Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@20:11:33 GMT

اختلال PTSD چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۴۵۰۶

ماندانا رکنی روانشناس و مشاور در خصوص اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) اظهار کرد: اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) یک اختلال جدی روانپزشکی است که سالانه هزاران نفر را متأثر می‌کند و تجربه یک رویداد آسیب زا یا شاهد بودن آن می‌تواند به این اختلال منجر شود.

این روانشناس گفت: PTSD می‌تواند پس از هر حادثه تلخی مانند سیل و زلزله که بحران‌های بسیاری را برای افراد به دنبال دارد، آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا یک حادثه تلخ، حادثه‌ای است که ما در آن احساس خطر می‌کنیم و در پی آن زندگی ما در معرض تهدید قرار می‌گیرد و یا شاهد مردن یا مجروح شدن دیگران باشیم.

وی افزود: نحوه رویارویی ما با رویداد‌های آسیب زا متفاوت است. برخی از افراد از هیچ یک از آثار زیان بار آن رنج نمی‌برند، اما برخی دیگر بعد از تجربه کردن یا مشاهده یک رویداد آسیب زا، آن را با بازگشت به گذشته و یا از طریق کابوس‌های تکراری شبانه، گاهی بار‌ها و بار‌ها تجربه می‌کنند.

رکنی تصریح کرد: این افراد ممکن است از موقعیت‌هایی که یادآور آن رویداد است، خودداری کنند. واکنش این افراد به رویداد آسیب زا، ترس، درماندگی یا خوف و وحشت است. همچنین مردم اغلب تمایلی به صحبت درباره تجارب آسیب زای خود ندارند، چرا که یادآور خاطرات بسیار بدی برای آن‌ها هستند؛ بنابراین مبتلایان به اختلال پس از سانحه، گاهی سال‌ها در سکوت رنج می‌برند.

این روانشناس با بیان اینکه علائم PTSD می‌تواند بعد از یک تأخیر چند هفته‌ای و یا چند ماهه شروع شود، گفت: این علائم معمولا در طی ۶ ماه پس از حادثه ناگوار ظاهر می‌شوند. بسیاری از افراد در این شرایط احساس غم عمیق، افسردگی، اضطراب، احساس گناه یا عصبانیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه اختلال اضطراب پس از سانحه در کودکان پیچیده‌تر از بزرگسالان است، افزود: درک کودکان از محیط و موقعیت‌ها با بزرگسالان متفاوت است و برای درمان این اختلال روانی در کودکان شیوه‌های ویژه‌ای نیاز است تا بهبود یابند. به یاد بسپارید اگر اختلالات روانی در کودکان به موقع تشخیص و درمان نشود، عمیق‌تر خواهد شد و تأثیر بدی در آینده و بزرگسالی فرد خواهد داشت.

رکنی گفت: کودکان به سادگی نمی‌توانند از حوادث آسیب زای زندگی شان رهایی یابند و احتمالا بیش از بزرگسالان گرفتار مشکلات مزمن و حل نشده خواهند شد. این مشکلات بر روند رشد آن‌ها اثر می‌گذارد و باعث تخریب مهارت‌های مورد نیازشان برای کنار آمدن با اتفاقات و خود تنظیمی هیجانی می‌شود.

این روانشناس بیان کرد: این کودکان در صورت حمایت و درمان درست والدین، معلمان، روانشناسان یا سایر افراد مورد اعتماد می‌توانند به خوبی به مشکل شان مقابله کنند و به زندگی برگردند، آن‌ها باید بلافاصله بعد از حادثه آسیب زا حمایت شوند تا بتوانند با فاجعه‌ای که رخ داده روبرو شوند و مراحل غم و اندوه را بگذرانند.

رکنی در پایان گفت: این هنر والدین است که با توجه به شناختی که از فرزندشان دارند، دنبال نشانه‌های این اختلال در او بگردند. والدین آگاه حتی می‌توانند مشکل کودکانی که سکوت اختیار کرده‌اند و به نظر می‌رسد نشانه‌ای از آسیب در آنان نیست را تشخیص دهند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: استرس سیل زلزله کودکان درمان اختلال روانی اختلال روانی استرس افسردگی درمان زلزله اختلال PTSD

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۴۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عامل تهدید کننده کنسولگری ایران در پاریس دچار اختلال روانی بود + جزئیات حادثه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، با صحبت‌های انجام شده با این فرد نهایتا قانع شده و بخش کنسولی سفارت را ترک کرده است. پس از خروج از ساختمان سفارت ایران نهایتا پلیس این فرد را دستگیر کرده است.

طبق اعلام سفارت ایران در پاریس این فرد همان شخصی است که مدتها قبل در مقابل درب سفارت ایران لاستیکی را به آتش کشیده است. وی پیشتر دادگاهی شده بود و حکم اولیه علیه او صادر شده بوده است.

اعضای بخش کنسولی سفارت ایران در پاریس در سلامت کامل هستند و هیچ خسارتی به بخش کنسولی وارد نشده است.

پایان حادثه امنیتی سفارت ایران در پاریس | عامل تهدید بازداشت شد کد خبر 845569 برچسب‌ها خبر ویژه ایران و فرانسه فرانسه

دیگر خبرها

  • عامل تهدید کننده کنسولگری ایران در پاریس دچار اختلال روانی بود + جزئیات حادثه
  • بی حجابی و بدحجابی به استحکام خانواده‌ها آسیب می‌زند
  • جلسه شورای اجتماعی استان یزد برگزار شد
  • اجرای مستمر طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در محلات منطقه ۱۳
  • آسیب دیدن فرهنگ کار از جمله نگرانی‌ها در سیستان است
  • اجرای مستمر طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در محلات تهران
  • آنچه باید درباره اختلال شخصیت ضد اجتماعی و عوامل بروز آن بدانید
  • آسیب دیدن فرهنگ کار از جمله نگرانی‌ها در منطقه سیستان است
  • ماجرای خروج کودکان کار اتباع از تهران
  • کودکان کار اتباع از تهران می‌روند