Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهشی وزارت علوم بر ضرورت تحول در ساختارها و روش‌های آموزشی و پژوهشی کشور که طی ۴۰ سال اخیر رایج بوده تاکید کرد و گفت: در این راستا کارگاه‌های تخصصی در هر کدام از معاونت‌های پژوهشی و آموزشی وزارت علوم شکل گرفته که اگر دیدگاه‌های مشترکی در این دو حوزه وجود داشته باشد می‌توانیم به آن تحول و انسجام لازم برای دستیابی به اهداف مشخص برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود برومند در اجلاس سراسری نشست تخصصی برنامه ریزی و گسترش وزارت علوم بر ضرورت سیاست گذاری به منظور توسعه فناوری در دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: شرایط امروز پژوهش و آموزش در دانشگاه‌ها تغییر کرده است و توسعه فناوری‌ها موجب توسعه موضوعات درسی و تغییر در شیوه‌های سنتی این دروس در دانشگاه‌ها شده است بنابراین مراکز آموزشی ما نیز باید با روش و محتوای جدید بتوانند موجب رشد و توسعه امر فناوری شوند.

وی در ادامه اظهار کرد: روند توسعه فناوری‌ها امروز به گونه اتفاق افتاده است که حتی حیات جدیدی در دانشگاه‌ها رقم خورده به گونه‌ای که دانشکده‌ها با یکدیگر ادغام می‌شوند و تعداد آنها روز به روز کمتر می‌شوند بنابراین نمی‌توان فناوری مجزا از یکدیگر ایجاد کرد به همین دلیل ضرورت ایجاب می‌کند واحدهای کوچک آموزش عالی به مجموعه‌های بزرگ‌تر ادغام شوند به همین دلیل در چنین شرایطی باید در ساختار و روش‌های خود که طی ۴۰ سال گذشته بر وضعیت آموزشی عالی کشور حاکم است بازنگری جدی صورت بگیرد.

معاون پژوهشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه رشته‌ها و دوره‌های فعلی دانشگاه‌ها نیازمند تحول اساسی است گفت: ما در معاونت پژوهشی و معاونت آموزشی وزارت علوم کارگروه‌های تخصصی مختلفی داریم که دیدگاه‌های مختلفی در این کارگروه‌ها مطرح می‌شود اما نکته مهم این است که باید دیدگاه‌های مطرح شده در این دو معاونت مشترک باشند تا بتوان آن پیوستگی و انسجام لازم برای دستیابی به هدف به دست آورد در واقع اگر در آئین نامه‌های ما تضاد وجود داشته باشد نمی‌توانیم موفقیتی کسب کنیم به همین دلیل معتقد هستیم باید بازنگری اساسی در جهت دستیابی به دیدگاه‌های مشترک حوزه‌های پژوهشی و آموزشی انجام شود.

دکتر برومند با بیان اینکه تمامی واحدهای پژوهشی کشور باید مبتنی بر نیاز کشور شکل بگیرد خاطر نشان کرد: برای تحقق این امر لازم است برنامه ریزی در امور پژوهشی و غیره به خود دانشگاه‌ها واگذار کنیم تا آنها براساس موقعیت‌های زمانی، مکانی شرایط و مزیت‌های سازمانی تصمیم گیری کنند اگر چه حفظ استاندارد سازی در این مراکز ضروری است و بر این اساس باید آرام آرام فعالیت‌های خود را در راستای تحولات جهانی قرار دهند.

به گفته وی، در معاونت پژوهشی وزارت علوم نیز کارگروه‌های مشخصی تشکیل شده و نظرات تخصصی و کارشناسی مختلف مطرح می‌کردند اما مجدداً تاکید می‌کنیم باید این نظرات بین پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها به منظور هم افزایی بیشتر مشترک باشد تا در نهایت بخشی از پژوهش‌های ما به سمت نیازهای جامعه و واحدهای که ارائه خدمت می‌کند حرکت کنند که البته مفهوم تقاضا محور شدن رساله‌ها نیز با این هدف شکل گرفت.

دکتر برومند تاکید کرد: باید منابع پژوهشی دانشگاه‌ها بتوانند پشتیبانی‌های لازم را از رساله‌های تحصیلات تکمیلی داشته باشند و ما بتوانیم اعتبار و گرنتهای حمایتی از رساله‌های دانشجویی داشته باشیم در این شرایط است که می‌توان گفت نقش خود را در توسعه علمی کشور و پاسخ محوری نیازها ایفا نمودیم اگر چه به دلیل وابسته بودن دانشگاه‌ها به بودجه‌های دولتی این امر کمی دشوار است اما باید با سیاستهای مشخص برای تحقق آن تلاش کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۷۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امتیاز پژوهشی تألیف کتب درسی بدست اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی زلفی گل در جمع شورای معاونان سازمان بسیج اساتید کشور گفت: بر اساس یک مطالعه تطبیقی و توسط موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی، نحوه تالیف کتاب درسی تدوین و به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.
وی تاکید کرد: کتابی که بر اساس این آیین‌نامه تالیف شده باشد و علاوه بر ارزش بالای علمی به امیدآفرینی و هویت دینی و ملی ما هم توجه کرده و دارای ویژگی‌های خاص علمی ترویجی باشد حتی نسبت به مقاله هم امتیاز بیشتری در پژوهانه و جهش علمی می‌گیرد.

برنامه‌های تحولی وزارت علوم در دولت سیزدهم

وزیر علوم گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۷۵ مورد برنامه تحولی در وزارت علوم انجام شد که ایجاد معاونت فناوری و نوآوری، ایجاد صندوق عتف و افزایش قابل توجه مجلات علمی و پژوهشی ایرانی در نمایه‌های بین المللی از جمله این اقدامات مهم بود.
وی افزود: تاسیس معاونت فناوری و نوآوری که در راستای شتاب بخشیدن به فعالیت پارک‌های علم و فناوری صورت گرفت اقدام بزرگی بود و تعریف ساختار آن و راه اندازی پست‌های سازمانی آن نیازمند پیگیری‌های متعدد از سازمان اداری و استخدامی بود.
زلفی گل تشکیل صندوق عتف را از دیگر اقدامات وزارت علوم دانست که باعث تجمیع بودجه پژوهشی شورای عالی عتف شد و ۶۰ درصد اعتبار پژوهشی شرکت‌های دولتی در این صندوق تجمیع شد که رقم خوبی است و به فعالیت‌های پژوهشی اختصاص می‌یابد.
وی افزود: در حالی که قبل از دولت سیزدهم ۱۰۱ مجله علمی نمایه بین المللی داشت در دو سال اخیر توانستیم ۶۷ مجله را نمایه کنیم که اقدام مهمی در راستای مرجعیت علمی بود.
وزیر علوم ایجاد سامانه نان را اقدام مهم دیگری ذکر کرد که باعث ایجاد ارتیاط بین نیاز صنایع و دستگاه‌های اجرایی با دانشگاه‌ها شد به نحوی که نیاز‌های پژوهشی کشور در این سامانه ثبت و اساتید و دانشجویان بر اساس آن طرح پژوهشی و پایان نامه تعریف می‌کنند و هم اکنون ۱۵۰۰۰ نیاز در آن ثبت شده است.
زلفی‌گل اظهار داشت: برای اولین بار و در قالب سامانه نان به اسانید این فرصت داده شد تا از میان دانشجویان اساتید درخشان بدون دخالت سازمان سنجش و آزمون سراسری دانشجو پذیرش کنند.
وی افزود: سامانه دانا نیاز در این دولت به بهره برداری رسید که سوابق علمی تمام اعضای هیئت علمی و محققان در آن درج می‌شود تا سازمان‌ها و صنایع به راحتی بتوانند محقق مورد نیاز خودرا پیدا کنند و تکمیل رزومه در این سامانه برای اساتید امتیاز ویژه دارد.
وزیر علوم تعریف ۶۰ پایه تشویقی برای اعضای هیئت علمی را از دیگر برنامه‌های تحولی وزارت علوم نام برد و گفت: قبلا تعداد پایه‌های تشویقی بین ۵ الی ۷ پایه بود.
وی اخذ مجوز از مقام معظم رهبری برای اعطای امریه سربازی به دانش آموختگان دکتری، تدوین آیین نامه پژوهشگر مستقل و برگزاری دوره‌های دستیار فناوری در پارک‌های علم و فناوری را از دیگر برنامه‌های تحولی وزارت علوم اعلام کرد.
زلفی‌گل این که با پیگیری وزارت و سازمان برنامه و بودجه موفق شدیم در قانون مصوب مجلس ۱۵ درصد بودجه دانشگاه‌ها را به پژوهش و ۵ درصد را به فرهنگ اختصاص دهیم، اقدام تحولی بود و باعث رشد و رونق در این حوزه‌ها خواهد شد.
گفتنی است ؛ پیش از سخنرانی وزیر علوم، مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید و سایر حاضران نشست، گزارشی از فعالیت‌های انجام شده و برنامه‌های پیش روی حوزه تخصصی خود در این سازمان ارائه دادند.

دیگر خبرها

  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی
  • امتیاز پژوهشی تألیف کتب درسی بدست اعضای هیئت علمی افزایش می‌یابد
  • آمادگی دادگستری شاهرود برای تعاملات آموزشی و پژوهشی با دانشگاه آزاد
  • جهش در اجرای طرح‌های پژوهشی با قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • جهش در اجرای طرح‌های پژوهشی با قانون جهش تولید دانش‌بنیان / ۱۱ هزار طرح پژوهشی دانشگاه و صنعت در حال اجرا + فیلم
  • ضرورت راه‌اندازی کانون نخبگان علوم انسانی/ نظریه‌های بومی در کتاب‌های درسی گنجانده شود
  • ضرورت راه اندازی کانون نخبگان علوم انسانی
  • ضرورت راه اندازی کانون نخبگان علوم انسانی/ نظریه‌های بومی در کتاب‌های درسی گنجانده شود
  • ماموریت‌گرا شدن راهبرد اصلی طرح آمایش و مدیریت طرح تحول