Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@10:12:54 GMT

نبرد بی پایان آمریکا علیه ایران

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۶۸۰۴۱

نبرد بی پایان آمریکا علیه ایران

ساعت24 - حالا به گزارش سایت ایران دیپلماسی اسفندیار باتمن قلیج تحلیل گر مسایل ایران در نشریه آسیا تایمز نوشته است آمریکا جنگی بی پایان با ایران رادرهر جبهه ای در دستور کار قرار دارند. دراین روزهای تازه سپری شده کار به نبرد در شبکه های اجتماعی نیز کشیده شده است.

مسدود کردن صفحه های اینستاگرامی بالاترین مقامهای سیاسی و نظامی ایران یکی از بسترهای نبرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فشار بر نخست وزیر عراق و اجبار بر او که باید با سپاه برخورد کند نیز از جلوه های این نبرد همه سویه آمریکا علیه ایران است. باتمانقلیچ باوردارد دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده اخیرا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که بخشی از نیروهای مسلح ایران به شمار می رود، یک سازمان تروریستی خارجی نامیده است. در بیانیه کاخ سفید به این مساله اشاره شده که این اولین مرتبه است که ایالات متحده بخشی از یک دولت دیگر را سازمان تروریستی می خواند و همچنین گفته شده که این اقدام گستره کمپین اعمال فشار حداکثری بر نظام ایران را افزایش خواهد داد. مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در زمان قرائت این بیانیه ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورها و بخش خصوصی دریابند که سپاه پاسداران چگونه در تار و پود اقتصاد ایران نفوذ دارد.اگرچه هیچ شکی نیست که دولت ترامپ بر فشار «جنگ مالی» علیه ایران خواهد افزود، اما زدن برچسب گروه تروریستی به سپاه پاسداران هیچ ارتباطی با فشارهای اقتصادی جدید ندارد. تایلر کولیس یک وکیل متخصص در زمینه تحریم ها می گوید که سپاه پاسداران و بخش وسیع تری از اقتصاد ایران پیشتر هم هدف تحریم های ایالات متحده بوده که این بدان معناست که زدن برچسب یک گروه تروریستی به سپاه تاثیری در روند تحریم ها نخواهد داشت.
ساخت دیوار تحریم ها
اقدام جدید دولت ترامپ اگرچه تاثیرات اقتصادی محدودی خواهد داشت، اما اثبات شد که از نظر سیاسی تحریک آمیز است. رهبران سیاسی در همه خط مشی های فکری یک صدا زدن برچسب تروریستی بر سپاه را محکوم کردند. در واشنگتن، مقامات پنتاگون و آژانس اطلاعات مرکزی این اقدام را غیرسازنده دانسته و از احتمال به خطر افتادن ارتش ایالات متحده و دارایی های اطلاعاتی آن در خاورمیانه سخن گفته اند. در پاریس، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه از همه طرف ها خواسته خویشتن داری پیشه کنند. او همچنین با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران تلفنی گفت و گو کرده تا به او درباره حمایت اروپا از توافق هسته ای اطمینان خاطر دهد. در بغداد، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق به خبرنگاران گفت که دولت او سعی کرده دولت ترامپ را به تجدیدنظر در تصمیم اقدام علیه سپاه ترغیب کند چراکه متعقد است هرگونه درگیری به همه آسیب خواهد رساند.با توجه به اینکه تصمیم ترامپ علیه سپاه هم توافق هسته ای ایران را به خطر انداخته و هم چشم انداز دیپلماسی بین ایالات متحده و ایران را، می توان گفت که بحران سیاسی هدف آشکار پشت این تصمیم بوده است. مارک دوبوویتز، رئیس موسسه «دفاع از دموکراسی ها» در مقاله ای در وال استریت ژورنال از دولت ترامپ خواست تا یک «دیوار تحریمی» بسازد تا تلاش های احتمالی یک رئیس جمهوری دموکرات بالقوه برای بازگشت به توافق هسته ای ایران در سال 2021 را ناکام سازد.برای درک بهتر اینکه چطور زدن برچسب تروریستی به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ساخت «دیوار تحریمی» کمک می کند، باید به تاثیر این اقدام در افزایش قدرت تحریمی ایالات متحده نگاهی انداخت. تحریم های مالی امروزی عمدتا در واکنش به «جنگ های بی پایان» ایالات متحده در افغانستان و عراق و آگاهی از این مساله که پیروزی در «جنگ علیه تروریسم» از طریق درگیری نظامی متعارف به دست نمی آید، توسعه یافته است.با توجه به مخالفت عمومی با اعزام های نظامی بیشتر و با توجه به افزایش مخاطره تروریسم به دلیل شکست حملات ایالات متحده در خاورمیانه، به وزارت خزانه داری مسئولیت داده شد تا قدرت های تحریمی جدیدی با هدف تضعیف سازمان های تروریستی از طریق قطع دسترسی آنها به منابع مالی برای دولت فراهم آورد. طبق توضیحات خوان زاراته معاون مشاور امنیت ملی در زمینه مبارزه با تروریسم در دولت جورج دابلیو. بوش، ایالات متحده به دنبال توسعه ابزار «جنگ مالی» بوده تا در آن تحریم ها «به طور فزاینده به ابزار انتخابی امنیت ملی برای رسیدگی به مسائل امنیتی جهانی» تبدیل شوند. زمانی که باراک اوباما رئیس جمهور شد، تحریم ها در «جنگ جهانی علیه تروریسم» برای رسیدگی به تهدید هسته ای ایران مورد استفاده قرار گرفتند و تحریم هایی که برای هدف قرار دادن تروریست ها در نظر گرفته شده بودند، به ابزاری علیه دیگر دولت ها تبدیل گشتند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۸۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً مصوبه‌ای را امضا و تبدیل به قانون کرد که فعالیت تیک‌تاک در این کشور را در صورت عدم واگذاری آن از سوی شرکت بایت‌دنس، ممنوع می‌کند.

قانون جدید به بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ۲۷۰ روز مهلت می‌دهد تا مالکیت و دارایی‌های تیک‌تاک در ایالات متحده را واگذار کند. شو زی چو، مدیرعامل این پلتفرم اجتماعی در واکنش به این قانون گفت: «مطمئن باشید که ما جایی نمی‌رویم. حقایق و قانون اساسی به نفع ما هستند و انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.»

قانون امضا شده از سوی بایدن تا روز ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، یک روز پیش از پایان دوره او، به این شرکت فرصت می‌دهد که برای فروش تیک‌تاک اقدام کند؛ اما اگر تشخیص داده شود که بایت‌دنس در حال طی فرایند اجرای این قانون است، مهلت مذکور می‌تواند تا سه ماه تمدید گردد.

این در حالی است که دادگاه ایالات متحده پیش‌تر و در سال ۲۰۲۰، تصمیم ترامپ برای ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت را رد و ملغی کرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت: «ما نمی‌خواهیم شاهد ممنوعیت این پلتفرم باشیم. مسئله مالکیت دولت چین است.»

چو با تأکید بر اینکه تیک‌تاک همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و محدودیت‌ها را به چالش می‌کشد، گفت: «اشتباه نکنید این یک ممنوعیت برای تیک‌تاک است.»

اکنون بسیاری از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که در صورت تلاش بایت‌دنس برای واگذاری تیک‌تاک، آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید این پلتفرم را دارد و آیا چین و سازمان‌های دولتی ایالات متحده فروش آن را تأیید می‌کنند؟

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، تیک‌تاک قصد دارد، این مصوبه را با استناد به متمم اول قانون اساسی آمریکا به چالش بکشد و انتظار می‌رود که کاربران این برنامه نیز مجدداً اقدامات قانونی را علیه تصمیم دولت به کار گیرند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد: «ممنوعیت یا الزام واگذاری تیک‌تاک یک سابقه جهانی نگران‌کننده برای کنترل بیش از حد دولت بر پلتفرم‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.»

دلیل این اقدام قانون‌گذاران ایالات متحده نگرانی گسترده از دسترسی چین به داده‌های آمریکایی‌ها و نظارت بر آن اعلام شده است. نبرد چهار ساله بر سر تیک‌تاک جبهه مهمی در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن محسوب می‌شود. از سوی دیگر، هفته گذشته نیز اپل اعلام کرد که چین به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی خواستار حذف واتس‌اپ و پلتفرم‌های متا از اپ استور این شرکت در چین شده است.

منبع: زاویه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • بانک‌های چینی به دردسر افتادند؛ پای تحریم آمریکا در میان است
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیت‌های سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیتهای سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد