Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

يکي از واضح‌ترين علل تهديد به خودکشي در کودکان مشکلات والدين است
افسردگي، اضطراب و ساير اختلالات رواني در کودکان، مي‌تواند علت تهديد به خودکشي در کودکان و نوجوانان باشد.
نشانه هاي خودکشي در کودکان و نوجوانان
خودکشي پديده اي چند عاملي است، که مانند ساير نشانه ها در روانپزشکي، از دست دادن عوامل متعددي در زمينه هاي سرشتي و ژنتيکي، رواني و اجتماعي ايجاد مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعامل اين عوامل در کودک ونوجوان، پيچيدگي بيشتري مي يابد.
تحقيقات نشانه داده است که بيش از 90 درصد خودکشي ها، با يک اختلال روانپزشکي رابطه دارند. در مواردي که اختلال روانپزشکي واضحي، از جمله بيمارهاي هيجاني، افسردگي، سو مصرف مواد و ... يافت نمي شوند نيز، فردي که اقدام به خودکشي مي کند، از نظر زيست شناختي و طبي، بدني مستعد دارد که تحت تاثير استرس‌هاي رواني_اجتماعي، قدرت تنظيم و حفظ خود را از دست مي دهد و باعث مي شود که فرد تصميم به از بين بردن خود بگيرد.
علاوه بر آن بايد در نظر داشت که کودکان از نظر شناختي هنوز به مرحله اي از رشد مغزي نرسيده اند که درک کاملي از مرگ و برگشت ناپذيري آن داشته باشند و حتي در مورد نوجواناني که به برگشت ناپذيري مرگ واقف هستند، اين درک ثابت و پايدار نيست. به همين دليل است که گفته مي شود هر نوع صحبت يا رفتار کودک و نوجوان، که نشان از عدم اميد به آينده و ميل به مردن باشد بايد جدي گرفته شود و در اين موارد معاينه روانپزشکي ضروري است.
علل تهديد به خودکشي در کودکان و نوجوانان
کودکي که به مرحله تهديد به از بين بردن خود مي‌کند، شديدا مضطرب و آسيب ديده است. والدين بايد اين صحبت‌ها را جدي گرفته و سعي کنند به علل آن پي ببرند. برخي از علل تهديد به خودکشي در کودکان عبارتند از:
کسب توجه
کودک، مورد غفلت واقع شده است. شايد فکر کنيد که شما همه نيازهاي کودک را رفع کرده ايد و کودک شما هيچ مشکلي ندارد، اما درون او قطعا با بيرونش متفاوت است و ممکن است افکار و احساسي داشته باشد که شما به آن توجهي نمي‌کنيد. "تهديد به خودکشي؛ يعني به من توجه کنيد".
بيماري‌هاي روحي
افسردگي، اضطراب و ساير اختلالات رواني در کودکان، مي‌تواند علت تهديد به خودکشي در کودک شما باشد.
بيماري جسمي
اگر کودک دچار يک بيماري سخت باشد که نيازمند مراقبت‌هاي ويژه و دائمي است، به احتمال زياد اين مسئله او را خسته و نااميد مي‌کند. پس افکار خودکشي و پايان دادن به زندگي اش به سراغ اش مي‌آيد.
مشکلات خانوادگي
يکي از واضح‌ترين علل قابل شناسايي تهديد به خودکشي در کودکان، تعارضات و مشکلات والدين، درگيري، جدايي، مشکلات مالي و مانند اين‌ها مي‌باشد که ممکن است گاهي تحمل آن‌ها از توان کودک بيشتر باشد.
يک رويداد استرس زا
سو استفاده جنسي، تصادف، مرگ، بيماري اطرافيان و هر رويدادي که استرس شديدي به کودک وارد مي‌کند، مي‌تواند يکي از علل تهديد به خودکشي باشد.

نوجواني که مستعد خودکشي است ممکن است در مورد خودکشي صحبت کند
نشانه هاي خودکشي در کودکان و نوجوانان
عدم توانايي در تمرکز يا تفکر عقلاني:
در اين مورد کودکان نمي توانند در انجام تکاليف مدرسه، عملکرد تحصيلي، کارهاي روزمره ي خانه وصحبت کردن آنها تمرکز کافي داشته باشند و يا تفکر عقلاني خوبي از خود بروز نمي دهند.
تغييرات در عادات فيزيکي و ظاهر:
در رفتار کودک يا نوجوان تغييراتي مانند اضافه کردن يا از دست دادن ناگهاني وزن، بي توجهي به ظاهر و پاکيزگي و نظافت وعدم توانايي در خوابيدن يا مدام خوابيدن ديده مي شود.
تغييرات ناگهاني در دوستان، شخصيت و در رفتار:
والدين، معلمان و همسالان اغلب بهترين ناظران و مشاهده گران چنين رفتارهاي ناگهاني در دانش آموزان مستعد خودکشي هستند. اين تغييرات شامل کناره گيري از مراودات اجتماعي عادي، افزايش غيبت از مدرسه، ترک فعاليت ها يا علاقه مندي هاي متدوال، و انزوا و کناره گيري اجتماعي است که بهترين ناظران چنين رفتارهاي ناگهاني در دانش آموزان مستعد خودکشي ، والدين، معلمان و دوستان هستند.
طرح، شيوه، دسترسي:
کودک يا نوجواني که مستعد خودکشي است ممکن است در مورد طرح خودکشي صحبت کند و يا به آن اشاره نمايد، اين افراد به انواع سلاح ها مانند تفنگ، چاقو و ... توجه خاصي نشان مي دهند و بيشتر به قرص و همه ابزار خود کشي توجه دارند.
موضوعات مرتبط با مرگ و خودکشي:
اين موارد در خاطره نويسي و وقايع نگاري ها يا در تکاليف مدرسه، نقاشي هاي کلاسي، نمونه کارها بروز پيدا مي کنند.
3 روش براي صحبت با کودک درباره خود کشي
بسيار مهم است که با کودک خود درباره افکار و خودکشي صحبت کنيد. اما اين مسئله به قدري حساس است که بايد با دقت بسيار و زير نظر يک روانشناس حرفه اي کودکان انجام شود. 3 راه براي صحبت با کودک درباره تفکر خودکشي و پيشگيري از بروز اين رفتار به شرح زير مي باشد:
1 – عادي سازي و شناسايي افکار خودکشي
به اين فکر کنيد که چگونه با کودک خود درباره ديابت مي‌توانيد صحبت مي‌کنيد. درباره شکر، قند خون، انسولين، غذاهايي که بايد بخورد و فوريت‌هايي که در مواقع اورژانسي بايد بلد باشد را به او مي‌گوييد. همه اينها مي‌تواند سر سفره شام اتفاق بيافتد. درباره خودکشي نيز همين امر صادق است. معمولا والدين از اين موضوع مي‌ترسند و آن را يک تابو در نظر مي‌گيرند و فکر مي‌کنند اينگونه کودک ترغيب به خودکشي مي‌شود. در حالي که بهتر است با او راحت درباره خودکشي صحبت کنيد و از او بخواهيد که احساسش را در اين مورد در هر لحظه اي بيان کند.
2 – از يک داستان روايي استفاده کنيد
وقتي که کودکتان درباره خودکشي حرف زد يا تهديد کرد، زماني را بگذاريد و تمرين کنيد که چگونه "مي‌توانيد کودک را آرام کنيد". مثلا براي کودکي که مرض قند دارد و قرار است در يک جشن تولد حاضر شود، درباره کيک جشن تولد اينگونه صحبت مي‌کنيد:
"ميدونم چقدر سخته که همه دوستات کيک بخورن و تو بخواي تماشا کني. آرزو مي‌کنم که خيلي زود هرچي دوست داري بتوني بخوري. اما مي‌خوام بدوني که بدن تو ممکنه اذيت بشه و درست کار نکنه. بايد بيشتر مواظبش باشي تا بتونه خوب بشه. من هم کمکت مي‌کنم."
حالا فکر کنيد که کودک شما تهديد به خودکشي مي‌کند:
" بيا درباره مغزت صحبت کنيم. اون با يه سري مواد شيميايي حرکت مي‌کنه و پر از اوناس. تو مغز بعضي از ما، اين مواد شيميايي درست کار مي‌کنن و باعث ميشه ما راحت و خوشحال زندگي کنيم. اما ممکنه تو مغز بعضي هامون، اين مواد توي يه راه ديگه برن و کارشونو اشتباه انجام بدن. اونوقت تو عصباني ميشي، ناراحت ميشي، ميخواي بميري و ميترسي. واسه همين وقتي اينجور احساسي داشتي به مامان يا بابا بگو تا با هم کمک کنيم و همه چي درست بشه".
3 – ايجاد يک برنامه خانوادگي براي تشخيص، مديريت و جلوگيري از وقايع بحراني
تهديد به خودکشي در کودک بسيار خطرناک و کشنده است و از لحظه اول بايد به آن توجه و برطرف شود. بايد سعي کنيد يک خانواده باز و صادق داشته باشيد تا همه بتوانند درباره مشکلات و دغدغه هايشان باهم صحبت کنند و از کتک، تحقير و توبيخ نترسند. بنابراين، بايد هرچيزي که به خودکشي مربوط مي‌شود را جدي بدانيد و هرگز با غفلت و بي محلي با آن برخورد نکنيد.
توصيه هايي براي والدين در مورد خودکشي کودکان
1. نشانه هاي هشداردهنده را بشناسيد!
2. از گفت وگو با فرزندتان نگران نباشيد: صحبت در مورد خودکشي با فرزندانتان، خطر خودکشي را کاهش مي دهد و آنها را به فکر خودکشي نمي اندازد.
3. ايمن سازي منزل در برابر خودکشي: تمام ابزارهاي خودکشي مانند چاقوها، قرص ها، و اسلحه ها را از دسترس فرزندتان خارج کنيد.
4. از منابع جامعه و مدرسه استفاده کنيد: براي پيشگيري از خودکشي فرزندتان از روان شناس مدرسه، کارکنان مداخله گر در بحران ها، گروه هاي پيشگيري از خودکشي يا خطوط مستقيم تلفني، يا متخصصان خصوصي سلامت روان کمک بگيريد.
5. سريع اقدام کنيد: اگر فرزندتان رفتارهاي شک برانگيز براي اقدام به خود کشي از خود نشان داد او را به حال خود رها نکنيد و سريع کمک بگيريد. در صورت امکان او را به اورژانس بيمارستان ببريد تا اطمينان يابيد که او در محيط امني تا زمانِ انجام کامل ارزيابي ها و آزمايشات روانپزشکي مربوطه، قرار دارد.
6. به صحبت هاي دوستان فرزندتان توجه کنيد: بادوستان فرزندتان صميمانه صحبت کنيد چون آنها ممکن است به نگراني هاي خود در مورد دوستشان به شکلي جزئي اشاره کنند.
گردآوري: بخش کودکان بيتوته
منابع:
honarehzendegi.com
borna.news


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۷۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختارهای جدید

به گزارش خبرگزاری مهر، «علی‌اکبر احمدیان» دبیر شورایعالی امنیت ملی امروز (چهارشنبه) پنجم اردیبهشت ماه در نشست امنیتی سنت پترزبورگ، ضمن قدردانی از دولت روسیه برای برگزاری این نشست، عملیات تروریستی مسکو را محکوم کرد.

وی گفت: ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه تنها دولت‌ها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده، به سمت کنترل‌های روانکاوانه‌ای گام بر می‌دارد که کمتر رنگ و بوی مداخله سنتی دارد. اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می‌دهد که می‌توانند اطلاعات را در اختیار گیرند.

احمدیان افزود: همین امر سبب شده، اکنون، اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا کند و یکی از مهم‌ترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین‌المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.

دبیر شورایعالی امنیت ملی ادامه داد: سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتند که مورد موافقت ما نیز هست، اما من با یک «نظریه محوری» و متفاوت به این نشست آمده‌ام تا توجه شما را به دو تهدید بزرگ جلب کنم که از آن به «تهدید نرم» و «تهدید نیمه سخت» تعبیر می‌کنم.

آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات

احمدیان یادآور شد: امنیت اطلاعات آنگونه که در نگاه ساده‌انگارانه تصور می‌شود صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات، داده‌ها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر «برده‌سازی مدرن» از انسان‌ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوندهای اجتماعی است.

وی آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات را شامل موارد زیر خواند: انحصار اینترنت به آمریکا، انحصار سیستم‌های عامل رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند (مانند ویندوز و اندروید به آمریکا) و انحصار دیتاسنترهای جهانی و بزرگ و سکوها (مانند گوگل و NSA به آمریکا)دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: در نتیجه این انحصارات تهدیدات زیر رخ داده است: سوءاستفاده از اطلاعات و توانمند شدن صاحبان اطلاعات به نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشورها؛ شکل دهی به خواسته‌ها، زندگی و حتی آرزوهای افراد و جوامع بشری، مطابق با اهداف و امیال صاحبان مکنت و قدرت و نظام سلطه بین‌المللی؛ ایجاد امکان برای برخی کشورهای خاص به منظور در اختیار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی کشورها که به عنوان مثال زیرساخت اینترنت در انحصار آمریکاست و از این طریق زیرساخت‌های همه کشورها را در تصرف، کنترل و اختیار خود گرفته است. دخالت حکومت‌ها فراتر از مرزهای سیاسی و حاکمیتی خود و حذف تدریجی حاکمیت ملی کشورها؛ ایجاد امکانی جدی برای تغییر در هویت انسان‌ها و جوامع و شکل دهی به آن به دلخواه غرب و ایجاد فاصله بین افراد و جوامع با ریشه‌های خود و گسست و شکاف نسلی و پیوندهای اجتماعی، خانوادگی از طریق فردگرایی افراطی آن هم از نوع انحرافی و فروکاست انسان‌ها به لذت جویی و کسب سود فردی.

اعمال نفوذ آمریکا در حوزه امنیت ملی کشورها

وی گفت: در نتیجه این موارد، توانایی کنترل بی سابقه و به شدت افراطی، روانکاوانه و مداخله در خصوصی‌ترین لایه‌های زندگی افراد و جوامع و حتی کنترل ذهن و رفتار آنان با مقاصد تجاری و سیاسی به نوعی که آزادی، استقلال و قدرت انتخاب را از آنان سلب کرده و حاکمیت فردی و ملی را حذف و برده‌داری مدرن را شکل می‌دهد.

احمدیان با طرح این سؤال که کدام یک از شما با تغییر شگفت انگیز افکار و امیال نسل جوان خود حتی فرزندان خویش مواجه نشده‌اید، افزود: سارق اصلی و عامل ناامنی همان کسی است که امین شمرده شده است، اوست که شبکه و اطلاعات را در دست دارد.

وی ادامه داد: همان گونه که ملاحظه می‌شود از این منظر، امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشورها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستم‌ها و سازوکارهای جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علائق و اقناع انسان‌ها برابر امیال نظام سلطه جهانی است.

دبیر شورایعالی امنیت ملی اضافه کرد: فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در این حوزه موجب شده تا دولت آمریکا با در اختیار داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکوهای اینترنتی، فضای سایبر بین‌المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشورهای مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آنها اعمال نفوذ کند.

احمدیان گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که سال‌ها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.

هشدار به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم اسراییل داده‌اند

وی خطاب به حاضران با بیان اینکه شما ماجرای حمله خطرناک به سایت اتمی جمهوری اسلامی ایران با بدافزار استاکس نت را به خاطر دارید، گفت: با توجه به اینکه اکثر سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری، به ویژه سیستم عامل‌های رایانه‌ها و گوشی تلفن‌های هوشمند متعلق به شرکت‌های آمریکایی است، این کشور از این ابزار سوء‌استفاده می‌کند.

احمدیان ادامه داد: متاسفانه در عملیات‌های خرابکارانه، جاسوسی و تروریستی از قبیل حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و یا ترور فلسطینی‌ها از بسترهای مذکور استفاده شده است.

دبیر شورایعالی امنیت ملی به برخی از کشورها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت‌افزارها و نرم افزارهای رژیم صهیونیستی را داده‌اند، هشدار داد که رژیمی که با نسل‌کُشی فلسطینی‌ها و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد و افزود: کشورها باید مطمئن باشند که با گشودن مرزهای خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده‌اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است.

به گفته احمدیان، مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود.

پنج پیشنهاد احمدیان به نشست سن‌پترزبورگ

وی ادامه داد: در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.

احمدیان افزود: جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص شامل این موارد به این نشست ارایه می‌کند: ۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات ۲- چندجانبه کردن نهادها و ساختارهای بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب ۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر ۴- تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکوهای غیرآمریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر ۵- تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنترها و سکوهای مستقل.

آمادگی ایران برای همکاری در زمینه مقابله با تهدیدات تروریستی

دبیر شورایعالی امنیت ملی گفت: ایران، امروز، برخوردار از ظرفیت‌های غیرقابل انکار علمی و فناوری است که می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین‌المللی فراهم کند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین‌المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشورها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.

کد خبر 6087831 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختارهای جدید
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • ۱۷ هزار کودک بدون والدین در نوار غزه | شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی
  • ۱۷ هزار کودک بدون والدین در نوار غزه/ شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • مشاوره؛ حریمی امن برای بازیابی، تقویت و پیشرفت