهن رشد کرده در واقع مجموع اعتبارات استان در سنوات گذشته به چیزی حدود شش تا ۱۰ هزار میلیارد تومان می‌رسید اما در سال ۱۴۰۲ استان بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار جذب کرد.

وی گفت: روز اول فروردین ۱۴۰۳ که با وزیر گردشگری ارتباط گرفته بودم اعلام کردم سیستان و بلوچستان به پدیده گردشگری کشور تبدیل خواهد شد که خوشبختانه این اتفاق افتاد اما قضیه چابهار و راسک پیش آمد، اگر دفاع از حق، مطالبه و با پیگیری جریانی است این راه درستی نیست چرا که همه تلاشمان برای شناساندن استان به مردم خارج از این منطقه هدر رفته و بار دیگر تیتر اخبار در حوزه نا امنی شده‌ایم، خوشبختانه تفاوت این اقدام با دهه ۸۰ این بود که مردم با این جریان همراه نبودند چون مردم به کنشگری، تیم خدمتگزار، هیأت اجرایی و هیأت حاکمه خود در سیستان و بلوچستان اعتماد کرده‌اند.

شریفی اظهار کرد: سیل پارسال و امسال مانور مشارکت مردم، انسجام اجتماعی و نخبگانی، مانور اعتماد مردم به مسؤولان بود که باید قدر اعتماد مردم را بدانیم چرا که بزرگترین افتخار ما ارتباط با مردم است چون مردم در آن شرایط بارندگی و سخت سیل به کمک‌مان آمدند و در کمترین زمان ممکن بحران را مدیریت کردند.

وی بیان کرد: در برخی از حوزه‌ها به لحاظ مدیریت بحران کمبودهایی وجود دارد در شورای اداری بمپور و ایرانشهر مطرح کردیم که نیاز است چند پایگاه امداد و نجات دیگر به دلیل پهناوری سیستان و بلوچستان در نقاط مختلف استان برپا شود و هلی کوپتر مستقر شود تا در شرایط بحرانی بتوان از آن‌ها استفاده کرد و امکانات تنها در مرکز استان دپو نباشد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه با بیان اینکه سال‌ها قبل هلال احمر این تدبیر را انجام داده است خاطرنشان کرد: امکانات امداد و نجات در برخی از شهرستان‌ها مانند چابهار، زابل، سراوان، ایرانشهر به عنوان شهرستان‌های معین تدبیر می‌شود اما این‌ها متناسب با حجم و سطح بحران‌های استان نیست در حوزه مدیریت بحران باید حمایت سران طوایف، علما و ریش سفیدان را در کنارمان داشته باشیم و باید از تجربه افراد قدیمی‌تر در این شرایط استفاده کرد.

کد خبر 6085565

دیگر خبرها

  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • امدادرسانی ستاد‌اجرایی فرمان امام به ۱۶۰ روستای سیل زده سیستان وبلوچستان
  • اجرای طرح اعتلا با جدیت دنبال شود
  • سیل اخیر سیستان و بلوچستان آزمایش اعتماد مردم به مسوولان بود
  • مسیریابی سعادت بشر با پویش زندگی با آیه‌ها
  • سیل اخیر سیستان و بلوچستان آزمایش اعتماد مردم به مسؤولان بود
  • دهه کرامت بهترین فرصت برای بازیابی جایگاه زنان در جامعه است
  • ضرورت گفتمان‌سازی با مردم با محوریت جوانی جمعیت
  • عملکرد دولت در سیل چابهار موجب دلگرمی و امیدواری مردم شد