Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@18:50:47 GMT

رعایت حقوق بشر در دولت کنونی آمریکا حرف بیهوده‌ای است

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۴۲۱۸

رعایت حقوق بشر در دولت کنونی آمریکا حرف بیهوده‌ای است

یک استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه گفت: رعایت حقوق بشر در دولت کنونی آمریکا حرف بیهوده‌ای است، چون آنها هیچ اقدام مؤثری در خصوص سیل اخیر در کشور انجام ندادند تا مسائل انسان دوستانه را بخواهند مستثنی کنند و یا سازوکاری را در اینگونه مواقع طراحی کنند.

شهرام زرنشان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه قطعاً وجود تحریم‌ها در حوادث طبیعی مانند سیل اخیر تأثیرگذار است، اظهار کرد: در مبحث کمک‌های بین‌المللی مفهومی به نام کمک‌های بشردوستانه داریم که این مفهوم در ادبیات حقوق بین‌الملل جا افتاده و در مواقع بروز چنین حوادثی به خصوص حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و… دولت‌ها می‌توانند اقدام به کمک رسانی به آسیب دیدگان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در این خصوص تکلیفی برای دولت‌ها نیست ولی این موضوع وجود دارد و به عنوان یک قاعده نرم در حقوق بین‌الملل در حال شکل‌گیری است و با عنوان کمک‌های بشردوستانه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه کمک‌های بشردوستانه در زمان حوادث یک امر مرسوم و معمولی است، گفت: سازمان هلال احمر ایران هم زمانی که در کشورهای دیگر حادثه‌ای روی داده کمک‌هایی را ارسال کرده و بالعکس، مانند زلزله بم که کمک‌های بین‌المللی به ایران ارسال شد و معمولاً هم دولت‌های آسیب دیده این کمک‌ها را می‌پذیرند چون این موضوع به عنوان حق مردم آسیب دیده تلقی می‌شود.

این استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه خاطرنشان کرد: در وضع تحریم‌ها چه از سوی سازمان ملل، اتحادیه اروپا و یا به صورت یکجانبه اگر کشوری اقدام به اعمال تحریم علیه کشوری دیگر کند معمولاً اعلام می‌شود که مسائل بشردوستانه و انسان‌دوستانه از این تحریم‌ها استثنا هستند، اما واقعیت امر این است که تحریم‌ها در عمل تأثیر خود را بر اینگونه مسائل می‌گذارد و اینکه آمریکا تحریمی را وضع کند و بعد تبصره‌ای بگذارد و بگوید مسائل انسانی استثنا هستند اینگونه نیست.

زرنشان تصریح کرد: وقتی قرار باشد کالایی رد و بدل شده یا پولی منتقل شود این گفته که تحریم‌ها تأثیری بر آن ندارد، حرف اشتباهی است. در همین سیل اخیر شاهد مشکلاتی در خصوص نقل و انتقالات مالی بودیم که صلیب سرخ جهانی و سایر کشورها نمی‌توانستند از طریق نظام بانکی اقدام به ارسال پول نقد برای ایران کنند هر چند کمک‌هایی را به صورت غیرنقدی ارسال کردند که این چند روز هم شاهد ارسال اینگونه کمک‌های آنها بودیم، اما این کمک‌ها فقط به صورت غیرنقدی و محدود بوده و کمک‌های مؤثری که می‌توانست از طریق نقل و انتقال مالی و پولی صورت بگیرد به خاطر ممنوعیت استفاده از دلار، محدود بودن سوئیفت و یا عدم همکاری بانک‌های خارجی با ایران با مشکل مواجه شد و ارسال نشد.

وی افزود: اگر قرار باشد پولی ارسال شود باید از طریق سیستم بانکی ارسال شود، وقتی سیستم بانکی بسته باشد چگونه می‌توان پول بفرستید و معمولاً هم برای اینگونه موارد بانک‌ها خودشان کاری انجام نمی‌دهند مگر اینکه دولت آمریکا رسماً اعلام کند که صلیب سرخ با این حساب و در این چارچوب می‌تواند به هلال احمر این پول را واریز کند که در حادثه اخیر چنین اقدامی را شاهد نبودیم.

این استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه یادآور شد: یک سری از تحریم‌ها از قبل وضع شده مانند اینکه یک سری تجهیزات مثل هلی کوپتر و تجهیزات پیشرفته برای جلوگیری از سیلاب و یا کاوش در آن لازم است که به دلیل تحریم‌ها این وسایل در اختیار دولت ایران قرار نمی‌گیرد و این موضوعات در کلیت کار تأثیر خود را بر روی کمک‌های بشردوستانه می‌گذارد.

زرنشان در رابطه با ادعای آمریکا مبنی بر ضرورت رعایت حقوق بشر، گفت: رعایت حقوق بشر در دولت کنونی آمریکا حرف بیهوده‌ای است، چون آنها هیچ اقدام مؤثری در خصوص سیل اخیر در کشور انجام ندادند تا مسائل انسان دوستانه را بخواهند مستثنی کنند و یا سازوکاری را در اینگونه مواقع طراحی کنند.

وی یادآور شد: در چارچوب حقوق بین‌الملل مسأله حق بر غذا را داریم که یکی از حقوق اساسی بشر است و در برخی از اسناد بین‌المللی هم به آن اشاره شده که نقض این حق، می‌تواند جنایت بین‌المللی تلقی شود. همچنین در اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی، در ردیف جرایم بین‌المللی یکی از مصادیق آن نقض حق بر غذاست. یعنی دولت آمریکا یا هر دولت دیگری که به نحوی اقدامی انجام دهد که در مواقع ضروری مانند مواقعی که ارسال کمک‌های بشردوستانه مهم و ضروری است و مانع از دستیابی به این کمک‌ها شود به خصوص در بحث غذا نه تنها نقض مقررات حقوق بشر است بلکه فراتر از آن در این حوزه جنایت بین‌المللی محسوب می‌شود.

این استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه در پایان گفت: خارج از این چارچوب‌های بین‌المللی هم اگر موانعی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه ایجاد شود حتماً نقض مقررات حقوق بشر است. همچنین ما حق بر سلامت و حق حیات داریم که این موارد از اصول مسلم و حقوق بنیادین هستند و هر گونه اقدامی که این موارد را تحت تأثیر قرار دهد می‌تواند جنایت بین‌المللی هم تلقی شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اقدام امریکا علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۴۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به ادعای آمریکا در خصوص فعالیت‌های سایبری

آفتاب‌‌نیوز :

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ادعا‌های بی‌اساس دولت آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی در خصوص فعالیت‌های سایبری را قویا رد و محکوم کرد.

کنعانی تصریح کرد: نهاد‌های آمریکایی نمی‌توانند با برچسب زدن‌های مختلف بی‌اساس به اشخاص و نهاد‌های ایرانی، موج انتقادات جهانی نسبت به سیاست‌های حمایتی نامحدود آمریکا از جنایات جنگی و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و کرانه باختری فلسطین و نیز سرکوب‌های خشونت‌آمیز معترضان در داخل آمریکا را منحرف سازند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: به دولت آمریکا توصیه می‌کنیم به جای اتهام زنی‌های بی اساس به دیگر کشور‌ها و ملت‌ها، به حمایت‌های تسلیحاتی، نظامی، مالی و سیاست‌های بین‌المللی خود از رژیم آپارتاید و اشغالگر صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین پایان داده و در سیاست‌های مداخله جویانه و نیز تهدیدآفرین خود نسبت به حقوق بشر، حقوق بشردوستانه بین‌المللی، حقوق بین الملل و صلح و امنیت بین‌المللی بازنگری نموده و مسئولانه رفتار کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه شرکت‌های ایرانی
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی
  • ایران به اتهامات سایبری از طرف آمریکا پاسخ داد
  • ایران ادعاهای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری را قویاً رد کرد
  • آمریکا به کمک‌های نظامی و مالی از «رژیم آپارتاید» پایان دهد
  • آمریکا در سیاست‌های مداخله جویانه بازنگری کند
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا در خصوص فعالیت‌های سایبری
  • کنعانی ادعا‌های بی‌اساس دولت آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی را محکوم کرد
  • عفو بین‌الملل: آلمان ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند
  • خشم بین المللی از انگلیس برای اخراج مهاجران به روآندا