Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@21:20:47 GMT

ابعاد علمی شخصیت بوعلی‌سینا همچنان ناشناخته است

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۶۸۸۰

ابعاد علمی شخصیت بوعلی‌سینا همچنان ناشناخته است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای، رئیس بنیاد ایران‌شناسی در دیدار با رئیس بنیاد بوعلی‌سینا و روابط عمومی و امور بین‌الملل این بنیاد، با اشاره به این مطلب افزود: ما در هزار سال پیش ابن‌سینایی داریم که نابغه است و در عین اشتغال به کارهای نظامی و حکومتی، تدریس و تعلیم حکمت و نوشتن کتاب‌هایی فاخر را در همدان دنبال کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا در مورد عظمت علمی شیخ‌الرئیس گفت: ابن‌سینا در ابعاد مختلف ناشناخته مانده است. بایستی با محوریت بنیاد بوعلی‌سینا، تصحیح انتقادی آثار شیخ‌الرئیس و شرح و تحلیل این آثار و نیز توجه به بعد تاریخی آن انجام شود. ابن بنیاد بایستی فعالیتش را زیاد کند و بیش از پیش پر و بال بگیرد.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی اضافه کرد: ابن‌سینا حکیم است. او هم اشراقی، هم مشایی و هم منطقی است و نباید او را در یک بعد کوچک محدود کرد. شخصیت‌هایی مثل ابن‌سینا خیلی بزرگند و نقطه‌های ناشناخته بسیاری در مورد ایشان وجود دارد. ما در بنیاد صدرا جایگاه ابن‌سینا را از مواضع خشک پزشکی و شفا درآوردیم. خود بوعلی شفا را قبول ندارد و می‌گوید حکمت‌المشرقیین را نوشته‌ام.

رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا در مورد شرح و تفسیر آثار بوعلی گفت: همه آثار شیخ‌الرئیس باید شرح و تفسیر شوند. ابن‌سینا در برخی رساله‌هایی که به نام اشخاص نوشته است، حرف‌های مهم و اساسی خود را بیان کرده است. رسالة‌الطیر، عیناً آئین‌نامه داخلی چریک‌هاست و دستورالعمل چریک‌های شیعه است. باید در مورد نسخه‌شناسی آثار ابن‌سینا تحقیق جامعی انجام شود و بگردید که آیا آثار و رساله‌های دیگری از او پیدا می‌شود یا نه و یا می‌توان نوشته‌های او در مورد حکمت مشرقی را پیدا کرد؟ هرچند که من معتقدم که دشمنانش این اثر را از بین برده‌اند.

آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای در پایان با تقدیر از خدمات علمی آیت‌الله طه‌محمدی، گفت: جنابعالی از علمای اعلام و فضلای نامدار هستید و جا دارد که از جنابعالی نهایت استفاده شود و این مشاغل برای شما کم است؛ هر چند وظیفه اصلی روحانیت ارتباط با مردم و در کنار آنها بودن است.

رئیس بنیاد بوعلی‌سینا نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های علمی و پژوهشی انجام گرفته در بنیاد بوعلی، گفت: خداوند به ما توفیق داده که عاشق شیخ‌الرئیس باشیم و امیدواریم با حمایت و هدایت جنابعالی و سایر اعضای هیئت امنا و بزرگان حکمت و دانشمندان این عرصه در احیای آثار و معرفی شخصیت جهانی شیخ‌الرئیس کارهای بیشتری انجام شود.

آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی همچنین در مورد همکاری بنیاد بوعلی با بنیادهای ایران‌شناسی و حکمت اسلامی صدرا پیشنهادهایی ارائه کرد که مورد توجه و استقبال رئیس بنیاد ایران‌شناسی قرار گرفت.

وی در مورد ظلم و ستم‌هایی که در معرفی شیخ‌الرئیس انجام می‌شود، گفت: برخی اتهام کفر به شیخ‌الرئیس زده‌اند و پاسخ آن بزرگوار که فرموده‌اند؛ «در دهر چو من یکی و آن هم کافر / پس در همه دهر یک مسلمان نبود»، خود گویای فضایی است که حتی در زمانه شیخ وجود داشته است.

همچنین بعضی بوعلی را به شرابخواری متهم کرده‌اند؛ در حالی‌که این یک اتهام بزرگ است. بوعلی‌سینا رساله‌ای به نام عهد دارد که در آن عهدهایی بین خود و خدا دارد و در آنجا به عهدهایی که با خدا می‌بندد اشاره می‌کند.

رئیس بنیاد بوعلی‌سینا با اشاره به برنامه‌های اجرایی انجام شده در این بنیاد اضافه کرد: هر چند بودجه و امکانات کمی داشته‌ایم، اما از کارهای پژوهشیِ ماندگار غافل نبوده‌ایم. رونوشت ۸۰۰ نسخه خطی از آثار ابن‌سینا، از کتابخانه‌های معتبر داخلی و خارجی گرد آورده‌ایم و پرونده این طرح هنوز مفتوح است.

طرح تصحیح انتقادی قانون بوعلی در حال انجام است که کتاب اول آن سال ۹۷ و کتاب دوم آن هم در امسال به چاپ خواهد رسید.

آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی در پایان خواستار مساعدت و یاری بنیاد ایران‌شناسی برای تصحیح و نشر آثار و رساله‌های شیخ‌الرئیس شد.

در پایان، توکل دارایی، رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا نیز، ضمن شرح برخی فعالیت‌های علمی و پژوهشی انجام گرفته در بنیاد، اظهار امیدواری کرد با نظر مساعد مسئولان و هیئت امنا و همکاری دانشمندان حکمت و طب سینوی، آثار بیشتری از شیخ‌الرئیس تصحیح و چاپ شود.

کد خبر 4593784

منبع: مهر

کلیدواژه: بنیاد بوعلی سینا سید محمد خامنه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۶۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌آزادی ۱۴۰ زندانی و صلح و سازش در ۳۶۶ پرونده محکوم به حبس در پویش نذر رهایی

سردار یدالله بوعلی با اشاره به برگزاری پانزدهمین مرحله از پویش «نذر رهایی» در شیراز با بیان اینکه پویش نذر رهایی به‌عنوان یک طرح شاخص در سطح کشور مطرح شده است، گقت: در این مرحله شاهد آزادی ۱۴۰ زندانی و صلح و سازش در ۳۶۶ پرونده محکوم به حبس در پویش نذر رهایی بوده‌ایم.

او با تصریح اینکه ارزش تقریبی این پرونده‌ها ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بوده که شامل بخشش و گذشت و پرداخت بخشی از مبالغ شده است، افزود: موفقیت این پویش مرهون همکاری دادگستری فارس، اداره‌کل زندان‌ها، ستاد دیه و سازمان بسیج حقوقدانان سپاه فجر در کنار بسیجیان و خیرین نیک‌اندیش استان فارس است.

بوعلی با اشاره به نقش درخشان شورای حل اختلاف و بخصوص حقوقدانان بسیجی در این مرحله از پویش، گفت: فرهنگ‌سازی صلح و سازش در پرونده‌های قضایی یکی از جوانب مهم در نذر رهایی است و سازمان بسیج حقوقدانان فارس در این زمینه با همراهی شورای حل اختلاف عملکرد بسیار خوبی داشته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اجرای قانون ناشناخته: کارت زرد دوم بدون اخراج!
  • وینس مکمن همچنان با جان سینا، راک و دونالد ترامپ روابط نزدیکی دارد/ اخبار WWE
  • مهلت ارسال آثار به دومین جشنواره ملی دوسالانه ترویج نجوم ادیب تمدید شد
  • تولیدات فرهنگی مرتبط با شهدا و ایثارگران حمایت می‌شود
  • ‌آزادی ۱۴۰ زندانی و صلح و سازش در ۳۶۶ پرونده محکوم به حبس در پویش نذر رهایی
  • صبوری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا شد
  • روایت زندگی شهدا از نگاه مستندسازان رادیویی
  • متعهد به از بین بردن فساد اداری هستیم
  • حس وطن دوستی با شنیدن مستندهایی درباره شهدا
  • شخصیت‌پردازی در فیلم‌های قهرمان‌محور تعیین‌کننده است/ ماندگاری «بوعلی‌سینا» با تصویر امین تارخ