Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@08:23:14 GMT

ضرورت توجه به بهداشت روان کودکان پلدختری

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۷۸۶۸

ضرورت توجه به بهداشت روان کودکان پلدختری

پلدختر- ایرنا - نگاه سرد معصومانه اش حکایت از دردهای سوزناک دارد؛ در گوشه ای از بوستان بی رمق شهر که زیر بار سیل مهیب خمیده است، کودکان پلدختری غرق در رویاهای غریب و تاریک سرگرم بازی هستند.

اسب سرکش غرور کودکانه در برهوت نگاهشان دیدنی است که با تلخند در هیاهو و ازدحام جمعیت این سو و سو می دوند.
انگار منتظرند تا دستان مهربان و نوازشگر گرهگشای سردی فاجعه و بی رحمی طبیعت شود، شاید که گرمای مهر و نوع دوستی انسان های نیکوکار خاطرات سیاه سیل را از ذهن شان پاک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«مائده» کودک هفت ساله پلدختری که خانه اش در سیل اخیر ویران شده و مختصر اسباب بازی اش را آب برده دیگر وسیله ای برای بازی و سرگرمی ندارد.
او چند روز است بی قرار عروسک، دلش هوای بازی می کند و برای فراموشی غم های درونش به بوستان ولایت تنها مکان تفریحی در امان مانده از سیل شهر پناه می آورد.
بوستان ولایت پلدختر هر روز عصر تا پاسی از شب محل حضور نوباوگان و نوجوانانی است که سیل اخیر شادی و نشاط کودکانه شان را خود برده و غم و‌ آلام روحی سراسر وجودشان را فرا گرفته است.
سیل در کنار زیان های اقتصادی و مالی و آسیب بسیار به بخش های گوناگون شهری و روستایی پلدختر پیامدهای ناگوار اجتماعی و عوارض روحی و ذهنی فراوان به دنبال داشته است.
بر پایه پژوهش های علمی و مطالعات میدانی، پس از وقوع حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله موضوع بهداشت روانی آسیب دیدگان و تاثیرات روحی حوادث این چنینی در کودکان‌ حتی بزرگسالان موضوعی است که از اهمیت بسزا و خاص برخوردار است.
در بسیاری از موارد، آسیب های روحی ناشی از حوادث طبیعی آن چنان عمیق، گسترده و دامنه دار است که برای محو آنها و بازگشت افراد به شرایط روحی و ذهنی پیش از بحران به سال ها زمان و برنامه های روان درمانی و بهداشتی نیاز است.
با وجود بسیج امکانات دستگاه های مختلف اجرایی کشور حتی به کارگیری توان انسانی، فنی و تجهیزاتی نیروهای مسلح در امدادرسانی به آسیب دیدگان حوادث طبیعی به ویژه سیل استان های مختلف در حوزه مدیریت بحران و بازسازی ویرانی ها، متاسفانه در مقابل
به برنامه های روان‌شناختی و بهداشت روانی آسیب دیدگان پرداخته نشده یا اگر اقدامی شده در حد و اندازه بسیار محدود و ناچیز بوده است.
این یعنی آن که سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی در مواجهه و برخورد با حوادث و بلایای طبیعی کشور تنها منحصر و معطوف به پیامدهای جسمانی و عوارض مالی آنها بوده است.
در سیل اخیر پلدختر به عنوان یکی از مناطقی که بیشترین خسارت اقتصادی و مالی متحمل شد در کنار خرابی های مالی و جنبه عینی قضیه، مردم به خصوص کودکان و خردسالان به علت شرایط سنی و عدم درک، تجربه و باور سختی های این حادثه شدید هنوز در شوک و بحران روحی بسر می برند که برای کاهش آلام آنان نیاز به مداخله بیشتر و بهتر روانپزشکی و و خدمات بهداشت و سلامت روان است.
کودکان به عنوان آسیب پذیرترین گروه جامعه در برابر بحران های روحی ناشی از حوادث طبیعی محتاج حمایت های ویژه بهداشتی روانی اند که به این منظور لازم است مراکز حمایت پزشکی و بهداشت روانی، خدمات مشاوره ای و مداخله در بحران های طبیعی به آنان ارایه شود.
سیل اخیر پلدختر به عنوان یکی از بلایا و حوادث طبیعی که خسارت های مادی و معنوی هنگفت و سنگین بر جا گذاشت در کنار خرابی های بسیار در حوزه های زیرساختی و مسکونی و امکانات مالی از لحاظ روانی نیز بیشترین آسیب های روحی و اجتماعی را متوجه کودکان و نوجوانان کرده است.
کودکان و نوجوانان پلدختر در شرایط کنونی پس از بحران بیش از هر کمک دیگری نیازمند خدمات سلامت روان هستند.
برای تحقق و دریافت این خدمات حضور و تقویت استقرار نیروهای متخصص روانپزشک، روانشناس و مشاوران توانمند برای مداخله در بحران و راه اندازی مراکز سلامت بهداشتی روانشناختی در کانون های شهری و روستایی بسیار ضروری و لازم است.
همهمه و جیغ و داد ناوباوگان پلدختری که سیل خانه و اسباب زندگی خانواده شان را به کام بلعید این روزها سینه خاک گرفته آسمان پر گرد و غبار شهر را می شکافد و گم می شود.
مائده دختر بچه نحیف و تکیده پلدختری هنوز غرق رویاست و به روزهایی می اندیشد که با پدر، مادر و برادر و خواهر بزرگترش زیر سقف خانه جدید و آسمان آبی شهرش بدون راحت و بدون دغدغه روحی و فکری زندگی می کند.
در سیل نیمه نخست فروردین جاری 11 هزار خانه شهری و روستایی پلدختر خسارت کلی و جزیی دید.
سیل پلدختر با وجود آسیب های کلان به بخش های مسکونی، تجاری، کشاورزی، زیرساختی و... به علت هشدارهای قبلی هواشناسی و آمادگی دستگاه اجرایی و مدیریت بحران تنها دو قربانی گرفت.
6033/3093

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پلدختر سيل 98 بهداشت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۷۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تناسب و ضرورت دو اصل مهم در دفاع مشروع حق طبیعی یک کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، بیانیه انجمن حقوق بین‌الملل سازمان بسیج حقوقدانان کشور درباره عملیات دفاعی ایران در پاسخ به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی در سوریه به شرح زیر است:

عملیات دفاعی "وعده صادق" نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ایران در سوریه و به شهادت رساندن جمعی از مستشاران و فرماندهان نظامی و نیز انهدام کامل ساختمان دارای مصونیت و حفاظت دیپلماتیک سفارت، بر طبق ماده‌ی ۵۱ منشور ملل متحد و همچنین اعمال حق ذاتی دفاع مشروع بر اساس مقررات و ضوابط بین‌المللی، صورت گرفته است.

در متن ماده‌ی ۵۱ منشور آماده است که: هیچیک از مقررات منشور به حق ذاتی دفاع انفرادی یا جمعی در صورت وقوع حمله مسلحانه علیه یکی از اعضای ملل متحد خدشه وارد نمی‌کند تا زمانیکه شورای امنیت اقدامات لازم برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را به عمل آورد.

با عنایت به این ماده و ارجاع فوری موضوع تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران از سوی کشورمان به شورای امنیت ملل متحد و همچنین عدم انجام تکالیف شورای امنیت در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی به علت کارشکنی‌های ایالات متحده در حمایت از رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو مسؤولیت پذیر و پایبند به منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل با تصمیم قاطعانه مسؤولین کشوری و لشکری و با بهره‌گیری از حق طبیعی خود و همچنین وجود دو اصل مهم و حیاتی در دفاع مشروع یعنی "تناسب" و "ضرورت" به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحد، اقدام به دفاع مشروع نمود.

لازم به ذکر است که این اقدام صرفاً پاسخی در برابر حملات گذشته رژیم آپارتاید اشغالگر به اماکن دیپلماتیک ایران بوده است و هیچیک از مناطق غیرنظامی هدف قرار داده نشده و صرفاً اهداف نظامی هدف قرار گرفته‌اند و حتی غیرنظامیان را به عنوان تلفات جانبی قربانی نکرده است لذا اصل "تفکیک" نیز رعایت گردیده است.

جمهوری اسلامی ایران همواره بر پایبندی خود به قواعد بین‌المللی تاکید نموده و اعلام کرده است که به صورت قاطعانه با متجاوزین به حاکمیت و استقلال خود بر طبق اصول و قواعد حقوق بین‌الملل برخورد خواهد کرد.

در پایان انجمن حقوق بین‌الملل سازمان بسیج حقوقدانان کشور ضمن حمایت قاطع از اقدامات مشروع و بحق نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در صیانت و دفاع از منافع ملی، بر حفظ تمامیت ارضی و احترام به اصول و قواعد دیپلماتیک از سوی دولت‌ها و نیز پایبندی به اهداف و مقاصد مندرج در منشور ملل متحد تاکید می‌کنند.

کد خبر 6080971

دیگر خبرها

  • جان‌باختگان سیل در افغانستان به بیش از ۷۰ نفر رسید
  • ریختن بیش از حد روغن موتور چه آسیب‌ هایی در پی دارد؟
  • افزایش شمار جان‌باختگان سیلاب در افغانستان
  • ضرورت سرعت‌بخشی به اجرای پروژه بیمارستان ۱۰۰۰ تخت‌خوابی تبریز
  • تناسب و ضرورت دو اصل مهم در دفاع مشروع حق طبیعی یک کشور است
  • ضرورت تأمین اعتبار بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی تبریز
  • فوت ۱۵ کردستانی در حوادث کار
  • مدیریت بحران آبفای یزد در آماده باش کامل
  • مدیریت بحران آبفا در آماده باش کامل
  • مدیریت بحران آبفا در آماده باش کامل است