Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه‌ها با توجه به جهت‌گیری‌های علمی و فناورانه می‌توانند کشور را در شرایط تحریم کمک کنند و حتی آن را به پیشرفت برسانند. به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست اعضای کارگروه‌های تخصصی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی که هم اکنون در دانشگاه تربیت مدرس درحال برگزاری است، گفت: با وجود انکه در شرایط سختی قرار داریم، اما خوشبختانه تاکنون در حوزه علم و فناوری رشد قدرتمندی را داشته‌ایم و امروزه منابع انسانی کشور به قدرتمندترین منبع تبدیل شده است درواقع اگر عقب افتادگی‌هایی وجود دارد در بخش علم و آموزش نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عاملی با بیان اینکه بزرگترین چالش کشور، ضعف اقتصادی است که در صورت اصلاح بسیاری از امور به تناسب اصلاح خواهند شد، ادامه داد: مهمترین چالش علم و فناوری در کشور همین عدم تناسب شغلی فارغ التحصیلان و نیاز‌های اساسی کشور است و متأسفانه در برخی رشته‌ها این عدم تناسب ۷ تا ۷۰ درصد است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به واسطه حضور فناوری‌های نوین،  ۷۰ درصد شغل‌های موجود در جهان تا سال ۲۰۲۵ از بین می‌روند و این فناوری‌ها جایگزین آن‌ها خواهد شد.  متأسفانه در کشور ما دانشگاه‌ها با همان سنت چندین ساله پیش می‌روند و هنوز برخی رشته‌های مهم نظیر علم عمومی فضای فناوری جدید را نداریم به همین دلیل باید تحول گسترده و کیفی در حوزه علم و فناوری اتفاق افتاد.

وی با تاکید بر اینکه در علم و فناوری و آموزش عالی کشور نیازمند تحول کیفی هستیم، اظهار داشت: براساس آمار‌های اعلام شده میزان ارجاعات کشور ۲.۱۰ درصد و سهم ایران در تولید علم در سطح جهانی برخلاف آمار‌های داخلی ۲.۶ درصد است.

عاملی ادامه داد: جمع‌بندی تحقیقی در شورای عالی انقلاب فرهنگی نشان داد که مؤلفه‌های مهم مرتبط با علم و فناوری شامل توسعه رشته دانشگاهی متناسب با نیاز کشور، اثربخشی مقالات در حل مشکلات و نیاز‌های جامعه، تولید محصولات فناورانه، انتشار تولیدات علمی و مقالات با کیفیت، بسط عدالت آموزشی و توسعه منطقه‌ای، افزایش ثبت اختراعات و ایجاد کسب و کار‌ها از ثروت دانش بنیان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: علم عنصری فرامکان و فرازمان است ضمن اینکه ما محدودیتی برای کسب علم و تولید علم در جهان نداریم، اما باید برنامه ریزی کنیم که علم برای مردم را نیز تولید کنیم. دانشگاه‌ها با توجه به جهت گیری‌های علمی و فناوری می‌توانند کشور را در سخت‌ترین شرایط تحریم کمک و به پیشرفت همه جانبه برساند به شرطی که باید راهبرد‌های خود را ابتدا مشخص کنیم تا بتوانیم در اهداف تعیین شده دست یابیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شعار انتخابی برای سال‌های اخیر بیان کرد: ۱۰ سال متوالی است که شعار سال با محوریت اقتصادی انتخاب می‌شود، چون بدون قدرت اقتصادی نمی‌توانیم در دیگر حوزه‌ها به دستاورد برسیم. امروز کشور در شرایطی قرار دارد که اگر بخواهد به نقطه هدف خود دست یابد باید به موضوع قدرت اقتصادی توجه کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۷۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با فعالان فرهنگی استان زنجان با اشاره به گسترش تعاملات دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با نخبگان و فعالان علمی کشور گفت: شورا در سال‌های گذشته، با نخبگان علمی، تعاملات خوبی داشت، اما در دوره جدید لازم دیدیم که با نخبگان و فعالان فرهنگی نیز تعامل داشته باشیم که در یک سال گذشته این تعاملات آغاز شده است و بسیاری از میز‌های فرهنگی در ستاد به فعالان مردمی واگذار شده است، همچنین شورا از طرح‌های فرهنگی اجرا شده که موفقیت نسبی داشته است نیز حمایت‌های مناسب را انجام می‌دهد تا این طرح‌ها در سطحی وسیع‌تر اجرایی شود نمونه‌های فراوانی از این طرح‌ها در حال اجراست مانند طرح بی‌نهایت شو که بسیار طرح موفقی است و الان دبیرخانه شورا در حال برنامه ریزی برای توسعه این طرح در کشور است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت ۴۰ ساله شورا گفت: برای نقد هر مجموعه‌ای نباید به آنچه در فضای مجازی آمده بسنده کرد و لازم است اطلاعات دقیق‌تری به دست آورد تا داوری مناسبی داشته باشد. به عنوان نمونه تشکیل بسیج دانشجویی و بسیج اساتید از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در هر مرحله، اساسنامه آن ارتقا یافته است که هم اکنون نیز ارتقای اساسنامه بسیج اساتید در دستور کار قرار گرفته است. تأسیس جهاد دانشگاهی و مجموعه‌ای متنوع از دستاور‌های این مجموعه علمی از دیگردستاورد‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی است. تدوین اسناد علمی مانند سند هوا و فضا، سند ملی نانو، زیست فناوری، گیاهان دارویی بخشی از اسناد تولیدی ستاد در سال‌های قبل بوده است.

خسروپناه گفت: در دوره‌های گذشته، بیش از ۷۰ درصد تلاش شورا در حوزه‌های علمی و فناوری، ۲۰ درصد در حوزه فرهنگی و ده درصد مشترک میان این دو است، اما در دوره جدید و در یک سال گذشته، تلاش شده که به مقوله فرهنگ توجه بیشتری داشته باشیم، به طوری که در یک سال گذشته، بیش از نیمی از مصوبات شورا، مرتبط به مقوله فرهنگ است البته تلاش شده که فعالیت‌های در حوزه علم کم نشود.

وی با تأکید بر اینکه حکمران نباید تصدی‌گری کند گفت:، اما حکمران حتما باید در میدان تصدی‌گری حضور داشته باشد که اگر این‌گونه نباشد و میدان را نشناسد، امکان تصدی‌گری مطلوب را نخواهد داشت. نظام حکم‌رانی نباید به جای کنش‌گران، کنشگری کند. بلکه باید به کنشگران کمک و امدادگری کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به عنایت و توجه مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این شورا باید ساحت قرارگاهی‌اش را تقویت کند، فعالیت قرارگاهی یعنی رصد، مسئله شناسی، تقسیم مسئولیت دستگاه‌ها و راهبری و هدایتگری. این نکته را نیز باید گفت که اقتضای کار فرهنگی، تعدد و تکثر است و فرهنگ یک مقوله پیچیده متنوع است. موضوع دوم این است که شورا در سال‌های گذشته، با نخبگان علمی، تعامل خوبی داشت، اما در دوره جدید لازم دیدیم که با نخبگان و فعالان فرهنگی نیز باید تعامل داشته باشیم که در یک سال گذشته این تعاملات آغاز شده است و بسیاری از میز‌های فرهنگی در ستاد به فعالان مردمی واگذار شده است، همچنین شورا از طرح‌های فرهنگی اجرا شده که موفقیت نسبی داشته است نیز حمایت‌های مناسب را انجام می‌دهد تا این طرح‌ها در سطحی وسیع‌تر اجرایی شود؛ که نمونه‌های فراوانی از آن در سطوح مختلف در حال اجراست مانند طرح بی‌نهایت شو که بسیار طرح موفقی است و الان دبیرخانه شورا در حال برنامه‌ریزی برای توسعه این طرح در کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش تصویری | تقدیر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال رستگاری
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی
  • حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی در کشور
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئول راهبری تشکل‌های مردمی
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئول راهبری تشکل های مردمی
  • خسروپناه: برداشتن موانع قانونی؛ راهکاری برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان
  • در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: باید نسبت به مسئله تربیت دانشجویان دغدغه داشته باشیم/ در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم