Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- ایرنا- قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رفع آسیبهای اجتماعی کشور را نیازمند راه حلهای علمی دانشگاهیان ذکر و بیان کرد: ماموریت همه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کوچک و بزرگ کمک به مسئولان در رفع مشکلات است.

دکتر عبدالرضا باقری عصر چهارشنبه در 'همایش توسعه پایدار با رویکرد توسعه پایدار و چالشهای سرمایه‌ گذاری منطقه ترشیز' که به همت مرکز آموزش عالی کاشمر در این شهر برپا شد افزود: با وجود نارساییهای فراوان رویکرد توسعه، کمک به رشد و پیشرفت و توسعه پایدار مناطق به جد مورد توجه وزارت علوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همچنین از توجه مراکز آموزش عالی کاشمر به موضوع توسعه پایدار تقدیر و بیان کرد: این نشان می ‌دهد آموزش عالی وارد عرصه ‌های اجتماعی شده و علاوه بر تامین نیروی انسانی مورد نیاز کشور، به مسائل پیرامون خود و پاسخگویی به نیازهای جامعه نیز توجه دارد.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مراکز آموزش عالی را سرمایه‌های ملی و جزو افتخارات کشور توصیف و بیان کرد: باید دانشگاههای بزرگ کشور را به دلیل توسعه فعالیتهای ملی و بین المللی و واحدهای دانشگاهی کوچکتر را جهت توسعه نیازهای منطقه‌ ای و ملی مورد توجه و حمایت قرارداد.
وی در ادامه بر لزوم آینده نگری اجتماعی تاکید و بیان کرد: انسان در کره زمین از همه ظرفیتهای موجود بی‌ محابا استفاده کرده و می‌ کند. رشد جمعیت امروز مخاطرات بسیاری را ایجاد کرده لذا باید با استفاده از منابع موجود روی همین کره امکانات مورد نیاز بشر را تامین کرد. جمعیت جهان در 13 سال آینده بطور نگران کننده‌ای رشد خواهد کرد پس باید از انجام آنچه این محیط را به خطر می‌ اندازد پرهیز کرد.
باقری افزود: 'افزایش دما، بحران آب و تغییر اقلیم' توازن بین تولید و مصرف را به نفع مصرف از بین برده لذا هرچه مصرف بیشتر شود جمعیت دچار آسیب ‌پذیری و کمبود منابع می ‎شود، از این رو باید به این نگرانیها توجه داشته باشیم.
وی تنها راه رفع مشکلات را حرکت به سوی توسعه پایدار عنوان و بیان کرد: توسعه اقتصادی، اجتماعی و حفظ محیط زیست سه مولفه توسعه پایدار هستند که باید به جد به آنها توجه داشت. مولفه مهم اقتصاد پایدار نیز توسعه پایدار کشاورزی است.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین ارتقاء امنیت غذایی، ارتقاء کیفیت تغذیه، کاهش فقر و افزایش درآمد مردم را مولفه های مهم توسعه کشاورزی پایدار ذکر و بیان کرد: باید بهره ‌برداری را با حداقل پیامدهای تخریب به محیط زیست همراه کنیم و به توسعه کشاورزی با استفاده از فناوریهای موجود بپردازیم.
وی گفت: هرچند برای حرکت به سمت توسعه کشاورزی پایدار راه حلهایی وجود دارد اما ابتدا باید کشاورزی را از 'منبع بنیان' به سمت 'دانش بنیان' ببریم. امنیت غذایی و پایداری اکوسیستمها مولفه های مهم در کشاورزی دانش بنیان هستند لذا برای افزایش درآمد کشاورز باید ابتدا تحقیقات کشاورزی را توسعه داد.
باقری افزود: نیازمند نظام دانش و اطلاعات با استفاده از فناوریهای روز هستیم تا بتوان اطلاعات تولیدی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها را به افراد نیازمند رساند اما امروزه نظام دانش و اطلاعات ما در حوزه 'کشاورزی دانش بنیان' بسیار ضعیف است و آنقدر که بر روی تحقیقات سرمایه‌ گذاری می‌ کنیم در عمل بازده نداریم.
وی ادامه داد: همچنین امروز در عرصه کشاورزی نیازمند اپلکیشنهای فعال هستیم لذا می بایست به سمت کشاورزی دانش بنیان رفت که در این خصوص دانشگاهها نقش موثری دارند.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر امروز در دانشگاههای بزرگ شاهد اجرای پروژه‌ های صنعتی قابل توجهی همانند ساخت زیردریایی هستیم به این دلیل است که ضرورت استفاده از توان دانشگاهها برای رفع مشکلات درک شده و رویکرد وزارت علوم تغییر آئین ‌نامه‌ ها و ضوابط جهت حرکت به سمت پاسخگویی به نیازهای جامعه است.
وی افزود: با توجه به اینکه آموزش عالی در کشور توسعه بی ‌رویه‌ای داشته باید به سمت ساماندهی این مراکز در استانها رفت، نیروهای پراکنده را تجمیع کرد و به آنها ماموریتهای خاص داد.
همایش توسعه پایدار با رویکرد توسعه و چالشهای سرمایه ‌گذاری منطقه ترشیز به همت مرکز آموزش عالی کاشمر برگزار شد. 160 مقاله به دبیرخانه این همایش ارائه شده بود از آن میان 125 مورد پذیرش شد. 18 مقاله از این تعداد به صورت سخنرانی بقیه در قالب پوستر ارائه شدند.
'کشاورزی و امنیت غذایی، مدیریت شهری پایدار، هوشمندسازی و توسعه دیجیتال، حل و نقل پایدار، انرژیهای تجدیدپذیر، گردشگری و صنایع دستی، صنعت، معدن و توسعه، آب و توسعه پایدار، مشارکت مردمی و توسعه اقتصادی و تغییر اقلیم و توسعه پایدار' محورهای این همایش بودند.
کاشمر پنج مرکز آموزش عالی با حدود چهار هزار دانشجو دارد. مرکز این شهرستان در فاصله 228 کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.
1858

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي وزارت علوم آسيبهاي اجتماعي همايش توسعه پايدار كاشمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۴۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!

نگاهی به آمار داوطلبان کنکور نشان می‌دهد که در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نسبت به پسران در حالی اتفاق می‌افتد که وقتی تعداد داوطلبان گروه علوم تجربی از ۲ گروه علوم انسانی و علوم ریاضی فاصله گرفت وزیر علوم این موضوع را رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور برشمرد و با اعلام زنگ خطر برای آموزش عالی، اعلام کرد که توزیع داوطلبان در گروه‌های آموزشی باید نرمال باشد.

به گزارش فارس، نگاهی به جدول تعداد خانم‌ها و آقایان شرکت‌کننده در آزمون سراسری چند سال اخیر نشان می‌دهد که آمار شرکت خانم‌ها در کنکور در حال بیشتر شدن است.

بررسی ابعاد کاهش رغبت پسران به مدرک دانشگاهی از نگاه کارشناسی

مهدی گلشنی عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه، کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید که اعتدال خوب است و اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی تبعات اجتماعی به همراه دارد.

به گفته وی، باید از افراد خبره و شایسته برای مشورت بهره بگیرند که این عدم اعتدال پیش نیاید. سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما این آمار را در حال حاضر منفی نمی‌داند و می‌گوید که این آمار نشان دهنده اصلاح فرهنگ مهارت محوری در کشور ماست.

وی معتقد است که تمایل به سمت تحصیل آکادمیک در کشور ما کم شده، در کشور‌های دیگر هم همینطور است، اما در ایران تمایل به مدرک زیاد بود که چند سالی است فرهنگ ما به سمت مهارت محوری و اشتغال محوری جایگزین شده است. به گفته موسوی، بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.

بنابراین این آمار خیلی هم منفی نیست، اما باید بررسی شود که در چند سال آینده پررنگ‌تر نشود، چرا که پررنگ شدن این موضوع آسیب‌زاست. خبرگزاری فارس، این موضوع را از مسؤولان آموزش عالی کشور نیز پیگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • پایان روز دوم مسابقات ورزشی کارکنان دولت در کرمان
  • عزم مقام‌های عالی تهران - اسلام‌آباد برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی
  • عزم مقام‌های عالی ایران و پاکستان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی
  • ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم
  • برنامه وزارت علوم برای توسعه دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • زلفی گل: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود
  • تأکید مقام‌های عالی ایران و پاکستان بر توسعه روابط دوجانبه/ انرژی از محورهای مهم مذاکرات تهران و اسلام‌آباد خواهد بود