Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@09:20:22 GMT

کاهش آمار ازدواج با بالا رفتن سن دهه شصتی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۶۲۴۰

کاهش آمار ازدواج با بالا رفتن سن دهه شصتی‌ها

 مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت به تشریح آمار ازدواج و طلاق جوانان ایرانی پرداخت.
به گزارش صدای ایران از باشگاه خبرنگاران، حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اظهار کرد: متاسفانه با بالا رفتن سن ازدواج، جوانان ما سال‌های طلایی ۲۰ تا ۳۵ سال را که باید صرف ساخت زندگی و چشیدن طعم شیرین زندگی مشترک کنند، از دست می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سن ازدواج در خانم‌ها و آقایان ایرانی
وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد افزایش سن ازدواج در بین جوانان هستیم، گفت: اکنون میانگین سن ازدواج در خانم ها حدود ۲۴ و میانگین سن ازدواج در آقایان به ۲۸ سال رسیده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به علل تاخیر ازدواج اظهار کرد: مسائل اجتماعی، اقتصادی، مسکن، درآمد، واهمه از زندگی مشترک و اطمینان نداشتن به آینده از مهم‌ترین علل افزایش سن ازدواج در جوانان محسوب می شود.

کاهش آمار ازدواج با بالا رفتن سن دهه شصتی‌ها
برکاتی با اشاره به میزان کاهش ازدواج طی چند سال اخیر اظهار کرد: از سال ۱۳۸۹ هر سال حدود شش درصد نسبت به سال قبل ازدواج ها کاهش پیدا کرده و از ۸۹۰ هزار در سال ۸۹ به ۶۸۰ هزار در سال ۹۵ رسیده و آمار ازدواج در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ حدود هشت درصد کمتر شده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از علل کاهش ازدواج در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ این بوده که جمعیت جوان در سن ازدواج کمتر شده است؛ به تدریج متولدین دهه شصت از سن ازدواج عبور می کنند و ورودی ازدواج متولدین دهه هفتاد هستند که جمعیت کمتری را تشکیل می‌دهند و به همین دلیل آمار ازدواج نیز کاهش پیدا می کند.

آمار و علل طلاق در کشور
وی با اشاره به آمار طلاق در کشور گفت: نسبت طلاق به ازدواج در هر سال متفاوت است اما بر اساس آخرین آمار از هر سه و نیم ازدواج یک مورد به طلاق ختم می شود که این آمار در کلانشهرها یک مورد در هر سه ازدواج و در مناطق خاصی مثل شمال شهر تهران از هر دو مورد ازدواج یکی به طلاق ختم می شود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در ادامه به علل طلاق در کشور اشاره کرد و گفت: شناخت ناکافی، انتظارات از زندگی و اتفاق های ناخوشایندی که بین زوجین رخ می دهد برخی از علل طلاق محسوب می‌شود و وزارت بهداشت نقش عمده ای در این مسائل ندارد.

افزایش ساعت کلاس های حین ازدواج به ۶ ساعت
برکاتی ادامه داد: ما در وزارت بهداشت از سال پیش آموزش‌های حین ازدواج را از ساعت به ۶ ساعت ارتقا دادیم و با راهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی و به کمک شورای اجتماعی، سازمان تبلیغات اسلامی، بهزیستی و قوه قضاییه آموزش‌های حین ازدواج را ساماندهی کردیم.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت بیان کرد: به زوجینی که در کلاس‌های هنگام ازدواج شرکت می‌کنند آموزش هایی در زمینه احکام حقوق و روانشناسی نیز داده می شود و در این کلاس ها آموزش هایی می بینند تا اگر دچار چالش شدند قبل از اینکه در مورد آن از افراد غیر کارشناس مشورت بگیرند، در صورت مشاهده هر گونه موردی به مراکز معرفی شده مراجعه کنند و مشاوره تخصصی کنند.

کلینیک های مشاوره جنسی در سراسر کشور راه اندازی می شوند
برکاتی با بیان اینکه آموزش‌های جنسی برای زوجین در حین ازدواج داده می‌شود، گفت: خوشبختانه جوانان از این کلاس ها بسیار رضایت دارند و این آموزش‌ها اولین محلی است که مسائل جنسی به صورت درست و علمی آموزش داده می شوند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به راه‌اندازی مراکز مشاوره جنسی اظهار کرد: کلینیک های مشاوره جنسی را به صورت پایلوت در چند استان راه اندازی کردیم و به تدریج این کلینیک ها در مراکز استان ها راه‌اندازی خواهند شد تا اگر جوانان مشکلی داشتند به این مراکز مراجعه کنند.
طراحی مراکزی برای مشاوره به زوجین در پنج سال اول زندگی
برکاتی ادامه داد: ما در حال طراحی مراکزی هستیم که جوانان در صورت بروز مشکل در پنج سال اول زندگی به این مراکز مراجعه کنند تا بتوانیم آمار طلاق را کاهش دهیم.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ازدواج طلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۶۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ جباری افزود:­ تا کنون ۲۱ قرارگاه جوانی جمعیت برگزار شده است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   به گفته او، ­حدود ۵۰۰ مرکز آموزش هنگام ازدواج در سراسر کشور با خدمات رایگان فعال هستند.   جباری گفت: هم اکنون پوشش بیمه ناباروری در همه مراکز دولتی کاملا رایگان ارائه می‌شود و در همه استان‌ها حداقل یک مرکز ناباروری سطح ۳ وجود دارد.   به گفته رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت ­علاوه بر درمان، خدمات پیشگیری از ناباروری و اصلاح سبک زندگی هم در دستور کار قرار گرفته است.   جباری ادامه داد: هنوز درصد سزارین‌ها در کشور ما بالاست که برای سلامت مادر و جنین خطرات جدی به همراه دارد. ­ وی افزود: به روایت آمار، کودکان ناشی از سزارین نسبت به کودکان ناشی از زایممان طبیعی خطر ابتلا به آسم و بیماری تنفسی شان بیشتر است.   وی گفت: تجهیز خوابگاه‌های متاهل دانشجویی و افزایش وام ودیعه دانشجویی، کاهش نوبت شب کاری کادر درمان از جمله اقدامات وزارت بهداشت در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت صورت گرفته است.   جباری به اجرای منشور کرامت مادری در این راستا اشاره کرد و افزود: فاصله سن ازدواج و فرزند آوری از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته و توصیه ما به زوجین این است که تا دوسال ابتدای ازدواج به فرزندآوری اقدام کنند. ­

دیگر خبرها

  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • تجلیل از ۲۹ زوج دهه شصتی در قزوین
  • توزیع اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد مبنای منطقی ندارد
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  
  • دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • قیمت نفت اندکی بالا رفت