Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گردهمایی اعضای کارگروه تخصصی برنامه ریزی آموزش عالی که در دانشگاه تربیت مدرس در حال برگزاری است، گفت: اگر به تاریخچه ۴۰ سال گذشته آموزش عالی نگاه کنیم، بسیاری از فعالیت های آموزشی کشور به صورت قدیمی باقی مانده است؛ این در حالی است که پویایی و تحول در آموزش عالی امری ضروری محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این تحول باید در عناوین درس ها، گروه های آموزشی، رویکردها و ماموریت هایی که در دانشگاه ها تعریف شده است صورت گیرد؛ به همین منظور همگی وظیفه داریم که برای تغییر و تحول در نظام آموزشی تلاش کنیم.

غلامی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از مدیران آموزش عالی در این حوزه تحول ایجاد نکرده اند؛ البته تحول با تفکر فردی صورت نمی گیرد بلکه نیاز است که همگی اعضای هیات علمی دانشگاه ها به وسیله هم فکری با یکدیگر در این راستا تلاش کنند.

وزیر علوم با بیان این که مجموعه حوزه برنامه ریزی آموزشی وظیفه جمع آوری و جمع بندی اهداف آموزش عالی را برعهده دارند، گفت: این مجموعه بدون کمک نیروهای متخصص برنامه ریز نمی توانند تحول چندانی را در حوزه آموزش عالی ایجاد کنند.

غلامی تاکید کرد: مصوبه های شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولان آموزش عالی را موظف کرده اند که باید به تحول در آموزش عالی بی اندیشند؛ این موضوع با هماهنگی و همکاری کارگروه های تخصصی میسر خواهد شد.

وزیر علوم خاطر نشان کرد: طی زحماتی که سال گذشته در حوزه ستادی وزارت علوم با همکاری دانشگاه های استانی صورت گرفته، طرح اولیه تحول ایجاد شده است؛ آموزش های دانشگاهی ما آموزش جدید ترین یافته های علمی است که در بسیاری از بخش های کشور هنوز امکانات استفاده از آن ها فراهم نشده است.

غلامی با اشاره ایجاد انگیزه و تحول در آموزش عالی اذعان داشت: ما باید برای تاثیر گذاری بیشتر در کشور برنامه ریزی داشته باشیم؛ در حوزه ساماندهی و برنامه ریزی رشته های دانشگاهی نیاز به اطلاعات حاصل از آمایش سرزمینی وجود دارد.

وی اظهار کرد: در ساماندهی آموزش عالی کشور بایستی حرکتی جامع و پیوسته انجام شود در غیر این صورت دچار عدم انطباق و سر درگمی مواجه خواهیم شد؛ به همین منظور باید برنامه ای جامع به دانشگاه های کشور ارائه دهیم.

وزیر علوم با بیان این که در تعریف و تدوین رشته ها و عناوین جدید برای دانشگاه می توانیم از تجربیات کشورهای دیگر استفاده کنیم گفت: ما باید به فکر تحول در جامعه باشیم؛ رشد علمی که به آن دست پیدا کردیم، علی رغم نقدهایی که به آن وارد است، در بخش علوم نو و نوآوری ها بوده است. مقاطع تحصیلی ما می تواند در این راستا ماموریت متفاوتی داشته باشد به همین منظور باید در فکر تغییر و تحول جدی در این حوزه باشیم.

غلامی بیان کرد: تلاش ما باید این باشد که باور به اثر گذاری دانشگاه ها در حل مسائل کشور را افزایش دهیم؛ باید باور مسئولان کشور را به این سمت ببریم که دانشگاه ها می توانند در حل مشکلات جامعه راه حل های تخصصی ارائه دهند.

وزیر علوم گفت: ما باید به مقطع فعلی کشور به عنوان یک نقطه عطف در تحول آموزش عالی نگاه کنیم و باید به سمت نوآوری در تمام بخش های آموزشی حرکت کنیم.

وزیر علوم در پایان تاکید کرد: باید از انحصارطلبی در رشته های دانشگاهی جلوگیری شود؛ باید دانشجویان را طوری تربیت کنیم که از کارهای گروهی استقبال کنند، البته هرجا احساس می شود که آیین و مقرراتی وجود دارد که مانع تحول در آموزش عالی می شود، قطع به یقین از سوی وزارت علوم برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/

108 / 31 شورای عالی انقلاب فرهنگی غلامی وزیر علوم پویایی رشته دانشگاه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی غلامی وزیر علوم پویایی رشته دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۸۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد

فرماندار شهرستان ارومیه گفت: بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه است که نظم و انضباط اجتماعی حالت نهادی به خود می‌گیرد و عامه مردم به طرف فرهنگ ترقی و توسعه حرکت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، غلامحسین عماری امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در دیدار با رئیس دانشگاه غیر دولتی آفاق ارومیه اظهار کرد: مراکز عالی کشور بستر رشد و توسعه فکری جوانان است.

وی افزود: توجه به دانشجویان یکی از مهم‌ترین و محوری‌ترین مباحث و از ارکان پویا و بالنده مسیر توسعه و پیشرفت جامعه است.

فرماندار شهرستان ارومیه گفت: امروزه به لطف خداوند و تلاش و استمرار مراکز دانشگاهی و آموزشی حتی در روستاها و بخش‌های ارومیه قشر زیادی از جوانان دارای تحصیلات عالی و دانشگاهی وجود دارد که این مهم مگر با تلاش‌های دانشگاه‌های کشور تحقق نمی‌یافت.

عماری در خصوص اهمیت و جایگاه دانشگاه در جامعه تصریح کرد: دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در جوامع امروزی به عنوان کلیدی‌ترین نهاد آموزشی در جهت توسعه همه جانبه به شمار می‌رود، چرا که در پرتو آموزش است که انسان‌ها متحول می‌شوند.

وی ادامه داد: بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه است که نظم و انضباط اجتماعی حالت نهادی به خود می‌گیرد و عامه مردم به طرف فرهنگ ترقی و توسعه حرکت می‌کنند.

در این دیدار بسترهای توسعه همکاری‌های مشترک دانشگاه آفاق با مجموعه فرمانداری و دستگاه‌های تابعه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

کد خبر 747636

دیگر خبرها

  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در قزوین
  • آغاز نوبت اول کنکور/ رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در نخستین روز
  • آغاز نوبت اول آزمون سراسری از فردا در قزوین
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد
  • برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( ۶ اردیبهشت )
  • راه‌اندازی رشته اینترنت اشیاء در قوچان
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم