Web Analytics Made Easy - Statcounter

کلیسای تاریخی "نوتردام" در قلب پاریس روز ۲۶ فروردین ۹۸ (۱۵ آوریل ۲۰۱۹) دچار حریق گسترده شد؛ یک حقیقت ناگفته بین آتش‌سوزی "کلیسای نوتردام" پاریس با آتش‌سوزی "پلاسکو" در تهران وجود دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این کلیسا از محبوبترین نقاط گردشگری در فرانسه بود و سالانه بیش از ۱۳ میلیون بازدیدکننده داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتش اوایل غروب از سقف این کلیسا آغاز شد و به سرعت گسترش یافت تا جایی که تمام سقف آن را نابود کرد.

دود ناشی از این آتش‌سوزی پاریس را فرا گرفت، این در حالی بود که هزاران نفر از شهروندان پاریس نظاره‌گر این صحنه بودند و چند شبکه تلویزیونی این آتش‌سوزی را به صورت زنده نمایش می‌دادند! طول، پهنا و ارتفاع این ساختمان به ترتیب به ترتیب ۱۲۷، ۴۰ و ۳۳ متر بود.

در این عملیات حدود ۵۰۰ آتش‌نشان برای جلوگیری از ریختن برج ناقوس کلیسا تلاش کردند، اما نکته قابل توجه این بود که در این حریق مانند آتش‌سوزی‌های دیگر از بالگرد یا تجهیزت اطفای حریق عجیب و غریب برای اطفای حریق استفاده نشد.

اما وقوع این آتش‌سوزی مهیب برای یک بنای باارزش تاریخی بسیار بالا در قلب پاریس، می‌تواند بهانه‌ای برای بازخوانی حواشی و تخریب‌های فضای مجازی در جریان آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو تهران در سال ۹۵ باشد؛ چرا که به محض وقوع آتش‌سوزی در پلاسکو و آغاز عملیات اطفای حریق این ساختمان توسط آتش نشانی تهران، موجی از تخریب‌های داخلی و خارجی از طریق فضای مجازی درباره نحوه اطفای حریق به راه افتاد! این موج تخریب‌ها بیشتر معطوف به تجهزات آتش‌نشانی تهران بود و اینکه چرا مثلاً آتش‌نشانان برای اطفای حریق پلاسکو از بالگرد‌های امدادی یا نردبان‌های مثلا ۶۴ متری و ... استفاده نکردند!

در رابطه با این حادثه و علت عدم استفاده از بالگرد برای اطفای حریق با جلال ملکی؛ سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران گفتگو کردیم.

ملکی با بیان اینکه افزایش نردبان و بالابر در ایستگاه‌های آتش‌نشانی، تضمینی برای ایمنی شهر ایجاد نمی‌کند، گفت: در وهله نخست فرهنگ ایمنی، سپس ساختمان‌های ایمن و در مرحله بعد تجهیزات مورد اهمیت قرار دارد.

وی با ابزار تأسف از آتش‌سوزی این اثر تاریخی در فرانسه متذکر شد: بالگرد‌ها در آتش‌سوزی‌های شهری، کارایی چندانی ندارند؛ در بسیاری از شهر‌ها رودخانه‌ای وجود ندارد و به خاطر فشردگی ساختمان‌ها اصلاً نمی‌توانند فعالیت کنند، گفته می‌شود بالگرد برای اطفای حریق در شهر بسیار مؤثر است، اما این موضوع به نزدیک بودن به منابع آبی و خلوت بودن معابر دارد، به طور مثال اگر در ساختمانی حریق رخ دهد و در مجاورت آن رودخانه وجود داشته و مسیر عبور و مرور خلوت باشد، می‌توان از بالگرد استفاده کرد، اما در شهری مانند تهران که نه رودخانه‌ای در مجاورت آن وجود دارد و ساختمان‌ها نیز در فشردگی یکدیگر قرار گرفته‌اند، استفاده از بالگرد برای اطفای حریق امکان‌پذیر نیست.

بر اساس این گزارش؛ در زمان حریق پلاسکو، بسیاری با گلایه و واکنش تند، عملکرد آتش‌نشانان تهرانی را در اطفای حریق این ساختمان مورد انتفاد قرار دادند در صورتیکه در حریق کلیسای نوتردام یا برج گرنفل لندن نیز از تجهیزاتی مانند نردبان و بالابر و نه بالگرد برای اطفای حریق استفاده شد.

در آتش‌سوزی برج گرنفل لندن که حدوداً پنج ماه بعد از حادثه پلاسکو روی داد و ده‌ها کشته و مجروح برجای گذاشت هیچگاه از بالگرد برای حریق استفاده نشد و حتی نردبان‌های آتش‌نشانی نیز پس از طی زمان طولانی به محل حادثه رسیدند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

حقیقتی ناگفته از ارتباط آتش‌سوزی "کلیسای نوتردام" پاریس با آتش‌سوزی "پلاسکو" تهران + تصاویر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آتش سوزی پلاسکو نوتردام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۸۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای پیشگیری از حریق‌های احتمالی در فصل تابستان

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: باید نظارت جامعی از سوی اکیپ‌های اطفای حریق و دیدبان‌ها صورت گیرد تا با حضور به موقع و سریع در محل از گسترش حریق جلوگیری شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، یاسم خان‌محمدیان امروز- چهارشنبه بیست و نهم فروردین‌_ در جلسه شورای اداری استان، اظهار کرد: روند پیشرفت طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و تولید نهال در سال جاری برای پیشگیری از حریق‌های احتمالی در فصل تابستان برنامه‌ریزی شد.

وی با اشاره به فرا رسیدن فصل آتش‌سوزی، افزود: لازم است نظارت جامعی از سوی اکیپ‌های اطفای حریق و دیدبان‌ها صورت گیرد تا با حضور به موقع و سریع در محل از گسترش حریق جلوگیری شود.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با بیان اینکه مشارکت مردم در حفاظت از منابع طبیعی بسیار تأثیرگذار است، خاطرنشان کرد: مدیران منابع طبیعی شهرستان‌ها برای پیشگیری و اطفای حریق در جنگل‌ها و مراتع از مجریان طرح‌ها و بهره‌برداران منابع طبیعی، دهیاران و شورای اسلامی روستاها در مناطق بحرانی کمک بگیرند.

خان‌محمدیان ادامه داد: لازم است ضمن توجه جدی در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نسبت به تولید شش میلیون اصله نهال در استان اقدام شود.

کد خبر 745447

دیگر خبرها

  • آتش سوزی مرگبار در شرق تهران
  • اطفای حریق انبار ضایعات در دورود
  • مرگ دردناک مرد میانسال در میان شعله‌های آتش
  • حریق یک ساختمان مسکونی در تهران جان مرد میانسال را گرفت
  • برنامه‌ریزی برای پیشگیری از حریق‌های احتمالی در فصل تابستان
  • ساختمان قرن هفدهمی بورس دانمارک در آتش سوخت/ تلاش برای نجات نوتردام کپنهاگ (فیلم)
  • مصدومیت ۴ آتش‌نشان در حادثه آتش‌سوزی ساختمان درالقرآن تالش
  • مهار حریق گسترده یک مجتمع قرآنی در تالش
  • (تصاویر) ساختمان تاریخی بورس دانمارک تسلیم شعله‌های آتش شد
  • اطفای حریق انبار ضایعات پلاستیکی در اصفهان