Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@23:45:37 GMT

ترویج اصالت های فرهنگی رویکرد اصلی وزارت ارشاد است

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۷۶۱۴

ترویج اصالت های فرهنگی رویکرد اصلی وزارت ارشاد است

اراک - ایرنا - معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ترویج اصالت های فرهنگی با بهره گیری از ابزار هنر و رسانه رویکرد اصلی این وزارتخانه است.

به گزارش ایرنا، «عبدالهادی فقیهی زاده» روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، افزود: نشاط بخشی و تقویت حوزه ها و انجمن های مختلف هنری از دیگر برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد است که ادارت کل استان ها نیز باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: استان مرکزی سرآمد ظرفیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای بالقوه کشور محسوب می شود که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان باید نسبت به بهره گیری از این ظرفیت های ارزشمند بیش از پیش تلاش کند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: علاوه بر ظرفیت فرهنگی استان مرکزی بیش از 10 درصد صنعت کشور مرهون فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی این استان است، بنابراین توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری در این استان ضرورت دارد.
فقیهی زاده اظهار داشت: گفت و گوی موثر با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه از تاکیدات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است چرا که این مهم انگیزه فعالان این عرصه را برای نشاط افزایی در جامعه بیشتر می کند.
وی تاکید کرد: شادابی و نشاط هیچ فاصله ای بین دین داری افراد ایجاد نمی کند و در آموزه های دینی و مذهبی نیز به این مهم توجه شده است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: عرصه فرهنگ و هنر به میزان دیگر بخش های جامعه در تربیت نسلی شاداب و کارآمد مسئول است و این مهم تنها با بهره گیری از ظرفیت های موجود محقق می شود.
فقیهی زاده ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در توسعه و نهادینه کردن فرهنگ عمومی و ملی و هم در فرهنگ دینی و اسلامی برنامه های متعددی تدوین و به ادارات کل استان ها ابلاغ کرده است.
وی یادآوری کرد: گفت و گوی فرهنگی از برنامه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در مجلس شورای نیز ارائه شد و این مهم باید به صورت کارشناسی در استان های مختلف کشور دنبال شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز گفت: علاوه بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 27 سازمان و دستگاه فرهنگی در بودجه سالانه کشور سهیم هستند و باید با تمام ظرفیت در راستای تقویت فرهنگ جامعه اقدام کنند.
«بهروز اکرمی» افزود: برای عینیت بخشی به فعالیت های هنری باید یک خروجی کارشناسی و کارآمد برای فعالیت نهادهای فرهنگی کشور تعریف شود و میزان برآورده ساختن انتظارات فرهنگی و هنری کشور مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی ادامه داد: استان مرکزی مهد مفاخر و نگینی ارزشمند در عرصه فرهنگ و هنر کشور محسوب می شود که معرفی این مفاخر و بهره گیری از این ظرفیت ها یکی از وظایف اصلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
اکرمی افزود: با توجه به وجود مشکلات اقتصادی در جامعه، عینیت بخشی و تقویت نشاط اجتماعی در استان در دستور کار قرار گرفته و تمامی دستگاه های فرهنگی باید در این امر خطیر نقش آفرینی کنند.
وی تاکید کرد: افزایش نشاط اجتماعی و مقابله هوشمندانه با آسیب های اجتماعی از ضروریات جامعه است و هنرمندان و فعالان فرهنگی و رسانه ای نیز باید در این خصوص مشارکت ویژه داشته باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این آیین گفت: تقویت بنیان های سازمانی اداره کل و فعال سازی انجمن های هنری از مهمترین برنامه های این اداره کل است.
حجت الاسلام و المسلمین «عباس دانشی» افزود: ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان های استان مرکزی از بضاعت ناچیزی برخوردار هستند و استانداری مرکزی باید در این مهم، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را حمایت کند.
وی بیان کرد: توسعه و بالندگی فرهنگی استان مرکزی نیازمند مشارکت تمامی دستگاه های فرهنگی است چرا که اعتبارات مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی محدود است و پاسخگوی انتظارات عموم مردم نیست.
در این آیین حجت السلام والمسلمین «عباس دانشی» به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی معرفی و از زحمات 2 ساله «محسن شریفی» نیز تقدیر شد.
جامعه هنری استان مرکزی به صورت سازماندهی شده زیر نظر انجمن های موسیقی، تجسمی، نمایش، خوشنویسی، سینمای جوان و ادبی فعالیت دارند.
93 آموزشگاه آزاد هنری در نقاط مختلف استان مرکزی فعال است.
3017/3075

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مركزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۷۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسعود نجابتی به‌عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی انتخاب شد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مراسم گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» شب گذشته با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در محل حوزه هنری برگزار شد.

فرایند انتخاب «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» با یک نظرخواهی سراسری از مدیران فرهنگی، هنرمندان، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای آغاز شد. پس از برگزاری این نظرسنجی که با جامعه آماری بیش از هزار نفر صورت گرفت، نام ۸۶ هنرمند به‌عنوان نامزد‌های اولیه عنوان «چهره سال هنر انقلاب» مشخص و به «کمیته انتخاب نامزد‌های نهایی چهره سال هنر انقلاب» ارائه شد.

این کمیته با ترکیب مرتضی سرهنگی، علیرضا قزوه، احمدرضا درویش، کورش زارعی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی و محسن مؤمنی شریف تشکیل جلسه داد و از میان گزینه‌های پیشنهاد شده توسط اهالی فرهنگ و هنر، پنج هنرمند را به عنوان «نامزد‌های نهایی چهره سال ۱۴۰۲» هنر انقلاب معرفی کرد و در نهایت مسعود نجابتی به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ انتخاب شد.

امیر بشیری برای نویسندگی و کارگردانی کنسرت‌نمایش «کلنل»، کمال تبریزی و علیرضا طالب‌زاده برای نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «سرزمین مادری»، راضیه تجار برای انتشار رمان «یاس کبود» و تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «اسم تو مصطفاست» و افشین علاء برای نقش‌آفرینی مؤثر و به‌هنگام در سپهر شعر انقلاب اسلامی، ۴ نامزد دیگر این جایزه بودند.

«تندیس انتظار» اثر علی‌اصغر یوزباشی به‌عنوان نماد «چهره سال هنر انقلاب» شناخته شده و هرسال به هنرمند منتخب تقدیم می‌شود که تاکنون چهره‌هایی همچون حمید حسام، ابراهیم حاتمی‌کیا، محمدمهدی سیار، عبدالحمید قدیریان و مجید مجیدی موفق به کسب این عنوان شده‌اند.

 

تاکید وزیر ارشاد بر آموزش هنر در مناطق محروم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا تشکیل بنیاد پویانمایی تعدد ساختار تشکیلاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیشتر نمی‌کند، توضیح داد: ما مخالف افزودن ساختارها هستیم. ما یک حوزه تنظیم گر، حامی و نظارتی را پدید می‌آوریم، آن چیزی که امروز برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه هفتم طراحی شده، نیاز به یک جایگاه مترقی و ترتیب یافته‌ای است که بتواند مأموریت‌ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. ما در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی هیچ ساختار مستقلی برای پویانمایی نداشتیم و این یعنی پذیرش اقتضائات جدید حکمرانی که موجب افزایش ظرفیت‌های فرهنگی می‌شود.

محمدمهدی اسماعیلی درباره برنامه‌های وزارت ارشاد در حوزه آموزش هنر نیز بیان کرد: بحث آموزش رایگان هنر در مناطق محروم تبدیل به رویه جدی در دولت سیزده شده است. در این چارچوب بیش از ده‌ها هزار نفر از آموزش‌های رایگان هنر بهره مند شدند و خوشبختانه نتایج آن را می‌بینیم و به زودی درباره این موضوع یک برنامه فاخر هنری با معرفی برگزیدگان برگزار می‌شود.

اسماعیلی درباره برخی از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از موسیقی جدی و هنرمندان پیشکسوت این عرصه توضیح داد: ما امسال برنامه‌ای را در بنیاد رودکی شروع کردیم که بر اساس آن از بعضی مفاخر حوزه موسیقی به صورت ویژه حمایت می‌شود. در این راه بسیاری از خوانندگان پیشگام موسیقی در قالب این طرح جدید مورد حمایت قرار می‌گیرند. شرایطی که منجر به اختصاص بخشی از برنامه‌های تالار وحدت و تالار رودکی به اجرای این هنرمندان می‌شود. این کار هم با قوت انجام می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برنامه ریزی اکران سینماها هم گفت: برنامه ریزی خوبی برای اکران سینماها از سوی سازمان سینمایی طراحی شده و طبیعی است که تلاش می‌شود بسته خوبی به مردم ارائه شود. البته ما وظیفه داریم برای همه گونه‌ها امکان عرضه به وجود بیاوریم.

وی درباره تازه‌ترین خبرها از برگزاری جلسه شورای عالی سینما بیان کرد: همین امروز با سازمان برنامه و بودجه جلسه داشتند. بخشی زیاد از مصوبات اجرایی شده و در فصل بهار شاهد اتفاقات زیادی خواهیم بود.

اسماعیلی در جواب سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از لغو چند کنسرت در یکی از شهرهای کشور گفت: حتماً این موضوع را پیگیری می‌کنم و در این زمینه اطلاع رسانی لازم صورت خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • توسعه کمی و کیفی آموزشگاه‌های هنری
  • توسعه کمی و کیفی آموزشگاه‌ها هنری
  • نقش موثر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب 
  • هنر ظرفیت تحول یک جامعه را دارد
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی برای امیدافزایی در کردستان
  • مسعود نجابتی به‌عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی انتخاب شد
  • بلیط کنسرت ارزان می‌شود
  • بلیط کنسرت‌ ارزان می‌شود
  • فراخوان نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر در سیستان و بلوچستان منتشر شد
  • تجلیل از هنرمندان برتر استان مرکزی