Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود شفاعی بجستان  استاد تمام مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت و گو با خبرنگار برنا در اهواز اظهار کرد: لایروبی در حالت کلی راه حل پر هزینه و بی فایده ای است، و اگر رودخانه های سایر کشورها مرتب لایروبی می شوند بیشتر به خاطر حفظ آبراهه برای ناوبری هست تا بحث کنترل سیلاب.

او گفت: در صورتی که سدهای گتوند و کرخه نبود، امروز تمام شهرها و زیرساخت های خوزستان تخریب و بعضا زیر تلی از رسوب مدفون بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد تمام گروه آب دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: سیلاب ها در خوزستان به صورت صحیح از طریق سدها رها سازی شده اند تا تعداد روستاها و شهرهای کمتری، آن هم به تدریج در معرض سیل قرار گیرند.

شفاعی بجستان بیان کرد: متاسفانه در آق قلا بارندگی با ذوب برف همراه شد و با توجه به پر بودن سدهای بالادست که البته حجم سد در مقابل سیلاب خیلی کمتر بود، حجم آب زیادی وارد شهرهایی همچون آق قلا شد.

او ادامه داد: شدت بارش ها بی سابقه بود و پوشش گیاهی بسیار کم هم در تشدید کوتاه شدن زمان رسیدن رواناب به پایین دست کمک کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز  اضافه کرد: محاسن سدهای ذخیره ای در این مواقع این است که علاوه بر تسکین سیلاب، مقدار زیادی رسوب را هم پشت خود نگه می دارند.

استاد مهندسی آب افزود: در خصوص موضوع عدم لایروبی رودخانه ها و نقش آن در سیلاب های اخیر تصور بر این است که اگر رودخانه ها لایروبی می شدند شاید اینقدر خسارت نداشتیم، قبل از آن این نکته را در نظر بگیرید که رودخانه ها یک سیستم دینامیک است و به دلیل حرکت آب و رسوب مرتب در حال تغییر ابعاد و مسیر خود هستند.

شفاعی بجستان یادآور شد: اگر منظور از لایروبی حذف جزایر در طول مسیر رودخانه برای افزایش حفظ ظرفیت انتقال رودخانه است، در آن صورت با یکبار لایروبی نمی توان به نتیجه رسید چرا که رسوبات مجددا در همین مناطق انباشته خواهند شد.

ستاد مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: لایروبی رودخانه های دایمی نظیر کارون را بسیار پرهزینه دانست و گفت: اگر فرضا پول و امکانات لایروبی را هم داشته باشیم و بخواهیم لایروبی کنیم باید ببینیم قرار است حجم رودخانه را برای چه ظرفیتی ایجاد کنیم؟

او افزود: مسلما نمی توان ابعاد رودخانه را برای سیل های بزرگ نظیر آنچه که در فروردین 98 شاهد آن بودیم لایروبی کرد.

شفاعی بجستان تاکید کرد: در هیچ کجای دنیا لایروبی تنها روشی برای کنترل سیل نیست و اگر می بینیم رودخانه های سایر کشورها مرتب لایروبی می شوند بیشتر به خاطر حفظ آبراهه برای ناوبری است تا بحث کنترل سیلاب.

استاد تمام مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز در پایان توضیح داد: لایروبی در حالت کلی راه حل پر هزینه و بی فایده ای است اما اگر بر اساس مطالعات جامع مهندسی رودخانه و کنترل سیل، تشخیص داده شد تا بازه هایی، اگر لایروبی شوند می تواند در افزایش ظرفیت انتقال رودخانه موثر باشد، حتما ضروری است انجام گیرد، یا مثلا برای اهداف دیگری نظیر ناوبری و زیبایی، رودخانه هایی که از مرکز شهرها عبور می کنند، می توانند لایروبی را مورد توجه قرار دهد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خبرنگار: مهدی ربیع

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سیلاب خوزستان لایروبی رودخانه ها برنا خوزستان سد ها دانشگاه چمران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۷۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جغرافیای جرایم پرتکرار در اهواز مشخص شده است

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان گفت:جغرافیای جرایم در حوزه جرایم مهم و پر تکرار از جمله سلاح و مهمات، مواد مخدر و سرقت‌های مسلحانه در مرکز استان تقریباً مشخص شده است و پایش‌های تصویری نیز در این مناطق افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری خوزستان، صادق جعفری چگنی در نشست با فرمانده انتظامی و رؤسای کلانتری‌های اهواز اظهار کرد: جغرافیای جرایم در حوزه جرایم مهم و پر تکرار از جمله سلاح و مهمات، مواد مخدر و سرقت‌های مسلحانه در مرکز استان تقریباً مشخص شده است و پایش‌های تصویری نیز در این مناطق افزایش یافته است.

وی افزود: با این وجود حضور پلیس پیشگیری در کاهش آمار وقوع جرایم بسیار مؤثر است و در صورت نیاز می‌توان با دریافت مجوزهای لازم، ایست‌های بازرسی مقطعی نیز در برخی مناطق برپا کرد.

دادستان خوزستان ادامه داد: پلیس پیشگیری باید به دوربین‌های شهر دسترسی داشته باشد تا در صورت وقوع جرم، بتواند در کشف آن مؤثرتر عمل کند.

جعفری چگنی ضمن تاکید بر ضرورت آموزش مستمر نیروهای پلیس تاکید کرد: کشف سرقت باید به کشف اموال مسروقه منجر تا حق مالباخته به درستی ایفاد شود.

کد خبر 747309

دیگر خبرها

  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • تصرف و عدم لایروبی رودخانه‌ از مشکلات کاشان است+فیلم
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر رودخانه‌های استان قزوین برای پیشگیری از سیل
  • جغرافیای جرایم پرتکرار در اهواز مشخص شده است
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های استان/صفر شدن آمار تلفات ناشی از سیل در قزوین
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های قزوین
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی