Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@09:55:33 GMT

نواهایی که باید جان بگیرند

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۸۰۲۰

نواهایی که باید جان بگیرند

تهران-ایرنا- نوازندگان، خوانندگان و برگزارکنندگان کنسرت های موسیقی زنان یکی از مستعدترین مجریان اعتلای هنری در جامعه محسوب می شوند که ساقه نحیف حیات حرفه ای شان نیاز به حمایت و پشتوانه ی دولتی دارد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، هنر موسیقی به رغم تمامی جذابیت ها و البته محدودیت هایی که بعضا در روند و مسیر خود دارد، در طی سالیان گذشته توانسته است تا بانوان ایرانی را بیش از پیش با خود همراه و هم مسیر سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عرصه ای که چند سالی است که شاهد اجراهای زنانه برای زنان است. کنسرت هایی که توسط بانوان نوازنده و خواننده برای خانم ها ساخته و اجرا می شوند و مخاطبان و علاقمندان خاص خودشان را هم دارند.
البته در این مسیر سختی ها و مشکلات کم نیست و شاید یکی از بهترین زوایایی که می شود به درک و دریافتی از این مشکلات رسید از دل و درون خود آن باشد. یعنی نشستن پای صحبت های این زنان برگزار کننده و چالش هایی که پیش رویشان قرار دارد.
آنچه در ادامه می آید گفت وگوی پژوهشگر ایرنا با «آزاده امیری» سرپرست گروه «راستان» است.
امیری (متولد1357) دانش آموخته موسیقی، نوازنده تار و سرپرست یکی از شناخته شده ترین گروه های موسیقی زنان ایران به نام راستان است. وی که سابقه ی برگزاری کنسرت هایی متعدد در شهرهای مختلف ایران و خارج از ایران را داشته است در ابتدا به مهمترین دغدغه برگزاری کنسرت زنان در ایران اشاره کرد و گفت: بزرگترین مشکل کنسرت بانوان در درجه اول از نظر من، هزینه تالار است. هزینه سالن متاسفانه روز به روز رو به افزایش است. یعنی کنسرتی که ما در فروردین داشته ایم برای اردیبهشت هم حتی دچار درصدی افزایش شده است.
وی افزود: من این مطلب را در مصاحبه های متعددی بیان کرده ام و باز هم بر آن تاکید می کنم. ببینید ما در کنسرت بانوان تمام ظرفیت اجتماع را برای اجرا نداریم؛ یعنی نیمی از ظرفیت را نداریم و حتی شاید بتوان گفت که از دو سوم این ظرفیت محرومیم چرا که خانم ها به عنوان تماشاچی، همواره به نوعی به خانوده شان متصل هستند؛ یعنی این که یک خانم اگر شوهرش به کنسرت بیاید، می تواند به کنسرت بیاید یا اگر بچه اش باشد یا کسی باشد و مشکل نگه داشتن بچه اش را نداشته باشد، می تواند در کنسرت حضور پیدا کند.
«یعنی عملا وقتی مردها از اجرایی حذف می شوند ما دو سوم شنونده هایمان را از دست می دهیم. درحالی که ما همان قیمتی را داریم برای سالن پرداخت می کنیم که مردها پرداخت می کنند. در نتیجه این نوعی اجحاف است و باید شرایط متفاوتی برای اجرای بانوان در نظر گرفته شود تا بتوانند با هزینه کمتر سالن را بگیرند، چون تماشاچیانشان هم به همین نسبت کمتر هستند».
امیری در ادامه به دومین مشکل اساسی بانوان در اجرای کنسرت اشاره کرد و گفت: مساله بعدی در اجرای موسیقی بانوان محدودیتی است که برای تبلیغات وجود دارد. خانم ها برای تبلیغات از بیلبوردهای سطح شهر که می توانند بسیار کمک کننده باشند، محرومند و دچار مشکل در تبلیغات هستیم. وی ادامه داد: مشکلات فرهنگی باعث شده تا مردم در ایران فقط به خواننده توجه کنند و به خاطر خواننده در سالن های کنسرت حضور پیدا کننند. بر این اساس چون ما در کنسرت های بانوان نمی توانیم صدای خواننده را در تبلیغاتمان پخش کنیم، تبلیغات و مخاطبین گسترده را از دست می دهیم. در نتیجه در این جا نیز شرایط برابری برای تبلیغ وجود ندارد.

**راه چاره چیست؟
امیری در توضیح راه حل هایی که برای حل این موانع و چالش های پیش روی بانوان در برگزاری کنسرت وجود دارند، خاطرنشان کرد: موانعی که ذکرشان رفت قطعا قابل برداشتن است. این که بخواهند یک تخفیفی را برای کنسرت های بانوان در نظر بگیرند، سخت نیست. کنسرت بانوان در ساعت 2 بعد از ظهر برگزار می شود. یعنی شاید بدترین ساعتی که می توانسته اند در اختیار بگذارند. وقتی می توانند یک چنین ساعت ویژه ای را که خیلی ساعت نامناسبی برای کنسرت بانوان است، در نظر بگیرند چرا نمی شود که برای آنان تخفیفی در نظر گرفته شود؟
یا برای بیلبورد می شود نوازنده ها را بدون ساز گذاشت. حتی اگر نمایش تصویر خود نوازنده هم ممیزی می شود پوسترهای ما که بدون عکس هست روی بیلبوردها قرار بگیرد. و اینها همه راه حل و شدنی هستند.
وی افزود: مساله اصلی این است که موسیقی در کشور ما اولویت نیست. وقتی اولویت نیست برایش سرمایه گذاری نمی شود؛ در آن برخلاف همه دنیا سرمایه گذاری دولتی صورت نمی گیرد، در نتیجه به بخش خصوصی می رود. در بخش خصوصی افراد آموزش دیده وجود ندارند و در آموزش آن عده زیادی وارد می شوند که اصلا سواد موسیقی ندارند. به همین علت می روند به سراغ موسیقی پاپ و چون تخصص و سوادش را ندارند، در پاپیولارها هم به سراغ بهترین ها نمی روند. به سراغ پایین ترین و عامه پسندترین خواننده ها و موزیک ها می روند تا عموم مردم را جذب کنند. چون هدف کسی که به صورت شخصی روی یک موزیکی سرمایه گذاری مالی می کند، برگشت پول است نه فرهنگ سازی. «این مساله در همه ابعاد فرهنگ سازی جامعه (سینما و تئاتر و ...) وجود دارد. اگر از بازیگران تئاتر هم بپرسید این مشکل را دارند. فرهگ سازی در حیطه هنر در زمینه های کلاسیک و اصیلش که شاید آن میزان هزینه ای که می برد برگشت مالی نداشته باشد، همیشه و در همه جای دنیا برعهده دولت ها است. ضمن این که باید بدانیم برگشت مالی موسیقی کلاسیک در هیچ جای دنیا، به اندازه موسیقی پاپ نیست. در نتیجه چون موسیقی اولویت جامعه ما نیست و صرفا در جاهایی که به آن نیاز داریم مورد ارجاع است، ما در زمینه موسیقی ارائه و در همه چیز آن (آموزش، اجرا، کنسرت ها و..) مشکل داریم».

**سازهایی که حتی مردانه هستند
امیری در توضیح هدف و ماهیت گروه خود بیان داشت: گروه راستان از سال 1393 تشکیل شده است و من این گروه را به منظور نشان دادن توانایی زنان نوازنده، تشکیل داده ام. ما در این گروه الزامی نداریم که خواننده هایمان زن باشند و می توانند مرد باشند اما الزام ما این است که نوازنده ها حتما خانم باشند؛ چراکه موسیقی به صورت کلی در جامعه مان هنری محجور است؛ و از اینان محجورتر، زنان نوازنده هستند که هیچ وقت دیده نمی شوند در حالی که بیشترین تلاش ها، وظایف و فشار های اجرا روی آنان است.
این نوازنده تار ادامه داد: موسیقی ما در نهاد خودش مردانه است. نه در نگاه عمومی که حتی در نگاه تخصصی خود موزیسین ها هم، مردانه است. سازها در این موسیقی مردانه هستند. مثلا تار یا تنبک را مردانه می دانند و نگاه سنگین تفکر مردانه بر موسیقی ما وجود دارد.
«در تمامی این سال ها زنان بشدت و برخلاف همه ممنوعیت ها تلاش کرده اند تا در این عرصه کار کنند و بمانند و به نظرم خیلی موفق بوده اند؛ چون همواره وقتی شرایط سخت تر می شود، موفقیت ها بیشتر می شود، چون جنگندگی ها و مبارزه ها بیشتر می شود».
پژوهشم**9480

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كنسرت هاي بانوان آزاده اميري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۸۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات کنسرت‌های تهران در اردیبهشت ۱۴۰۳ + تاریخ، قیمت بلیط و خوانندگان

برخی از هنرمندان موسیقی در نیمه اول اردیبهشت کنسرت‌هایی را تدارک دیده اند که بیشتر این کنسرت‌ها همچون ماه گذشته در گونه موسیقی پاپ هستند و تنها یک کنسرت ویژه بانوان برگزار می‌شود.

قیمت بلیت کنسرت‌های موسیقی در اردیبهشت، از ۱۵۰ تا ۸۹۵ هزار تومان در تهران و سایر شهر‌های کشور متغیر است که با احتساب ارزش افزوده، در مواردی به حدود یک میلیون تومان نیز می‌رسد. افزایش قیمت بلیت کنسرت‌ها از چالش‌هایی است که حوزه موسیقی از ابتدای امسال با آن مواجه شده است و انتقاداتی را در پی داشته است.

امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره افزایش قیمت بلیت کنسرت‌ها به یکی از رسانه‌ها گفت: ما بخشی که مربوط به خودمان بود یعنی در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر قیمت‌ها را کاهش دادیم و حتی بلیت ۹۰ هزار تومانی هم به فروش رساندیم تا بیشتر مردم بتوانند از امکانات جشنواره استفاده کنند.

وی گفت: بخشی که به شرکت‌ها مربوط است رصد می‌شود و هر سال درصدی قیمت بلیت کنسرت‌ها با مالیات افزایش پیدا می‌کند. البته به قیمت‌ها نظارت می‌شود تا غیرمتعارف نباشد و قیمت‌ها از خط قرمز عبور نکند. ما به تنهایی قیمت را تعیین نمی‌کنیم و برای آن صنف وجود دارد. هزینه سالن، امکانات و هزینه‌های جانبی که افزایش یافته‌اند باعث می‌شود درصدی هم قیمت بلیت‌ها گران شود.

سمیعی افزود: قیمت بلیت تهران و مناطق آزاد کمی بیشتر از شهرستان‌های دیگر است. مخاطبان بیشتری تهران دارد، اما در همان راستا هم سالن‌هایی که هزینه‌های ورودی بیشتری دارند در تهران است. ما تلاش می‌کنیم این افزایش قیمت تا جایی که ممکن است هزینه‌ها در آن لحاظ شود، اما قانون را زیر پا نگذارد. قیمت بلیت کنسرت در تهران با احتساب مالیات زیر یک میلیون تومان خواهد بود.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ۲۹ فروردین در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره برنامه‌های این نهاد برای کاهش قیمت بلیت کنسرت‌ها گفت: گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که با همکاری تهیه‌کنندگان بلیت اجرا‌های صحنه‌ای بیش از حد گران نشود. قیمت این بلیت‌ها حداکثر ۹۰۰ هزار تومان است.

با این وجود امید می‌رود، قیمت بلیت کنسرت‌های موسیقی در ماه‌های آینده با افزایش قیمت نامتعارفی روبه رو نشود.

تهران

رضا صادقی یکم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در مرکز همایش‌های برج میلاد

علیرضا طلیسچی دوم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۱۵ و ۲۲:۱۵ در مرکز همایش‌های برج میلاد

مجید رضوی سوم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۱۵ و ۲۲ و ۱۳ اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی

بهنام بانی چهارم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی

روزبه بمانی پنجم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۱۵ و ۲۲:۱۵ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی

علی یاسینی پنجم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در مرکز همایش‌های برج میلاد

حامیم پنجم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۱۵ و ۲۲:۱۵ در هتل اسپیناس پالاس

بابک جهانبخش ششم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در مرکز همایش‌های برج میلاد

مهدی احمدوند ششم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی

کنسرت گروه موسیقی «هوران» به سرپرستی و آهنگسازی بهروز قهاری و خوانندگی علیرضا جعفرزاده ششم اردیبهشت ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت

مسیح و آرش عدل پرور هفتم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۱۵ و ۲۲:۱۵ در مرکز همایش‌های برج میلاد

فرزاد فرزین هفتم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۱۵ و ۲۲:۱۵ در هتل اسپیناس پالاس

کنسرت‌های موسیقی در نیمه اول اردیبهشت؛ پیشتازی پاپ

گروه «نوشه» ویژه بانوان هفتم اردیبهشت ساعت ۱۴ در تالار وحدت

مصطفی راغب نهم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در مرکز همایش‌های برج میلاد

معین زندی ۱۰ اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۱۵ و ۲۲:۱۵ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی

گروه «همنوازان باربد» با سرپرستی مبین سلوکی و خوانندگی حشمت رجب زاده ۱۰ اردیبهشت ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت

امید حاجیلی ۱۱ اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی

ناصر زینلی ۱۲ اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۱۵ و ۲۲:۱۵ در هتل اسپیناس پالاس

کنسرت گروه وحید اسدالهی ۱۳ اردیبهشت ساعت ۲۱:۳۰ در تالار وحدت

سایر شهر‌ها

گرشا رضایی یکم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۱۵ و ۲۲:۱۵ در سالن کارگر ازنا لرستان، دوم اردیبهشت ساعت ۱۹:۱۵ در سالن شهیدسلیمانی کوهدشت و ششم اردیبهشت سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در سالن اکومال کرج

علیرضا طلیسچی یکم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در تالار رودکی اصفهان، سوم اردیبهشت سانس‌های ۱۷ و ۲۰:۳۰ در سالن ۹ دی ابهر، پنجم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن هتل داریوش بجنورد

کنسرت دونوازی تار و تنبک فرزاد محمدنژاد و علی اکبرزاده یکم اردیبهشت ساعت ۲۱ در سالن سلمان هراتی ساری

مصطفی راغب دوم اردیبهشت ساعت ۲۱ در سالن همیشه بهار خوی، سوم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲ در سالن اداره ارشاد میاندوآب، پنجم اردیبهشت ساعت ۱۹ در سینما انقلاب پارس آباد، ششم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن وزنه برداری اردبیل، ۱۰ اردیبهشت ساعت ۱۹ در سالن مارینا مرند، ۱۱ اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سینما فرهنگ (عبدالقادر مراغه‌ای) مراغه

علی یاسینی دوم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن اکومال کرج، سوم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ و چهارم اردیبهشت ساعت ۱۹ در تالار شهیدآوینی بندرعباس

علی عبدالمالکی دوم اردیبهشت سانس‌های ۱۸ و ۲۱ در تالار وحدت ارومیه

آرمین زارعی سوم تا پنجم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن نمایشگاه بین‌المللی قزوین و ۱۲ و ۱۳ اردیبهشت سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در سالن همایش‌های خاوران تبریز

آرون افشار سوم اردیبهشت ساعت ۲۱ در سالن شهیدسلیمانی بوکان، چهارم اردیبهشت ساعت ۲۱ در تالار وحدت مهاباد، پنجم اردیبهشت ساعت ۲۱:۳۰ در تالار همیشه بهار خوی، ششم اردیبهشت ساعت ۲۲ در سالن اداره ارشاد سلماس

حجت اشرف زاده چهارم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در تالار شهیدآوینی خرم آباد

مسعود صادقلو پنجم اردیبهشت سانس‌های ۱۸ و ۲۱ در تالار مرکزی ارشاد ارومیه، ششم اردیبهشت ساعت ۲۱ در سالن نمایشگاه بین‌المللی ماکو

آصف آریا پنجم اردیبهشت سانس‌های ۱۸ و ۲۱ در سالن vip آرش مارکت زیباکنار، ۱۰ اردیبهشت ساعت ۲۱ در تالار مرکزی ارشاد ارومیه

مجید رضوی پنجم اردیبهشت سانس‌های ۱۷:۳۰ و ۲۱ در سالن هلال احمر زنجان، نهم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در سالن سینما ساحلی - بندر امام خمینی (ره)

حمید هیراد ششم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن شهید ایزدپناه یاسوج، هشتم اردیبهشت سانس‌های ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در سالن اجتماعات آموزش و پرورش گچساران

سینا صداقت ششم اردیبهشت ساعت ۲۱ در تالار مرکزی رشت

کنسرت ارکستر ملی گیلان هفتم اردیبهشت ساعت ۲۱ در تالار مرکزی رشت

کنسرت‌های موسیقی در نیمه اول اردیبهشت؛ پیشتازی پاپ

ناصر زینلی هفتم اردیبهشت سانس‌های ۱۸ و ۲۱ در تالار وحدت ارومیه

روزبه بمانی هفتم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن سیتی سنتر اصفهان، ۱۰ اردیبهشت سانس‌های ۱۸ و ۲۰:۳۰ در سالن vip تالار مرکزی رشت

هوروش هشتم اردیبهشت سانس‌های ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در سینما فرهنگ میانه

امید حاجیلی هشتم اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن اکومال کرج

اشوان ۱۰ اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در سالن دنیای آرزو ساری

معین زندی ۱۱ اردیبهشت سانس‌های ۱۹ و ۲۲ در آمفی تئاتر ۹ دی هشتگرد

منبع: ایرنا

tags # کنسرت سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟
  • جزئیات کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن»/ وقتی ملودی‌های قدیمی بازخوانی می‌شوند
  • ماجرای لغو کنسرت موسیقی در بوشهر چه بود؟
  • سمیعی: کنسرت‌های موسیقی در بوشهر طبق مجوزهای قانونی برگزار می‌شود
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • پرکارترین خواننده پاپ مشخص شد
  • جزئیات کنسرت‌های تهران در اردیبهشت ۱۴۰۳ + تاریخ، قیمت بلیط و خوانندگان
  • بیش از ۱۰۰ اجرای موسیقی زنده در استان بوشهر برگزار شد
  • کنسرت‌های موسیقی در نیمه اول اردیبهشت؛ پیشتازی پاپ
  • (عکس) جشن هزار دف، با سانسور تصاویر زنان نوازنده!