Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-19@18:41:02 GMT

چگونگی شست و شوی لباس‌های ورزشی را بیاموزید

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۸۲۳۱

چگونگی شست و شوی لباس‌های ورزشی را بیاموزید

خبرگزاری میزان- لباس‌های ورزشی را از پلی‌استر می‌دوزند و لباس‌های پلی‌استری نسبت به لباس‌های پنبه‌ای بوی بیشتری می‌گیرند، چون پلی‌استر محیط بهتری برای رشد باکتری‌های تولیدکننده بو فراهم می‌کند. این لباس‌ها عرق را به خود جذب می‌کند و وقتی مشغول ورزش و جنب‌وجوش‌اید، بدن شما را خشک و راحت نگه می‌دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، لباس‌های ورزشی را از پلی‌استر می‌دوزند و لباس‌های پلی‌استری نسبت به لباس‌های پنبه‌ای بوی بیشتری می‌گیرند، چون پلی‌استر محیط بهتری برای رشد باکتری‌های تولیدکننده بو فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این لباس‌ها عرق را به خود جذب می‌کند و وقتی مشغول ورزش و جنب‌وجوش‌اید، بدن شما را خشک و راحت نگه می‌دارد. به‌هرحال، این عرق‌ها باید جایی برود و آن وقت است که متوجه می‌شوید هر قدر لباس‌ها را داخل ماشین بیندازید و بشویید، باز هم بوی زننده عرق بدن از آن‌ها پاک نمی‌شود. در واقع، عرق تازه بوی چندانی ندارد. هرچند وقتی به لباس‌های پلی‌استری تراوش می‌کند، باکتری‌ها، ترکیبات سولفوری و هورمونی و اسیدی را به ترکیبات کوچک‌تر و بدبوتری می‌شکند.

بگذارید هوا بخورند
خیلی از افراد بعد از باشگاه تمام لباس‌های‌شان را داخل کیف می‌گذارند و این لباس‌ها همان‌جا می‌ماند تا به خانه برسند و گاهی حتی در خانه هم داخل کیف باقی می‌ماند. این کار فقط اوضاع را بدتر می‌کند. گوشه‌های دنج و تاریک، باعث افزایش بوی بد می‌شود. آویزان‌کردن و هوادادن لباس‌های ورزشی می‌تواند بو‌ها را از آن‌ها بزداید. اگر نمی‌خواهید قبل از این که لباس‌تان را بشویید دوباره آن را بپوشید، عاقلانه است که به آن‌ها فرصت نفس‌کشیدن بدهید. حتی قبل از این که لباس‌ها را داخل سطل یا سبد رخت‌چرک‌ها بریزید، بگذارید با هوا خشک شوند. وقتی لباس‌های ورزشی عرقی را روی لباس‌های رطوبت‌دار می‌اندازید، محیط ایده‌آلی برای باکتری‌ها فراهم می‌کنید. باکتری‌ها برای خودشان جشن بو راه می‌اندازند.
پشت‌ورو کنید
قبل از اینکه تصمیم بگیرید چه لباسی را در ماشین لباس‌شویی بریزید و چه لباسی را نریزید، همه لباس‌ها را پشت‌ورو کنید. عرق‌ها، چربی‌ها و دیگر ترشحات چسبناک بدن داخل لباس جمع می‌شوند، پس لباس را برعکس کنید و داخلش را رو به بیرون قرار دهید.
در سرکه سفید بخیسانید
سرکه سفید گزینه کارآمدی برای ازبین‌بردن بوهاست. قبل از اینکه لباس‌ها را مثل همیشه بشویید، آن‌ها را در یک فنجان سرکه سفید و آب سرد بخیسانید. ۱۵ تا ۳۰ دقیقه خیساندن کافی است. بعد آن‌ها را داخل ماشین بریزید. اگر نمی‌خواهید زحمت خیساندن لباس‌ها هم به دیگر کارهای‌تان اضافه شود، می‌توانید یک‌چهارم یا نصف فنجان سرکه را قبل از شروع کار ماشین لباس‌شویی یا هنگام آب‌کشی به لباس‌ها اضافه کنید.
داخل جوش شیرین بیندازید
جوش شیرین گزینه‌ای جایگزین برای سرکه است. وقتی جوش شیرین بتواند بوی نامطبوع یخچال را بگیرد، حتماً می‌تواند بوی بد لباس‌های ورزشی را هم بگیرد. هنگام شست وشو، حدود یک فنجان جوش شیرین در ماشین لباس شویی بریزید.
شوینده‌های مخصوص
شما تنها کسی نیستید که با معضل بوی لباس‌های ورزشی دست و پنجه نرم می‌کنید، برای همین، تولیدکننده‌های مواد شوینده به سراغ حل این مشکل رفته‌اند. در فروشگاه سراغ قفسه‌ی شوینده‌ها بروید و از میان انواع و اقسام شوینده‌های مخصوص لباس‌های چرک، یکی را انتخاب کنید.
انتهای پیام/
منبع:  روزنامه خراسان
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سلامت بهداشت شست وشو لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۸۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وسایل حفاظت فردی در کار با برق

کار با برق جزء کارهای پرخطر محسوب می‌شود، به همین دلیل حفاظت خود در برابر خطرات ناشی از آن بسیار حائز اهمیت است. توصیه می‌شود وسایل و ابزارهای ایمنی جهت حفاظت از جان خود استفاده شود. وسایلی همچون دستکش‌های عایق برق، عینک، کفپوش برق و ماسک یا محافظ صورت و لباس کار با برق باعث جلوگیری و کاهش آسیب ناشی از برق‌گرفتی خواهد شد.

تجهیزات ایمنی برق

استفاده از برخی وسایل در هنگام کار با برق، جهت جلوگیری از برق گرفتگی توصیه می‌شود.

مثلا یکی از آن‌ها داشتن کلاه ایمنی است، استفاده از آن هنگام کار در محیط‌های برقی با ولتاژهای مختلف الزامی است. کلاه ایمنی حتما باید عایق باشد و بسته به محیطی که در آن مشغول به کار هستید، متفاوت است. یکی دیگر از تجهیزات ایمنی برق، داشتن کفش مناسب و عایق است. معمولاً افرادی که در محیط‌هایی مثل نیروگاه‌ها، پالایشگاه، پست‌های برق و... مشغول به کار هستند، باید براساس ولتاژ به کار رفته در آنجا، کفش‌های مناسب و مخصوص را به پا کنند. در این کفش‌ها مواد رسانا استفاده نشده است و شما با این کفش، از خطر برق‌گرفتگی در امان هستید. وسیله دیگر عینک ایمنی است، عینک‌های ایمنی از وسایل ضروری جهت ایمن ساختن چشم در مقابل خطرات ناشی از پرتاب اجسام، مواد مضر، خطرناک و جوشکاری و... است که در هنگام کار با برق نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. عینک‌های ایمنی بسته به جنس و کاربردشان انواع مختلفی دارند که شما برای محافظت چشمان خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. مواردی دیگر همچون دستکش عایق برق، لباس کار با برق نیز از تجهیزات ایمنی برق هستند، که در ادامه با آن آشنا خواهید شد. دستکش عایق برق

دستکش عایق برق یک نمونه از ابزارهای جلوگیری از برق‌گرفتی در حین کار با برق است. این دستکش‌ها به‌دلیل عایق بودن در برابر جریان الکتریکی برای کار در محیط‌های ساختمانی، صنعتی و... مناسب هستند. جنس این دستکش‌ها معمولاً از پلی‌استر و لاتکس است که جهت عایق بودن برق از این نوع جنس استفاده می‌شود. این دستکش‌ها باید قسمت مچ شما را نیز پوشش دهد و به عبارتی ساق بلندی داشته باشند. شکل ظاهری دستکش‌های عایق برق معمولاً در دو نوع صاف و خمیده است. همانطور که می‌دانید، جریان‌های الکتریکی روی سیم‌های لخت، کابل و... بسیار خطرناک است و یکی از وسیله‌ها جهت جلوگیری از برق‌گرفتی از این جریانات، پوشیدن دستکش عایق برق است. این دستکش‌ها با توجه به ولتاژی که افراد با آن سر و کار دارند، انواع مختلفی دارد و افراد باید بسته به این موضوع دستکش مناسب خود را انتخاب کنند.

برای تعویض و تعمیر این دستکش‌ها، باید کارگران بعد از هر بار کار با برق آن را معاینه و بازرسی کرده تا بدون هیچ‌گونه پارگی و سوراخ‌شدگی باشد. یکی از راه‌های چک کردن سوراخ شدگی این دستکش‌ها استفاده از بادگیرهای مخصوص است. علاوه‌بر این، تاریخ انقضای آن‌ها نیز بررسی خواهد شد و روی آن‌ها آزمایش‌های حرارتی مثل تحمل درجه حرارت در دماهای بسیار بالا و پایین انجام داده تا کیفیت آن را بسنجند.

لباس کار با برق

لباس کار با برق (لباس عایق برق) یکی دیگر از مهم‌ترین وسایل حفاظت فردی در کار با برق است. در زمان کار با برق ممکن است بخش‌هایی از بدن شما دچار آسیب شود. به‌دلیل برق‌گرفتی، سوختگی و... توصیه می‌شود از لباس‌های کار با برق استفاده کنید که شما را در مقابل این خطرات حفظ کند. افرادی که روی دکل‌های برق مشغول به کار هستند به‌دلیل ولتاژ بالایی که این دکل‌ها نسبت به ولتاژ خانگی دارند، خطرات زیادی آن‌ها را تهدید می‌کند. لباس کار با برق باید مناسب باشد و نکات ایمنی را دارا باشد. استفاده از لباس‌هایی با پارگی‌ها هر چند کوچک، جان شما را به خطر می‌اندازند.

پوشیدن لباس‌های نارسانا باعث جلوگیری از برق گرفتگی در شما خواهد شد. قبل از شروع به کار باید ابزار را مورد بررسی قرار داده و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. یکی از نکات جزئی ولی در عین حال مهم، انتخاب درست زمین است، با این انتخاب از خطرات زیادی جلوگیری کرده ولی برخلاف آن انتخاب و پایه‌گذاری زمینی نامساعد تاثیر بسیار مخربی روی کار و ایمنی شما خواهد داشت. عایق‌بندی وسایل و دیگر تجهیزات همیشه باید لحاظ شود؛ حتی اگر در حین انجام کار متوجه این اتفاق شدید باید منابع برقی را قطع و عایق بندی را بررسی کنید و مشکلات آن را برطرف سازید.

سخن پایانی

با رعایت برخی از موارد ایمنی جهت جلوگیری از برق گرفتگی، همانند پوشیدن لباس مخصوص، دستکش، عینک، کفش‌های عایق و... می‌توانید از خطرهای بزرگ جان سالم به در ببرید. برخی از وسایل و تجهیزات ایمنی باعث جلوگیری از برق گرفتگی و حتی مرگ می‌شوند. دستکش‌های عایق برق برای آسیب نرساندن به دست‌ها در برابر برق، لباس کار با برق برای جلوگیری آتش‌گرفتگی و برق‌گرفتگی به کار می‌روند.

دیگر خبرها

  • چرایی چیستی و چگونگیِ بیانات نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در دیدار‌های رمضانی با رهبر انقلاب
  • حادثه اصفهان از خارج از کشور اتفاق افتاده است یا داخل؟
  • چگونگی تصمیم‌گیری مالی در سال‌های اول ازدواج
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • دختر ۱۱ ساله فروشنده مزون لباس را با چاقو کشت
  • وسایل حفاظت فردی در کار با برق
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی
  • کودک میاندوآبی در کانال آب غرق شد
  • عکسی از رهبر انقلاب در لباس نظامی
  • ادعای بزرگ درباره چگونگی پاسخ به ایران؛ از حمله به انبار تسلیحاتی تا عملیات ترور!